Android

  Η 4η έκδοση Developer Preview για το Android O έφτασε

  Οι ζέστες καλούν κρατούν στην χώρα μας. Καυτές εξελίξεις έχουμε και στον κόσμο του Android. Έτσι έχουμε leaks και δημοσίευση poster για τα event του κάθε κατασκευαστή που σύντομα θα έχουμε νέες Android συσκευές. Μέσα σε αυτά δεν μπορεί να λείπει και η Google όπου σήμερα μου ήρθε το notification για την τελευταία έκδοση του Developer Preview του Android O.

  ”Περισσότερα...”

  Το project Treble είναι αυτό που θα ενοποιήσει το Android

  Project Treble
  Αν κάποιος σας ρωτήσει τι διαφορές έχει μια Google συσκευή σε σχέση με κάποιον OEM κατασκευαστή, τότε δύο σίγουρες απαντήσεις θα έχουμε. Η μία είναι ότι του OEM κατασκευαστή, η συσκευή είναι πιο premium και πιο ακριβή. Αυτό αν το συγκρίνετε με την Nexus σειρά που σταμάτησε. Το δεύτερο που θα σου πει κάποιος είναι ότι οι Nexus/Pixel συσκευές, παίρνουν πρώτες τις ενημερώσεις. Όλα αυτά με το project Google Treble θα αλλάξουν.

  ”Περισσότερα...”

  Διαθέσιμη το Android 7.1 Nougat Developer Preview για Nexus συσκευές

  vsl7plqws4tcrryduvmg
  Η Google βλέπουμε πως προχώρησε σε μία ένδειξη καλής θέλησης και πίστης, ανακοινώνοντας πολύ πιο σύντομα απ'ότι αναμενόταν, το Android 7.1 Nougat Developer Preview. Υπενθυμίζουμε πως οι μοναδικές συσκευές που τρέχουν Android 7.1 Nougat σταθερή έκδοση, είναι οι Google Pixel συσκευές οι οποίες διαθέτουν μία εύννοια παραπάνω.

  ”Περισσότερα...”

  Σύντομα θα ξεκινήσει η διάθεση του Android 7.1 Nougat Developer Preview

  android-7.1-smaller-thumb
  Όπως ήταν επίσης αναμενόμενο η Google προχωράει στην διάθεση του Android 7.1 Nougat Developer Preview ώστε μέχρι τέλους του χρόνου όπως θεωρεί η ίδια να δώσει και την τελική έκδοση Android 7.1 Nougat στις Nexus συσκευές που είναι μέχρι δύο χρονών. Θυμίζουμε πως αυτή την στιγμή, μόνο οι Pixel συσκευές τρέχουν Android 7.1 Nougat λόγω του Marketing που ακολουθεί η εταιρία με την υπερπροώθηση των Pixel συσκευών.

  ”Περισσότερα...”

  Το Nexus 9 LTE αναβαθμίζεται και αυτό σε Android 7.0 Nougat

  nexus9lte
  Πριν μία βδομάδα περιμέναμε κάποιες τελευταίες Nexus συσκευές να αναβαθμιστούν σε Android 7.0 Nougat. Αυτές που είχαν απομείνει ήταν τα Nexus 6 καθώς επίσης οι δύο εκδόσεις Nexus 9 LTE και Nexus 9 WIFI. Το Nexus 6 κατάφερε παραμονή της ανακοίνωσης των Pixel συσκευών να αναβαθμιστεί τελικά το Android 7.0 Nougat οπότε έμεινε μόνο το Nexus 9 LTE.

  ”Περισσότερα...”

  Επίσημη σταθερή έκδοση Oxygen OS με Android 6.0.1 Marshmallow για το OnePlus X

  oneplusx
  Η OnePlus φημίζεται για τις καλές και δυνατές συσκευές της σε τιμή χώμα, κάνοντάς την την πιο ποθητή συσκευή. Αλλά πως τα πάει στο κομμάτι του λογισμικού; Όχι ιδιαίτερα καλά μιας και το λογισμικό της Oxygen OS, έχει γενικά καθυστερήσεις μιας και βρίσκεται ακόμα στην Android Lollipop έκδοση. Βέβαια η αναμονή τελείωσε μιας και η OnePlus κατάφερε και έβγαλε σταθερή έκδοση Oxygen OS βασισμένο σε Android 6.0.1 Marshmallow για το OnePlus X.

  ”Περισσότερα...”

  Στατιστικά Απριλίου – Συνεχίζει η κορυφή για Lollipop με πτώση, εκ νέου διπλασιασμός ποσοστών για Marshmallow

  Screenshot_2
  Έφτασε και ο Μάιος κάτι που σημαίνει πως έχουμε τα στατιστικά για το Android για την περίοδο του Απριλίου. Πάμε να δούμε πως διαμορφώθηκαν τα στατιστικά για κάθε έκδοση Android.

  FroYo: Η συγκεκριμένη έκδοση, είναι μία από τις εκδόσεις που είναι διαχρονική. Για το μήνα Απρίλιο συνεχίζει να υφίσται με το πολύ σημαντικό ποσοστό του 0.1% και κάτι μάς λέει ότι θα αργήσει να βγει από τον χάρτη του Android.

  Gingerbread: Το Gingerbread είναι και αυτό μία έκδοση πολύ δημοφιλής παλιά που σιγά σιγά φθίνει λόγω νέων συσκευών και λειτουργικού αλλά αυτόν τον μήνα έχουμε την πτώση του στο από το 2.6% στο 2.2% σε σχέση με την σταθεροποίηση του που είχε τον Μάρτιο.

  Ice Cream Sandwich: Και η συγκεκριμένη έκδοση όπως είναι φυσικό, αρχίζει και φθίνει και αυτή μιας και όπως φαίνεται όλο και πιο πολύ καταναλωτές ανανεώνουν τις συσκευές τους που έρχονται με τις τελευταίες εκδόσεις Android. Η Ice Cream Sandwich αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 2% από 2.2%.

  Jelly Bean: Από τις πιο δημοφιλής και σταθερές εκδόσεις του Android που είχαν προσδώσει μία πολύ καλή δυναμική. Και αυτή με την σειρά της δίνει την σκυτάλη σε μεγαλύτερες εκδόσεις Android πέφτοντας λιγάκι στο 21.1% από 21.3%

  KitKat: Το Kit Kat ύστερα από την αύξηση του ποσοστού του τον προηγούμενο μήνα, έχουμε για τον μήνα Απρίλιο να φθίνει κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες περίπου, στο 32.5% από 34.4%.

  Lollipop: Πτώση για το Lollipop ελέω Marshmallow και συσκευών που ανακοινώνονται και αναβαθμίζονται σε αυτό κρατώντας τα σκήπτρα της δημοφιλέστερης έκδοσης Android. Η τιμή πια είναι 35.6% σε σχέση με το 35.8% που είχε τον προηγούμενο μήνα.

  Marshmallow: Η πιο πρόσφατη έκδοση Android που ανακοινώθηκε πριν περίπου 7 μήνες, ανεβάζει σιγά σιγά ρυθμούς μέχρι να πιάσει κάποιο σημαντικό ποσοστό της πίτας του Android. Συνεχίζει και αυτό το μήνα όπου σχεδόν διπλασιάζει τα ποσοστά του φτάνοντας στο 7.5% από 4.6% με αποτέλεσμα σιγά σιγά να αποκτάει μία δυναμική και πιθανόν του χρόνου να έχει φτάσει και αυτή η έκδοση στην κορυφή

  via

  ”Περισσότερα...”

  Στατιστικά Μαρτίου - Κορυφή το Lollipop με πτώση, εκ νέου διπλασιασμός ποσοστών για Marshmallow

  stats march
  Έφτασε και ο Απρίλιος που στις αρχές του είναι μήνας στατιστικών για το Android. Πάμε να δούμε πως διαμορφώθηκαν τα στατιστικά για κάθε έκδοση Android.

  ”Περισσότερα...”

  Η πρώτη ενημέρωση για το Android N Developers Preview

  download,
  Εδώ και λίγες ημέρες, οι κάτοχοι Nexus συσκευών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να εγκαταστήσουν το Android N Developer Preview, έχουν αρχίσει να δέχονται την πρώτη τους ενημέρωση η οποία μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Είτε φλασάροντας το factory image είτε περιμένοντας να σάς έρθει OTA.

  ”Περισσότερα...”

  Το Nexus 5X ενημερώνεται και διορθώνεται το πρόβλημα της κιτρινισμένης οθόνης

  4
  Κάθε μήνα, η Google προωθεί ενημερώσεις ασφαλείας και λογισμικου για τις Nexus συσκευές. Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι ότι στο τελευταίο built (MHC19J), η Google έχει προσθέσει μία νέα επιλογή η οποία είναι διαθέσιμη και στo Android N Developer Preview. Ο λόγος για τον έλεγχο θερμοκρασίας ψυχρού χρώματος (Cool Color Temperature).

  ”Περισσότερα...”

  Διαθέσιμη η Developers Preview δείχνοντάς μας όλα τα νέα χαρακτηριστικά

  download

  Κατά την έλευση του νέου έτους, ξεκινάνε τα leaks για την νέα έκδοση Android. Κάθε χρόνο είναι αυξημένη κατά ένα γράμμα του αγγλικού αλφαβήτου μέχρι να φτάσει το φθινόπωρο και να δωθεί το τελικό όνομα της νέα έκδοσης Android χρησιμοποιώντας το νέο γράμμα.

  ”Περισσότερα...”

  Στατιστικά Φεβρουαρίου - Κορυφή το Lollipop, διπλασιασμό ποσοστών για Marshmallow

  Screenshot_9
  Έφτασε και ο Μάρτιος που στις αρχές του είναι μήνας στατιστικών για το Android. Πάμε να δούμε πως διαμορφώθηκαν τα στατιστικά για κάθε έκδοση Android.

  Πάμε να πάρουμε μία μία τις εκδόσεις.

  ”Περισσότερα...”

  Στατιστικά Ιανουαρίου - Κονταρομαχία στην κορυφή μεταξύ Kit Kat και Lollipop,πτώση για Froyo

  image

  Έφτασε και ο Φεβρουάριος που στις αρχές του είναι μήνας στατιστικών για το Android. Πάμε να δούμε πως διαμορφώθηκαν τα στατιστικά για κάθε έκδοση Android.

  Πάμε να πάρουμε μία μία τις εκδόσεις.

  FroYo: Η συγκεκριμένη έκδοση, είναι μία από τις εκδόσεις που είναι διαχρονική. Για το μήνα Ιανουάριο όμως ύστερα από πολύμηνες προσπάθειες έπεσε στο 0.1%  από 0.2% των Android συσκευών παγκοσμίως. Σημαντικός μήνας με εκπλήξεις.

  Gingerbread: Το Gingerbread είναι και αυτό μία έκδοση πολύ δημοφιλής παλιά που σιγά σιγά φθίνει λόγω νέων συσκευών και λειτουργικού και σιγά σιγά κατρακυλαέι φτάνοντας στο 2.7% από το 3% που ήταν το προηγούμενο μήνα.

  Ice Cream Sandwich: Και η συγκεκριμένη έκδοση όπως είναι φυσικό, αρχίζει και φθίνει και αυτή μιας και όπως φαίνεται όλο και πιο πολύ καταναλωτές ανανεώνουν τις συσκευές τους που έρχονται με τις τελευταίες εκδόσεις Android. Η Ice Cream Sandwich αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 2.5% από 2.7%.

  Jelly Bean: Από τις πιο δημοφιλής και σταθερές εκδόσεις του Android που είχαν προσδώσει μία πολύ καλή δυναμική. Και αυτή με την σειρά της δίνει την σκυτάλη σε μεγαλύτερες εκδόσεις Android πέφτοντας στο 23.9% από 24.7%

  KitKat: Αυτή την στιγμή είναι ο βασιλιάς του Android και συνεχίζει ακάθεκτα την πορεία του παρά την πτώση του στο 35.5% από 36.1%.

  Lollipop: Η συγκεκριμένη έκδοση όπως είναι λογικό τείνει να γίνει η πιο δημοφιλής έκδοση και όχι άδικα μιας και μιλάμε για ένα νέο περιβάλλον. Όπως ήταν τότε με το Ice Cream Sandwich. Έτσι το Lollipop το βρίσκουμε στο 34.1% από 32.6% μια ανάσα από την κορυφή. Τον επόμενο μήνα μάλλον θα έχουμε τελετή παράδοσης - παραλαβής κορυφής δημοφιλίας.

  Marshmallow: Η πιο πρόσφατη έκδοση Android που ανακοινώθηκε πριν περίπου 4 μήνες, ανεβάζει σιγά σιγά ρυθμούς μέχρι να πιάσει κάποιο σημαντικό ποσοστό της πίτας του Android. Αυτή τη στιγμή την βρίσκουμε στο 1.2% από 0.7%. Από CES2016 δεν είδαμε κάτι δυστυχώς. Περιμένουμε το επόμενο event τέλη Φεβρουαρίου όπου θα έχουμε πολλές ανακοινώσεις συσκευών. Μία από αυτές είναι και η Samsung με το Galaxy S7.

  via

  ”Περισσότερα...”

  Η Google ετοιμάζεται να Apple-ποιηθεί

  Googles-Nexus-4-5-6-7-and-9

  Μια ενδιαφέρουσα είδηση ήρθε στο προσκήνιο από πλευράς Google όσον αφορά την πρόθεσή της να Apple-ποιηθεί. Τι εννοούμε; Μα φυσικά να φτιάχνει τα προιόντα της στο ίδιο της το σπίτι και όχι στους oem κατασκευαστές που αναλαμβάνουν αυτό το έργο. 

  ”Περισσότερα...”

  Στατιστικά Δεκεμβρίου - Αμετάβλητη εικόνα με τάσεις να πιάσει κορυφή το Lolliopop

  Screenshot_1
  Έφτασε και ο Ιανουάριος που στις αρχές του είναι μήνας στατιστικών για το Android. Πάμε να δούμε πως διαμορφώθηκαν τα στατιστικά για κάθε έκδοση Android.

  ”Περισσότερα...”

  Το Android αλλάζει χρησιμοποιώντας OpenJDK APIs στο Android N

  Android-OpenJDK-730x365
  Μια από τις μεγάλες διαμάχες σε δικαστικό επίπεδο είναι μεταξύ Google και Oracle. Ο λόγος είναι ότι η Oracle πιστεύει ότι η Google στο Android έχει χρησιμοποιήσει παρανόμως πατέντες στα API της Oracle που ουσιαστικά είναι η εταιρία πίσω από την Java όπου το Android και τα  προγράμματα είναι γραμμένα.

  ”Περισσότερα...”

  Στατιστικά Νοεμβρίου - Ντεπούτο για Marshmallow, βασιλιάς το KitKat

  Screenshot_3
  Έφτασε και ο Δεκέμβριος που στις αρχές του είναι μήνας στατιστικών για το Android. Πάμε να δούμε πως διαμορφώθηκαν τα στατιστικά για κάθε έκδοση Android.

  ”Περισσότερα...”

  Η αναβάθμιση Android 6.0.1 Marshmallow έφτασε με νέα emoji

  Android-6.0.1-Marshmallow-roll-out-brings-200-emoji-to-Nexus-devices
  Χθες η Google ξεκίνησε το ρολάρισμα της νέας μίνι έκδοσης του Android Marshmallow με αριθμό 6.0.1 και των οποίων τα factory images της συσγκεκριμένης έκδοσης είναι διαθέσιμα για τις Nexus συσκευές. Τι όμως διαθέτει αυτή η μικρή ανβάθμιση;

  ”Περισσότερα...”

  Στατιστικά Σεμπτεμβρίου - Στο 23.5% το Lollipop

  Screenshot_3

  Φτάσαμε στα μισά του Οκτώβρη και όπως έχουμε κάθε μήνα, έτσι και τώρα έχουμε τα στατιστικά όσον αφορά το ποσοστό των εκδόσεων Android στις συσκευές μας για τον μήνα που μάς πέρασε, δηλαδή τον Σεπτέμβριο.

  ”Περισσότερα...”

  Nexus 5X, ο πετυχήμενος συνεχιστής του Nexus 5 είναι εδώ

  nexus-n1

  Η δεύτερη συσκευή η οποία ανακοινώθηκε από την Google είναι το Nexus 5X. Όπως καταλάβετε είναι ο επιτυχήμενος συνεχιστής του Nexus 5 από την LG που αναβαθμίστηκε μετά από δύο χρόνια. Πάμε να δούμε τι μάς προσφέρει

  ”Περισσότερα...”

  Nexus 6P, ήρθε για να μείνει

  header-BIG2Η

  Google στο event που παρέθεσε πριν 2 μέρες, μάς ανακοίνωσε το Nexus 6P μπροστά σε σωρεία διαρροών που υπήρχαν όλο αυτό το διάστημα. Πάμε λίγο να το δούμε το Nexus 6P και να το σχολιάσουμε.

  ”Περισσότερα...”

  Η Google προωθεί ενημερώσεις ασφαλείες για όλες τις Nexus συσκευές

  Googles-Nexus-4-5-6-7-and-9
  Η Google ξεκίνησε χθες την προώθηση updates που έχουν βάση την ασφάλεια όπως είχε υποσχεθεί για τις Nexus συσκευές. Ο λόγος για τα Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 και Nexus 9.

  ”Περισσότερα...”

  Η Google αλλάζει το logo της μέσω ενός βίντεο

  New-Google-logo

  Καθώς μπήκαμε στο τρίτο τρίμηνο του 2015, η Google βρήκε την ευκαιρία να προωθήσει το νέο logo της εταιρίας και να το ανακοινώσει μέσω ενός βίντεο στο Youtube δείχνοντάς μας την εξέλιξη του logo αλλά και των υπηρεσιών που έχει προωθήσει η εταιρία αυτά τα 17 χρόνια.

  Επιπλέον βλέπουμε και μία αλλαγή όσον αφορά το μπλε g που εμφανιζόταν όταν κάναμε αναζητήσεις στο Google όπου τώρα έχει αντικατασταθεί από ένα "G" 4 χρωμάτων που στις αναζητήσεις μετατρέπεται σε 4 τελείες διαφορετικών χρωμάτων αναπηδώντας μέχρι την ολοκλήρωση των αναζητήσεων.
  Τέλος βλέπουμε και μια αλλαγή στο μικρόφωνο όπου τώρα έχει ένα πολύχρωμο μικρόφωνο που υποδεικνύει την αλληλεπίδραση του χρήστη με την Google με το μικρόφωνο, πληκτρολογώντας ή κάνοντας tap στην οθόνη.

  Εκτός από το Logo, η Google προχώρησε και σε αλλαγή τον εικονιδίων στα διάφορα προιόντα της όπως το Gmail, Google+ κτλ.
  This-replaces-the-little-blue-g
  Whenever-you-see-this-it-means-you-can-interact-with-Google-by-talk-type-or-tap

  via

  ”Περισσότερα...”

  Και το όνομα αυτού, Marshmallow

  Google-Android-M-is-Marshmallow
  Όσο πλησίαζε ο Σεπτέμβριος κατά τις ημέρες του καλοκαιριού, τόσο πιο κοντά ερχόταν η στιγμή της αποκάλυψης του ονόματος για την νέα έκδοση Android. Το μόνο που γνωρίζαμε μέχρι στιγμής ήταν το αρχικό γράμμα, δηλαδή το M.

  ”Περισσότερα...”

  Το Android M δε θα έχει build number 6.0 αλλά 5.2

  Android-Mjpg
  Και ενώ περιμένουμε την έλευση του Φθινοπώρου για την ανακοίνωση των νέων Nexus συσκευών, αναμένουμε επίσης την τελική μορφή και όνομα για την νέα έκδοση Android που μέχρι στιγμής έχει όνομα Android Μ. Ήδη από το keynote της Google έχουμε στοιχεία για τα νέα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης αλλά μέχρι εκεί.

  ”Περισσότερα...”

  Το Huawei Nexus θα έρθει με οθόνη 5.7", με μεταταλλικό σώμα και Snapdragon 820

  nexus-huawei
  Καθώς σήμερα φτάσαμε επίσημα στα μέσα του καλοκαιριού, οι τεχνολογικές ειδήσεις και εξελίξεις συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό. Αυτή την φορά σήμερα έχουμε την εκκίνηση φημολογιών για την δεύτερη Nexus συσκευή η οποία θα κατασκευαστεί από την Huawei και φυσικά με την σύμπραξη της Google.

  ”Περισσότερα...”

  Το Android έγινε 10 χρονών

  image

  Σαν σήμερα πριν 10 χρόνια ξεκίνησε η Google να αναπτύσσει το Android που μέχρι το 2005 ήταν απλά μια εταιρεία η οποία δεν είχε κάνει κάποια σημαντικά βήματα πάνω σε αυτό το δημοφιλές πλέον mobile λογισμικό. Ας τα πάρουμε λίγο από την αρχή.

  ”Περισσότερα...”

  Το Nexus 5 (2015) δε θα είναι βασισμένο στο LG G4

  nexus-5-logo

  Η Google κάθε χρόνο που παρουσίαζε κάποια Nexus συσκευή, είχε επιρροές από κάποιες άλλες της ίδιας εταιρίας και ουσιασιτικά θεωρούταν ως ένα optimized smartphone κάποιας συσκευής. Έτσι το Nexus One ήταν βασισμένο στο HTC Desire, το Nexus S ήταν βασισμένο στο Samsung Galaxy S, το Galaxy Nexus ήταν βασισμένο στο Samsung Galaxy S2, το Nexus 4 ήταν βασισμένο στο LG Optimus G ενώ το Nexus 5 ήταν βασισμένο στο LG G2.

  ”Περισσότερα...”

  Το Android M έφτασε με πολλά καλούδια πολύ ενδιαφέροντα και μας αρέσει

  m

  Το ετήσιο συνέδριο της Google έφτασε δίνοντας μας πολλά και πλούσια νέα με αποκορύφωμα την νέα έκδοση Android η οποία θα λέγεται Android M και το τελικό της όνομα θα ανακοινωθεί το φθινόπωρο. Πάμε να δούμε τα νέα χαρακτηριστικά της νέας αυτής έκδοσης Android.

  Πριν ξεκινήσουμε, να πούμε πρώτα πως το Android M επικεντρώνεται στο user interface δηλαδη στο περιβάλλον εργασίας μας αφήνοντας το στυλιστικό κομμάτι εκτός μιας και αυτό ήταν η νούμερο ένα κατεύθυνση του Android Lollipop. Το user interface με λίγα λόγια αναφερόμαστε στο περιβάλλον του Android που αλληλεπιδρά με τον χρήστη και είναι αυτό που λέμε εμπειρία χρήσης.

  Δικαιώματα Εφαρμογών
  Πάνω σε αυτό το Android M εισάγει την δικαιώματα των εφαρμογών. Αυτό μέχρι πρότινος ήταν δυνατόν  με χρήση τρίτων εφαρμογών όπου σαν κύριος σκοπός ήταν να επιτρέπει ή να απαγορεύει διαφορά πράγματα να χρησιμοποιούνται από τις εφαρμογές.  Ένα παράδειγμα είναι με το Facebook που μπορούμε να της απαγορέψουμε την άδεια να διαβάζει τις επαφές μας (αν για κάποιο λόγο δε θέλουμε) ή να απαγορέψουμε να χρησιμοποιήσει την κάμερα της συσκευής μας. Έτσι έχουμε τον απόλυτο έλεγχο του τι θα αφήνουμε στην εκάστοτε εφαρμογή να διαβάζει (επαφές, κάμερα, τοποθεσία μας κτλ).
  Android-M-design-features-screenshots-56

   

  Νέο Google Now 
  Το Android M φέρνει αναβαθμισμένο Google Now όπου έχει εκσυγχρονιστεί αρκετάπροσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στην καθημερινότητα μας εξαιτίας των γρήγορων μηχανισμών συγκέντρωση στοιχείων και καλύτερη απόδοση αναζήτησης σχετικών πληροφοριών. Συγκεκριμένα, η Google εισήγαγε στο Android M το "Now on tap" όπου με αυτό έχουμε την εξής δυνατότητα και ευκολία. Αν για παράδειγμα είμαστε στην εφαρμογή Viber και κάποιος φίλος μας μάς στείλει μία ερώτηση του στύλ ποια είναι τα ονόματα που θα εμφανιστούν στο Rockwave, πατώντας παρετεταμένα το home button της συσκευής μας, θα εμφανιστεί ένα floating μενού στο κάτω μέρος της οθόνης όπου το Google Now θα εμφανίζει πληροφορίες για το Rockwave. Ουσιαστικά, το Google Now σύλλεξε πληροφορίες από την συζήτηση και εμφάνισε με έξυπνο τρόπο αποτελέσματα σχετικά με το αντικείμενο των μηνυμάτων. Το ίδιο μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε εφαρμογή, έτσι το Google Now θα γίνει ένας από τους πιο καλούς μας φίλους προσφέροντας την στιγμή που θέλουμε την πληροφορία που αναζητούμε χωρίς να μπούμε στον κόπο να την αναζητήσουμε. Εκπληκτικό απλά.Now-on-tap-sider

  Android Pay
  Στο συνέδριο της Google, δε θα μπορούσε να λείπει και η απάντηση στο Samsung Pay και το Apple Pay αλλιώς θα την θεωρούσαν όχι σύγχρονη με όνομα Android Pay. To Android Pay κατά κάποιο τρόπο μοιάζει με το Google Wallet απλά έπρεπε να του δώσει ένα νέο όνομα που να είναι κοντά στην τάση της εποχής. Το Android Pay θα χρησιμοποιεί και αυτό με την σειρά του το NFC και θα χρησιμοποιείται για συναλλαγές χρησιμοποιώντας το smartphone μας κάνοντάς το συμβατό με αρκετά συστήματα τραπεζών καθώς επίσης θα υποστηρίζεται τα δαχτυλικά αποτυπώματα για τις συναλλαγές.
  gsmarena_005 gsmarena_004

  Chrome παντού
  Ένα άλλο χαρακτηριστικό που προσφέρει αυτή η νέα έκδοση είναι η δυνατότητα να χρησιμοποιούν οι τρίτες εφαρμογές τον chrome ώστε να εμφανίζουν μέσα τους περιεχόμενο ιστοσελιδών. Αυτό προσφέρει γρηγορότερο άνοιγμα κάποιας ιστοσελίδας μιας και η εφαρμογή την έχει κάνει cache, έτσι εξ' ορισμού οι ιστοσελίδες θα ανοίγουν γρηγορότερα.
  Chrome-inside-Pinterest-sider

   

  Dozing, η νέα πρόταση της Google για διπλάσια αυτονομία
  Σε αυτή την έκδοση δε θα έλειπε η αναφορά για την μπαταρία. Ένα πράγμα που πασχίζουν είναι η αυτονομία και παρ'όλο που δεν έχει υπάρξει κάποια νέα τομή με τις μπαταρίες, το επόμενο κομμάτι είναι το λογισμικό να αναλάβει ρόλο. Έτσι η Google εισάγει το "dozing" το οποίο θα έχει την εξής αρμοδιότητα. Όταν η συσκευή θα μπαίνει σε sleep mode, θα σταματάνε αρκετά services εκτός των ειδοποιήσεων και οι αισθητήρες του θα πέφτουν σε λήθη μέχρι να "ξυπνήσει" η συσκευή. Η Google αναφέρει πως με αυτό το πρόγραμμα, η αυτονομία θα διπλασιαστεί. Στο κομμάτι της αυτονομίας εισάγεται νέος USB connector τύπου C που θα προσφέρει να φορτίζονται πιο γρήγορα.Screen-Shot-05-28-15-at-08.03-PM-001

  Screen-Shot-05-28-15-at-08.04-PM-00111nexus

  Τέλος, 2 ακόμη μικρά χαρακτηριστικά που θα κάνουν την διαφορά είναι το Direct Share όπου με έξυπνο τρόπο θα εκπαιδεύεται το σύστημα όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί κάποιο συχνό προορισμό που κάνει share διάφορα πράγματα καθιστώντας το default στις επόμενες κοινοποιήσεις και η ύπαρξη ελέγχου έντασης για κάθε κατηγορία όπως για ξυπνητήρια, ειδοποιήσεις, ήχοι κλήσεις κτλ χωρίς να χρειάζεται να μεταβαίνουμε πρώτα στην εφαρμογή και μετά να αλλάζουμε τις εντάσεις.

  Android-M-design-features-screenshots-05

  ”Περισσότερα...”

  Η Google προωθεί ενημέρωση στα smartwatches, το Android Wear 5.1.1

  android-wear1
  Η Google ξεκίνησε να προωθεί την αναβάθμιση Android Wear 5.1.1 σε όλα τα συμβατά smartwatches. Η αναβάθμιση αυτή θα αρχίζει να ρολάρει στις συσκευές σας τις επόμενες εβδομάδες.

  ”Περισσότερα...”

  Το Nexus 7(WiFi) αναβαθμίζεται μέσω OTA σε Android 5.1.1

  1NeΛίγες μέρες ύστερα από την ανακοίνωση του Android 5.1.1 Lollipop, η Google ανεβάζει και αναβαθμίζει μέσω OTA όλες τις συσκευές της σιγά σιγά πλην του Nexus 9 που βρίσκεται για άγνωστο λόγο πάντα ένα βήμα πιο πίσω. Επόμενο "θύμα" αναβάθμισης, το Nexus 7 (WIFI).

  Το Nexus 7(WIFI) είτε στις συσκευές όπου εμφανίστηκαν πρώτα τα factory images και το μόνο που έλειπε ήταν το OTA (Over The Air) Update. Έτσι και έγινε, με μέγεθος μόνο 9.6ΜΒ και με build αριθμό LMY47V, οι κάτοχοι της συσκευής μπορούν να χαρούν την αναβάθμιση αυτή μιας και δίνει τέλος στο Memory Leak.
  Well done Google.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Nexus 9 αναβαθμίζεται εκ νέου σε Android 5.1

  Google-Nexus-9-0Πριν 2 μέρες σάς είχαμε ενημερώσει πως το Nexus 9 ξεκίνησε την αναβάθμισή του σε Android 5.0.2 Lollipop και το σχολιάσαμε σαν κάτι αρνητικό για Nexus συσκευή όταν οι περισσότερες βρίσκονται σε τροχιά Android 5.1.1 Lollipop.

  ”Περισσότερα...”

  Το Nexus 9 αναβαθμίζεται καθυστερημένα σε Android 5.0.2

  N9-grid1-1600
  Και ενώ αρκετές συσκευές προσανατολίζονται στην αναβάθμιση τους στην τελευταία έκδοση Android, βλέπουμε ότι στις τάξεις της Google κάτι έχουν ξεχάσει. Ο λόγος για το Nexus 9 το οποίο έχει αφεθεί στην μοίρα του, δίνοντας του με το σταγονόμετρο τις ενημερώσεις.

  Έτσι βλέπουμε το Nexus 9 να αναβαθμίζεται σε Android 5.0.2 Lollipop, ενώ η έκδοση Android έχει φτάσει στην έκδοση 5.1.1. Ειδικά αυτή η έκδοση είναι η πιο σημαντική για το Lollipop μιας και διορθώνει το πρόβλημα του Memory Leak. Η αναβάθμιση αυτή μέσω OTA έχει μέγεθος 23MB και μετά την αναβάθμιση της συσκευής, το build που θα έχει είναι LRX22L. Η αναβάθμιση είναι τόσο μικρή εξ'αιτίας της μεταπήδησης από το Android 5.0.1 σε 5.0.2.

  nexus 9

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Διαθέσιμα τα factory images για το Android 5.1.1 Lollipop - αναμένεται σύντομα και οι OTA ενημερώσεις


  Χθες σάς αναφέραμε πως η Samsung κατάφερε πρώτη πριν τις Nexus συσκευές να αναβαθμίσει το Samsung Galaxy S6 σε Android 5.1.1 σπάζοντας όλα τα κοντέρ αμεσότητας και υλοποίησης της τελευταίας έκδοσης Android λογισμικού.

  ”Περισσότερα...”

  Το Samsung Galaxy S4 Google Play Edition αναβαθμίζεται σε Android 5.1 Lollipop


  Μία ευχάριστη έκπληξη επιφύλλασε η Google δίνοντας την αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση Android, το Android 5.1 Lollipop για το Samsung Galaxy S4 Google Play Edition.
  Η έκπληξη αυτή είναι πιο μεγάλη μιας και εδώ και καιρό είχε κολήσει η συγκεκριμένη συσκευή στην έκδοση Android 5.0 Lollipop που σε αντίθεση με άλλες συσκευές Google Play Edition, σε εύλογο χρονικό διάστημα, αναβαθμίζονται στην τελευταία έκδοση Android.

  Οπότε, όσοι είστε κάτοχοι αυτής της Google έκδοσης της συσκευής αυτής, απολαύστε την αναβαθμισμένη έκδοση Android που προσφέρει εκτός από νέα καλούδια αλλά και σταθεροποιεί ακόμα καλύτερα το σύστημα. Το Leak Memory όπως σας είχαμε πει, θα αναβαθμιστεί σε επόμενο μικρό update.

   

  via

  ”Περισσότερα...”

  Το Nexus 4 αναβαθμίζεται σε Android 5.1(Build LMY47O)


  Αν είστε κάτοχοι Nexus 4 τότε τα νέα είναι πολύ ευχάριστα μιας και έχετε την δυνατότητα να αναβαθμιστείτε στην έκδοση Android 5.1 Lollipop.

  ”Περισσότερα...”

  Το Sony Z Ultra Google Play Edition αναβαθμίζεται σε Android 5.1 Lollipop


  Εδώ και λίγες ημέρες η Google έχει ξεκινήσει να αναβαθμίζει τις Google Play συσκευές της στην επόμενη έκδοση Android, την Android 5.1 Lollipop. Αυτή την φορά σειρά έχει το Sony Z Ultra Google Play Edition.

  ”Περισσότερα...”

  Το HTC One (M8) Google Play Edition αναβαθμίζεται σε Android 5.1 Lollipop


  Άλλη μία Google Play συσκευή έχει ξεκινήσει να αναβαθμίζεται σε Android 5.1 Lollipop. Ο λόγος για το HTC One (M8) Google Play edition και

  ”Περισσότερα...”

  Το LG G Pad 8.3 Google Play Edition αναβαθμίζεται σε Android 5.1 Lollipop


  Όπως συμβαίνει με τις Nexus συσκευές όπου αναβαθμίζονται άμεσα στην τελευταία έκδοση Android, έτσι συμβαίνει και για

  ”Περισσότερα...”

  Το Android 5.1.1 Lollipop πλησιάζει με πιθανή διόρθωση του Memory Leak

   

  Μία νέα εικόνα κανει το γύρο του κόσμου, οπου δείχνει το πρόγραμμα για δημιουργία ή τροποποίηση Android  εφαρμογων, το Android SDK Manager ,να

  ”Περισσότερα...”

  Το Samsung Galaxy Tab S 10.5 LTE αναβαθμίζετε σε Android Lollipop


  Μετά την αναβάθμιση του Samsung Galaxy S Tab 10.2 για το WiFi μοντέλο, ήρθε η σειρά και

  ”Περισσότερα...”

  Οι πρώτες γενιές των Motorola Moto X, G, E θα αναβαθμιστούν κατευθείαν σε Android 5.1 Lollipop


  Οι συσκευές οι οποίες είχαν "παραπονεθεί" ότι δεν έχουν πάρει ακόμα την αναβάθμιση σε Android 5.0 Lollipop

  ”Περισσότερα...”

  Ξεκίνησαν οι ενημερώσεις του Samsung Galaxy Note 4 σε Android 5.0 Lollipop


  Φαίνεται ότι περίμενε η Samung να περάσει η Πρωταπριλιά για να μη θεωρηθεί αστείο ότι το Samsung Galaxy Note 4 θα αναβαθμιστεί σε

  ”Περισσότερα...”

  Το Moto G Google Play edition αναβαθμίζεται σε Android 5.1 Lollipop


  Και ενώ αρκετές συσκευές προσπαθούν με αργό ρυθμό να αναβαθμιστούν σε Android 5.0 Lollipop, αρκετές Nexus συσκευές έχουν αναβαθμιστεί σε

  ”Περισσότερα...”

  Το LG G2 θα γευτεί σύντομα την αναβάθμιση σε Android Lollipop για την χώρα μας - Η αναβάθμιση έφτασε σε Ιταλία και Ισπανία


  Πριν αρκετό καιρό είχαμε δει το LG G2, ένα υπέρχο smartphone να τρέχει Android Lollipop. Μετά από λίγες μέρες το έιδαμε να αναβαθμίζεται στην

  ”Περισσότερα...”

  Το Nexus 10 αναβαθμίζεται σε Android 5.1 Lollipop - διαθέσιμα factory images


  Πριν λίγο καιρό, είδαμε η Google να αναβαθμίζει κάποιες Nexus συσκευές της σε Android 5.1 Lollipop και να ανεβάζει τα factory images τους. Χθες είχαμε άλλη μία προσθήκη που δεν είναι smartphone αλλά tablet. Ο λόγος για το Nexus 10 που πήρε και αυτό την αναβάθμιση σε Android 5.1 και παράλληλα ανέβηκαν και τα factory images της συσκευής.

  Η OTA (Over the Air) αναβάθμιση έχει μέγεθος 104.4MB και η περιλαμβάνει διόρθωση των bugs, και διάφορα άλλα καλούδια τα οποία τα έχουμε παρουσιάσει πριν λίγο καιρό. Τέλος, όπως συμβαίνει σε κάθε αναβάθμιση, έτσι και σε αυτή χρειάζεται να έχουμε μπαταρία φορτισμένη τουλάχιστον 50% ενώ αν θέλετε να περάσετε χειροκίνητα την ενημερωμένη έκδοση, πηγαίνετε εδώ και κατεβάστε τα factory images για το Nexus 10.

  πηγή via

  ”Περισσότερα...”

  Το Nexus 5 αναβαθμίζεται σε Android 5.1 Lollipop με OTA ενημέρωση


  Πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε η νέα έκδοση Android 5.1 Lollipop προσφέροντας μερικά νέα χαρακτηριστικά καθώς και ενημερώσεις που συμβάλουν στην σταθερότητα του λειτουργικού συστήματος. Μετά από λίγο βγήκαν και τα factory images των nexus συσκευών πλήν του Nexus 6 που άργησε λιγάκι.

  Τώρα, εκτός από τα factory images που κάποιος μπορεί να τα flashάρει οποιαδήποτε στιγμη, υπάρχει και μια μερίδα του καταναλωτικού κοινού που δε θέλει να μπει σε αυτήν την διαδικασία και απλά περιμένει την αναβάθμιση OTA (Over the Air). Για αυτούς τους χρήστες και κατόχους Nexus 5 συσκευής, τα νέα είναι ευχάριστα μιας και ξεκίνησε η αναβάθμιση της συσκευής τους μέσω OTA. Το μέγεθος της αναβάθμισης είναι στα 220.7MB και καλό θα είναι να έχετε ποσοστό μπαταρίας τουλάχιστον 50% για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα τροφοδοσίας της συσκευής και εν τέλει να γευτούν την νέα αναβάθμιση.

   

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Memory Leak θα διορθωθεί στην έκδοση Android 5.1.1


  Όταν μπήκε στην ζωή μας η νέα έκδοση του Android 5.0 Lollipop, εκτός από τα πολλά καλούδια που μας πρόσφερε, μας επιφύλασσε και ένα πρόβλημα με την διαχείριση της μνήμης που έκανε εφαρμογές να "κρασάρουν", άλλες να κάνουνε επανεκκινήσεις χωρίς να μεγαλώνει η ελεύθερη μνήμη. Αυτό το πρόβλημα υπήρχε στα Nexus 5 και στην preview έκδοση του Android 5.0 Lollipop αλλά ακόμα και τώρα στην έκδοση Android 5.1 Lollipop σε διάφορες συσκευές.

  Για αυτό το πρόβλημα, είχε δημιουργεί και αναφορά στο Issue Tracker του AOSP με αριθμό προβλήματος 159738 το οποίο είχε ανέβει πολύ ψηλά στο rank. Όσο πιο ψηλά βρίσκεται στο rank τόσο καιρό έχει περάσει χωρίς να επιλυθεί. Την Παρασκευή που μας πέρασε, το πρόβλημα έκλεισε σηματοδοτώντας την έναρξη κάποιου μικρού update για αυτό το πρόβλημα χωρίς να ορίζεται κάποιος χρονικός ορίζοντας αυτή τη στιγμή. Θεωρούμε ότι σε μελλοντικό update του Lollipop να γίνει διόρθωση του προβλήματος, ουσιαστικά ανοίγοντας την πόρτα για το Android 5.1.1.

   

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Android 5.1 Lollipop: Τα 8 νέα πιο γλυκά χαρακτηριστικά


  Όπως σας είχαμε ενημερώσει από χθες, η Google ανακοίνωση μία νέα αναβάθμιση του Android Lollipop φτάνοντας αισίως στην έκδοση 5.1. Eκτός από τα 3 νέα κύρια χαρακτηριστικά που έφερε ( πολλαπλή χρήση SIM, προστασία συσκευής, HD ήχος κατά την διάρκεια κλήσης), τροποποίηση προς το καλύτερο πάντα κάποια πραγματάκια τα οποία όπως μάς έχει συνηθίσει η Google κάνοντας την ζωή μας ακόμα πιο εύκολη.
  Πάμε να δούμε τις 8 νέες αλλαγές.

  -  Το LED φωτάκι ειδοποίησης της συσκευής θα ενεργοποείται σε όλες τις ήχητικές λειτουργίες
  Αυτή η αλλαγή είναι σημαντική μιας και το LED φωτάκι θα ενεργοποιείται σε κάθε ειδοποίηση που λαμβάνει η συσκευή μας ανεξαρτήτως σε τι ηχητική λειτουργία βρίσκεται από τις 3 (Καμία, Προτεραιότητα, Όλα)

  The LED notification light now works in all modes

  - Επιλογή WiFi δικτύου μέσα από τις γρήγορες ρυθμίσεις
  Αυτή η λειτουργία μάς επιτρέπει να επιλέγουμε το WiFi δίκτυο που επιθυμούμε πατώντας ένα βελάκι που δείχνει προς τα κάτω ενώ προηγουμένως, επιλέγοντάς το απλά συνδεόταν αυτόματα στο προεπιλεγμένο δίκτυο.

  Improved Wi-Fi quick toggle

  - Επιλογή συσκευής bluetooth για σύνδεση μέσα από τις γρήγορες ρυθμίσεις
  Αυτή η λειτουργία μάς επιτρέπει να επιλέγουμε τη bluetooth συσκευή που επιθυμούμε να συνδεθούμε (pair) πατώντας ένα βελάκι που δείχνει προς τα κάτω ενώ προηγουμένως, επιλέγοντάς το απλά συνδεόταν αυτόματα στο προεπιλεγμένο δίκτυο.

  Improved Wi-Fi quick toggle

  - Βελτιωμένος τρόπος ξεκλειδώματος της οθόνης
  Με την νέα αυτή λειτουργία μπορούμε, εκτός από τον κλασικό τρόπο να ξεκλειδώνουμε τη συσκευή, να κατεβάσουμε την μπάρα ειδοποιήσεων από την κλειδωμένη οθόνη με σύρσιμο προς τα κάτω και αν μετά κάνουμε σύρσιμο προς τα πάνω χωρίς να αγγίξουμε το πλαίσιο που είναι οι ειδοποιήσεις, η συσκευής μας ξεκλειδώνεται. Με την προηγούμενη έκδοση, κάνοντας τα παραπάνω, η οθόνη μας παρέμενε κλειδωμένη.

  Improved lock screen behavior

  - Δυνατότητα αφαίρεσης των Invert Colors/ Wi-Fi Hotspot από την μενού ειδοποιήσεων
  Με την αναβάθμιση αυτή, μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα στο Invert Colors και Wi-Fi Hotspot τι θέλουμε να κρατήσουμε ή να τα αφήσουμε στο μενού ειδοποίησεων ενώ πιο πριν δεν μπορούσαμε να το κάνουμε.

  Removable Invert Colors/Wi-Fi Hotspot toggles

  - Βελτιωμένο περιβάλλον όταν κάνει pin μία εφαρμογή
  Η Lollipop έκδοση μάς έδωσε μία δυνατότητα να κάνουμε Pin μία εφαρμογή όπου σαν αποτέλεσμα έχει να κλειδώνει η εφαρμογή και μόνο με συνδυασμό του πλήκτρου back και overview μπορείς να ξεκλειδώσεις. Τώρα έχουμε ένα νέο πιο βελτιωμένο περιβάλλον που είναι πιο προσιτό για αυτή τη δουλειά.

  More user-friendly screen pinning

  - Βελτιωμένη λειτουργία για τις ειδοποιήσεις που λαμβάνουμε
  Όταν ερχόταν μια ειδοποίηση αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε είναι να κάνουμε σύρσιμο δεξιά ή αριστερά ώστε να "ξεφορτωθούμε" την ειδοποίηση αλλά παράλληλα χανόταν το εικονίδιο της ειδοποίησης. Τώρα με την νέα έκδοση Android, κάνοντας απλά συρσιμο προς τα πάνω, η ειδοποίηση κλείνει αλλά το εικονίδιο στην μπάρα ειδοποιήσεων παραμένει εκεί που είναι.

  Improved heads-up notifications

  - Καμία ενόχληση μέχρι το επόμενο χτύπημα του ξυπνητήρι
  Μία νέα προσθήκη έγινε στο μενού ειδοποιήσεων στην κατάσταση προτεραιότητας όπου προστίθεται να επιλέξεις το χρόνο που έχεις ρυθμίσει το ξυπνητήρι σου ώστε μέχρι εκείνη την στιγμή να μην έρθει κάποια ειδοποίηση.

  No interruptions until next alarm

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Η Google ανακοίνωσε το Android 5.1 Lollipop μαζί και τα factory images των Nexus συσκευών


  Χθές η Google ανακοίνωσε την αναβαθμισμένη έκδοση του Lollipop, το Android 5.1.
  Η νέα έκδοση την είδαμε να βρίσκεται στις συσκευές Android One και τώρα την βλέπουμε και επίσημα να ανακοινώνεται αποκαλύπτοντας τι νέο φέρνει.

  Η αναβάθμιση Android 5.1 Lollipop προσφέρει κατ'αρχήν ακόμη μεγαλύτερη σταθερότητα του συστήματος καθώς και καλύτερη απόδοση. Φυσικά φέρνει και νέα χαρακτηριστικα τα οποία είναι η υποστήριξη πολλαπλών SIM καρτών, προστασία συσκευής και HD ήχο κατά την διάρκεια κλήσης.

  Με την υποστήριξη των πολλαπλών SIM καρτών επιτυγχάνουμε ότι ο χρήστης θα μπορεί να διαχειριστεί και τις 2 πολλαπλές SIM ταυτόχρονα από το κύριο προφίλ για συγκεκριμένες συσκευές.

  Με την προστασία συσκευής στην έκδοση 5.1 επιτυγχάνουμε ότι αν μας κλέψουν την συσκευή ή την χάσουμε, η συσκευή θα παραμένει κλειδωμένη μέχρι ο ιδιοκτήτης της συσκευής να συνδεθεί στο Google λογαριασμό του. Επιπλέον, αν πέσει η συσκευή σε λάθος χέρια, και του κάνουν επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, η συσκευή θα συνεχίσει να είναι κλειδωμένη το οποίο είναι εκπληκτικό.

  Όσον αφορά τον HD ήχο όταν μιλάμε στο τηλέφωνο, παρέχεται σε συκεκριμένες συσκευές από συγκεκριμένους παρόχους που μπορούν να υποστηρίξουν αυτή την υπηρεσία και έχει σκοπό ο ήχος μας να είναι κρυστάλινος και ποιοτικότερος.

  Τα παραπάνω είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αλλά δεν μένει μόνο εδώ. Η αναβαθμισμένη έκδοση Android παρέχει και επιπλέον καλούδια τα οποία είναι ότι μπορείς να συνδεθείς σε μία συσκευή Bluetooth αλλά και να συνδεθείς σε ένα WiFi δίκτυο κατ'ευθείαν από τα Quick Settings.

  Τέλος, τα images έχουν ανέβει και στο site της Google που παρέχει τα factory images για τις Nexus συσκευές. Συγκεκριμένα τα images που έχουν ανέβει είναι για το Nexus 5, Nexus 7 (Wifi) και Nexus 10.  πηγή πηγή1

  ”Περισσότερα...”

  H Google θα συνεργαστεί με Κινέζο κατασκευαστή για το επόμενο Nexus

  google-nexus-logoΌπως κάθε χρόνο, έτσι και για φέτος ξεκινάνε οι εργασίες και οι φήμες για την νέα Nexus συσκευή. Βλέποντας τους υπόλοιπους κατασκευαστές να εισάγουν 2 συσκευές σε κάθε ανακοίνωση, όπως συνέβη πρόσφατα με την Samsung, αλλά και στην δική της περίπτωση που ανακοίνωσε τα Nexus 6 και Nexus 9, η Google θα συνεχίσει την ίδια φιλοσοφία και θα εισάγει φέτος και αυτή 2 συσκευές Nexus όπου η μία θα προέρχεται από Κινέζο κατασκευαστή και η άλλη από την LG.

  Επιπλέον, δεν η Google σκέφτεται να χρησιμοποιήσει SoCs όχι της Qualcomm αλλά των ίδιων των κατασκευαστών. Με βάση αυτό, ένας πιθανός Κινέζικος κατασκευαστής μπορεί να είναι η Huawei που φτιάχνει δικά της SoC όπως τα Kirin αλλά στο παιχνίδι μπορεί να μπει και η Lenovo που έχει αγοράσει πρόσφατα την Motorola.

  Με βάση αυτά βλέπουμε πως η Google σκέφτεται να κάνει μια στροφή στα value for money συσκευές όπως μας είχε συνηθίσει με την LG με τα Nexus 4 και Nexus 5 και ενδεχομένως με την Huawei που μπορεί να μειωθεί το κόστος τους. Βέβαια δεν ξέρουμε αν το θέλει κιόλας μιας και τα Nexus 6 και Nexus 9 ήταν αρκετά τσιμπημένα σε τιμή χωρίς όμως το καταναλωτικό κοινό να πτοηθεί ύστερα από την πρώτη μουρμούρα που προκλύθηκε.

  [update]: Η Huawei θα είναι ο επόμενος κατασκευαστής από την Κίνα που θα κατασκευάσει την επόμενη Nexus συσκευή.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Στατιστικά Android Φεβρουαρίου - διπλασιάζει το ποσοστό του το Android Lollipop

  Όπως κάθε μήνα, έτσι για τον Φεβρουάριο ανακοινώθηκαν τα στατιστικά για το ποσοστό των εκδόσεων που υπάρχουν στις Android συσκευές μας όπου ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει φυσικά η έκδοση Android Lollipop που διπλασίασε τα ποσοστά του.
  Πάμε να τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

  Από τα παραπάνω βλέπουμε ότι η έκδοση Froyo έχει μείνει κολλημένη στο 0.4%. Είναι να απορεί κανείς ποιοι χρησιμοποιούνε συσκευές με τόσο παλιά έκδοση λογισμικού. Μακάρι να αναβαθμιστούν ώστε σαν λογική μετάβαση θα είναι στο Android Lollipop. To Gingerbread από την άλλη, χάνει το ποσοστό της λίγο λίγο πέφτοντας στο 6.9% από το 7.4% όπως συμβαίνει και με τις άλλες εκδόσεις που σαν αποτέλεσμα έχει να τροφοδοτηθεί το Lollipop. Η έκδοση Ice Cream Sandwich χάνει και αυτή ένα μέρος του ποσοστούς της κυλόντας στο 5.9% από 6.4%. Οι τρεις υποεκδόσεις του Jelly Bean χάνουν και αυτές συνολικά το ποσοστό τους πέφτοντας στο 42.6% από 44.5% που είναι σχεδόν 2 μονάδες απώλεια. Το Kit Kat από την άλλη αυξάνει ελάχιστα το ποσοστό του φτάνοντας στο 40.9% από 39.7% και βλέπουμε ότι ίσως τον επόμενο μήνα να ισοφαριστούν το Jelly Bean με το Kit Kat.
  Τέλος, το Lollipop βλέπουμε να παίρνει τα πάνω του διπλασιάζοντας το ποσοστό του φτάνοντας στο 3.3% από 1.6%.
  Από τα παραπάνω βλέπουμε ότι με τις αναβαθμίσεις που προωθούνται από τις εταιρίες ώστε να πάρουν το Lollipop, σε κανά δύο μήνες ενδεχομένως να φτάσει σε σημαντικά ποσοστά. Επίσης, το στοίχημα είναι που βάζουν αρκετοί, ποιος μήνας θα είναι αυτός όπου το Froyo θα βγει από τον πίνακα.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Android 5.2 προ πυλών;

  Πριν λίγο καιρό, είχε ανακοινωθεί έμμεσα η νέα έκδοση του Android Lollipop στην 5.1 έκδοση με πρώτες συσκευές τις 3 Android One. Έκτοτε αναμέναμε σιγά σιγά την προώθηση της νέας έκδοσης σε κάποιες Android συσκευές είτε τις Nexus είτε κάποιες από την Motorola.

  Και εκεί που περιμέναμε νέες ενημερώσεις, μας έρχεται το Geekbench να μας ταρακουνήσει λίγο τα νερά λίγο πριν την έναρξη της WMC στην Βαρκελώνη. Αυτό που έδειξε το Geekbench είναι μια Nexus 5 συσκευή να τρέχει Android 5.2. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε μιλάμε για κάτι που είναι αναπάντεχο την στιγμή που αρκετές συσκευές προσπαθούν ακόμα να αναβαθμιστούν σε Android Lollipop 5.0.
  Υπάρχει και μια άλλη περίπτωση να είναι μια custom rom αν και ο aosp κώδικας είναι στην έκδοση 5.0.2, οπότε πάλι μπορεί να είναι και λάθος.
  Περιμένουμε και θα δούμε.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Android Lollipop αναβαθμίστηκε στην έκδοση 5.1 ξεκινώντας από τις Android One συσκευές

  Android 5.1 has been released by Google

  Το Android μεγάλωσε λίγο ακόμη, ή για να το πούμε καλύτερα, ωρίμασε. Αυτό είναι το καλό της ιστορίας μιας και την Τετάρτη 4/2 ανακοινώθηκε η έκδοση 5.1 το οποίο δεν παρουσιάστηκε σε κάποιο ειδικό event. Η ανακοίνωση ήρθε έμμεσα και μάλιστα από την Ινδονησία.
  Συγκεκριμένα, η έκδοση 5.1 υπάρχει αυτή τη στιγμή μόνο στις Android One συσκευές και αυτό το βλέπουμε από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζονται στις 3 Android One συσκευές (Nexian, Mito και Evercoss). Με βάση αυτό, θεωρούμε ότι η ταφόπλακα των Nexus συσκευών μεγαλώνει και πιστεύουμε σύντομα θα εξαφανιστούν όπως ακριβώς έγινε και με τις Google Play συσκευές.

  Η έκδοση 5.1 δεν προσφέρει κάτι στο αισθητικό κομμάτι παρά στα ενδότερα του λειτουργικού συστήματος. Ουσιαστικά έχουμε βελτιώσεις στην σταθερότητα του συστήματος, βελτιώσεις στην διαχείριση RAM, διορθώσεις σχετικά με απρόσμενα κλεισίματα εφαρμογών, διαχείριση μπαταρίας καθώς επίσης και βελτιώσεις όσον αφορά τις τηλεπικοινωνίες με διορθώσεις στο WIFI και άλλα.

  Το μόνο που περιμένουμε μετά την "έμεση ανακοίνωση" του 5.1, είναι το changelog για να δούμε επι πραγματικής βάσης το τι ακριβώς βελτιώσεις προσφέρει η νέα έκδοση. Να πούμε επίσης ότι το όνομα Lollipop παραμένει το ίδιο.

  πηγή
  πηγή1

  ”Περισσότερα...”

  Το μερίδιο χρήσης των smartphone μεγαλώνει για το Android φτάνοντας στο 81.2%


  Όλοι γνωρίζουμε πόσο δημοφιλές λειτουργικό είναι το Android και αυτό αποδεικνύεται με νούμερα που αγγίζανε μέχρι πρόσφατα το 80% αλλά χωρίς να το πιάνει. Πριν 2 χρόνια το ποσοστό βρισκόταν κοντά στο 75% και την προηγούμενη χρονιά σκαρφάλωσε στο 78.9 προμηνύοντας ότι η Google δεν σταματάει εκεί και θέλει να αυξήσει ακόμα περισσότερο το μερίδιό της. Αυτό ξεκίνησε με το πρόγραμμα Android One όπου ήθελε να περάσει το Android και σε χώρες της Ασίας.

  Λόγω αυτού και με την δυναμική που διαθέτει, η Google έκλεισε τον 2014 με ποσοστό που έσπασε το στόχο του 80%. Συγκεκριμένα, έκλεισε το 2014 με ποσοστο 81.2%.
  Καταλαβαίνετε ότι όταν ένα λειτουργικό αυξάνει το μερίδιο της, κάποια άλλα συρρικνόνονται. Όταν λέμε άλλα λειτουργικά, αναφερόμαστε στο iOs και στο Windows Mobile. Πάμε να δούμε τι κάνανε αυτά άλλα λειτουργικά.

  Το iOS είναι αυτό που μείωσε το μερίδιο χρήσης του κατά 0.5 μονάδες πέφτοντας από το 15.5% στο 15%. Το Windows Mobile έχασε και αυτό 0.6 ποσοστιαίες μονάδες πέφτοντας από το 3.6% στο 3%. Να πούμε ότι και τα άλλα λειτουργικα που υπάρχουν τύπου Ubuntu μαζί και με κάποια άλλα, έχασαν και αυτά σημαντικό ποσοστό πέφτοντας από το 2% στο 0.7%.

  Από όλα τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι το Android έχει καταλύσει την smartphone αγορά και από την στιγμη που δεν βελτιώνονται τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα, το Android θα επιτυγχάνει μερίδιο πάνω από  90%. Οπότε τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία και για το iOS να κάνει κάποιο come backup αλλά πρέπει και να συνδυαστεί και με αντίστοιχο υλικό που υστερεί στον ανταγωνισμό. Η Microsoft κάνει και αυτή ότι μπορεί μέχρι που πρόσφατα ήθελε να πάρει μετοχές της Cyanogen που μοιάζει στροφή προς το Android. Μένει να το δούμε.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Η Google ανέβασε τα Lollipop images για τα Nexus 7

  Η Google χθες ανακοίνωσε τα Lollipop images για τα Nexus 7 του 2013 και 2014.
  Με αυτή την ενημέρωση των factory images, ολοκληρώνεται ο κύκλος των Lollipop εκδώσεων για όλες τις Nexus συσκευών πλην αυτών που σταμάτησαν σε πιο παλιές εκδόσεις.

  Όπως γνωρίζεται, για να μπορέσουμε να φλασάρουμε χειροκίνητα τις ROM αυτές, χρειαζόμαστε να έχουμε ξεκλείδωτους bootloader και επιπλέον να έχουμε εγκαταστήσει τους ADB drivers στον υπολογιστή μας. Τα υπόλοιπα τα αφήνεται στο bat αρχείο.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Η Google εξηγεί για ποιο λόγο δεν θα προβεί στην διόρθωση bug που επηρεάζει 1εκ. συσκευές


  Πριν μερικούς μήνες είχε εμφανιστεί ένα bug το οποίο επηρεάζει 1εκ. συσκευές από την έκδοση 4.3 και κάτω. Με το συγκεκριμένο bug, δεν μπορεί να επιλέξεις άλλον browser για να δείξεις κάποια ιστοσελίδα μέσα από εφαρμογή και σαν αποτέλεσμα έχουμε να δέχονται εκατοντάδες επιθέσεις οι συσκευές από επικίνδυνα malware.
  Ο Adrian Ludwig ο οποίος είναι υπεύθυνος ασφαλείας του συστήματος Android, αναφέρθηκε σε αυτό το πρόβλημα όπου εξήγησε γιατί δεν έχει κάνει κάτι η Google ώστε να διορθώσει το συγκεκριμένο bug. Ο Adrian Ludwig είπε ότι είναι εξαιρετικά δυσκολο να διορθωθεί αυτό το bug γιατί από το 5εκ. γραμμές κώδικα, διορθώνοντας το προβλημα θα επηρέαζε σημαντικά ζωτικά κομμάτια του κώδικα και αυτό δεν θα ήταν εύκολο να γίνει με ασφάλεια.
  Για αυτό υποστήριξε να χρησιμοποιούμε 3rd party browsers όπως ο Chrome ή ο Firefox όπου μπορουν να τα κατεβάσουμε από το PlayStore όπου και ενημερώνονται αρκετά συχνά διορθώνοντας προβλήματα ασφαλείας που μπορεί να προκύψουν για συσκευές που πλήττονται από το συγκεκριμένο bug.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Ξεκινάει η αναβάθμιση των δύο Motorola Moto G σε Android Lollipop από την Ινδία

  Από την μακρινή Ινδία μας έρχεται η ενημέρωση με ένα tweet ότι τα Moto G και των 2 γενεών ξεικνούν να αναβαθμίζονται σε Android Lollipop. Τα Moto g  ήταν από τις πρώτες συσκευές οι οποίες ήταν μη Nexus και πήραν την αναβαθμιση σε Lollipop αλλά η Motorola έχει ξεχάσει κάποιες περιοχές όπως η Ινδία.
  Οπότε, σιγά σιγά η  Motorola συμπληρώνει το παζλ των αναβαθμίσεων στις συσκευές της για την νέα έκδοση Android.

  πηγή πηγή1

  ”Περισσότερα...”

  Διαθέσιμο το Android Lollipop 5.0.2 για τα Nexus 7(2013) και Nexus 10 tablets

  Η Google έδωσε χθες Παρασκευή τα images για 2 πιο παλιά Nexus tablet με την έκδοση Android Lollipop 5.0.2.
  Τα tablet αυτά είναι το Nexus 10 και Nexus 7(2013). Η συγκεκριμένη αναβάθμιση δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο όσον αφορά το κομμάτι του style ή της όλης λειτουργίας του Lollipop. Είναι μια αναβάθμιση που διορθώνει κάποια bugs με σκοπό την καλύτερη λειτουργία του.
  Η συγκεκριμένη αναβάθμιση απευθύνεται σε παλιότερες συσκευές και αυτό φαίνεται στο ότι το Nexus 9 δεν έχει πάρει την αναβάθμιση αυτή.
  Η αναβάθμιση αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί με OTA με την προϋπόθεση ότι τρέχει stock Android και είναι όλη η συσκευή εργοστασιακή. Σε περίπτωση που κάτι είναι πειραγμένο,  πρέπει η αναβάθμιση να γίνει χειροκίνητα με τα official images που έχει αναρτήσει η Google.

  Factory Images "razor" for Nexus 7 [2013] (Wi-Fi)
  Factory Images "mantaray" for Nexus 10
  Factory Images "nakasi" for Nexus 7 (Wi-Fi)

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Εμφανίστηκε βίντεο που δείχνει το HTC One (M7) να τρέχει Android Lollipop με HTC Sense 6

  htc one m7 lollipop
  Και ενώ περιμένουμε σιγά σιγά νέες συσκευές να τις δούμε με Android Lollipop, εμφανίστηκε το HTC One (M7)  σε βίντεο να τρέχει Android Lollipop. Αυτό που βλέπουμε στο βίντεο που ανέβηκε είναι οι κάρτες με τις πιο πρόσφατες εφαρμογές που μοιάζει με τις κάρτες στο Google Chrome. Και μετά βλέπουμε το Drop down menu που υφίσταται στην νέα έκδοση Android.
  Αναμένουμε περισσότερα στο προσεχές διάστημα.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Στατιστικά Android Δεκεμβρίου: Στο 39% το Kit Kat, άφαντο το Lollipop

  stats android december

  Κάθε μήνα η Google μας βγάζει τα στατιστικά για το ποσοστό συκευών που κατέχουν κάποια από τις εκδόσεις του Android. Έτσι και αυτό τον μήνα

  ”Περισσότερα...”

  Samsung Galaxy S5: Αναβαθμίζεται σε Android Lollipop

  Samsung Galaxy S5 receives Android 5 0 in Malays

  Στην Μαλαισία, οι κάτοχοι Samsung Galaxy S5 εκτός από την έλευση του νέου ετους, γιορτάζουν και την έλευση της νέας έκδοσης Android στις συσκευές τους.
  Η νέα έκδοση είναι διαθέσιμη προς κατέβασμα μέσω του Samsung Kies 3 μιας και ακόμη δεν είναι διαθέσιμη μέσω OTA.
  Για την εγκατάστασή του, καλό θα ήταν να κάνετε ένα backup πρώτα. Όπως και να έχει, όταν αναβαθμίζουμε σε νέα έκδοση την συσκευή μας, χρειάζεται μετά μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων ώστε να κάτσει καλά η ROM.
  Επιπλέον, θα χρειαστεί να έχετε ελεύθερο χώρο στο δίσκο τουλάχιστον 3GB και εννοείται να είναι πλήρως φορτισμένη η μπαταρία.
  Μετά το τέλος της αναβάθμισης, όταν θα κάνει επανεκκίνηση η συσκευή, θα καθυστερήση λίγη ώρα μιας και εκείνη την στιγμή επαναρυθμίζονται οι ήδη εγκατεστημένε σας εφαρμογές με την νέα έκδοση.
  Επιπλέον, θα χρειαστεί να αναβαθμιστούν όλες οι εφαρμογές από το Playstore είτε από το Samsung Store ώστε να είναι απόλυτα συμβατές με την νέα έκδοση Android. Στο τέλος θα παρατηρήσετε ότι η διαθέσιμη χωρητικότητα τηε εσωτερικής μνήμης θα είναι μειωμένη κατά 950MB
  Σε καλή μεριά....
  Samsung Galaxy S5 receives Android 5 0 in Malays

  Using Samsung Kies 3 to update the Samsung Galax
  Samsung Galaxy S5 receives Android 5 0 in Malays
   

  ”Περισσότερα...”

  Android 5.0 για το Samsung Galaxy Note 3 (SM-N9005)

  android 5 0 lollipop Galaxy note 2 S4 Note 3
  image hosting websites

  Το Android 5.0 έφτασε και αυτό στο Samsung Galaxy Note 3 στην έκδοση που είναι ξεκλείδωτο και συγκεκριμένα για την έκδοση SM-N9005. Η έκδοση αυτή έχει εμφανιστεί στο Xda και λειτουργεί μόνο για αυτή την έκδοση και μόνο.
  Οπότε, όσοι είστε κάτοχοι αυτής της συσκευής, είναι καιρός να ξεκινήσετε να κάνετε backup τα δεδομένα σας και με βάση τον οδηγό που υπάρχει στο νήμα του Xda, περάστε την καινούργια έκδοση του Android η οποία έχει μέγεθος 1.1GB και επιπλέον όταν την περάσετε θα υπάρξει μια σχετική καθυστέρηση στην εκκίνηση της συσκευής, το οποίο είναι φυσιολογικό.
  Αν για κάποιο λόγο δεν αισθάνεστε έτοιμοι για να περάσετε χειροκίνητα την ενημερωμένη έκδοση Android, τότε μπορείτε να περιμένετε το OTA ενημέρωση από την Samsung.

  android lollipop galaxy note 3
  xda
  πηγη

   

  ”Περισσότερα...”

  Bug watch: Διαρροή Ram στην Lollipop διορθώθηκε

  image

  Ένα πρόβλημα που υπήρχε με την διαχείριση της μνήμης Ram στην νέα έκδοση Android, τελικά στο bug watch έλαβε την κατάσταση ως closed και με flag ότι θα υπάρξει αναβάθμιση στο μέλλον (futurereleased).
  Συγκεκριμένα, το πρόβλημα αυτό έκανε αρκετές εφαρμογές που τρέχανε στο προσκήνιο, να κρασάρουν. Αυτό το πρόβλημα υπήρχε ακόμα από την preview έκδοση της Lollipop παραμένοντας μέχρι και τώρα ένα από τα μακροχρόνια  για την Google bugs που αργούσε να επιλυθεί. Αξίζει να δει κανείς ότι είχε μαζέψει 1750 αστέρια κατακτώντας την 34η θέση των πιο πολλών αστεριών για ένα bug.
  Ευτυχώς διορθώθηκε και περιμένουμε τώρα σε κάποια από τις επόμενες αναβαθμίσεις του Android να ενσωματωθεί.

  Πηγή

  ”Περισσότερα...”


  Τα OnePlus 3 και 3T αναβαθμίζονται σε Oxygen OS 4.1 βασισμένο σε Android 7.1 Nougat


  Το Android 7.0 Nougat είναι σε φάση που προωθείται σιγά σιγά από τους OEM κατασκευαστές στις συσκευές τους. Δεν αναφέρουμε την έκδοση Android 7.1 Nougat μιας και αυτή η έκδοση είναι σε ελάχιστες συσκευές που είναι οι Nexus και οι Pixel συσκευές. Βέβαια από εδώ και πέρα θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και την OnePlus.

  ”Περισσότερα...”

  Ποια είναι η εμπειρία σας μετά την αναβάθμιση των Samsung S7 / S7 Edge σε Android 7.0 Nougat;

  Samsung S7 / S7 Edge Nougat
  Η Samsung από την αρχή του χρόνου προσπαθεί να φέρει όσο πιο γρήγορα μπορεί το Android 7.0 Nougat στις ναυαρχίδες, τις δύο τελευταίες. Ο λόγος για τα Samsung Galaxy S6/S6 Edge και Samsung S7 /S7 Edge. Στην χώρα μας η αναβάθμιση έχει ξεκινήσει σε αρκετές συσκευές ενώ περιμένουμε σύντομα και τις υπόλοιπες. Τα Samsung S7/S7 Edge κατά κύριο λόγο έχουν την μερίδα του λέοντος για τις αναβαθμίσεις μιας και οι αναβαθμίσεις των S6/S6 Edge ίσως πάρει λίγο παραπάνω. Συγκεκριμένα η αναβάθμιση των S6/S6 Edge θα εμφανιστούν μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του  έτους. 

  ”Περισσότερα...”

  Η OnePlus ρολάρει το Oxygen OS 4.0.2 χωρίς ακόμη να διορθώνει το πρόβλημα με το WIFI

  oneplus-3-h
  Το OnePlus 3/3T τελευταία στιγμή για το πριν την έναρξη του νέου έτους, κατάφερε και ρόλαρε το Oxygen OS 4 βασισμένο σε Android 7.0 Nougat. Παρά την μεγάλη χαρά που επικράτησε στους κατόχους των συγκεκριμένων συσκευών για την νέα ενημέρωση, δεν άργησαν τα προβλήματα όπως αναμενόταν. Σε πρώτη φάση να πούμε πως ο Kernel του OnePlus 3/3T εντοπίστηκε να είναι beta kernel και ακατάλληλος για βασική χρήση. Αυτό σημαίνει πως η OnePlus ήθελε με οποιοδήποτε κόστος, η νέα έκδοση Oxygen OS να βγει στον αέρα. Το αποτέλεσμα αυτού είναι η εταιρία να ψάχνεται για να διορθώσει την προσωρινή ROM που ρόλαρε στους κατόχους των συσκευών αυτών. Με λίγα λόγια, όλοι οι κάτοχοι OnePlus 3/3T είναι ουσιαστικά beta testers, οι οποίοι έχουν πάρει μέρος σε αυτό το πρόγραμμα χωρίς να το γνωρίζουν επί της ουσίας.

  ”Περισσότερα...”

  Η Samsung ανακοίνωσε την λίστα με τις συσκευές που θα αναβαθμιστούν σε Android 7.0 Nougat

  λίστα Samsung Android 7.0 Nougat androidmagazine.gr
  Πριν λίγο καιρό είδαμε τις πρώτες Samsung Galaxy S7 / S7 Edge συσκευές να αναβαθμίζονται σε Android 7.0 Nougat που ανήκουν σε beta testers. Οι συγκεκριμένοι χρήστες είχαν λάβει μέρος στο beta πρόγραμμα της Samsung ώστε να την "βοηθήσουν" ώστε η τελική έκδοση να είναι όσο γίνεται πιο άρτια. Τώρα πριν λίγες μέρες ξεκίνησε η αναβάθμιση και στους υπόλοιπους χρήστες πλημμυρίζοντας με χαρά για την ένα έκδοση. Μετά από τα S7 / S7 Edge περιμέναμε την Samsung να μας ανακοινώσει την λίστα με τις προθέσεις της και για παλιότερες συσκευές. Έτσι και έγινε.

  ”Περισσότερα...”

  Τα Samsung Galaxy S7 / S7 Edge αναβαθμίζονται νωρίτερα σε Android 7.0 Nougat

  samsung-galaxy-s7-and-s7-edge-nougat-update
  Με την έλευση του 2017, ένα πράγμα απέμεινε και είναι Must. Η αναβάθμιση των περσινών ναυαρχίδων σε Android 7.0 Nougat. Την αρχή την έκανε η OnePlus όπου παραμονές πρωτοχρονιάς, ξεκίνησε την αναβάθμιση των OnePlus 3 και 3T σε Android 7.0 Nougat. Η επόμενη εταιρία που περιμένουμε και από αυτή την αναβάθμιση σε Android 7.0 Nougat, είναι η Samsung με τα Galaxy S7 / S7 Edge. Η Samsung έχει ανακοινώσει στις 17 Ιανουαρίου θα προχωρήσει στην αναβάθμιση. Όμως η Samsung ξεκίνησε νωρίτερα.

  ”Περισσότερα...”

  Ξεκινάει σήμερα η αναβάθμιση των OnePlus 3 και 3T συσκευές σε Android Nougat

  Τεσσερις μήνες μετά την έλευση του Android Nougat και ύστερα από σωρεία ανακοινώσεων, η OnePlus κάνει πράξη αυτό που υποσχέθηκε. Και αυτό δεν είναι άλλο από την υποσχόμενη αναβάθμιση των συσκευών της σε Android Nougat.

  ”Περισσότερα...”

  Αναβάθμιση των Sony Xperia X και X Compact σε Android 7.0 Nougat

  Sony Xperia X Nougat
  Η Sony με την ανακοίνωση του Android 7.0 Nougat ανακοίνωσε και τις συσκευές που θα αναβαθμιστούν σε αυτή την έκδοση. Έτσι είχαμε πριν λίγες βδομάδες τις πρώτες δύο συσκευές που αναβαθμίστηκαν σε Android 7.0 Nougat, τα Xperia X Performance και XZ. Τώρα σειρά έχουν τα Xperia X και X Compact.

  ”Περισσότερα...”

  Δεύτερη αναβάθμιση για το OnePlus 3T σε Oxygen OS 3.5.4

  oneplus-3t- Oxygen os-354-update-01
  Δεν έχει περάσει παρά λίγος καιρός που ανακοινώθηκε το OnePlus 3T, και το δεύτερο update εμφανίστηκε. Έτσι έχουμε την έκδοση Oxygen OS 3.5.4 και θα ξεκινήσει από σήμερα την διάθεσή του. Δυστυχώς ακόμα η έκδοση είναι βασισμένη στο Android 6.0 Marshmallow.

  ”Περισσότερα...”

  Ξεκίνησαν οι αναβαθμίσεις σε Android 7.0 Nougat για Sony Xperia X Performance και XZ

  android-nougat-n-sony-x perfomance
  android-nougat-n-sony-x perfomance

  Το Android 7.0 Nougat έχει ανακοινωθεί εδώ και τρεις μήνες όπου πρώτα οι Nexus συσκευές πήραν την αναβάθμιση. Σειρά έχουν οι OEM κατασκευαστές όπου μέσω του AOSP κώδικα, να προχωρήσουν στην ανάπτυξη του λογισιμικού αυτού για να το προωθήσουν στις συσκευές τους. Ένας από αυτούς τους κατασκευαστές είναι και η Sony όπου ξεκίνησε την διάθεση του Android 7.0 Nougat στα Sony Xperia X Performance και XZ.

  ”Περισσότερα...”

  Ξεκίνησαν τα beta builds Oxygen OS βασισμένο σε Android 7.0 Nougat για το OnePlus 3

  OnePlus 3 android-nougat
  Το OnePlus 3 καθώς και το OnePlus 3T είναι δύο συσκευές οι οποίες το καλοκαίρι η πρώτη έκανε αίσθηση με τα υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά και την καλή τιμή διάθεσης. Η δεύτερη ακολούθησε την ίδια τακτική  ώστε να τραβήξει κουπί το επόμενο εξάμηνο ώστε η εταιρία να έχει μία ναυαρχίδα με υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά και η τιμή του είναι στα ίδια επίπεδα. Πέρα των καλών τεχνικών χαρακτηριστικών, οι χρήστες ασχολούνται και με το λογισμικό. Η Κινέζικη εταιρία έχει δηλώσει πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα αναβαθμιστούν και οι δύο συσκευές σε Android 7.0 Nougat.

  ”Περισσότερα...”

  Το OnePlus 3 παίρνει μία μικρή αναβάθμιση, όχι όμως αυτή πάνω σε Android 7.0 Nougat

  oneplus-3-h
  Και ενώ οι κάτοχοι των OnePlus 3 συσκευών αναμένουν με μεγάλη ανυπομονεσία την έκδοση Oxygen OS που θα είναι βασισμένη σε Android 7.0 Nougat μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη, έχουμε ένα μίνι update που προσθέτει νέα στοιχεία που τα βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

  ”Περισσότερα...”

  Το Android 7.0 Nougat είναι στα σκαριά για το OnePlus 3

  oneplus3
  Η OnePlus φημίζεται τόσο για το καλό hardware σε ελκυστική τιμή, συνήθως τα μισά από αυτά που κοστίζουν ναυαρχίδες γνωστών OEM κατασκευαστών αλλά φημίζονται επίσης και για τις καθυστερημένες ενημερώσεις που ουσιαστικά είναι το μοναδικό πλήγμα της OnePlus. Σίγουρα έχει υπάρξει μία πρόοδο σε αυτό μιας και πρόσφατα τα OnePlus 3 και OnePlus X αναβαθμίστηκαν σε Android 6.0 Marshmallow αλλά και ότι οι δύο ομάδες ανάπτυξης λογισμικού ένωσαν τα δεσμά τους για ακόμη πιο γρήγορες ενημερώσεις. 

  ”Περισσότερα...”

  Διαθέσιμες ενημερώσεις Community Builds για OnePlus 3 και OnePlus X

  ap_resize.php2
  Η OnePlus μετά την επανεκκίνηση της διάθεσης OnePlus3 συσκευών στην Ευρώπη καθώς επίσης την πρόθεσή της να ενώσει τις δύο ομάδες προγραμματισμού ανεβάζει ρυθμούς φέρνοντας νέες ενημερώσεις για τις OnePlus 3 και OnePlus X συσκευές.

  ”Περισσότερα...”

  Ανακοινώθηκε οι λίστα των HTC συσκευών που θα αναβαθμιστούν σε Android 7.0 Nougat

  HTC-Android-Nougat-update-schedule-01
  Μετά την ανακοίνωση της διάθεσης του Android 7.0 Nougat, σειρά έχουν οι OEM κατασκευαστές να ανακοινώσουν τις συσκευές που θα αναβαθμιστούν στην τελευταία έκδοση Android. Αυτή την φορά η HTC πήρε την σκυτάλη.

  ”Περισσότερα...”

  Διαθέσιμη ενημέρωση σε Oxygen 3.5 Community Edition για OnePlus3

  oxygen-os-oneplus-710x364
  Η OnePus προχώρησε στην διάθεση μίας ενημέρωσης. το Oxygen 3.5 Community edition για το OnePlus 3 μιας και η προηγούμενη ενημέρωση είχε δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.

  ”Περισσότερα...”

  Λίστα των Sony συσκευών που θα πάρουν Nougat 7.0

  nougat7_0
  Με την επισημοποίηση της νέας έκδοσης Android 7.0 Nougat, σιγά σιγά οι OEM κατασκευαστές θα βγάζουν την λίστα των συσκευών που προτίθεται να αναβαθμίσουν στην τελευταία έκδοση Android.

  ”Περισσότερα...”

  Το LG G2 θα αναβαθμιστεί σε Android 5.1.1 Lollipop

  lgg2
  Σύμφωνα με αναφορές μηχανικού ανάπτυξης λογισμικού της LG, το LG G2 μέσα σε διάστημα 2 μηνών θα πάρει επίσημα την αναβάθμιση για την έκδοση 5.1.1 παρακάπτοντας την αναβάθμιση σε Android 5.1. 

  ”Περισσότερα...”

  Το LG G Flex 2 ξεκίνησε να αναβαθμίζεται σε Android 5.1.1 Lollipop

  LG-G-Flex-2
  Το LG Flex 2 ξεκίνησε στην Αμερική να αναβαθμίζεται σιγά σιγά σε Android 5.1.1 Lollipop όπως συνέβει και στην Κορέα.

  ”Περισσότερα...”

  Το Sony Xperia Z3 εμφανίζεται σε βίντεο να τρέχει Android 5.1.1 Lollipop

  image

  Και ενώ η Sony ετοιμάζει ενημερώσεις σε Android 5.0.2 Lollipop για τις συσκευές Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR & Xperia Tablet, ενα βίντεο κάνει το γύρο του κόσμου δείχνοντας ένα Sony Xperia Z3 να τρεχει Android 5.1.1 Lollipop.

  ”Περισσότερα...”

  Το LTE Motorola Moto E (2015) αναβαθμίζεται σε Android 5.1 Lollipop

  moto3lte2015
  Εδώ και λίγες ώρες έχει ξεκινήσει να διατίθεται η αναβάθμιση σε Android 5.1 Lollipop για το LTE μοντέλο του Motorola Moto E (2015) με αριθμό μοντέλου XT 1527. Αρκετοί χρήστες μέχρι στιγμής, έχουν αναφέρει πως η αναβάθμιση της συσκευής τους έχει ξεκινήσει αριθμό έκδοσης της αναβάθμισης  23.11.15.

  Το Motorola Moto E (2015) είναι από τα πολύ καλά value for money smartphone παραθέτοντας καλά τεχνικά χαρακτηριστικά σε καλή τιμή τα οποία είναι υπεραρκετά για να σάς βγάλει ασπροπρόσωπους στην καθημερινή σας χρήση. Το LTE μοντέλο που αναβαθμίζεται σε Android 5.1 Lollipop, είναι πιο ενισχυμένο στα τεχνικά του χαρακτηριστικά από το μοντέλο με το 3G, και συγκεκριμένα το LTE μοντέλο διαθέτει για Soc τον Snapdragon 410 ενώ το 3G μοντέλο διαθέτει για Soc τον Snapdragon 200. Να πούμε ένα μπράβο για άλλη μία φορά στην Motorola που παραθέτει τα σχεδόν τελευταία update του Android στις συσκευές της.

  via

  ”Περισσότερα...”

  Το HTC One M7 Google Play Edition αναβαθμίζεται σε Android 5.1 ( OTA download link)

  Η HTC παρά την ενημέρωση που μάς είχε δώσει για το HTC One M7 Google Play Edition ότι θα αναβαθμιζόταν σύντομα σε Android 5.1 Lollipop, άργησε λιγάκι αλλά τα κατάφερε.

  htconem7gpe

  Έτσι έχουμε την αναβάθμιση του συγκεκριμένου Google Play edition smartphone σε Android 5.1 Lollipop, το οποίο κακώς δεν είναι αναβαθμισμένο σε Android 5.1.1 που περιλαμβάνει και το fix του Memory Leak. Παρακάτω σάς παραθέτουμε και το OTA link για να κάνετε την αναβαθμιση χωρίς να περιμένετε την OTA αναβάθμιση.

  5.0.1 -> 5.1: m7_google LMY47O from LRX22C

   

  via

  ”Περισσότερα...”

  Το Samsung Note II θα αναβαθμιστεί σε Android 5.0 Lollipop σε ορισμένες περιοχές

  note2lollipopΚαι ενώ η Samsung αναβαθμίζει σιγά σιγά αρκετές συσκευές της, η μόνη συσκευή που έχει γίνει ενδιαφέρον από άποψη αναβάθμισης, είναι το Samsung Note II. Η συγκεκριμένη συσκευή είχε ακουστεί πριν λίγους μήνες ότι θα πάρει την αναβάθμιση σε Android 5.0 Lollipop χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί κάτι σε αυτό ή να έχουμε δει κάποια πρόοδο.

  Έτσι ύστερα από καιρό, μάς έρχονται καλά νέα όπου το Samsung Note II θα αναβαθμιστεί σε Android 5.0 Lollipop αλλά η αναβάθμιση θα γίνει σε συγκεκριμένες περιοχές. Σε πρώτη φάση η αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη στην Δανία. Μετά από μερικούς μήνες η αναβάθμιση θα φτάσει και σε άλλες περιοχές όπως το Μαρόκο και Πορτογαλία. Αναμένουμε τις προσεχείς μέρες μήπως ο αριθμός των χωρών αυξηθεί και συμπεριληφθεί και η χώρα μας σε αυτές.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Samsung Galaxy S6 αναβαθμίζεται σε Android 5.1.1 Lollipop


  Και ενώ περιμένουμε σύντομα στις συσκευές μας την αναβάθμιση σε Android 5.1.1 το οποίο όπως σάς είχαμε δηλώσει παλιότερα, θα διορθώσει το Memory Leak, τα ευχάριστα νέα της αναβάθμισης δεν έρχονται από την Google αλλά από την Samsung. Τι εννοούμε;

  Εμφανίστηκε ένας κάτοχος του Samsung Galaxy S6 να δέχεται μία νέα ενημέρωση στην συσκευή του μέσω OTA η οποία είναι η Android 5.1.1 Lollipop. Ο κάτοχος της συσκευής αναφέρθηκε ότι η συσκευή του ρολάρει καλύτερα. Τελικά κάτι γίνεται τελευταία με την Google μιας και οι Nexus συσκευές της μένουν πίσω.
  Καλή δουλειά από την Samsung που την βλέπουμε να είναι πολυ άμεση στις ενημερώσεις των συσκευών της, τις τελευταίες πιο πολύ.

  via

  ”Περισσότερα...”

  Το Samsung Galaxy S Tab 8.2 αναβαθμίζεται σε Android Lollipop


  Η Samsung συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις αναβαθμίσεις των συσκευών της σε Android Lollipop. Επόμενη συσκευή, το Samsung Galaxy Tab S 8.4 και των 2 εκδόσεων της δηλαδή αυτό με το LTE και με WIFI.

  Η πρώτη χώρα που θα λάβει την ενημέρωση είναι η Νότια Κορέα και αναμένουμε σύντομα να επεκταθεί η αναβάθμιση και σε άλλες χώρες παγκοσμίως. Η έκδοση Android που θα έχει η συσκευή είναι το Android 5.0.2 Lollipop.

  Πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Τα Sony Xperia T2 Ultra και Xperia C3 αναβαθμίζονται σε Android 5.0.2 Lollipop


  Η αναβάθμιση σε Android Lollipop για την Sony ξεκινάει και για άλλα 2 μοντέλα τα οποία δεν συγκαταλέγονται στην σειρά Ζ όπως είχε αναφερθεί παλιότερα. Ο λόγος για τα Sony Xperia T2 Ultra και το Xperia C3.

  ”Περισσότερα...”

  Ξεκίνησε η αναβάθμιση του OnePlus One σε Cyanogen 12


  Πριν τρεις μέρες σάς είχαμε ενημερώσει ότι πολύ σύντομα θα ξεκινούσε η ενημέρωση του OnePlus One σε Cyanogen 12. Έτσι πλέον όλοι οι κάτοχοι του OnePlus One θα μπορούν να βρουν μία διαθέσιμη προς κατέβασμα αναβάθμιση που δεν είναι άλλη από το Cyanogen 12.

  ”Περισσότερα...”

  Τα LG G Pad 7, 8, 10.1 θα αναβαθμιστούν σε Android Lollipop στις 12 Απριλίου


  Μία ευχάριστη έκπληξη περιμένει αύριο την Κυριακή του Πάσχα αρκετούς κατόχους LG tablet  της σειράς G Pad. Συγκεκριμένα, τα LG G Pad 7, 8, 10.1 θα αναβαθμιστούν σε Android Lollipop. Αυτή η αναβάθμιση έρχεται σαν συνέχεια της αναβάθμισης από την Google του LG G Pad 8.3 Google Play Edition που αναβαθμίστηκε στην έκδοση Android 5.1 Lollipop.

  Η αναβάθμιση των LG G Pad 7, 8, 10.1 προς το παρόν δεν ξέρουμε ποια έκδοση θα πάρει. Συνήθως, οι συσκευές οι οποίες τρέχανε έκδοση Kit Kat και κάτω, αναβαθμίζονται συνήθως στην έκδοση Android 5.0.2 Lollipop. Μόνο η Motorola κατάφερα στης πρώτης γενιάς συσκευές της να τις αναβαθμίσει κατ' ευθείαν στην Android 5.1 Lollipop προσπερνώντας την 5.0.2. Η LG αύριο Κυριακή του Πάσχα, εκτός από την OTA (Over the Air) ενημέρωση, θα αναρτήσει και τα images για να περάσουν όσοι χρήστες ανυπομονούν για το Lollipop μέσα από τον υπολογιστή τους την τελευταία έκδοση.

   

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Samsung Galaxy S6 edge αναβαθμίζεται σε Android 5.0.2 Lollipop


  Έχοντας ανοίξει τις πύλες του η Samsung στην Ολλανδία για την καινούργια ναυαρχίδα της Samsung Galaxy S6 και S6 edge, η Samsung μάς εκπλήσει ακόμα μία φορά ευχάριστα παρέχοντας αναβάθμιση στο Samsung Galaxy S6 Edge στο Android 5.0.2 Lollipop.

  Η αναβάθμιση έχει μέγεθος 250MB και η απήχηση της αναβάθμισης αφορά την καλύτερη ανταπόκριση της touchscreen οθόνης, προσθήκη νέων λειτουργιών στον επεξεργαστή εικόνας, καλύτερη συμβατότητα με αξεσουάρ καθώς και βελτιστοποίηση του γραφικού περιβάλλοντος. Παρά την αναβάθμιση, υπάρχουν ήδη κάποια προβληματάκια που προσπαθεί η Samsung να τα επιλύσει όπως γρήγορη αποφόρτιση μπαταρίας.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το OnePlus One σε λίγες μέρες θα δεχθεί την αναβάθμιση σε Cyanogen 12S


  Ύστερα από την πρώτη εμφάνιση του OxygenOs από την ίδια την εταιρία OnePlus, μαθαίνουμε επίσης ότι σύντομα οι κάτοχοι της συσκευής OnePlus One θα έχουν στα χέρια τους την αναβαθμισμένη έκδοση της Cyanogen

  ”Περισσότερα...”

  Ανακοινώθηκε το OxygenOS από την OnePlus


  Υστερα από μήνες αναβολής της πρώτης εμφάνισης του OxygenOS και διάθεσή της στους κατόχους OnePlus, ανακοινώθηκε χθες το OxygenOs

  ”Περισσότερα...”

  OnePlus One: Ακόμη μία αναβολή για Oxygen OS

  lollipop where

  Και ενώ περιμέναμε από την OnePlus να αρχίσει σήμερα την αναβάθμιση σε CyanogenMod 12S που είναι βασισμένο

  ”Περισσότερα...”

  Το Samsung Galaxy Tab S 10.5 με έκδοση WiFi αναβαθμίζεται σε Android 5.0.2 Lollipop

  Android 5.0.2 rolls out OTA for the Wi-Fi only version of the Samsung Galaxy Tab S 10.5
  Η Samsung επέλεξε την Γαλλία για να προμηθεύσει την αναβάθμιση του Samsung Galaxy Tab S 10.5 της έκδοσης με το WiFi μόνο σε Android 5.0.2 Lollipop. Η αναβάθμιση έχει μέγεθος 930MB οπότε ισχύουν τα κλασικά και για αυτήν την αναβάθμιση, γεμάτη μπαταρία και WiFi δίκτυο για να κατέβει η αναβάθμιση.

  Επιπλέον, έχει αναφερθεί και από άλλους κατόχους εκτός της Γαλλίας να έχουν πάρει την ενημέρωση. Δοκιμάστε την και εσείς πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις->Σχετικά-> Ενημέρωση λογισιμικού ή μπορείτε να το κάνετε με χρήση του Kies με την βοήθεια ενός υπολογιστή.

   

  Πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Η Meizu σκοπεύει να αναβαθμίσει όλες τις συσκευές της σε Android Lollipop

  meizu flyme 5 updates

  Σύμφωνα με μία διαρροή ενός χρονοδιαγράμματος της Meizu, φαίνεται ότι σκοπεύει να αναβαθμίσει τις συσκευές της σε Android 5.0 Lollipop. Συγκεκριμένα, θα αναβαθμίσει τα Meizu MX4 Pro, MX4, MX3, MX2 και M1.

  Από τα παραπάνω έρχεται η εξής έκπληξη και δεν είναι άλλη στο ότι συσκευή που ανακοινώθηκε το 2012 θα αναβαθμιστεί σε Android 5.0 Lollipop βασισμένο στο Flyme Os που χρησιμοποιεί η Meizu για τις συσκευές της. Αυτό είναι κάτι εκπληκτικό και σημαίνει ότι η τελευταία έκδοση Android είναι ικανή να εγκατασταθεί σε παλιότερες συσκευές αρκεί να το θέλει η κατασκευάστρια εταιρία. Συνήθως δε το κάνουν μιας και θέλουν να προωθήσουν νέες συσκευές.

  Τα Meizu MX4 Pro, MX4, MX3, MX2 σύμφωνα με την φήμη αυτή, θα αναβαθμιστούν τέλη Απριλίου και συγκεκριμένα κοντά στις 28 του μήνα αυτού. Από την άλλη, το Meizu M1 θα αναβαθμιστεί τον Ιούνιο και υπάρχει και μία πιθανότητα να αναβαθμιστεί εκείνη την περίοδο και το Meizu M1 Note.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Η LG αναβαθμίζει τα G Pad tablet σε Android Lollipop


  Η LG ανακοίνωσε χθες ότι θα ξεκινήσει την αναβάθμιση για τα tablet της σειράς G Pad σε Android Lollipop η οποία θα ξεκινήσει από την Νότια Κορέα και σύντομα η αναβάθμιση θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες χώρες.

  Οι συσκευές που θα αναβαθμιστούν σε Android Lollipop είναι τα LG G Pad 8.3, G Pad 7.0, G Pad 8.0 και G Pad 10.1. Να θυμίσουμε ότι το LG G Pad 8.3 Google Play edition έχει αναβαθμιστεί από τον Νοέμβριο σε Android Lollipop. Οι παραπάνω συσκευές είναι δύο ή ενός έτους συσκευές με μέτρια τεχνικά χαρακτηριστικά. Αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε είναι ότι οι αναβαθμίσεις για την LG δεν απευθύνονται μόνο για τις ναυαρχίδες της εταιρίας αλλά και για τις mid-range συσκευές.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το HTC One (M7) δεν θα αναβαθμιστεί στο Android 5.1 Lollipop


  Ύστερα από την ανακοίνωση της νέας έκδοσης Android, της Android 5.1 Lollipop, έρχεται αυτομάτως η συζήτηση ποιες συσκευές θα πάρουν την αναβάθμιση. Υπάρχει και οι ανακοινώσεις ποιες δεν θα αναβαθμιστούν στην τελευταία έκδοση Android.

  Αναφερόμαστε στο HTC One (M7) η οποία δε θα λάβει την Android 5.1 μιας και πρόσφατα αναβαθμίστηκε σε Android 5.0 Lollipop. Όποιος όμως κατέχει το HTC One (M7) Google Play Edition, τότε τα νέα είναι ευχάριστα μιας και θα αναβαθμιστεί στην τελευταία έκδοση Android στις αρχές Απριλίου.

  πηγή

   

  ”Περισσότερα...”

  To LG L90 αναβαθμίζεται σε Android 5.0 Lollipop


  Ένα από τα πιο προσιτά smartphone της αγοράς της προηγούμενης χρονιάς, το LG L90, αναβαθμίζεται σε Android 5.0 Lollipop. Το συγκεκριμένο smartphone είχε πολύ καλά χαρακτηριστικά που έμοιαζαν με το LG G2 mini. Συγκεκριμένα, ερχόταν με οθόνη 4.7", στο εσωτερικό του έχει τον Snapdragon 400, 1GB RAM, 8GB εσωτερικό χώρο, 8MP οπίσθια κάμερα, 5MP εμπρόσθια κάμερα και μπαταρία χωρητικότητας 2540mAh.

  Η αναβάθμιση έχει χωρητικότητα 780MB, οπότε χρειάζεται να έχετε χώρο στην εσωτερική σας μνήμη και μία καλή σύνδεση στο internet μαζί και με μπαταρία άνω του 50%. Η αναβάθμιση στο Android 5.0 Lollipop όπως συνηθίζεται φέρνει material design και όλα τα καλούδια που έρχονται μαζί.

   

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το OnePlus One σύντομα θα αναβαθμιστεί σε Android Lollipop


  Η OnePlus είναι έτοιμη να δώσει την αναβάθμιση σε Android 5.0 Lollipop για το OnePlus One smartphone μέσω OTA (Over the Air). Αυτό έρχεται σαν φυσική συνέχεια αυτών που μάς είχε ενημερώσει ο Carl Pei ότι η ενημέρωση θα έρθει τον Μάρτιο. Σε πρώτη φάση μέσα στις επόμενες 2 βδομάδες θα έρθει η ενημέρωση σε CyanogenMod 12S που είναι βασισμένη σε Android 5.0 Lollipop.

  Εκτός από την αναβάθμιση της έκδοσης Cyanogen, αναμένουμε και την διάθεση του λειτουργικού της OnePlus, το Oxygen Os που και αυτό θα είναι βασισμένο σε Android Lollipop. Να θυμίσουμε πριν κανά μήνα περίπου μάς είχαν προετοιμάσει για το νέο λειτουργικό βασισμένο στο Android αλλά εν τέλει έγινε μόνο παρουσίαση της ομάδας που θα ασχοληθεί με την αναπτυξη του λειτουργικού έχοντας βασικά στελέχη μέλη της Paranoid ROM.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  OnePlus: Η επίσημη CM12S (Android 5.0) θα έρθει μέσα με τέλη Μαρτίου μαζί με το OxygenOS μέσω OTA


  Ο συνιδρυτής της OnePlus με ένα tweet ανέφερε ότι η εταιρία δεν πρόλαβε το 90-ήμερο μετά την ανακοίνωση του Android Lollipop ώστε να το εισάγει στην συσκευή τους και έτσι θα καθυστερήσει λίγο μέχρι τα μέσα ή τέλη του Μαρτίου.

  Οι εκδόσεις που θα υπάρχει εκείνη την περίοδο είναι της Cyanogen με το CM12S που είναι Lollipop based. Μέχρι στιγμής είναι σε alpha επίπεδο ανάπτυξης η rom αυτή και για αυτό δεν είναι ακόμη έτοιμη σε stable κατάσταση. Τέλος, μαζί με αυτή την ενημέρωση θα έρθει και η καινούργια rom της ίδιας εταιρίας, η OxygenOS που και αυτή έχει βάση το Android Lollipop χωρίς βέβαια να έχουμε δει κάτι για το πως θα μοιάζει όπως μας είχε κάπως ενημερώσει στις 12 Φεβρουαρίου παρουασιάζοντας μόνο το team της που έχει βάση την Paranoid android developers.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  OnePlus: Oxygen OS περιμέναμε να δούμε, το team της μάς παρουσίασε


  Πριν λίγο καιρό, η OnePlus μετά το χωρισμό των δρόμων της με την CyanogenMod, αποφάσισε να προπορευτεί με την δική της ROM που την ονόμασε Oxygen OS. Από τότε, έβγαλε μερικά teaser poster που χρονολογικά αναφερόταν στην 12η Φεβρουαρίου όπου θα γινόταν κάποια αποκαλυπτήρια και συγκεκριμένα πιστεύαμε ότι θα έδινε στο κοινό την νέα ROM η οποία θα ήταν έτοιμη προς διάθεση. Τα χαρακτηριστικά που θα είχε ήταν ότι θα είναι ταχύτατη και χωρίς bloatware.
  Και ενώ φτάνει η 12η Φεβρουαρίου, επήλθε η απογοήτευση μιας και η OnePlus απλά αποκάλυψε το team της που θα ξεκινήσει την ανάπτυξη της νέας ROM με βάση τους χρήστες της. To team της αποτελείται από developers που πρόσφεραν στην Android κοινότητα όπως ο Aaron Gascoigne που ήταν στην Paranoid Android όπως και άλλοι.
  Τέλος, ανακοινώθηκε και το logo της νέας ROM το οποίο δεν ήταν κάτι σπουδαίο, απλά απλό και μινιμαλίστικο. Ίσως θέλει να δείξει την απλότητα της ROM που μπορει να υποθέσει κανείς ότι εξ' αιτίας της απλότητας, θα είναι και γρήγορη.
  OxygenOSLogo
  Από όλο αυτό, πέρασε αδιάφορα η σύνθεση της ομάδας. Η κινητήρια δύναμη της OnePlus ήταν η αγάπη των καταναλωτών της για την CyanogenMod Rom. Από την στιγμή που δε θα υπάρχει η Cyanogen, θεωρούμε ότι θα αντιμετωπίσει μία κρίση ταυτότητας μέχρι να ξαναβρεί τα πατήματά της και να συνεχίσουν οι καταναλωτες να πιστεύουν στο brandname της.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Τα Samsung Galaxy Note 4 και Note 3 με Snapdragon αναβαθμίζονται σε Android Lollipop στην Ευρώπη και πιθανόν το Note II


  Η έκδοση Android 5.0 Lollipop λόγω των πολύ καλών χαρακτηριστικών του όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι αλλά και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά είναι κάτι που οι χρήστες του Android θα θέλανε για τα smartphone τους. Πόσο μάλλον για τους κατόχους των Samsung Galaxy Note.

  Έτσι λοιπόν έχουμε ευχάριστα νέα μιας και οι κάτοχοι των Samsung Galaxy Note 3 και Note 4 με κωδικούς συσκευών N9005 και SM-N910F αντίστοιχα τα οποία έρχονται με Snapdragon και όχι με Exynos, ξεκίνησαν να αναβαθμίζονται σε Android 5.0 Lollipop στην Ευρώπη. Βλέπουμε ότι η αναβάθμιση ξεκίνησε και για τα δύο την ίδια χρονική στιγμή και ο λόγος είναι ότι το Note 3 είχε αργήσει αρκετά στην αναβάθμισή του οπότε η Samsung αποφάσισε να προωθήσει τις αναβαθμίσεις ταυτόχρονα.

  Τέλος, υπάρχει μία επίσης πιθανότητα η έκδοση Android 5.0 Lollipop να έρθει και στο Samsung Galaxy Note II κάτι που αν πραγματοποιηθεί, θα σκορπίσει αρκετά χαμόγελα.

  πηγή πηγή1

  ”Περισσότερα...”

  Η Lenovo θα αναβαθμίσει κάποια smartphone της σε Android Lollipop 5.0 στο δεύτερο τρίμηνο

  Lenovo Vibe Z2 Pro, Vibe X2, P70 and others will be updated to Android 5.0 Lollipop next quarter
  Πρόσφατα η Lenovo αποκάλυψε μία λίστα με smartphone που θα αναβαθμιστούν σε Android Lollipop 5.0 στο δεύτερο τρίμηνο του χρόνου και περιλαμβάνει τα A5000, A6000, P70, S90,Vibe X2, Vibe Z2 και Vibe Z2 Pro. Όλα τα παραπάνω μοντέλα μέχρι πρόσφατα ερχόντουσαν με Android Kit Kat  και με της Lenovo UI.
  Η  Lenovo αναφέρει πως οι ενημερώσεις των συσκευών θα γίνουν στις συσκευές που έχουν αγοραστεί από κάποιον επίσημο reseller. Τέλος, οι συσκευές P90 και Vibe X2 Pro δεν υπήρχαν στην λίστα ενημέρωσης γιατί θα έρθουν με Android Lollipop 5.0

   

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Αναβαθμίζεται το OnePlus One στην τελευταία έκδοση CyanogenMod11s 05Q


  Μόλις 2 ημέρες πριν τα αποκαλυπτήρια για τη νέα Rom Oxygen Os της OnePlus που θα χρησιμοποιεί για το OnePlus One, έρχεται σήμερα η αναβάθμιση OTA από την CyanogenMod που είναι στην έκδοση 11S 05Qκαι έχει ώς βάση ακόμη το Android Kit Kat 4.4.4
  Σε αυτή την αναβάθμιση βρίσκουμε αρκετές διορθώσεις bug καθώς επίσης έχουμε το πληκτρολόγιο SwiftKey να είναι πια προεπιλεγμένο και δεν χρειάζεται να κατέβει ξεχωριστά από το Play Store.
  Παρακάτω παραθέτουμε το changelog.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Η αναβάθμιση του LG G Pro 2 σε Android 5.0.1 Lollipop πάει Ευρώπη

  LG G Pro 2 starts getting Lollipop 5.0.1 over-the-air in EuropeΠριν περίπου λίγο καιρό, σας είχαμε ενημερώσει ότι το LG G Pro 2 αναβαθμίστηκε σε Lollipop ξεκινώντας από την Ν.Κορέα και τώρα μαθαίνουμε πως ξεκίνησε και το ταξίδι της αναβάθμισης και στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ουγγαρία.
  Η νέα αυτή αναβάθμιση έχει μέγεθος 640MB και περιλαμβάνει την Android Lollipop 5.0.1 έκδοση το οποίο έχει ανανεομένο UI όπως ακριβώς υπάρχει στο LG G3.

  Μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουμε σε ποιες άλλες περιοχές θα αναβαθμιστεί το LG G Pro 2 αλλά θεωρούμε ότι σταδιακά θα πάει και σε άλλες περιοχές και της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου. Η αναβάθμιση αυτή περιέχει και μερικά διορθωμένα bug που μπορεί να προέκυψαν από την αναβάθμισή του στην Ν. Κορέα.


  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Moto G δεύτερης γενιάς εμφανίζεται με Android Lollipop 5.1

  Motorola Moto G with Android 5.1 on board
  Σας είχαμε γράψει χθες ότι η Google χωρίς την χρήση κάποιου event, ανακοίνωσε έμμεσα την νέα έκδοση Android Lollipop 5.1 η οποία εμφανιζόταν για τις 3 συσκευές του προγράμματος Android One.
  Τώρα έχουμε και μία συσκευή ακόμα που τρέχει την νέα έκδοση και η οποία δεν είναι Nexus συσκευή αλλά μία συσκευή της Motorola. Ναι, η Motorola συνεχίζει τις άμεσες ενημερώσεις της και ξεκινάει με το Moto G δεύτερης γενιάς.
  Αναμένουμε τώρα την δεύτερη συσκευή της Motorola που ενδεχομένως να είναι το moto E.

   

  πηγή πηγή1

  ”Περισσότερα...”

  O CEO της OnePlus επιβεβαίωσε ότι στις 12 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθεί το Oxygen Os

  422f89d7jw1eoz4add911j20qo0qoaav

  Πριν λίγο καιρό έγιναν τα αποκαλυπτήρια για το τι λειτουργικό θα χρησιμοποιεί η OnePlus και δεν είναι άλλο από το Oxygen Os μιας και οι σχέσεις με την Cyanogen πάγωσαν λόγω συμφωνίας της δεύτερης με κατασκευαστή από την Ινδία. Από τότε δεν είχαμε κάποια πληροφορία για το πως θα είναι, μέχρι πρόσφατα όπου εμφανίστηκαν κάποια screenshots που δεν μας λέει και πάρα πολλά.

  Πέρα τον παραπάνω Screenshot, οι διαρροές λέγανε ότι η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει στις 12 Φεβρουαρίου. Απλά περιμέναμε κάποια επίσημη τοποθέτηση για αυτό και δεν μας απογοήτευσε μιας και ο CEO της OnePlus Pete Lau μέσα από το Weibo ( το tweeter της Κίνας που είναι πολύ δημοφιλές) πόσταρε μία φωτογραφία που ουσιαστικά είναι η ημερομηνία που θα ανακοινωθεί το Oxygen Os.

  Να πούμε ότι κάτοχοι του OnePlus One περιμένουν πως και πως για τη Rom που θα ανακοινώσει μιας και θα είναι αυτή που υφίσταται και στις μελλοντικές συσκευές της εταιρίας.
   
   

  πηγή πηγή1

  ”Περισσότερα...”

  Η HTC δήλωσε ότι δε θα καταφέρει να τηρήσει την δέσμευση της για την αναβάθμιση Lollipop στις συσκευές της εντός 90 ημερών

  HTC will miss its 90-day Android Lollipop update goal for some One (M8) and (M7) variants
  Όταν ανακοινώθηκε η νέα έκδοση Android 5.0 Lollipop, μετά από λίγο βγήκε η HTC και δεσμεύτηκε ότι θα δώσει στις συσκευές της την αναβάθμιση σε Android 5.0 Lollipop εντός 90 ημερών.

  Βλέποντας η HTC ομως ότι βγαίνει εκτός χρονοδιαγράμματος, βγήκε σήμερα ο product managar Mo Versi των ΗΠΑ και μέσω ενός tweet, ανακοίνωσε ότι δε θα καταφέρει η HTC να τηρήσει το χρονικό διάγραμμα των 90 ημερών γα την αναβάθμιση των συσκευών της στην έκδοση Android 5.0 Lollipop.

  Στην ιστοσελίδα τους, αναφέρουν ότι κατά την διάρκεια των εργασιών για να φτιάξουν την ROM βασισμένη στο Lollipop, συνάντησαν κάποια προβλήματα τα οποία προσπαθούν τα λύσουν σε συνεργασία με την Google και όποιες διορθώσεις γίνανε στον κώδικα με τις πρόσφατες ενημερώσεις να τις εισάγουν στην ROM από την HTC. Επιπλέον, τα πιστοποιητικά και τα τέστ της ROM απαιτούσαν χρόνο με αποτέλεσμα να μην είναι έτοιμοι οι ROM μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.
  Η έκδοση που δεν έχει πάρει ακόμα την αναβάθμιση είναι τα one M7 και κάποια one Μ8.

  πηγή πηγή1

  ”Περισσότερα...”

  Το LG G Pro 2 αναβαθμίζεται στο Android 5.0 Lollipop ξεκινώντας από την Κορέα

  LG G Pro 2 gets its Android 5.0 Lollipop update (starting in Korea)
  Όταν διατέθηκε στο κοινό η τελευταία έκδοση Android 5.0, μετά από λίγο καιρό ξεκίνησαν και οι υπόλοιποι κατασκευαστές να αναβαθμίζουν τις συσκευές τους στην τελευταία έκδοση. Το ίδιο έγινε και για την LG μόνο που αναβαθμίστηκε το LG G3.

  Όλα αυτά μέχρι πρότινος, μιας και το LG G Pro 2 είναι η δεύτερη συσκευή της εταιρίας που ξεκίνησε την αναβάθμισή της στην τελευταία έκδοση Android 5.0 Lollipop.
  Η αναβάθμιση ξεκίνησε από την Κορέα και συγκεκριμένα απευθύνεται σε 3 εκδόσεις, την  LG-F350S, LG-F350K, και LG-F350L.

  Αναμένουμε μετά σιγά σιγά η αναβάθμιση να προχωρήσει και σε άλλες χωρές και ελπίζουμε σε αυτό το διάστημα να αναβαθμιστούν και τα  G2, G3 s / Beat, G3 Stylus, και το G Vista.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Samsung Galaxy S4 αναβαθμίζεται στο Android 5.0 Lollipop στην Ρωσία

  Galaxy-S5-Google-Play-Edition-Android-5-Lollipop-Feature-190-140
  Πριν μερικές μέρες είδαμε το Samsung Galaxy Note 3 να αναβαθμίζεται στην έκδοση Android 5.0 Lollipop στην Ρωσία. Τώρα είναι σειρά του Samsung Galaxy S4(GT-I9500)  να αναβαθμιστεί στην έκδοση Android 5.0 στην Ρωσία.

  Η αναβάθμιση έχει μέγεθος 1049MB λόγω ότι είναι μεγάλη η αλλαγή της έκδοσης του Android μιας και προσφέρει πλήθος νέων δυνατοτήτων και σχεδιαστικά αλλά και λειτουργικά. Ένα από αυτά είναι η υιοθέτηση του Material design όπως επίσης η χρήση του Art σαν προεπιλεγμένο runtime.

  lollipop-s4-russia

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Ξεκινάει η αναβάθμιση σε Android Lollipop για το Samsung Galaxy Note 3 από την Ρωσία

  Samsung-Galaxy-Note-4-Android-Lollipop-Large-325-205
  Μια ευχάριστη είδηση μάς ήρθες χθες από την Ρωσία, όπου οι κάτοχοι του Samsung Galaxy Note 3 ξεκίνησαν να δέχονται αναβάθμιση στην έκδοση Android Lollipop 5.0 πριν ακόμα να την πάρει ο πιο μεγάλος αδερφός, το Samsung Galaxy Note 4.

  Ο κωδικός του build αυτού από την Touchwiz Android Lollipop έκδοση είναι η N900XXUEBOA6 και απευθύνεται σε συσκευές με κωδικό συσκευής SM-N900.
  Η αναβάθμιση αυτή είναι τεράστια μιας και αλλάζει γενικά όλο το Android που σε συνδυασμό με το Touchwiz δημιουργεί ένα υπέροχο αποτέλεσμα και μια ανάσα ανανέωσης. Ένα παράδειγμα είναι ότι το Samsung Store όπως και οι εφαρμογές της Samsung έχουν επανασχεδιαστεί με βάση το material style για να υπάρχει μια αρμονία.
  Αναμένουμε σύντομα την αναβάθμιση και για το Samsung Galaxy Note 4.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το HTC One (M8) αναβαθμίζεται επιτέλους στην Android Lollipop


  Ύστερα από αρκετό καιρό αναμονής και ένα μήνα σχεδόν πριν την παρουσίαση της νέας ναυαρχίδας, έρχεται η αναβάθμιση του HTC One (M8) στην τελευταία έκδοση Android που προσφέρει η HTC.
  Οι αλλαγές σχετίζονται σε ότι νέο προσφέρει το Android Lollipop όπως οι ειδοποιήσεις ,πρόσφατες εφαρμογές μαζί με το material style, σήμα κατατεθέν της νέας έκδοσης καθώς και πολλές βελτιώσεις σε λειτουργικό επίπεδο που δεν είναι εύκολα αντιληπτό από τον χρήστη όπως η χρήση του art σαν προεπιλεγμένο runtime παραμένοντας στυλιστικά ανέπαφο το Sense UI.
  HTC One (M8) is now receiving Android 5.0 Lollipop with Sense UI at long last

  Το Update θα έχει μέγεθος 780MB, οπότε καλό θα είναι να έχετε φορτισμένη μπαταρία την στιγμη που σας έρθει αυτόματα ή μπορείτε να πάτε στις ρυθμίσεις και έλεγχος για ενημερώσεις.
  Ευχαριστηθείτε το.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Samsung Z1: Το πρώτο Tizen smartphone


  Άργησε αλλά τα κατάφερε. Ύστερα από τόσες αναβολές για την παρουσίαση του πρώτου

  του smartphone με Tizen OS, τα κατάφερε χθες ανακοινώνοντάς το με όνομα Samsung Z1 ξεκινώντας την διάθεσή του στην Ινδία.
  Πάμε να δούμε τι προσφέρει αυτή η Tizen πρόταση της Samsung.

  Το Samsung Z1 έρχεται με οθόνη 4 ιντσών 480x800 ανάλυσης, στο εσωτερικό του βρίσκουμε επεξεργαστή 4-πύρηνο στα 1.2GHz, 768MB RAM, 4GB εσωτεριή χωρητικότητα με επέκταση στα 64GB με χρήση microSD, κάμερα 3.1MP η οπίσθια και 0.3MP η εμπρόσθια και μπαταρία χωρητικότητας 1500mAh. Σύμφωνα με την Samsung το Tizen OS είναι ένα ελαφρύ λογισμικό που προσφέρει ευχάριστη εμπειρία χρήσης.
  Η παραγγελίες στην Ινδία ξεκίνησαν χθες και το κόστος της συσκευής θα είναι στα 90$.
  Θεωρώ ότι το Android One θα το βρει απέναντί της και ειδικά με τις συσκευές που διαθέτει, με πολύ καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά και επιπλέον έχουν το πλεονέκτημα της επίσημης υποστήριξης από την Google.  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  HTC One (M8) εμφανίζεται σε βίντεο να τρέχει Android Lollipop 5.0.1 και με Sense UI

  23
  Όπως μας έχει ενημερώσει η HTC, οι συσκευές της θα

  ξεκινήσουν με το νέο έτος να παίρνουν σιγά σιγά την αναβάθμιση σε Android Lollipop.
  Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε πως θα είναι η έκδοση Android Lollilop στο HTC One (M8) μαζί με Sense UI.
  Οπότε, πάρτε μια γεύση για το πως θα είναι η τελική έκδοσή του που θα ανακοινωθεί τέλος του μήνα.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Android Lollipop στο OnePlus One

  Color OS V1 2 0 ROM

   

  Με την νέα χρονιά, η One Plus πρόσφερε στους κατοχους τους, ένα early build της 5.0 έκδοσης Android. Συγκεκριμένα είναι

  ”Περισσότερα...”

Για την καλύτερη εμπειρία χρήσης με το site μας, συμφωνείτε με την χρησιμοποίηση Cookies Περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close