Γενικά

  2017 Android Recap | Τι μάς άρεσε και τι περιμένουμε για το νέο έτος

  Το 2017 σιγά σιγά φτάνει στο τέλος του αφήνοντας τον τεχνολογικό κόσμο με αρκετά νέα πράγματα που ξεχώρισαν και μέχρι σήμερα είναι στην επικαιρότητα. Θα κάνουμε ουσιαστικά ένα μίνι recap της χρονιάς αναφέροντας τα κύρια σημεία της εξέλιξης των συσκευών το τρέχων έτος.

  ”Περισσότερα...”

  Με το Fast Pair η σύνδεση Bluetooth συσκευών απλοποιείται

  Μια από τις πιο συχνές μας συνήθειες που έχουμε χρησιμοποιώντας τις συσκευές μας είναι να κάνουμε pair μια Bluetooth συσκευή όπως ακουστικά, ηχεία, μικρόφωνα ή οτιδήποτε άλλο προκύψει. Βέβαια εκεί ξεκινάει ένας Γολγοθάς όχι πολύ μεγάλος αλλά γενικά σπαστικός. Ουσιαστικά έχουμε να προβούμε σε μια σειρά ενεργειών η οποία είναι χρονοβόρα. Αυτό περιλαμβάνει το άνοιγμα του Bluetooth από την συσκευή μας, την αναζήτηση της συσκευής που θέλουμε να συνδεθούμε, να κάνουμε το pair και στο τέλος να την χρησιμοποιήσουμε. Αναλύοντας την παραπάνω διαδικασία, η Google συμπέραινε πως πρέπει και αυτήν την διαδικασία να την απλοποιήσουν ακόμα περισσότερο. Και έτσι εγένετο το fast pair.

  ”Περισσότερα...”

  Ποιο είναι το μεγαλύτερο στοίχημα του Android 8.0 Oreo;

  Με την άφιξη του Android 8.0 Oreo, περα του αδιαφιλονίκητου ονόματος που είναι πολύ εντυπωσιακό ύστερα από την Kit Kat εποχή, η Google καλείται να αντιμετωπίσει έναν χρόνιο εχθρό. Αυτός είναι άμεσα updates σε όλες τις συσκευές των OEM κατασκευαστών.
  ”Περισσότερα...”

  Στατιστικά Android Ιουλίου (2017) | Σταθερά πρώτο το Marshmallow, ακόμα ανύπαρκτο το Nougat

  Έφτασαν και τα στατιστικά για τον μήνα Ιούνιο, όπου δεν έχουμε κάτι το εντυπωσιακό. Το Android Marshmallow κρατάει τα ηνία, ενώ το Lollipop συνεχίζει την πτώση ελέω Android Nougat.

   

  ”Περισσότερα...”

  Στατιστικά Android Ιουνίου (2017): Βασιλιάς το Marshmallow και από κάτω, το χάος

  Έφτασαν και τα στατιστικά για τον μήνα Ιούνιο, όπου δεν έχουμε κάτι το εντυπωσιακό. Το Android Marshmallow κρατάει τα ηνία, ενώ το Lollipop συνεχίζει την πτώση ελέω Android Nougat.

  ”Περισσότερα...”

  Στατιστικά Android Μαϊου (2017): Πρωτιά το Marshmallow, ανεβάζει το Nougat

  Εμφανίστηκαν και τα στατιστικά του Android στις συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά για τον μήνα Απρίλιο . Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι η “μάχη” Lollipop – Marshmallow για την πρωτοκαθεδρία. Τον προηγούμενο μήνα θριαμβευτής και πάλι ήταν το Lollipop με το Marshmallow να ακολουθεί. To Marshmallow έκλεινε τον προηγούμενο μήνα την ψαλίδα αλλά αυτό το μήνα είναι κάπως διαφορετικά. Αυτό το μήνα η κορυφή άλλαξε με το Marshmallow να παίρνει κεφάλι και το Lollipop να ακολουθά. Σταθερά το Nougat και αυτό ανεβάζει ρυθμούς.

  Android Gingerbread:

  Το Gingerbread είναι και αυτό μία έκδοση πολύ δημοφιλής παλιά βέβαια που σιγά σιγά φθίνει λόγω νέων συσκευών και λειτουργικού. Αυτόν τον μήνα το βλέπουμε να πέφτει λίγο στο 0.8% από 1% και μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα είναι το νέο σίριαλ των ουραγών. Αυτό λόγω η Froyo έκανε περίπου 3 χρόνια να εξαφανιστεί από τον χάρτη του Android παραμένοντας για πολλούς μήνες κολλημένο στο 0.1%.

  Android Ice Cream Sandwich:

  Και η συγκεκριμένη έκδοση όπως είναι φυσικό, αρχίζει και φθίνει και αυτή μιας και όπως φαίνεται όλο και πιο πολύ καταναλωτές ανανεώνουν τις συσκευές τους που έρχονται με τις τελευταίες εκδόσεις Android. Η Ice Cream Sandwich αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 0.8% κρατώντας σταθερά τα ποσοστά του.

  Android Jelly Bean:

  Από τις πιο δημοφιλής και σταθερές εκδόσεις του Android που είχαν προσδώσει μία πολύ καλή δυναμική. Και αυτή με την σειρά της δίνει την σκυτάλη σε μεγαλύτερες εκδόσεις Android πέφτοντας ακόμα πιο κάτω φτάνοντας στο 8.8% από 9.1%

  Android KitKat:

  Το Kit Kat όντως η μέχρι πρότινος δημοφιλέστερη έκδοση Android φθίνει και αυτή στο 18.1% από 18.8%.

  Android Lollipop:

  Αυτό το μήνα έχουμε μία καλή πτώση για το Lollipop η οποία για τον προηγούμενο μήνα της στοίχησε. Έτσι έχουμε το Lollipop να υποχωρεί στο 30.8% από 32%.

  Android Marshmallow:

  Η μέχρι πρότινος πρόσφατη έκδοση Android που ανακοινώθηκε πριν περίπου ένα χρόνο, παραμένει αυτό το μήνα σταθερό στο 31.2% κάτι που μπορεί να οφείλεται στην αναβάθμιση αρκετών συσκευών σε Android Nougat. Λόγω αυτής της κατάστασης, το Android Marshmallow χωρίς να κάνει κάτι, βγαίνει επικεφαλής της δημοφιλέστερης έκδοσης Android.

  Android Nougat:

  Η τρέχουσα έκδοση Android που ξεκίνησε με τις Nexus συσκευές, το LG V20 και προφανώς τις Google Pixel συσκευές. Κατά την διάρκεια του έτους, θα αυξηθεί το ποσοστό από νέες συσκευές και συσκευές που θα αναβαθμιστούν σε Android Nougat. Έχουμε επίσης την αναβάθμιση των Pixel συσκευών σε Android 7.1.1 Nougat και σύντομα περιμένουμε τις Nexus συσκευές να ακολουθήσουν. Λόγω της MWC και τις διάφορες αναβαθμίσεις των συσκευών σε Android Nougat, έχουμε μία σημαντική αύξηση των ποσοστό της. Έτσι οι συνολικές δύο εκδόσεις Android Nougat ανέρχονται στα 9.5% ενώ τον προηγούμενο μήνα ήταν στο 7.1%. Ουσιαστικά έχουμε λίγο πιο κάτω διπλασιασμό των ποσοστών του αλλά είναι σε ιδιαίτερα ανοδική τροχιά.
  via

  ”Περισσότερα...”

  Η Google απομάκρυνε 41 malware εφαρμογές από το Play Store

  Κοιτάζοντας τον τελευταίο μήνα παρατηρούμε πως αυτός ο μήνας ήταν ο απόλυτος μήνας κυβερνοεπιθέσεων. Ξεκινάμε από τα ransomware που επηρέασε χιλιάδες windows υπολογιστές. Πάνω σε αυτό, η Google πήρε επίσης μέτρα για την καταπολέμηση των malicious εφαρμογών στον Play Store ανακοινώνοντας το Google Play Protect. Η συγκεκριμένη υπηρεσία πέρα από το Play Store θα υφίσταται στην κάθε συσκευή για την καταπολέμηση των malware εφαρμογών. Και κάπως έτσι η Google ανίχνευσε και βρήκε πως 41 εφαρμογές μιας Κορεάτικης εταιρίας είχε προσβάλει αρκετές Android συσκευές.

  ”Περισσότερα...”

  Google I/O: Google Lens, Android Go, Google Photos, Android O χαρακτηριστικά


  Το keynote I/O της Google έφτασε στο τέλος του προσφέροντας πολλά νέα πράγματα τα οποία με το Android δεν έχουν άμεση σχέση. Το κομμάτι που έδωσε ιδιαίτερη έμφαση ήταν προφανώς στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της αφήνοντας στο τέλος το Android που έφτασε τις 2 δισεκατομμύριες ενεργοποιήσεις. Οπότε θα τα πάρουμε από κάτω προς τα πάνω.

  ”Περισσότερα...”

  Στατιστικά Android Απριλίου (2017): Σταθερά κορυφή το Lollipop, μεγαλώνει το Nougat

  Εμφανίστηκαν και τα στατιστικά του Android στις συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά για τον μήνα Απρίλιο . Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι η “μάχη” Lollipop – Marshmallow για την πρωτοκαθεδρία. Τον προηγούμενο μήνα θριαμβευτής και πάλι ήταν το Lollipop με το Marshmallow να ακολουθεί. To Marshmallow έκλεινε τον προηγούμενο μήνα την ψαλίδα αλλά αυτό το μήνα είναι κάπως διαφορετικά. Και αυτό το μήνα, η κορυφή δεν άλλαξε αλλά είχαμε πτώση από μεριάς Lollipop και για το Marshmallow. To Nougat και αυτό ανεβάζει ρυθμούς.

  Android Gingerbread:

  Το Gingerbread είναι και αυτό μία έκδοση πολύ δημοφιλής παλιά βέβαια που σιγά σιγά φθίνει λόγω νέων συσκευών και λειτουργικού. Αυτόν τον μήνα το βλέπουμε να ανεβαίνει λίγο στο 1% από 0.9% και μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα είναι το νέο σίριαλ των ουραγών. Αυτό λόγω η Froyo έκανε περίπου 3 χρόνια να εξαφανιστεί από τον χάρτη του Android παραμένοντας για πολλούς μήνες κολλημένο στο 0.1%.

  Android Ice Cream Sandwich:

  Και η συγκεκριμένη έκδοση όπως είναι φυσικό, αρχίζει και φθίνει και αυτή μιας και όπως φαίνεται όλο και πιο πολύ καταναλωτές ανανεώνουν τις συσκευές τους που έρχονται με τις τελευταίες εκδόσεις Android. Η Ice Cream Sandwich αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 0.8% από 0.9%.

  Android Jelly Bean:

  Από τις πιο δημοφιλής και σταθερές εκδόσεις του Android που είχαν προσδώσει μία πολύ καλή δυναμική. Και αυτή με την σειρά της δίνει την σκυτάλη σε μεγαλύτερες εκδόσεις Android πέφτοντας ακόμα πιο κάτω φτάνοντας στο 9.1% από 10.1%

  Android KitKat:

  Το Kit Kat όντως η μέχρι πρότινος δημοφιλέστερη έκδοση Android φθίνει και αυτή στο 18.8% από 20%.

  Android Lollipop:

  Σταθερό για το μήνα αυτόν το Lollipop που παραμένει στα ίδια ποσοστά του κρατώντας τα σκήπτρα της δημοφιλέστερης έκδοσης Android. Η τιμή είναι 32%.

  Android Marshmallow:

  Η μέχρι πρότινος πρόσφατη έκδοση Android που ανακοινώθηκε πριν περίπου ένα χρόνο, παραμένει αυτό το μήνα σταθερό στο 31.2% κάτι που μπορεί να οφείλεται στην αναβάθμιση αρκετών συσκευών σε Android Nougat. Λόγω αυτής της κατάστασης, το Android Marshmallow υπολείπεται του Lollipop και πιστεύουμε ότι έτσι θα πάει αρκετό καιρό. Μάς κάνει να πιστεύουμε πως κορυφή δύσκολα θα πατήσει το Marshmallow, από την στιγμή που σε τέσσερις μήνες ανακοινώνεται το Android O.

  Android Nougat:

  Η τρέχουσα έκδοση Android που ξεκίνησε με τις Nexus συσκευές, το LG V20 και προφανώς τις Google Pixel συσκευές. Κατά την διάρκεια του έτους, θα αυξηθεί το ποσοστό από νέες συσκευές και συσκευές που θα αναβαθμιστούν σε Android Nougat. Έχουμε επίσης την αναβάθμιση των Pixel συσκευών σε Android 7.1.1 Nougat και σύντομα περιμένουμε τις Nexus συσκευές να ακολουθήσουν. Λόγω της MWC και τις διάφορες αναβαθμίσεις των συσκευών σε Android Nougat, έχουμε μία σημαντική αύξηση των ποσοστό της. Έτσι οι συνολικές δύο εκδόσεις Android Nougat ανέρχονται στα 7.1% ενώ τον προηγούμενο μήνα ήταν στο 4.9%. Ουσιαστικά έχουμε λίγο πιο κάτω διπλασιασμό των ποσοστών του αλλά είναι σε ιδιαίτερα ανοδική τροχιά.

   

  via

  ”Περισσότερα...”

  [Poll]: Σκοπεύεται να αγοράσετε το Samsung S8 / S8+ ;

  Το Samsung Galaxy S8 και S8+ είναι μέχρι στιγμής ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά των smartphone αφήνοντας το δικό της στίγμα καλώντας τους ανταγωνιστές της να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις. Οι ανταγωνιστές αυτή τη στιγμή που περιμένουμε να δούμε κάτι θεαματικό, είναι τρεις. Την Google με τις νέες Google Pixel συσκευές, την OnePlus που το καλοκαίρι θα ανακοινώσει το OnePlus 5 και φυσικά το νέο iPhone.

  ”Περισσότερα...”

  Η Xiaomi διδάσκει μαγεία με το Xiaomi Mi 6 στα 350€

  Xiaomi mi 6
  Η Xiaomi έκανε το μπαμ πάλι και μας έδωσε για αλλη μία φορά να καταλάβουμε πως πρέπει να είναι οι ναυαρχίδες και σε ποια τιμή μπορούν να διατεθούν. Ο λόγος για το Xiaomi Mi 6 το οποίο είναι ένα πραγματικό διαμάντι. Η Xiaomi δεν έκανε υπερβολές υλικού, ακολούθησε την μόδα με τις αναβαθμίσεις σε επίπεδο εσωτερικού hardware και έβαλε και λίγο Apple μέσα και όλα καλά.

  ”Περισσότερα...”

  Στατιστικά Android Μαρτίου (2017): Σταθερά κορυφή το Lollipop, διπλασιασμός για Nougat

  Εμφανίστηκαν και τα στατιστικά του Android στις συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά. Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι η “μάχη” Lollipop – Marshmallow για την πρωτοκαθεδρία. Τον προηγούμενο μήνα θριαμβευτής και πάλι ήταν το Lollipop με το Marshmallow να ακολουθεί. To Marshmallow έκλεινε τον προηγούμενο μήνα την ψαλίδα αλλά αυτό το μήνα είναι κάπως διαφορετικά. Και αυτό το μήνα, η κορυφή δεν άλλαξε αλλά είχαμε πτώση από μεριάς Lollipop και για το Marshmallow. To Nougat και αυτό ανεβάζει ρυθμούς.

  Android Gingerbread:

  Το Gingerbread είναι και αυτό μία έκδοση πολύ δημοφιλής παλιά βέβαια που σιγά σιγά φθίνει λόγω νέων συσκευών και λειτουργικού. Αυτόν τον μήνα το βλέπουμε να πέφτει λίγο στο 0.9% από 1.0% και μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα είναι το νέο σίριαλ των ουραγών. Αυτό λόγω η Froyo έκανε περίπου 3 χρόνια να εξαφανιστεί από τον χάρτη του Android παραμένοντας για πολλούς μήνες κολλημένο στο 0.1%.

  Android Ice Cream Sandwich:

  Και η συγκεκριμένη έκδοση όπως είναι φυσικό, αρχίζει και φθίνει και αυτή μιας και όπως φαίνεται όλο και πιο πολύ καταναλωτές ανανεώνουν τις συσκευές τους που έρχονται με τις τελευταίες εκδόσεις Android. Η Ice Cream Sandwich αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 0.9% από 1.0%.

  Android Jelly Bean:

  Από τις πιο δημοφιλής και σταθερές εκδόσεις του Android που είχαν προσδώσει μία πολύ καλή δυναμική. Και αυτή με την σειρά της δίνει την σκυτάλη σε μεγαλύτερες εκδόσεις Android πέφτοντας ακόμα πιο κάτω φτάνοντας στο 10.1% από 10.6%

  Android KitKat:

  Το Kit Kat όντως η μέχρι πρότινος δημοφιλέστερη έκδοση Android φθίνει και αυτή στο 20% από 20.8%.

  Android Lollipop:

  Σταθερό για το μήνα αυτόν το Lollipop που ίσα ίσα πέφτει ελάχιστα το ποσοστό του κρατώντας τα σκήπτρα της δημοφιλέστερης έκδοσης Android. Η τιμή πια είναι 32% σε σχέση με το 32.5% που είχε τον προηγούμενο μήνα.

  Android Marshmallow:

  Η μέχρι πρότινος πρόσφατη έκδοση Android που ανακοινώθηκε πριν περίπου ένα χρόνο, ανεβάζει σιγά σιγά ρυθμούς μέχρι να πιάσει κάποιο σημαντικό ποσοστό της πίτας του Android. Συνεχίζει και αυτό το μήνα να ανεβάζοντας τα ποσοστά του φτάνοντας στο 31.2% από 31.3%. Σαν αποτέλεσμα έχει σιγά σιγά να αποκτάει μία δυναμική. Πιθανόν του χρόνου να έχει φτάσει και αυτή η έκδοση στην κορυφή της δημοφιλέστερης έκδοσης Android ουσιαστικά τραβώντας ποσοστά από τις πιο χαμηλές εκδόσεις Android. Πλέον έχουμε αγώνα δρόμου για την κορυφή που μέχρι το Πάσχα θα έχουμε νέο βασιλιά.

  Android Nougat:

  Η τρέχουσα έκδοση Android που ξεκίνησε με τις Nexus συσκευές, το LG V20 και προφανώς τις Google Pixel συσκευές. Κατά την διάρκεια του έτους, θα αυξηθεί το ποσοστό από νέες συσκευές και συσκευές που θα αναβαθμιστούν σε Android Nougat. Έχουμε επίσης την αναβάθμιση των Pixel συσκευών σε Android 7.1.1 Nougat και σύντομα περιμένουμε τις Nexus συσκευές να ακολουθήσουν. Λόγω της MWC και τις διάφορες αναβαθμίσεις των συσκευών σε Android Nougat, έχουμε μία σημαντική αύξηση των ποσοστό της. Έτσι οι συνολικές δύο εκδόσεις Android Nougat ανέρχονται στα 4.9% ενώ τον προηγούμενο μήνα ήταν στο 2.8%. Ουσιαστικά έχουμε διπλασιασμό των ποσοστών του.

   

  via

  ”Περισσότερα...”

  Φέρε την συσκευή σου στα μέτρα σου με τη βοήθεια myAndroid Taste Test


  Ένα από τους λίγους προβληματισμούς που έχουμε με τις συσκευές μας είναι πως θα την κάνουμε ευχάριστη για τον εαυτό μας. Το πόσο ευχάριστη μπορεί να γίνει η συσκευή δεν αναφερόμαστε απαραίτητα το πόσο γρήγορη και smooth είναι. Η συσκευή μας μπορεί να είναι ευχάριστη αν δώσεις το προσωπικό σου στυλ στην συσκευή σου επιλέγοντας τα κατάλληλα χρώματα, τον κατάλληλο Launcher, τα κατάλληλα φόντα. Αλλά που να τρέχεις τώρα να ψάχνεις το καθετί μέχρι να κατασταλάξεις; Σίγουρα είναι ευχάριστο αλλά χρονοβόρο. Εδώ μπαίνει για άλλη μία φορά η Google όπου μας κάνει την ζωή πιο εύκολη. Ο λόγος για το #myAndroid Taste Test.

  ”Περισσότερα...”

  Στατιστικά Android Φεβρουαρίου (2017): Διπλασιασμός ποσοστών για το Android Nougat, πρώτο το Lollipop

  Εμφανίστηκαν και τα στατιστικά του Android στις συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά. Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι η “μάχη” Lollipop – Marshmallow για την πρωτοκαθεδρία. Τον προηγούμενο μήνα θριαμβευτής και πάλι ήταν το Lollipop με το Marshmallow να ακολουθεί. Και αυτό το μήνα, η κορυφή δεν άλλαξε αλλά είχα απώλειες από μεριάς Lollipop και ενίσχυση του Marshmallow. Όπως είχαμε πει, το Πάσχα ίσως αλλαγή κορυφής. To Nougat και αυτό ανεβάζει ρυθμούς.

  Stats Android Feb 2017.

  Android Gingerbread:

  Το Gingerbread είναι και αυτό μία έκδοση πολύ δημοφιλής παλιά βέβαια που σιγά σιγά φθίνει λόγω νέων συσκευών και λειτουργικού. Και αυτόν τον μήνα το βλέπουμε να συντηρείται στο 1.0% και μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα είναι το νέο σίριαλ των ουραγών. Αυτό λόγω η Froyo έκανε περίπου 3 χρόνια να εξαφανιστεί από τον χάρτη του Android παραμένοντας για πολλούς μήνες κολλημένο στο 0.1%. Είδωμεν.

  Android Ice Cream Sandwich:

  Και η συγκεκριμένη έκδοση όπως είναι φυσικό, αρχίζει και φθίνει και αυτή μιας και όπως φαίνεται όλο και πιο πολύ καταναλωτές ανανεώνουν τις συσκευές τους που έρχονται με τις τελευταίες εκδόσεις Android. Η Ice Cream Sandwich αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 1.0% χωρίς ακόμα να έχει αλλάξει το ποσοστό του από τον προηγούμενο μήνα.

  Android Jelly Bean:

  Από τις πιο δημοφιλής και σταθερές εκδόσεις του Android που είχαν προσδώσει μία πολύ καλή δυναμική. Και αυτή με την σειρά της δίνει την σκυτάλη σε μεγαλύτερες εκδόσεις Android πέφτοντας ακόμα πιο κάτω φτάνοντας στο 10.6% από 11.3%

  Android KitKat:

  Το Kit Kat όντως η μέχρι πρότινος δημοφιλέστερη έκδοση Android φθίνει και αυτή στο 20.8% από 21.9%.

  Android Lollipop:

  Σταθερό για το μήνα αυτόν το Lollipop που ίσα ίσα πέφτει ελάχιστα το ποσοστό του κρατώντας τα σκήπτρα της δημοφιλέστερης έκδοσης Android. Η τιμή πια είναι 32.5% σε σχέση με το 32.9% που είχε τον προηγούμενο μήνα.

  Android Marshmallow:

  Η μέχρι πρότινος πρόσφατη έκδοση Android που ανακοινώθηκε πριν περίπου ένα χρόνο, ανεβάζει σιγά σιγά ρυθμούς μέχρι να πιάσει κάποιο σημαντικό ποσοστό της πίτας του Android. Συνεχίζει και αυτό το μήνα να ανεβάζοντας τα ποσοστά του φτάνοντας στο 31.3% από 30.7%. Σαν αποτέλεσμα έχει σιγά σιγά να αποκτάει μία δυναμική. Πιθανόν του χρόνου να έχει φτάσει και αυτή η έκδοση στην κορυφή της δημοφιλέστερης έκδοσης Android ουσιαστικά τραβώντας ποσοστά από τις πιο χαμηλές εκδόσεις Android. Πλέον έχουμε αγώνα δρόμου για την κορυφή που μέχρι το Πάσχα θα έχουμε νέο βασιλιά.

  Android Nougat:

  Η τρέχουσα έκδοση Android που ξεκίνησε με τις Nexus συσκευές, το LG V20 και προφανώς τις Google Pixel συσκευές. Κατά την διάρκεια του έτους, θα αυξηθεί το ποσοστό από νέες συσκευές και συσκευές που θα αναβαθμιστούν σε Android Nougat. Έχουμε επίσης την αναβάθμιση των Pixel συσκευών σε Android 7.1.1 Nougat και σύντομα περιμένουμε τις Nexus συσκευές να ακολουθήσουν. Λόγω της MWC και τις διάφορες αναβαθμίσεις των συσκευών σε Android Nougat, έχουμε μία σημαντική αύξηση των ποσοστό της. Έτσι οι συνολικές δύο εκδόσεις Android Nougat ανέρχονται στα 2.8% ενώ τον προηγούμενο μήνα ήταν στο 1.2%. Ουσιαστικά έχουμε παραπάνω από διπλασιασμό των ποσοστών του.

  via

  ”Περισσότερα...”

  Η Huawei εναντίον Huawei με το Huawei Nova Lite στην μεσαία κατηγορία

  Huawei Nova lite P8 lite
  Η Huawei προχώρησε σε μία αναμενόμενη ανακοίνωση νέας συσκευής στο μεσαίο χώρο με περσινό όνομα σε κάποιες περιοχές διάθεσης, γνωστό ως και P8 Lite (2017). Η ονομασία του γενικά αναφέρεται ως και Huawei Nova Lite. Η συσκευή θα ξεκινήσει να διατίθεται στην Ιαπωνία σε τρία χρώματα, μαύρο, χρυσό και λευκό.

  ”Περισσότερα...”

  Η Vernee βάζει στο στόχαστρο την Xiaomi με το Apollo X

  vernee apollo x
  Η Xiaomi τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου για να πρωταγωνιστήσει στην αγορά της Κίνας αλλά και παγκοσμίως. Ο λόγος είναι ότι παρέχει στους καταναλωτές ίδια υψηλής ποιότητας συσκευές σε πολύ χαμηλή τιμή που γενικά συμφέρει. Αυτό το μότο μία νέα ανερχόμενη δύναμη από την Κίνα έρχεται να το ανατρέψει και το δείχνει έμπρακτα και δημοσίως. Ο λόγος για την Vernee.

  ”Περισσότερα...”

  Στατιστικά Android Ιανουάριος (2017): Παραμονή στην κορυφή για Lollipop, πλησιάζει αρκετά το Marshmallow

  Εμφανίστηκαν και τα στατιστικά του Android στις συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά. Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι η “μάχη” Lollipop – Marshmallow για την πρωτοκαθεδρία. Τον προηγούμενο μήνα θριαμβευτής και πάλι ήταν το Lollipop με το Marshmallow να ακολουθεί. Και αυτό το μήνα, η κορυφή δεν άλλαξε αλλά είχα απώλειες από μεριάς Lollipop και ενίσχυση του Marshmallow. Ενδεχομένως το Πάσχα να έχουμε αλλαγή κορυφής.
  Android Stats January 2017 Lollipop

  Android Gingerbread:

  Το Gingerbread είναι και αυτό μία έκδοση πολύ δημοφιλής παλιά βέβαια που σιγά σιγά φθίνει λόγω νέων συσκευών και λειτουργικού. Και αυτόν τον μήνα το βλέπουμε να συντηρείται στο 1.0% και μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα είναι το νέο σίριαλ των ουραγών. Αυτό λόγω η Froyo έκανε περίπου 3 χρόνια να εξαφανιστεί από τον χάρτη του Android παραμένοντας για πολλούς μήνες κολλημένο στο 0.1%. Είδωμεν.

  Android Ice Cream Sandwich:

  Και η συγκεκριμένη έκδοση όπως είναι φυσικό, αρχίζει και φθίνει και αυτή μιας και όπως φαίνεται όλο και πιο πολύ καταναλωτές ανανεώνουν τις συσκευές τους που έρχονται με τις τελευταίες εκδόσεις Android. Η Ice Cream Sandwich αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 1.0% από 1.1%.

  Android Jelly Bean:

  Από τις πιο δημοφιλής και σταθερές εκδόσεις του Android που είχαν προσδώσει μία πολύ καλή δυναμική. Και αυτή με την σειρά της δίνει την σκυτάλη σε μεγαλύτερες εκδόσεις Android πέφτοντας ακόμα πιο κάτω φτάνοντας στο 11.3% από 11.6%

  Android KitKat:

  Το Kit Kat όντως η μέχρι πρότινος δημοφιλέστερη έκδοση Android φθίνει και αυτή στο 21.9% από 22.6%.

  Android Lollipop:

  Σταθερό για το μήνα αυτόν το Lollipop που ίσα ίσα πέφτει ελάχιστα το ποσοστό του κρατώντας τα σκήπτρα της δημοφιλέστερης έκδοσης Android. Η τιμή πια είναι 32.9% σε σχέση με το 33.4% που είχε τον προηγούμενο μήνα.

  Android Marshmallow:

  Η μέχρι πρότινος πρόσφατη έκδοση Android που ανακοινώθηκε πριν περίπου ένα χρόνο, ανεβάζει σιγά σιγά ρυθμούς μέχρι να πιάσει κάποιο σημαντικό ποσοστό της πίτας του Android. Συνεχίζει και αυτό το μήνα να ανεβάζοντας τα ποσοστά του φτάνοντας στο 30.7% από 29.6%. Σαν αποτέλεσμα έχει σιγά σιγά να αποκτάει μία δυναμική. Πιθανόν του χρόνου να έχει φτάσει και αυτή η έκδοση στην κορυφή της δημοφιλέστερης έκδοσης Android ουσιαστικά τραβώντας ποσοστά από τις πιο χαμηλές εκδόσεις Android. Πλέον έχουμε αγώνα δρόμου για την κορυφή που μέχρι το Πάσχα θα έχουμε νέο βασιλιά.

  Android Nougat:

  Η τρέχουσα έκδοση Android που ξεκίνησε με τις Nexus συσκευές, το LG V20 και προφανώς τις Google Pixel συσκευές. Κατά την διάρκεια του έτους, προφανώς θα αυξηθεί το ποσοστό από νέες συσκευές και συσκευές που θα αναβαθμιστούν σε Android Nougat. Έχουμε επίσης την αναβάθμιση των Pixel συσκευών σε Android 7.1.1 Nougat και σύντομα περιμένουμε τις Nexus συσκευές να ακολουθήσουν. Λόγω πωλήσεων των Google Pixel συσκευών, το Android 7.1 Nougat έφτασε στο 0.3% από 0.2% ενώ για τις υπόλοιπες συσκευές με Android 7.0 Nougat, το ποσοστό έχει αυξηθεί σε 0.9% από 0.5%.

  via

  ”Περισσότερα...”

  Το HimmingWhale είναι το νέο malware που έχει μολύνει 12 εκ χρήστες


  Πριν μερικούς μήνες, υπήρχε στο PlayStore ένα malware που μόλυνε αρκετές Andorid συσκευές. Το όνομα που είχε τότε ήταν HummingBad. Τώρα έχουμε την μετενσάρκωση αυτού με όνομα HummingWhale, το οποίο βρίσκεται στο 20 εφαρμογές του PlayStore. Η συγκεκριμένη εφαρμογή είχε κατέβει από PlayStore από 12 εκατομμύρια χρήστες πριν η Google προβεί σε απομάκρυνση από το PlayStore.

  ”Περισσότερα...”

  Στατιστικά Android Δεκεμβρίου (2016): Πρωτιά για Lollipop, εξαφάνιση του Froyo

  Εμφανίστηκαν και τα στατιστικά του Android στις συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά. Συγκεκριμένα έχουμε μία μεγάλη έκπληξη όσον αφορά τα στατιστικά και βλέπουμε την δειλή εμφάνιση του Android Nougat να ανεβαίνει. Πλέον στο προσκήνιο έχουμε την "μάχη" Lollipop - Marshmallow για την πρωτοκαθεδρία.

  Android στατιστικά December 2016

  Android FroYo:

  Η συγκεκριμένη έκδοση, είναι μία από τις εκδόσεις που είναι διαχρονική. Το Froyo κρατήθηκε στην ζωή μέχρι το 2016 μιας και δε θα το ξαναδούμε πια. Το Froyo εξαφανίστηκε από τον χάρτη του Android. Να πούμε πως για περίπου 2 χρόνια είχε παραμείνει ενεργό στατιστικά και από τις αρχές του 2016 περιμέναμε να εξαφανιστεί. Μάταια όμως.

  Android Gingerbread:

  Το Gingerbread είναι και αυτό μία έκδοση πολύ δημοφιλής παλιά που σιγά σιγά φθίνει λόγω νέων συσκευών και λειτουργικού αλλά βλέπουμε να πέφτει αυτόν τον μήνα στο 1.0% από το 1.2%.

  Android Ice Cream Sandwich:

  Και η συγκεκριμένη έκδοση όπως είναι φυσικό, αρχίζει και φθίνει και αυτή μιας και όπως φαίνεται όλο και πιο πολύ καταναλωτές ανανεώνουν τις συσκευές τους που έρχονται με τις τελευταίες εκδόσεις Android. Η Ice Cream Sandwich αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 1.1% από 1.2%.

  Android Jelly Bean:

  Από τις πιο δημοφιλής και σταθερές εκδόσεις του Android που είχαν προσδώσει μία πολύ καλή δυναμική. Και αυτή με την σειρά της δίνει την σκυτάλη σε μεγαλύτερες εκδόσεις Android πέφτοντας ακόμα πιο κάτω φτάνοντας στο 11.6% από 12.8%

  Android KitKat:

  Το Kit Kat όντως η μέχρι πρότινος δημοφιλέστερη έκδοση Android φθίνει και αυτή στο 22.6% από 24%.

  Android Lollipop:

  Σταθερό για το μήνα αυτόν το Lollipop που ίσα ίσα ανεβάζει ελάχιστα το ποσοστό του κρατώντας τα σκήπτρα της δημοφιλέστερης έκδοσης Android. Η τιμή πια είναι 33.4% σε σχέση με το 34% που είχε τον προηγούμενο μήνα.

  Android Marshmallow:

  Η μέχρι πρότινος πρόσφατη έκδοση Android που ανακοινώθηκε πριν περίπου ένα χρόνο, ανεβάζει σιγά σιγά ρυθμούς μέχρι να πιάσει κάποιο σημαντικό ποσοστό της πίτας του Android. Συνεχίζει και αυτό το μήνα να ανεβάζοντας τα ποσοστά του φτάνοντας στο 29.6% από 26.1%. Σαν αποτέλεσμα έχει σιγά σιγά να αποκτάει μία δυναμική και πιθανόν του χρόνου να έχει φτάσει και αυτή η έκδοση στην κορυφή της δημοφιλέστερης έκδοσης Android ουσιαστικά τραβώντας ποσοστά από τις πιο χαμηλές εκδόσεις Android. Πλέον έχουμε αγώνα δρόμου για την κορυφή που μέχρι το Πάσχα θα έχουμε νέο βασιλιά.

  Android Nougat:

  Η τρέχουσα έκδοση Android που ξεκίνησε με τις Nexus συσκευές, το LG V20 και προφανώς τις Google Pixel συσκευές. Κατά την διάρκεια του έτους, προφανώς θα αυξηθεί το ποσοστό από νέες συσκευές και συσκευές που θα αναβαθμιστούν σε Android Nougat. Έχουμε επίσης την αναβάθμιση των Pixel συσκευών σε Android 7.1 Nougat και σύντομα περιμένουμε τις Nexus συσκευές να ακολουθήσουν. Λόγω πωλήσεων των Google Pixel συσκευών, το Android 7.1 Nougat έφτασε στο 0.2% ενώ για τις υπόλοιπες συσκευές με Android 7.0 Nougat, το ποσοστό έχει αυξηθεί σε 0.5% από 0.4%

  via

  ”Περισσότερα...”

  CES 2017: Η Asus ανακοίνωσε το ZenFone 3 Zoom με διπλή κάμερα και 5000mAh μπαταρία

  Asus ZenFone 3 Zoom
  Η CES 2017 ξεκίνησε για την νέα χρονιά περιμένοντας από το Las Vegas να μας δείξουν οι κατασκευαστές το δρόμο που θέλουν πατήσουν για την νέα χρονιά οι συσκευές τους. Ο δρόμος φέτος που θέλουν να ακολουθήσουν είναι ο δρόμος των φωτογραφιών. Η Apple για χρόνια έδινε μία προτεραιότητα πάνω σε αυτό το τομέα και συνεχίζει ακόμα. Τελευταία εταιρία που θέλησε να βγει στην επιφάνεια του ανταγωνισμού, είναι η Google με τις Google Pixel συσκευές με δυνατό φακό. Φέτος, έχουμε της Asus όπου με το ZenFone 3 Zoom κάνει την διαφορά.

  ”Περισσότερα...”

  Χάκερς χρησιμοποιούν το WhatsApp για να στείλουν ιούς

  whatsapp hackers
  Πριν λίγο καιρό σάς είχαμε αναφέρει για ένα καινούργιο malware στο Android. Αυτό που έκανε ήταν να αλλάζει την δρομολόγηση του ίντερνετ μέσα από servers των επιτήδειων με σκοπό την απόσπαση πληροφοριών από τον χρήστη μέσω hijack. Τώρα έχουμε μία ακόμα μέθοδο που είναι σε μεγάλη έξαρση στην Ινδία. Αυτή την φορά Hackers χρησιμοποιούν το WhatsApp όπου αποστέλλουν Word έγγραφα τα οποία είναι ποτισμένα με ιούς και σαν στόχο έχουν την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων.

  ”Περισσότερα...”

  Καινούργιο δυνατό malware που προσβάλει τις Android συσκευές

  malware android
  Τελευταιες μέρες του χρόνου και βρίσκουμε ένα τελευταίο δυνατό malware που χτυπά τις Android συσκευές. Όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση, έτσι και αυτό χρειάζεται την βοήθειά μας για να μας βλάψει. Αυτό έγινε αντιληπτό από την ομάδα του Kaspersky.

  Τι κάνει το  το νέο malware

  Το νέο malware αυτό που κάνει είναι αφού μπεί στην Android συσκευή μας και να κάνει ένα απλό πράγμα. Αυτό είναι να πάει να ψάξει να βρει το ρούτερ μας μέσω Wifi. Μετά μέσω ενός JavaScript σκριπτακι μπαίνει μέσα στο ρούτερ και αλλάζει τις DNS τιμές που μοιράζει στις Android συσκευές μέσω του DHCP server. Αυτές οι νέες τιμές των DNS αντί να είναι του παρόχου μας είναι αυτών που θέλουν να μας βλάψουν. Οι IP των νέων τιμών των DNS είναι τρεις - 101.200.147.153, 112.33.13.11 και 120.76.249.59.

  Τι σημαίνει αυτό

  Αυτό σημαίνει πως όλο το internet traffic περνάει από τους νέους κακόβουλους DNS server με αποτέλεσμα οποιαδήποτε δραστηριότητα έχουμε στο ιντερνέτ να καταγράφεται. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως είμαστε εκτεθειμένοι εμείς οι ίδιοι καθώς και τα προσωπικά δεδομένα μας σε αυτούς που θέλουν να μας βλάψουν. Έτσι, μπορούν να βρουν κωδικούς από τους email λογαριασμους μας ή το κινητό μας τηλέφωνο ή των κωδικών για τις τράπεζες και μετά να κάνουν πάρτυ με όλα αυτά τα αυστηρά προσωπικά δεδομένα.

  malware android-1

  Πώς γίνεται αυτό

  Αυτό γίνεται εγκαθιστώντας μία κακόβουλη εφαρμογή η οποία προφανώς δεν βρίσκεται στο Play store. Συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο τέτοιες εφαρμογές. Η μία είναι που αναφέρεται σαν μηχανή αναζήτησης για το Baidu (com.baidu.com) και η δεύτερη σαν μία εφαρμογή που μοιράζει τις πληροφορίες των WiFi δικτύων com.snda.wifilocating).

  Πώς μπορούμε να προστατευτούμε

  Η απάντηση είναι πολύ απλή. Κατεβάζοντας εφαρμογές μόνο από το PlayStore και όχι από τρίτες μεριές αμφιβόλου προέλευσης. Οπότε, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι μέσα από τις ρυθμίσεις και μετά στην ασφάλεια να τσεκαρουμε την επιλογή να μην εγκαθιστούμε 3rd party εφαρμογές.

  via

  ”Περισσότερα...”

  Στατιστικά Android Νοεμβρίου - Σταθερά πρώτο το Lollipop

  Κάθε μήνα η Google μάς ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία για τις εκδόσεις Android, δηλαδή το ποσοστό των εκδόσεων που βρίσκεται σε συσκευές Android. Πάμε να τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

  android stats gr

  Android FroYo:

  Η συγκεκριμένη έκδοση, είναι μία από τις εκδόσεις που είναι διαχρονική. Για το μήνα Νοέμβριο συνεχίζει να υφίσταται με το πολύ σημαντικό ποσοστό του 0.1% και κάτι μας λέει ότι θα αργήσει να βγει από τον χάρτη του Android.

  Android Gingerbread:

  Το Gingerbread είναι και αυτό μία έκδοση πολύ δημοφιλής παλιά που σιγά σιγά φθίνει λόγω νέων συσκευών και λειτουργικού αλλά βλέπουμε να πέφτει αυτόν τον μήνα στο 1.2% από το 1.5%.

  Android Ice Cream Sandwich:

  Και η συγκεκριμένη έκδοση όπως είναι φυσικό, αρχίζει και φθίνει και αυτή μιας και όπως φαίνεται όλο και πιο πολύ καταναλωτές ανανεώνουν τις συσκευές τους που έρχονται με τις τελευταίες εκδόσεις Android. Η Ice Cream Sandwich αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 1.2% από 1.4%.

  Android Jelly Bean:

  Από τις πιο δημοφιλής και σταθερές εκδόσεις του Android που είχαν προσδώσει μία πολύ καλή δυναμική. Και αυτή με την σειρά της δίνει την σκυτάλη σε μεγαλύτερες εκδόσεις Android πέφτοντας ακόμα πιο κάτω φτάνοντας στο 12.8% από 14.9%

  Android KitKat:

  Το Kit Kat όντως η μέχρι πρότινος δημοφιλέστερη έκδοση Android φθίνει και αυτή στο 24% από 26%.

  Android Lollipop:

  Σταθερό για το μήνα αυτόν το Lollipop που ίσα ίσα ανεβάζει ελάχιστα το ποσοστό του κρατώντας τα σκήπτρα της δημοφιλέστερης έκδοσης Android. Η τιμή πια είναι 34% σε σχέση με το 35.4%που είχε τον προηγούμενο μήνα.

  Android Marshmallow:

  Η μέχρι πρότινος πρόσφατη έκδοση Android που ανακοινώθηκε πριν περίπου ένα χρόνο, ανεβάζει σιγά σιγά ρυθμούς μέχρι να πιάσει κάποιο σημαντικό ποσοστό της πίτας του Android. Συνεχίζει και αυτό το μήνα να ανεβάζοντας τα ποσοστά του φτάνοντας στο 26.3% από 18.1%. Σαν αποτέλεσμα έχει σιγά σιγά να αποκτάει μία δυναμική και πιθανόν του χρόνου να έχει φτάσει και αυτή η έκδοση στην κορυφή της δημοφιλέστερης έκδοσης Android ουσιαστικά τραβώντας ποσοστά από τις πιο χαμηλές εκδόσεις Android.

  Android Nougat:

  Η τρέχουσα έκδοση Android που ξεκίνησε με τις Nexus συσκευές, το LG V20 και προφανώς τις Google Pixel συσκευές. Όλα αυτά δημιουργούν ένα ποσοστό της τάξεως του 0.4%. Κατά την διάρκεια του έτους, προφανώς θα αυξηθεί το ποσοστό από νέες συσκευές και συσκευές που θα αναβαθμιστούν σε Android Nougat.

  via

  ”Περισσότερα...”

  Τα Google Pixel ήρθαν στην χώρα μας. Αξίζει να τα αγοράσεις;

  google pixel gr

  Εδώ και δύο μήνες περιμέναμε την άφιξη του πολυαναμενομένου Google Pixel που ήρθε να αναμετρηθεί με το iPhone 7/7 Plus και σε ποιότητα και τιμή. Η αλήθεια είναι ότι τα κατάφερε και τα δύο και να προκαλέσει αρκετά. Τα Google Pixel εν τέλει ήρθαν σε μεγάλο και γνωστό σε πρώτη φάση πολυκατάστημα σαν αποκλειστικότητα και περάσαμε μία βόλτα για να τα δούμε από κοντά.

  ”Περισσότερα...”

  Το νέο δίπολο θα είναι πια Apple vs Google χάρη της πτώσης της Samsung

  6a00d8341c5e0053ef017617491cee970c-800wi
  Η Samsung συνεχίζει να βάζει αυτογκόλ με την κακή διαχείριση των προβλημάτων που έχει εξ'αρχής το Samsung Galaxy Note 7 και αν κατάφερε μετά από πολλές μέρες εκρήξεων και απαγορεύσεων χρήσης της συσκευής, στην δεύτερη παρτίδα που αντικατέστησε αντί να κουκουλώσει την όλη υπόθεση, την διεύρυνε με αποτέλεσμα και η δεύτερη παρτίδα να έχει πρόβλημα και ως αποτέλεσμα έχει να ανακληθεί μόνιμα από την αγορά που πλέον θα θεωρείται το πιο αποτυχημένο μοντέλο της Samsung.

  ”Περισσότερα...”

  Update:Το project Andromeda ίσως ανακοινωθεί στις 4 Οκτωβρίου για τα 8 χρόνια Android

  ap_resize
  Πλησιάζουν τα 8α γενέθλια του Android και όλοι περιμένουμε την 4η Οκτωβρίου που εκτός από τα αποκαλυπτήρια των Pixel συσκευών, η Google θα προχωρήσει και σε κάτι άλλο για τον εορτασμό των 8 χρόνια Android από τα μηδαμινά ποσοστά μέχρι την πλήρη κυριαρχία στις Mobile συσκευές. Τι θα περιλαμβάνει οι εορτασμοί αυτοί;

  ”Περισσότερα...”

  Κάποια Nexus 5X brickάρουν μετά από αναβάθμιση σε Android Nougat

  maxresdefault
  Όταν κάποιος επιλέγει να αγοράσει μία Nexus συσκευή το κάνει για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι το ποσό smooth είναι το Pure Android που προσφέρει την υπέρτατη εμπειρία χρήσης Android. Ο δεύτερος λόγος είναι οι άμεσες και σωστές ενημερώσεις των συσκευών. 

  ”Περισσότερα...”

  Επίσημα στις 4 Οκτωβρίου το event της Google με ένα βίντεο

  ap_resize
  Με κάθε επισημότητα η Google έδωσε στην δημοσιότητα την ημερομηνία ανακοίνωσης των Pixel συσκευών μέσω ενός βιντέακι από το κανάλι της Google και την οποία το γνωρίζουμε από την αναφορά μας αρχές Σεπτεμβρίου.

  ”Περισσότερα...”

  Επίσημη απόσυρση του Galaxy Note 7 από την αγορά


  Η Samsung δέχτηκε πριν δύο μέρες το πιο μεγάλο χαστούκι στην ιστορία της από την επιτροπή καταναλωτή στην Αμερική μιας και επισήμως το Samsung Galaxy Note 7 είναι ακατάλληλο για χρήση και αποσύρεται από την αγορά της Αμερικής.

  ”Περισσότερα...”

  Σημαντικό κενό ασφαλείας στις Xiaomi συσκευές - επιτρέπει την εγκατάσταση εφαρμογής χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης

  xiaomi-logo
  Η Xiaomi είναι μία από τις πιο ανερχόμενες εταιρίες στο Android προσφέροντας πλούσιες συσκευές σε πολύ προσιτές τιμές χτυπώντας στα ίσια Samsung, LG. Μία καινούργια αναφορά έρχεται να μάς ταρακουνήσει λίγο μιας και Xiaomi όπως και άλλες Custom Rom συσκευές, μπορούν απομακρυσμένα να εγκαταστήσουν στην συσκευή σας οποιαδήποτε εφαρμογή χωρίς να το γνωρίζεται.

  ”Περισσότερα...”

  Χάκαρε αν μπορείς το Android Nougat και κέρδισε $200.000

  Το Android είναι το πιο δημοφιλές mobile λειτουργικό κατέχοντας τουλάχιστον το 85% της πίτας. Παρ' όλα αυτά αρκετοί υποστηρίζουν ότι το Android δεν είναι ασφαλές. Για αυτό η Google διοργανώνει εναν διαγωνισμό με σκοπό όποιος μπορεί δηλαδή ένας χάκερ να εισχωρήσει στο Android.

  ”Περισσότερα...”

  Διαθέσιμο ξανά για παραγγελία το OnePlus 3 για Ελλάδα

  main-front
  Το OnePlus 3 είναι αναμφίβολλα μέχρι στιγμή η καλύτερη συσκευή ναυαρχίδας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο του Android με τιμή πραγματικά χώμα. Η συσκευή είχε γίνει τόσο ανάρπταστη στην Ευρώπη που οι εκτιμήσεις που κάνανε στην OnePlus πέσανε εντελώς έξω με αποτέλεσμα να υπάρξει μία παύση πωλήσεων στην Ευρώπη μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου.

  ”Περισσότερα...”

  Samsung Galaxy Note 7: Εκρηκτικές καταστάσεις με την αμφιβόλου ποιότητας μπαταρία

  bgr-galaxy-note-7-61
  Το τελευταίο trend των ημερών δεν είναι άλλο από τις αυτοσχέδιες χειροβομβίδες που έφτιαξε η Samsung που με ένα απλο φόρτισμα έσκαγε και καιγόταν το Galaxy Note 7. Τι είναι αυτό που το προκαλεί με αποτέλεσμα διάφοροι resellers στην Αμερική κυρίως δέχονται πίσω τις συσκευές ώστε οι κάτοχοι Note 7 να πάρουν μία άλλη συσκευή;

  ”Περισσότερα...”

  Έφτασε το τέλος των αρθρωτών συσκευών πριν καλά ξεκινήσουν

  project-ara-modular-smartphone-google
  Ένα από τα Project τα οποία ξεκίνησε να αναπτύσει η Google και είχε μεγάλη επήχηση, ήταν το Project Ara αλλά για κακή μας τύχη, η Google σταματάει την ανάπτυξη του προγράμματος αυτού.

  ”Περισσότερα...”

  Το Android έφτασε στο 86,2% των πωλήσεων συσκευών

  download
  Το Android λειτουργικό έχει κάνει τεράστια άλματα σε επίπεδο λειτουργικότητας και χρηστικότητας που της δίνουν την προκαθεδρία στο χώρο των Mobile συσκευών. Υπάρχει και μία άλλη μία μονάδα μέτρησης που υποδηλώνει αυτό και δεν είναι άλλο από τις πωλήσεις συσκευών με Android,

  ”Περισσότερα...”

  Στατιστικά Ιουλίου: Ραγδαία αύξηση για Marshmallow, σταθερό το Lollipop

  Κάθε μήνα η Google μάς ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία για τις εκδόσεις Android, δηλαδή το ποσοστό των εκδόσεων που βρίσκεται σε συσκευές Android. Πάμε να τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

  Screenshot_12

  FroYo: Η συγκεκριμένη έκδοση, είναι μία από τις εκδόσεις που είναι διαχρονική. Για το μήνα Μάιο συνεχίζει να υφίσται με το πολύ σημαντικό ποσοστό του 0.1%και κάτι μάς λέει ότι θα αργήσει να βγει από τον χάρτη του Android.

  Gingerbread: Το Gingerbread είναι και αυτό μία έκδοση πολύ δημοφιλής παλιά που σιγά σιγά φθίνει λόγω νέων συσκευών και λειτουργικού αλλά βλέπουμε να πέφτει αυτόν τον μήνα στο 1.7% από το 2%.

  Ice Cream Sandwich: Και η συγκεκριμένη έκδοση όπως είναι φυσικό, αρχίζει και φθίνει και αυτή μιας και όπως φαίνεται όλο και πιο πολύ καταναλωτές ανανεώνουν τις συσκευές τους που έρχονται με τις τελευταίες εκδόσεις Android. Η Ice Cream Sandwich αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 1.6% από 1.9%.

  Jelly Bean: Από τις πιο δημοφιλής και σταθερές εκδόσεις του Android που είχαν προσδώσει μία πολύ καλή δυναμική. Και αυτή με την σειρά της δίνει την σκυτάλη σε μεγαλύτερες εκδόσεις Android πέφτοντας ακόμα πιο κάτω φτάνοντας στο 16.7% από 18.9%

  KitKat: Το Kit Kat όντως η μέχρι πρότινος δημοφιλέστερη έκδοση Android φθήνει και αυτή στο 29.2% από 31.6%.

  Lollipop: Σταθερό για το μήνα αυτόν το Lollipop που ίσα ίσα ανεβάζει ελάχιστα το ποσοστό του κρατώντας τα σκήπτρα της δημοφιλέστερης έκδοσης Android. Η τιμή πια είναι 35.5% σε σχέση με το 35.4%που είχε τον προηγούμενο μήνα.

  Marshmallow: Η πιο πρόσφατη έκδοση Android που ανακοινώθηκε πριν περίπου 10 μήνες, ανεβάζει σιγά σιγά ρυθμούς μέχρι να πιάσει κάποιο σημαντικό ποσοστό της πίτας του Android. Συνεχίζει και αυτό το μήνα να ανεβάζοντας τα ποσοστά του φτάνοντας στο 15.2% από 10.1% με αποτέλεσμα σιγά σιγά να αποκτάει μία δυναμική και πιθανόν του χρόνου να έχει φτάσει και αυτή η έκδοση στην κορυφή της δημοφιλέστερης έκδοσης Android ουσιαστικά τραβώντας ποσοστά από τις πιο χαμηλές εκδόσεις Android.

  via

  ”Περισσότερα...”

  Η Google δημοσιεύει το κύκλο αναβαθμίσεων για τις Nexus συσκευές

  Googles-Nexus-4-5-6-7-and-9
  Τις Nexus συσκευές τις αγαπάμε πιο πολύ όχι μόνο γιατί κατασκευάζονται υπό την επίβλεψη της Google αλλά ούτε επειδή ο κώδικας του Android τρέχει άρτια στην συσκευή αλλά και επειδή η συσκευή θα μπορεί να συνεχίζει να αναβαθμίζεται στην επόμενη έκδοση Android.

  ”Περισσότερα...”

  Στατιστικά Μαίου: Πτώση για το Lollipop μένοντας στην κορυφή, αύξηση ποσοστών για Marshmallow

  Κάθε μήνα η Google μάς ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία για τις εκδόσεις Android, δηλαδή το ποσοστό των εκδόσεων που βρίσκεται σε συσκευές Android. Πάμε να τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

  Screenshot_3

  FroYo: Η συγκεκριμένη έκδοση, είναι μία από τις εκδόσεις που είναι διαχρονική. Για το μήνα Μάιο συνεχίζει να υφίσται με το πολύ σημαντικό ποσοστό του 0.1% και κάτι μάς λέει ότι θα αργήσει να βγει από τον χάρτη του Android.

  Gingerbread: Το Gingerbread είναι και αυτό μία έκδοση πολύ δημοφιλής παλιά που σιγά σιγά φθίνει λόγω νέων συσκευών και λειτουργικού αλλά βλέπουμε να πέφτει αυτόν τον μήνα στο 2%.

  Ice Cream Sandwich: Και η συγκεκριμένη έκδοση όπως είναι φυσικό, αρχίζει και φθίνει και αυτή μιας και όπως φαίνεται όλο και πιο πολύ καταναλωτές ανανεώνουν τις συσκευές τους που έρχονται με τις τελευταίες εκδόσεις Android. Η Ice Cream Sandwich αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 1.9% από 2.2%.

  Jelly Bean: Από τις πιο δημοφιλής και σταθερές εκδόσεις του Android που είχαν προσδώσει μία πολύ καλή δυναμική. Και αυτή με την σειρά της δίνει την σκυτάλη σε μεγαλύτερες εκδόσεις Android πέφτοντας ακόμα πιο κάτω φτάνοντας στο 18.9% από 20.1%

  KitKat: Το Kit Kat όντως η μέχρι πρότινος δημοφιλέστερη έκδοση Android φθήνει και αυτή στο 31.6% από 32.5%.

  Lollipop: Μικρή ττώση για το Lollipop ελέω Marshmallow και συσκευών που ανακοινώνονται και αναβαθμίζονται σε αυτό κρατώντας τα σκήπτρα της δημοφιλέστερης έκδοσης Android. Η τιμή πια είναι 35.4% σε σχέση με το 35.6%που είχε τον προηγούμενο μήνα.

  Marshmallow: Η πιο πρόσφατη έκδοση Android που ανακοινώθηκε πριν περίπου 9 μήνες, ανεβάζει σιγά σιγά ρυθμούς μέχρι να πιάσει κάποιο σημαντικό ποσοστό της πίτας του Android. Συνεχίζει και αυτό το μήνα να ανεβάζοντας τα ποσοστά του φτάνοντας στο 10.1% από 7.5% με αποτέλεσμα σιγά σιγά να αποκτάει μία δυναμική και πιθανόν του χρόνου να έχει φτάσει και αυτή η έκδοση στην κορυφή της δημοφιλέστερης έκδοσης Android.

   

  via

  ”Περισσότερα...”

  Google I/O 2016: Όλα τα νέα που παρουσιάστηκαν

  image

  Το Google I/O είναι το ετήσιο keynote event του κολοσσού της πληροφορικής, δίνοντας μας τις προθέσεις και τις κατευθύνσεις της εταιρείας στους τομείς που ασχολείται. Φέτος η Google επικεντρώθηκε στις υπηρεσίες και στα apps με κύρια κατεύθυνση το Android.

  ”Περισσότερα...”

  Το iPhone SE είναι αυτό που χρειαζόταν το Android για την δημιουργία High End μικρών smartphone

  ap_resize
  Χθες σε εκδήλωση που παρέθεσε η Apple ανακοίνωσε το νέο iPhone SE, το οποίο είναι στις 4" με σπουδαίο hardware και σε πολύ καλή τιμή για iPhone που ανακοινώντουσαν μέχρι τώρα. Τι σημαίνει όμως αυτή η κίνηση;

  ”Περισσότερα...”

  Η HTC υπογράφει 3ετές αποκλειστικό συμβόλαιο με την Google

  HTC-Nexus
  Η HTC έκανε το μεγάλο μπαμ υπογράφοντας νέο συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας με την Google για το Nexus πρόγραμμα. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα μιας και η Google σκεφτόταν να Apple-ποιηθεί, δηλαδή να φτιάχνει στις εγκαταστάσεις της τις συσκευές της.

  ”Περισσότερα...”

  H LG αποχωρεί από το Nexus πρόγραμμα

  images
  Η LG είναι μία εταιρία που προωταγωνιστεί στην Mobile κοινότητα και για τις καινοτόμες συσκευές της αλλά και επίσης και για την πολύ καλή και στενή συνεργασία που έχει με την Google για την παραγωγή Nexus συσκευών. Όμως αυτό φαίνεται θα αλλάξει.

  ”Περισσότερα...”

  Η Microsoft κόβει τα δωρεάν GB του OneDrive, αλλά μπορείτε να τα σώσετε

  download
  Εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει η στροφή προς το cloud storage όπου όλες οι εταιρίες δίνουν ότι μπορούν περισσότερο με σκοπό να προσελκύσουν τους καταλαναλωτές. Ένας από αυτούς είναι και η Microsoft με το OneDrive.

  ”Περισσότερα...”

  Ανακοινώθηκε το Google I/O για τις 18-20 Μαΐου

  Google-IO-to-leave-San-Francisco-in-2016-developer-conference-to-kick-off-May-18th

  Κάθε χρόνο πραγματοποιείται το ετήσιο Google I/O όπου εκεί πραγματοποιείται και μάς παρουσιάζονται οι τεχνολογικές προθέσεις της Google για το επόμενο έτος.

  ”Περισσότερα...”

  CES 2016, η πιο φτωχή Android έκθεση

  ces-h1-1
  Το CES 2016 στο Las Vegas έληξε εδώ και μερικές μέρες αφήνοντάς μας μία παράξενη γεύση, αυτής της πιο φτωχής Android CES που έχει περάσει ποτέ.

  ”Περισσότερα...”

  Bye Bye Motorola

  motorolaΜια δυσάρεστη είδηση μάς έρχεται από την Lenovo για την τύχη της Motorola. Η Lenovo αποφάσισε να καταργήσει το brand Motorola, ουσιαστικά κλείνοντάς την.

  ”Περισσότερα...”

  Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα από το androidmagazine.gr

  image

  Πριν 2015 χρόνια ο Χριστός έκανε την εμφάνιση του στην Γη. Εκτός από αυτό το σημαντικό γεγονός έχουμε και τον ένα χρόνο λειτουργίας του androidmagazine.gr

  Η ομάδα του androidmagazine.gr σάς εύχεται Χρόνια Πολλά,  Καλά Χριστούγεννα, με υγεία, χαρά και να περάσετε σήμερα ξέγνοιαστα με τους δικούς σας ανθρώπους παρέα με τα νέα android δώρα που σας έφερε ο Άη Βασίλης.

  Ευχαριστούμε για την στήριξή σας αυτό το πρώτο έτος λειτουργίας του androidmagazine.gr και συνεχίζουμε να γινόμαστε καλύτεροι με καλύτερες προσεγγίσεις στις νέες τεχνολογίες του Android.

  Ευχαριστούμε,

  Η ομάδα του androidmagazine.gr

  ”Περισσότερα...”

  Το Facebook θα αποκτήσει Dislike Κουμπί

  Facebook-plans-an-empathetic-dislike-button
  Ο Mark Zuckerberg, ιδρυτής του Facebook ύστερα από πολύχρονη αντίσταση, τελικά θα υποκύψει στην δημιουργία ενός κουμπιού "Δεν Μου αρέσει" ( "Dislike") αλλά με πιο συναισθηματικό τόνο.

  ”Περισσότερα...”

  Στατιστικά Αυγούστου - Tο Lollipop αυξάνεται

  Screenshot_19Ο Σεπτέμβριος είναι ένα μήνας με πολύ μεγάλη δράση και ιδιαίτερα στον τεχνολογικό κόσμο πόσο μάλλον για το Android όπου κάθε Σεπτέμβρη ανακοινώνεται η επόμενη έκδοση Android καθώς επίσης και τα στατιστικά όσον αφορά το ποστό των εκδόσεων που υφίστατι σε κάθε συσκευή.

  ”Περισσότερα...”

  Οδηγός επιλογής smartphone από την Google

  whichphone1 androidmagazine.gr
  Αρκετοί καταναλωτές κάθε εποχή του χρόνου είναι σε διαδικασία απόκτηση ενός νέου smartphone. Και εκεί ξεκινάει ένας νέος γολγοθάς για καθένα μας ρωτώντας πρώτα σε φίλους το να πάρουν, μετά πηγαίνοντας σε καποιο κατάστημα με κινητά τηλέφωνα ή ακόμα ξεκινώντας να θέματα σε διαφορα φόρουμ ώστε να συγκλίνουν σε κάποια συσκευή.

  Η Google βλέποντας όλη αυτή την ταλαιπωρία του καταναλωτή, προχώρησε στο προφανές για την Google δεδομένα. Το έκανε δηλαδή; Δημιούργησε οδηγό ώστε να μάς βγάλει τα αποτελέσματα σύμφωνα με τους προτιμήσεις μας. Κάποιος θα σκεφτεί ότι αυτό υπάρχει ήδη σε κάποια sites που απλά βάζεις στα φίλτρα τι τεχνικά χαρακτηριστικά και τι τιμή θες να είναι τα αποτελέσματα της αναζήτησης.

  whichphone

  Εδώ έρχεται η Google και όπως ήταν αναμενόμενο ο οδηγός είναι πάνω σε μια άλλη βάση. Αυτή η βαση έχει ως αντικείμενο ερωτοαπαντήσεων του στυλ,  "πόσες φωτογραφίες βγάζεις την ημέρα;" και σαν πιθανές απαντήσεις έχει μια αρκετά ρεαλιστική γκάμα επιλογής απαντήσεων. Με βάση αυτό, η Google σάς βγάζει τα διαθέσιμα smartphone τα οποία είναι με βάση τις απαντήσεις που δώσατε. Δοκιμάστε το και εσείς πηγαίνοντας στο παρακάτω Link.

   

  επιλογή smartphone: εδώ

   

  ”Περισσότερα...”

  Στατιστικά Μαίου - Δημοφιλής έκδοση το Kit Kat με υποχώρηση και μικρή αύξηση του Lollipop

  Κάθε μήνα η Google μάς ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία για τις εκδόσεις Android, δηλαδή το ποσοστό των εκδόσεων που βρίσκεται σε συσκευές Android. Πάμε να τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

  ”Περισσότερα...”

  Μπορεί να γίνει ανάκτηση δεδομένων ύστερα από επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

  android-factory-reset-640x360
  Μία από τις λειτουργίες που χρησιμοποιούμε κατά καιρούς είτε από μόνοι μας είτε από παρότρυνση φίλων όταν αρχίζει η Android συσκευή μας να κολάει είναι η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, που όταν το πραγματοποιούμε τα αρχεία μας όπως φωτογραφίες, βίντεο, κωδικοί διαγράφονται ή μήπως όχι.

  ”Περισσότερα...”

  Android Wear συσκευή τρέχει Macintosh II

  Android-Wear-Mac
  Μπορεί να παντρευτεί μία Android συσκευή με το Mac; Η πρώτη απάντηση που σας έρχεται στο μυαλό, είναι όχι. Κι όμως, ένας χρήστης, κατάφερε να εντάξει στο smartwatch του, το Macintosh II με το System 6 που αναπτύχθηκε το 1991 σε σχέση με το System 4 που εμφανίστηκε το 1987.

  Το όλο εγχείρημα κατορθώθηκε με Android Wear συσκευή από το Mr. Davenport που στο παρελθόν έχει κατορθώσει με προσομείωση να τρέξει στην ίδια την συσκευή Windows 95 καθώς και Minecraft PE. Απολαύστε τον.

  via

  ”Περισσότερα...”

  Στις 28 Μαίου το ετήσιο συνέδριο Google I/O με ανακοίνωση του Android M

  google_io_blog
  Δεν έχει καλά καλά μπει για τα καλά το Android Lollipop στις συσκευές μας είτε με κάποιο update είτε αγοράζοντας νέα συσκευή, και έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις και οι φήμες για την νέα έκδοση Android που φέρνει το όνομα M.

  ”Περισσότερα...”

  Στατιστικά Απριλίου - Δημοφιλής έκδοση το Kit Kat με υποχώρηση και διπλασιασμό ποσοστών για το Lollipop

  Κάθε μήνα η Google μάς ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία για τις εκδόσεις Android, δηλαδή το ποσοστό των εκδόσεων που βρίσκεται σε συσκευές Android. Πάμε να τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

  ”Περισσότερα...”

  Τα 10 πιο αξιοσημείωτα πράγματα από το Google I/O keynote

  google_io_blog
  Το ετήσιο συνέδριο της Google έχει ώς αντικείμενο τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες που θα φέρει την χρονιά αυτή. Πάνω σε αυτό είναι και η ενημέρωση των developer για τα νέα χαρακτηριστικά και τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουν για την ανάπτυξη των εφαρμογών. Τα 10 στοιχεία στο keynote της Google σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω.

  1. Android M Developer Preview
  google-io-2015-1-64

  Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν η ανακοίνωση της νέας έκδοσης Android με όνομα Android M δίνοντας το οριστικό όνομα το φθινόπωρο. Τώρα επειδή μιλάμε για μία preview έκδοση, απλά η Google κρατάει μόνο το αρχικό γράμμα και επιπλέον η συσκεκριμένη έκδοση έχει αρκετά bugs τα οποία στην πορεία θα διορθωθούν μέχρι την τελική της μορφή. Κύρια στοιχεία της συγκεκριμένης έκδοσης είναι η ενασχόληση με την εμπειρία χρήσης προσφέροντας καλύτερη αυτονομία, υποστήριξη δακτυλικών αποτυπωματων, καλύτερη σύνδεση με Links των εφαρμογών μεταξύ τους και την νέα υπηρεσία Chrome όπου εφαρμογές μπορούν προβάλλουν μέσα τους περιεχόμενο ιστοσελιδών. H preview έκδοση θα είναι διαθέσιμη μόνο για τα Nexus 5, Nexus 6 και Nexus 9.

  2. Android Pay
  google-io-2015-1-53

  Η υπηρεσία Google Wallet που χρησημοποιώταν για ανέπαφες συναλλαγές με χρήση των smartphone και της NFC λειτουργίας αναπτύχθηκε και έφτασε με ονομασία Android Pay. Η συγκεκριμένη προσέγγιση έχει ώς αντικείμενο να μη μείνει πίσω η Google σε σχέση με το Apple Pay και το Samsung Pay.

  3. Διαχείριση δικαιωμάτων εφαρμογών στο Android M
  Android-M-design-features-screenshots-56

  Ένα χαρακτηριστικό που υπήρχε πολύ καιρό στις custom rom, επιτέλους εντάχθηκε επίσημα και στο Android. Με την συγκεκριμένη λειτουργία θα μπορεί ο χρήστης να επιτρέπει ή να απαγορεύει σε κάποια εφαρμογή την χρήση κάποιων πόρων ή πληροφορίες της συσκευής όπως οι επαφές ή η κάμερα. Έτσι πλέον η Google διαθέτει ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού όπου ανά πάσα στιγμή μπορεί ο χρήστης να επεξεργαστεί τα δικαιώματα της εφαρμογής που χρησιμοποιεί.

  4. Nvidia Shield Android TV 
  nvidia-shield-android-tv-top-angle-accessories

  Η Google στο keynote αυτό ανακοίνωσε το Nvidia Shield Android TV, την πρώτη σοβαρή και αξιόπιστη πρόταση για Android TV. Αυτό που έγινε γνωστό ήταν η άμεση διαθεσιμότητα την ίδια ακριβώς μέρα του συνεδρίου.

   

  5. Expedition και σήμανση Family Star στο Play Store
  google-play-family-star

  Η Google έχει ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς να δίνει έμφαση στα παιδιά είτε με το Youtube Kids είτε με την διάθεση Chromebooks σε μαθητές καθιστώντας το αρκετά δημοφιλές στην εκπαίδευση.
  Με το Expedition, οι μαθητές μπορούν να κάνουν ένα εικονικό ταξίδι κάπου για εκπαιδευτικούς σκοπούς με την καθοδήγηση ενός καθηγητή χρησιμοποιώντας ένα ειδικό λογισμικό που θα τρέχει σε tablet.
  Με την σήμανση Family Star στο Play Store θα μπορεί στο Play Store ο γονιός να γνωρίζει αν κάποια εφαρμογή είναι ειδικά διαμορφωμένη για παιδιά χωρίς διαφημίσεις και άσεμνο περιεχόμενο.

  6. Νέα εργαλεία για τους developer στο Play Store
  android-studio-update

  Η Google ανακοίνωσε νέα εργαλεία για τους προγραμματιστές όπως το νέο Android Studio, το Polymer και το Cloud Test Lab. Το Android Studio είναι η εφαρμογή που χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές για την ανάπτυξη των εφαρμογών τους, το Polymer είναι μία βιβλιοθήκη για browsers και εφαρμογές που προσφέρει νέα στοιχεία όπως χάρτες, μενού κ.α. Τέλος το Cloud Test Lab, είναι ένας χώρος όπου οι προγραμματιστές μπορούν να ανεβάζουν την εφαρμογή τους για να την ελέγξουν σε πραγματικό χρόνο πριν γίνει διαθέσιμο για τους καταναλωτές.

  7.  Google Cardboard και Jump κάμερες
  maxresdefault

  Το Google Cardboad είναι το επόμενο βήμα που ώς στόχο δεν έχει την ύπαρξη περισσότερων αισθητήρων ή πιο ακριβού εξοπλισμού αλλά καλύτερη υποστήριξη σε όλες τις συσκευές στις 2 δημοφιλής πλατφόρμες, το Android και το iOS. Το Google Cardboad θέλει τους χρήστες του χαρούμενους και αυτό φαίνεται να το πετυχαίνει.

  8. Udacity Android Nanodegree
  android-nanodegree-udacity

  Η Google προσπαθεί να φέρει αρκετό κόσμο στον προγραμματισμό ώστε να υπάρχουν περισσότεροι που θα φτιάχνουν εφαρμογές. Έτσι η Google θα διοργανώνει σεμινάρια ώστε με το δικό του ρυθμό κάθε υποψήφιος θα μπορεί να μάθει να κατασκευάζει εφαρμογές με κόστος $200/μήνα σε περίοδο 6-9 μηνών ανάλογα το διάβασμά του.

  9. Project Brillo και το Internet of Things
  1000

  Το Internet of Things έχει μείνει λίγο πίσω όσον αφορά την ανάπτυξη του. Σε αυτή την κατεύθυνση ώστε να ξεμπλοκάρει όλο αυτό το project, η Google εισήγαγε το Project Brillo με σκοπό όλες οι συσκευές να είναι είναι κάτω από το ίδιο λογισμικό ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερη επικοινωνία των πραγμάτων μεταξύ τους.

  10. Google Now On Tap
  Now-on-tap-sider

  Από το keynote αυτό δε θα έλειπε και η ριζική αναβάθμιση του Google Now καθιστώντας το ένα πολύ έξυπνο και εξελιγμένο σύστημα που σκοπό έχει να παρέχει την πληροφορία που θες την ώρα που θες χωρίς να κάνεις αναζήτηση γιατί το κάνει μόνο του. Συγκεκριμένα, μπορεί το Google Now να λαμβάνει δεδομένα προς αναζήτηση μέσα από τις εφαρμογές και να σας βγάζει τα αποτελέσματα που θέλετε πατώντας παρατεταμένα το Home Button. Ένα παράδειγμα είναι όταν κάνετε κάποια συζήτηση με κάποιον μέσω Viber με θέμα το linup του Rockwave, με το παρατεταμένο πάτημα του Home Button, θα εμφανίζεται το Google Now με την πληροφορία που θέλετε άμεσα χωρίς αναζήτηση σαν να ήταν μέσα στο μυαλό σας. Πραγματικά πολύ έξυπνη και σημαντική η αναβάθμιση του ρόλου του Google Now.

   

  via

  ”Περισσότερα...”

  Επίσημο τέλος της συνεργασίας Cyanogen και OnePlus με αιχμές


  Ύστερα από διαμάχη αρκετών μηνών, ήρθε το τέλος της "σχέσης" της Cyanogen και της OnePlus επίσημα πια λίγες βδομάδες μετά την προώθηση την ενημέρωσης του OnePlus One σε Android 5.0 με χρήση της έκδοσης Cyanogen 12.

  Το τέλος αυτής της συνεργασίας ξεκίνησε με την Cyanogen να υπογράφει αποκλειστική συμφωνία με κατασκευαστή στην Ινδία που παρείχε αποκλειστική διανομή του Cyanogen λογισμικού αποκλειστικά στις συσκευές του κατασκευαστή από την Ινδία. Λόγω αυτής της συμφωνίας, το OnePlus One κλειδώθηκε έξω από την αγορά της Ινδίας όπου πολύ αργότερα κατάφερε να επανέλθει με απόφαση δικαστηρίου.

  Το τέλος αυτής της συνεργασίας έρχετι με αρκετές αιχμές και υπαινιγμούς από πλευράς Cyanogen αναφέροντας πως η OnePlus θα ήταν απλά μία απλή εταιρία που βγάζει συσκευή όπως όλες οι άλλες παγκοσμίως. Αυτό που έκανε την διαφορά ήταν το λογισμικό που κουβάλαγε δηλαδή το Cyanogen που είναι απίστευτα δημοφιλές στις τάξεις των Android χρηστών όπως επίσης ότι θα συναργαστεί με μεγαλύτερο Κινέζικο κατασκευαστή για την προώθηση της ROM τους.

  Από πλευράς OnePlus δεν έχουμε κάποια εμπρηστική δήλωση παρά μόνο ότι πλέον συνεχίζει ακάθεκτη στο δρόμο που χάραξε το πετυχημένο OnePlus One μαζί και με την ανάπτυξη της δικής της ROM, την Oxygen OS.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Η Google αλλάζει το τρόπο που θα εμφανίζονται τα links στις αναζητήσεις στις mobile συσκευές


  Η Google προέβει σε μία μεγάλη αλλαγή στον τρόπο που εμφανίζονται τα links των ιστοσελίδων από mobile συσκευές.

  ”Περισσότερα...”

  Στατιστικά Μαρτίου - Δημοφιλής έκδοση το Kit Kat και ντεπούτο για Android 5.1 Lollipop

  Κάθε μήνα η Google μάς ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία για τις εκδόσεις Android, δηλαδή το ποσοστό των εκδόσεων που βρίσκεται σε συσκευές Android. Πάμε να τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

  ”Περισσότερα...”

  Η Google γιορτάζει την Πρωταπριλιά παίζοντας PAC-MAN


  Πέρισυ η Google λόγω πρωταπριλιάς είχε γεμίσει τον κόσμο με Pokemon κάνοντάς μας να τα μαζέψουμε. Ήταν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι που

  ”Περισσότερα...”

  Η Cyanogen Inc. θα χρηματοδοτηθεί με 110εκ. δολλάρια χωρίς η Microsoft να συμβάλει

  cyanogen-microsoft-break
  Πριν από λίγο καιρό, είχε ακουστεί η είδηση ότι η Microsoft θα μετέχει στην χρηματοδότηση της Cyanogen ώστε το εναλλακτικό λογισμικό Android που προωθεί να υπάρξει σε περισσότερες συσκευές. Η Cyanogen είχε δηλώσει ακόμα παλιότερα ότι θέλει να "πετάξει" έξω από το Android την Google, και έτσι η επικείμενη χρηματοδότηση της από την Microsoft φαινόταν σαν να κάνει πράξη αυτό που είπε.

  Σύμφωνα με Bloomberg βέβαια, αυτό άλλαξε μιας και οι 2 πλευρές δεν τα βρήκαν και έτσι στη χρηματοδότηση δεν θα συμβάλλει η Microsoft. Αυτό δεν επηρέασε την Cyanogen να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις και με άλλους επενδυτές και αυτό φαίνεται από την 110εκ. δολλάρια συμφωνία χρηματοδότησης κάνοντας την αξία της Cyanogen να φτάσει στα 500εκ. δολλάρια.

  Τέλος, η διαπραγμάτευση μπορεί να χάλασε μεταξύ των 2 εταιριών αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Microsoft θα μείνει εκεί ή θα τα παρατήσει. Αυτό που προτίθεται να κάνει είναι να κάνει κάποια συμφωνία ώστε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της Microsoft να τις ενσωματώσει στο λογισμικό Android που εισάγει η Cyanogen πετυχημένα σε διάφορες συσκευές.

  πηγή πηγή1

  ”Περισσότερα...”

  Η Cyanogen συνεχίζει την επίθεση της. Επόμενο θύμα η Samsung που την χαρακτηρίζει μελλοντική Nokia

  Cyanogen CEO: Samsung could be slaughtered in five years by start-up "hustlers"
  Πριν μερικούς μήνες, ο CEO της Cyanogen Kirk McMaster είχε κάνει μία δήλωση που προκάλεσε αίσθηση στο καταναλωτικό κοινό ότι θέλει να βγάλει το Android έξω από την Google. Τώρα έκανε μία νέα δήλωση αυτή τη φορά εναντίον της Samsung, λέγοντας ότι τα χρήματα που κοστολογεί η Samsung για τις συσκευές της, δεν το αξίζουν μιας και δεν προσφέρουν καλύτερη επίδοση των συσκευών και τους χαρακτηρίζει "απατεώνες".

  Επιπλέον, αναφέρθηκε πως εκεί στην Samsung ξέρουν ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα με τις συσκευές που ανακοινώνουν με αποτέλεσμα σε μερικά χρόνια θα έχει την τύχη που είχε και η Nokia που ούτε στις οικονομικές κατηγορίες δεν μπορεί να πάρει κεφάλι χάνοντας όλη την αίγλη και την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού. Το ίδιο αναφέρθηκε για την Apple που παρά την εμπορική επιτυχία και περίοδο που διαννύει, είναι και αυτή σε στάδιο περισυλλογής για να μη καταλήξει και αυτή όπως η Nokia.

   

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Android 5.0 Lollipop είναι πιο σταθερό από το iOS 8

  Android 5.0 Lollipop crashes less than iOS 8, report says
  Κάθε φορά που βγαίνει μία αναβάθμιση σε κάποιο λειτουργικό σύστημα, ξεκινάει και μια σύγκριση ως προς τις νέες λειτουργίες σε σχέση με την προηγούμενη έκδοσή τους.Το ίδιο ισχύει και για το Android αλλά προφανώς και για το iOS.

  Αυτή τη φορά η σύγκριση μεταξύ των 2 δημοφιλών πλατφόρμων είναι το ποσοστό που κρασάρει το καθένα. Συγκεκριμένα, το Android 5.0 Lollipop κρασάρει λιγότερο σε σχέση με το iOS 8 με ποσοστό 2% για το Android 5.0 Lollipop και 2.2% για το iOS 8.

  Κάποιος θα πει ότι η διαφορά τους είναι τόσο μικρή που μπορεί να θεωρηθεί ως αμελητέα. Αυτό δεν ισχύει και ο λόγος είναι ότι σε αυτά τα μικρά ποσοστα είναι που αποσκοπεί το κάθε λειτουργικό ώστε να ελέγξει κατά πόσο σταθερή είναι οποιαδήποτε αναβάθμιση της έκδοσης τους.

  Για του λόγου το αληθές, το iOS 7 ήταν πιο σταθερό μιας και το ποσοστο "κρασαρίσματος" του ήταν στο 1.9% και αυτό είναι κάτι που πρέπει να ανησυχήσει την Apple. Στον αντίποδα, το Android Kit Kat είχε 2.6% ποσοστό "κρασαρίσματος" κάτι που σημαίνει ότι στην έκδοση Android 5.0 Lollipop έχει γίνει εξαιρετική δουλειά πέρα από το αισθητικό μομμάτι.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Πόσο "άτακτοι" είναι οι χρήστες Android

  porn hub
  Μία έρευνα από την Porn Hub έδειξε πόσο "άτακτοι" είναι οι Android χρήστες. Συσκεκριμένα, η έρευνα έχει βάση ποιας mobile πλατφόρμας οι χρήστες βλέπουν πορνό, και νικητής αναδείχθηκε οι Android χρήστες. Πάμε να δούμε τα αποτελέσματα της έρευνας και να τα σχολιάσουμε.

  Το Purn Hub έδειξε ότι το 45% των επισκεπτών στο site προερχόταν από smartphone το 2014, μία αύξηση του 12% ενώ το 11% των επισκεπτών προερχόταν από tablet, μία αύξηση 20%.
  Στην Αμερική το 56% από 52% που ήταν το 2013, επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα Porn Hub από smartphone,  ενώ το 12% από 10% το 2013, επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα από tablet.
  Στην Ινδία, η επίσκεψη στο site από smartphone κατείχε το 52% από 39% το 2013.
  Η χώρα με την περισσότερη mobile επίσκεψη στο site της Porn Hub, ήταν η Τουρκία και μετά η Ινδονησία.
  Ένα άλλο στατιστικό είναι ότι το 49.9% των επισκέψεων από mobile πλατφόρμα, προερχόταν από χρήστες με Android ενώ το 40.2% προερχόταν από το iOS.

  To 2014, το 52.3% των χρηστών Windows mobile επισκεφτόταν την ιστοσελίδα.
  Το 2014, το 47.6% των χρηστών BlackBerry επισκεφτόταν την ιστοσελίδα, ενώ συνολικά το 1.4% των επισκέψεων στο Porn Hub προερχόταν από Blackberry χρήστες.

  Ο πιο δημοφιλής browser που χρησιμοποιήθηκε, παραδόξως ήταν ο Safari (38.5%), ο Android stock browser με 25.1% και τελευταίος ο Chrome με 23.5%.

  Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω μπορούμε να πούμε, πως το 50% σχεδον των χρηστών Android αντιστοιχεί σε περίπου 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι βλεπουν πορνό και αυτό επειδή το Android είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα που είναι διαθέσιμη σε όλα τα κοινωνικά στρώματα ακόμα και σε χώρες που είναι ταμπού το σεξουαλικο περιεχόμενο όπως η γειτονική Τουρκία.

  Αξιοσημείωτο επίσης είναι και επίσης και ο browser που χρησιμοποιήθηκε, μιας και το iOS χρησιμοποιεί κατά κόρον τον Safari και ελαφρώς τον Chrome ενώ στο Android υπάρχουν αρκετοί browser εκτός του stock και του Chrome που δεν μπορεί να εμφανιστεί στα στατιστικά.

  image 1
  image 2
  image3
  image4

  πηγή πηγή1

  ”Περισσότερα...”

  2015 ευχές από το androidmagazine

  Happy New Year 2015 Pictures 3 500x353

  Το androidmagazine σας εύχεται καλή χρονιά, ευτυχισμένο το 2015 με υγεία, χαρά και ακόμη περισσότερα τεχνολογικά Android νέα.
  Να έχετε μια όμορφη χρονιά.

  ”Περισσότερα...”

Για την καλύτερη εμπειρία χρήσης με το site μας, συμφωνείτε με την χρησιμοποίηση Cookies Περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close