Google Εφαρμογές

  Ο Google Assistant συνεργάζεται πλέον με το Chromecast

  Ένα από τα τις best seller συσκευές της Google είναι αναμφίβολα το Google Chromecast. Είναι αυτό το οποίο είναι πάντα εκεί ώστε να streamάρεις την αγαπημένη σου εκπομπή ή τον αγαπημένο σου βίντεο ή ακόμα να δείξεις το περιεχόμενο της συσκευής σου μέσω του Chromecast. Φυσικά δεν μπορώ να παραλείψω την ευκολία να βάζεις παιδικά από το YouTube στα παιδιά σου που ουσιαστικά σου λύνει τα χέρια.

  ”Περισσότερα...”

  Τα Greeklish είναι η νέα γλώσσα του Gboard


  Ξεκίνησε να ρολάρει η Google την νέα γλώσσα για το πληκτρολόγιό της και δεν είναι κάποια γλώσσα του εξωτερικού, αλλά μία δικιά μας. Ο λόγος για τα Greeklish, που πλέον η Google την αναγνωρίζει σαν μία υπαρκτή γλώσσα. Βέβαια, αυτό θα εξοργίσει αρκετούς υπερασπιστές της ελληνικής μας γλώσσας. Όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό μιας και είναι πια καθημερινό φαινόμενο, οι νέοι να γράφουν στα Greeklish.

  ”Περισσότερα...”

  Google Play Protect | To Antivirus της Google έρχεται στις συσκευές μας


  Ένα νέο χαρακτηριστικό που περιμέναμε από το I/O της Google, έρχεται σιγά σιγά στις συσκευές μας αλλά και στο Play Store. Ο λόγος για το Google Play Protect που ως σκοπό έχει την προστασία των χρηστών από εφαρμογές που δεν έχουν σύμφωνα με την Google καλή συμπεριφορά. Πάμε όμως να το δούμε από την αρχή.

  ”Περισσότερα...”

  Το Motion Stills έφτασε και στο Android για δημιουργία Gif

  Γνωρίζουμε για την Google πως πια έχει καταλάβει πως το παιχνίδι των κερδών παίζεται στις υπηρεσίες, που έτσι κι αλλιώς δίνει, καθώς επίσης και στις εφαρμογές. Οι εφαρμογές δεν περιορίζονται στην δική της πλατφόρμα αλλά και στην άλλη δημοφιλής πλατφόρμα, το iOS. Έτσι βλέπουμε και κάποιες πρωτοτυπίες από πλευράς Google που δεν της το είχαμε. Αυτό ήταν να δημιουργήσει το Motion Stills πρώτα στο iOS. Κάτι αντίστοιχο έγινε και πέρισυ με το Android Nougat που ήρθε πρώτο στο LG V20 και όχι στις Nexus συσκευές.

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Duo αναβαθμίζεται προσφέροντας ένα νέο χαρακτηριστικό


  Εδώ και μερικούς τρέχουμε αρκετοί στις συσκευές μας το Google Duo. Το Google Duo είναι μία προσπάθεια της Google ώστε να ξαναμπεί στο προσκήνιο των video κλήσεων. Το πιο συναρπαστικό χαρακτηριστικό που το κάνει λίγο διαφορετικό μέχρι τώρα είναι το Knock-Knock. Με αυτή τη λειτουργία, μπορούμε να δούμε τι κάνει ο συνομιλητής μας πριν ξεκινήσουμε την επικοινωνία.

  ”Περισσότερα...”

  Μοιράστε τις φωτογραφίες σας με χρήση του Google Photos

  Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που ανακοινώθηκαν στο I/O Event της Google είναι η αναβάθμιση του Google Photos διαθέτοντας νέες υπηρεσίες κάνοντας την ζωή μας πιο εύκολη. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που έχει προστεθεί στους κατόχους της εφαρμογής Google Photos, είναι ο έξυπνος μοιρασμός φωτογραφιών με αυτούς που θέλουμε να τις μοιραστούμε.

  Suggesting Sharing

  Με την νέα αυτή λειτουργία έχουμε δύο δυνατότητες. Η μία είναι χειροκίνητα να μοιράσουμε τις φωτογραφίες που αφορούν άλλους χρήστες που είναι στις φωτογραφίες που έχουμε τραβήξει ( Suggesting Sharing). Έτσι θα δείτε στο κάτω μέρος του Google Photos μία νέα επιλογή που ονομάζεται “Sharing”. Αφού μπούμε εκεί, πατάμε προσθήκη και ουσιαστικά μάς βγάζει την λίστα με τις φωτογραφίες για αν επιλέξουμε αυτές που θέλουμε να μοιραστούμε. Ο παραλήπτης μπορεί να δεχθεί τις φωτογραφίες είτε διαθέτει λογαριασμό για το Google Photos είτε. Απλά όταν ο παραλήπτης έχει Google Photos, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα.

  Shared Libraries

  Το δεύτερο χαρακτηριστικό ονομάζεται Shared Libraries όπου εδώ τα πράγματα μπαίνουν στον αυτόματο που έχει οριστεί από την Google. Το Shared Libraries ουσιαστικά μέσω των μηχανών μάθησης του Google Al καταφέρνει κάθε φορά να αναγνωρίζει πρόσωπα, τοπία ή καταστάσεις και αυτόματα να συμπεριλαμβάνει εκείνα τα πρόσωπα στην εκάστοτε βιβλιοθήκη που έχουμε δημιουργήσει.
  Ένα απλό παράδειγμα είναι το εξής. Ας υποθέσουμε ότι φτιάχνουμε μία νέα βιβλιοθήκη που την έχουμε μοιραστεί με τους φίλους μας. Οι φωτογραφίες που έχουμε βάλει και μοιράσει σχετίζονται με τους φίλους μας για οτιδήποτε έχουμε πάει και έχουμε κάνει και έχει αποτυπωθεί στις φωτογραφίες της συσκευής μας. Αν από εδώ και πέρα τραβήξουμε νέες φωτογραφίες, ο Google Al θα αναγνωρίσει το πρόσωπο του φίλους μας και αυτόματα θα μεταφέρει την φωτογραφία στην βιβλιοθήκη που έχουμε μοιραστεί με τον συγκείμενο άτομο. 
  Πραγματικά, σου λύνει τα χέρια αν σκεφτείς ότι προηγουμένως έψαχνες και έψαχνες και έψαχνες 3 μέρες και 3 νύχτες τις φωτογραφίες που σχετίζονται με τους φίλους μας. Τραγικό απλά.

  Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι διαθέσιμη για όλες τις πλατφόρμες που σχετίζεται η εφαρμογή και πιθανώς χθες ή και σήμερα μετά αν κάνατε το update, θα σας έχει έρθει η ενημέρωση του Google Photos.

  via

  ”Περισσότερα...”

  Μείνετε προστατευμένοι από fishing emails, απλά ενημερώνοντας το Gmail


  Σήμερα είχαμε μία δύσκολη μέρα μιας και σήμερα, όλα τα email μας γέμισαν με email όπου κάποιος μας καλεί να ανοίξουμε ένα Google Doc που μας το έχει μοιραστεί. Προφανώς αυτό είναι ένα Spam email της κατηγορίας fishing . Ουσιαστικά τι κάνει αυτό όπως και τόσα άλλα SPAM; Σας στέλνει κάποιος ένα email μία μικρή φώτο που έχει ένα ενσωματωμένο link που υποτίθεται ότι σε πάει στα Google Docs. Το αποτέλεσμα είναι να σου ζητήσει τα στοιχεία για τον Google λογαριασμό σας.

  ”Περισσότερα...”

  Με το Google Duo τώρα μπορείς να πραγματοποιήσεις και κλήσεις φωνής


  Σχεδόν ένα χρόνο πριν και κάτι, η Google ανακοίνωνε δύο πλατφόρμες για ανταλλαγή μηνυμάτων και βίντεο κλήσεις. Ο λόγος τότε ήταν τα Google Allo και Google Duo. Πριν σχεδόν έξι μήνες βγήκαν και επίσημα στο PlayStore όπου στην αρχή έσπασαν τα κοντέρ δημοφιλίας και κατεβασμάτων των εφαρμογών. Από τις δύο εφαρμογές, το Google Duo φαίνεται να μη πατάει καλά στην αγορά και για αυτό η Google κάνει ότι μπορεί για να επαναφέρει την συγκεκριμένη εφαρμογή στο προσκήνιο.

  ”Περισσότερα...”

  Το Youtube σε Fast Forward/Rewind με διπλό tap της οθόνης

  Youtube fast forward double tap
  Η Google σχεδόν σε καθημερινή βάση αναβαθμίζει τις εφαρμογές της δίνοντας είτε νέα χαρακτηριστικά είτε διόρθωση κάποιου bug που μπορεί να επηρέαζε την απόδοση της εφαρμογής. Αυτή την φορά έχουμε μία σημαντική αναβάθμιση για την YouTube εφαρμογή που στην έκδοση 12.03 διαθέτει κάτι που λίγο πολύ το αναζητούσαμε για καιρό. Αυτό είναι το διπλό tap της οθόνης στην δεξιά μεριά του βίντεο για να προχωρήσει το βίντεο 10 δευτερόλεπτα μπροστά ή αν κάνουμε διπλό tap στην αριστερή μεριά του βίντεο, θα πάμε πίσω 10 δευτερόλεπτα.

  ”Περισσότερα...”

  Η Google σταματάει το Hands Free Payment project για να συνεχίσει με το Android Pay

  Hands Free Payment androidmagazine.gr
  Πέρυσι, η Google προχώρησε στην έναρξη ενός πιλοτικού προγράμματος, με όνομα Hands Free Payment. Όλο αυτό το πρόγραμμα είχε σκοπό στο να γίνουν πραγματικά ανέπαφες συναλλαγές μεταξύ του πωλητή και του καταναλωτή, χωρίς ο καταναλωτής να πιάσει την πιστωτική του κάρτα ή την smartphone συσκευή του για να πληρώσει. Απαραίτητη προϋπόθεση των δύο πλευρών ήταν οι συσκευές του να έχουν ανοιχτό το Bluetooth και WIFI έτσι ώστε να υπάρχει μία ανταλλαγή στοιχείων και στο τέλος να γίνεται η πληρωμή. 

  ”Περισσότερα...”

  Η Google θα εξοικονομήσει έως και 65% χώρου στις εφαρμογές που αναβαθμίζονται από το PlayStore

  Playstore
  Το Android είναι μία πλατφόρμα, πολύ δημοφιλής που συνέχεια εξελίσσεται. Η εξέλιξή του εφαρμόζεται και σε επίπεδο του πυρήνα του Android αλλά και στις εφαρμογές που το συνοδεύουν. Έτσι χθες η Google πήγε ένα βήμα παραπάνω όσον αφορά τις εφαρμογές στο PlayStore . Αυτό που κατάφερε να κάνει είναι να μειώσει το μέγεθος της ενημέρωσης των εφαρμογών μέχρι και 65%.

  ”Περισσότερα...”

  Η Google ανακοίνωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών για να τρέξουν το Daydream VR

  daydream-ready-smartphone-android-vr
  Με την έλευση των Google Pixel είχαμε και την ανακοίνωση του DayDream VR οπου λίγες συσκευές και με συγκεκριμένα κριτήρια θα μπορούσαν να είναι Daydream VR ready. Έτσι έχουμε τα Google Pixel, το ASUS Zenfone3 και το Huawei Mate 9 που ουσιαστικά είναι συμβατά με το Google Daydream VR. Ποια είναι όμως αυτά τα χαρακτηριστικά που καθιστούν μία συσκευή ικανή να τρέχει το Daydream VR;

  ”Περισσότερα...”

  Αναζητήστε την καλύτερη τιμή για αεροπορικά εισητήρια με το Google Flights

  Google-Flights
  Όλοι λίγο πολύ έχουμε μπει στην διαδικασία αναζήτησης φθηνού εισητηρίου για την μετάβαση σε κάποια περιοχή ή χώρα με αεροπλάνο. Οπότε ξεκινάμε το Googleάρισμα και ο Θεός βοηθός μέχρι να βρούμε στην ημερομηνία που θέλουμε με το φθηνότερο δυνατό εισητήριο με την όσο καλύτερη εταιρία υπάρχει για να είμαστε ασφαλής γιατί αυτό έχει σημασία πάνω από όλα και μετά η τιμή. Έτσι έχουμε την Google να μάς βοηθάει στο κομμάτι αυτό και να μάς παρέχει την εφαρμογή Google Flights η οποία είναι διαθέσιμη και στο PlayStore αλλά και για τους υπολογιστές μας.

  ”Περισσότερα...”

  Νέες φωνητικές εντολές για τον πλοηγό του Google Maps

  google-maps
  Το Google Maps είναι μία εφαρμογή η οποία λίγο πολύ όλοι την έχουμε χρησιμοποιήσει για να μάς βγάλει από το αδιέξοδο όταν θέλουμε να μετακινηθούμε σε ένα νέο σημείο της πολής ή να πάμε σε άλλη πόλη που δεν γνωρίζουμε πως να πάμε. Το Google Maps έχει φτάσει σε πολύ καλό σημείο χρησιμότητας αλλά πάντα λείπει κάτι που τελειοποεί την εφαρμογή.

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Trips είναι ο νέος ταξιδιωτικός σας βοηθός

  maxresdefault
  Η Google πριν μερικούς μήνες ετοίμαζε μία νέα εφαρμογή που στόχo θα είχε να μάς βοηθήσει με την οργάνωση των ταξιδιών που θέλουμε να κάνουμε και να μάς βοηθήσει να τα προγραμματίσουμε. Μετά από τόσους μήνες, η Google τελικά ανακοίνωσε το Google Trips που θα είναι διαθέσιμο σε Android και iOS πλατφόρμα.

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Allo έτοιμο για κατέβασμα

  ap_resize.p1hp1
  Καθώς επεξεργαζόμαστε την πρώτη εφαρμογή της Google που ανακοινώθηκε στο I/O Event την άνοιξη, την Google Duo, μία εφαρμογή βίντεολήσεων, περιμέναμε και την δεύτερη εφαρμογή, το Google Allo, μία εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για να αντικαταστήσει το άκλαφτο Hangouts.

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Duo δεν τα πάει καλά και ξεκίνησαν την διαφήμισή του στην αρχική σελίδα της Google


  Το Google Duo είχε ανακοινωθεί από το Google I/O event και ήταν μία ενδιαφέρουσα εφαρμογή μιας και ήταν η απάντηση της Google στο Skype και γενικά στην όλη φάση με το WhatsApp ή το Viber όπου διαθέτουν λειτουργία βιντεοκλήσης.

  ”Περισσότερα...”

  Το Gmail App αναβαθμίζεται για καλύτερη απεικόνιση στις mobile συσκευές

  Google-updates-Gmail-with-better-looking-emails-customization-options
  Η Google όπως γνωρίζεται καθημερινά ενημερώνει τις εφαρμογές της προσθέτοντας κάποια σημαντικά χαρκατηριστικά βελτιώνοντας την εμπειρία χρήσης καθώς και την λειτουργικότητα της εφαρμογής. Σειρά αυτή την φορά έχει το Gmail.

  ”Περισσότερα...”

  Το όνομα Nexus παύει να υφίσταται στις μελλοντικές συσκευές Google. R.I.P.

  Nexus-Launcher-renamed-Pixel-Launcher-because-Nexus-may-be-dead
  Κάτι λιγότερο από ένα μήνα έχουμε το event της Google όπου θα μάς αποκαλύψει τις δύο Pixel συσκευές κατασκευής HTC. Αυτό που παρατηρούμε είναι πως η Google καταργεί σιγά σιγά το όνομα Nexus και την θέση του θα πάρει το όνομα της ίδιας της Google. Ουσιαστικά έχουμε κηδεία του ονόματος Nexus και ότι αντιπροσώπευε όλα αυτά τα χρόνια.

  ”Περισσότερα...”

  Η Google προσθέτει Pokemon λειτουργία στο Google Maps

  screenshot
  Είστε λάτρεις του νέο παιχνιδιού Pokemon; Το ίδιο και η Google δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχη σε αυτή την φρενίτιδα με το νέο παιχνίδι Pokemon. 

  ”Περισσότερα...”

  Η Google θα ενσωματώσει την αναζήτηση πληροφοριών σε εφαρμογές τρίτων

  download
  Μία από τις πιο έυχρηστες λειτουργίες του Google Now, είναι η δυνατότητα να κάνεις αναζήτηση περιεχομένου κυρίως στο Internet. Αυτό τώρα φαίνεται να αλλάζει μιας και ενσωματώνει την δυνατότητα να αναζητήσουμε στοιχεία κοιτώντας πρώτα στις εφαρμογές μας.

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Duo διαθέσιμο προς κατέβασμα

  Google-Duo
  Απο το event της Google στο I/O 2016 μάς είχε ενημερώσει η Google την ύπαρξη νέας εφαρμογής βίντεοκλήσης με όνομα Duo. 

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Keyboard αναβαθμίζεται ριζικά στην V5.0 και κοιτάει στα μάτια τον ανταγωνισμό

  Screenshot_20160502-125947-810x298_c
  Μία από τις πεμπτουσίες που υπάρχουν στο Android, είναι η δυνατότητα να επιλέξεις το πληκτρολόγιο που σου αρέσει ανάμεσα σε πολλά που υπάρχουν διαθέσιμα στο Playstore για να σου καλύψει τις ανάγκες της πληκτρολόγησης.

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Maps αναβαθμίζεται με νέες σημαντικές αλλαγές στον Destinator κυρίως

  google-maps
  Μία νέα ενημέρωση μάς έρχεται για το Google Maps ( v.9.20) και νομίζω από τις πιο ενδιαφέρουσες χωρίς να αλλάζει κάτι στην δομή της εφαρμογής αλλά στο λειτουργικό κομμάτι.

  ”Περισσότερα...”

  Οι κίνηση στους δρόμους έφτασε στο Google Maps

  google-maps

  Την προηγούμενη φορά είχαμε μια σημαντική προσθήκη για το Google Maps, την λειτουργία για offline λειτουργία υπό προϋποθέσεις. Τώρα έχουμε την προσθήκη της κίνησης στους δρόμους.

  ”Περισσότερα...”

  Διαθέσιμο η χρηση των Google Maps offline

  Google-Maps-for-android-updated
  Η Google ξεκινάει να κάνει πράξη αυτό που είχε ανακοινωθεί στο Google I/O, ότι δηλαδή θα παρέχεται το Google Maps διαθέσιμο για εκτός σύνδεσης λειτουργία. Θα είναι πράγματι offline η εφαρμογή; Εδώ είναι κάτι που θα φανεί στην πράξη.

  ”Περισσότερα...”

  Το gmail έρχεται με επιλογή block

  wpid-ap_resize.jpg

  Το gmail είναι μία από τις αγαπημένες μας εφαρμογές όχι γιατί το χρησιμοποιούμε στο Android αλλά και στους υπολογιστές μας. Η Google κάθε τόσο προσθέτει νέα χαρακτηριστικά όπως πριν λίγο καιρό το undo send mail όπου σου δίνει την δυνατότητα να ακυρώσεις την αποστολή email μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα.

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Maps προσθέτει το χρονολόγιο

  Google-Maps-for-android-updated  Η Google συνεχίζοντας την ανάπτυξη των εφαρμογών της, προχωράει σε μία ακόμη σημαντική αναβάθμιση για το Google Maps προσφέροντας νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά.

  Το Google Maps μέχρι πρότινος ήταν μία εφαρμογή που ως απότερο σκοπό είχε να σε πάει ή να σε κατευθύνει προς ένα σημείο ενδιαφέροντος. Τώρα με την νέα αναβάθμιση, θα υπάρχει μία νέα κατηγορία που θα ονομάζεται "χρονολόγιο" (timeline) και ώς σκοπό θα έχει να σου δείχνει σε ποιο βρισκόσουν οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε ενεργοποιημένο το Google Maps Location History που ουσιατικά αυτό είναι υπεύθυνο να καταγράφει τις τοποθεσίες σας κατά την διάρκεια του χρόνου. Μπορείτε κάποιες δραστηριότητες σας να τις επεξεργαστείτε είτε να τις διαγράψετε. Η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη και για τις mobile συσκευές καθώς και για το desktop.

   

  New-Google-MNew-Google-MaNew-Google-Maps

   

  via

  ”Περισσότερα...”

  Η Google κάνει backup τις φωτογραφίες σας ακόμα και αν απεγκαταστήσετε το Google Photos

  gphotos

  Πριν ένα μήνα σχεδόν, η Google ανακοίνωσε στους χρήστες του Android το
  Google Photos το οποίο είναι μία αναβαθμισμένη εφαρμογή αυτής που υπήρχε μέχρι πρόσφατα για τις φωτογραφίες αλλά με πολλά ενδιαφέροντα έξτρα υπηρεσίες όπως backup των φωτογραφιών σας.

  Τι γίνεται όμως αν δε θέλουμε άλλο να χρησιμοποιούμε την συγκεκριμένη εφαρμογή; Ένα από τα προβλήματα που προκύπτουν είναι ότι ακόμα και αν απεγκατασταθεί η εφαρμογή θα συνεχίζει να κάνει upload τις φωτογραφίες σας στους server της Google συνεχίζοντας το backup. Πως όμως γίνεται κάτι τέτοιο;
  Αυτό που γίνεται και κρατάει την ρύθμιση της συνέχισης του backup είναι επειδή η ρύθμιση για την ενεργοποίηση ή την απενεργοποίηση του backup βρίσκεται στο Google Settings και όχι στις ρυθμίσεις του Google Photos.

  Οπότε αν για κάποιο λόγο δεν σας αρέσει η εφαρμογή για να την χρησιμοποιήσετε σαν backup των φωτογραφιών σας ή οτιδήποτε άλλο, θυμηθείτε να απενργοποίησε την λειτουργία backup μέσα από τις ρυθμίσεις της Google που βρίσκονται στο μενού εφαρμογών σας.

  Google-settings-auto-backup

   

  via

  ”Περισσότερα...”

  Google Chrome ή Dolphin Browser?

  chrome dolphin androidmagazine.gr
  Κάθε νέα συσκευή που έρχεται στα χέρια μας είτε με αγορά είτε δοκιμάζοντάς την από κάποιον φίλο ή σε κάποιο κατάστημα, συνήθως την ελέγχουμε πόσο γρήγορα scrollάρει. Μετά από λίγα λεπτά είναι η σειρά του browser, και συγκεκριμένα του Chrome μιας και έρχεται προεγκατεστημένος. Είναι όμως ο καλύτερος ή έχουμε και εναλλακτική; Το αντίπαλο δέος ο Dolphin Browser.
  Πάμε να δούμε ποιος από τους 2 είναι καλύτερος ή ποιος μάς ταιριάζει καλύτερα.

  Google Chrome
  Chrome androidmagazine.gr

  Ο Google Chrome είναι ένας browser που όπως είπαμε πιο πάνω έρχεται προεγκατεστημένος σε όλες σχεδόν τις συσκευές αφήνοντας πίσω τους τον AOSP broswer που υπήρχε παλιότερα. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι ο πιο δημοφιλής με τα περισσότερα downloads. Πάμε όμως να το δούμε στα πιο ενδότερά του. Ο Chrome σε κάθε αναβάθμισή του προσφέρει νέα καλούδια κάνοντας την περιήγηση ακόμα πιο διασκεδαστική, προσφέροντας νέες δυνατότητες χάρη στους αλγόριθμους της Google.

  Αυτά είναι ο συγχρονισμός σε όλες τις πλατφόρμες ώστε να έχεις το ίδιο περιεχόμενο παντού, σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα. Αυτό επιτυγχάνεται κάνοντας sign in στον Chrome τόσο στην Android συσκευή σας όσο και σε άλλες συσκευές όπως PC.

  Ένα άλλο είναι η εξοικονόμηση δεδομένων όπου καθώς πλοηγούμαστε σε διάφορες ιστοσελίδες, ο Chrome προσπαθεί να αποκόψει κάποια πράγματα από το να τα κατεβάσει προς απεικόνιση στην συσκευή σας και έτσι αυξάνεται η ταχύτητα ανοίγματος των ιστοσελιδών.

  Επιπλέον έχει την επιλογή για γρήγορο σερφάρισμα όπου καθώς πληκτρολογείς την λέξη ή το site που θες να επισκεφτείς, σου εμφανίζεται με πρόβλεψη λέξεις ή και το site που θες να πάς. Επίσης, στην ιστοσελίδα που βρίσκεσαι σου δίνει την δυνατότητα να μεταφράσεις το περιεχόμενο στην γλώσσα που θες και μπορείς να κάνεις φωνητική αναζήτηση όπως και επίσης έχει και το tap on search όπου επιλέγοντας μία λέξη σου εμφανίζεται ένα search αυτής της λέξης αυτόματα από κάτω.

  Τέλος μπορείς να ανοίξεις νέα καρτέλα όπου θα είσαι σε ανώνυμη περιήγηση και μέσα από εκεί μπορείς να πλοηγηθείς παντού αλλά όταν κλείσεις την καρτέλα αυτή, θα χαθούν όλο το ιστορικό και οι κωδικοί πρόσβασης που έχεις εισάγει όπως και επίσης οποιαδήποτε cookies.

  Dolphin Browser
  unnamed

  Ο Dolphin browser είναι από τους αγαπημένους browser στην Android κοινότητα, και η σίγουρη επιλογή όταν δεν θέλεις τον Chrome. Ο Dolphin browser θεωρείται από τους πιο γρήγορους και αξιόπιστους browser που έρχεται και αυτός με αρκετά καλούδια. Πάμε να τα δούμε.

  Gestures: Με τα gestures, μπορεί κάποιος να "ζωγραφίσει" ένα σύμβολο στην οθόνη της συσκευής και ο dolphin θα αναγνωρίζει αυτό το σύμβολο για να σε πάει σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα που έχεις ορίσει.

  Sonar: Είναι μία λειτουργία φωνητικής αναζήτησης όπου χρησιμοποιώντας την φωνή σας, μπορείτε να αναζητήσετε και να μεταβείτε στην ιστοσελίδα που θέλετε

  Υποστήριξη Flash Player: Ένα πρόβλημα που υπήρχε με το Android ήταν ότι δεν υποστηριζόταν ο flash player στις ιστοσελίδες ακόμα και στον Chrome, όπου τώρα συμπεριλαμβάνεται στον Dolphin.

  Υποστήριξη πολλαπλών tabs: Με αυτό απλά το περιβάλλον είναι όπως είναι και στους browser των υπολογιστές μας.

  Παροχή διάφορων θεμάτων που μπορεί να έχετε στο background σας, γρήγορη κλήση, όχι κανονικών κλήσεων αλλά εικονίδια που περιέχουν τις αγαπημένες ιστοσελίδες σας

  Συγχρονισμός: Ο συγχρονισμός έχει σχέση με το να έχετε το ίδιο περιεχόμενο, τα ίδια tabs, το ίδιο ιστορικό σε όλες της πλατφόρμες ακόμα και στους desktop υπολογιστές σας προσθέτοντας το πρόσθετο του Dolphin browser.

  Κοινοποίηση: Με την κοινοποίηση μπορείτε απλά να επιλέξετε μία λέξη ή μία πρόταση ή γενικά περιεχόμενο από τον Dolphin Browser και να το κοινοποιήσετε στα διάφορα social media ή ακόμα να τα αποθηκεύσετε στο Evernote.

  The Battle

  Από τους δύο browser θεωρούμε πως καλύτερος είναι ο Dolphin Browser σε σχέση με τον Chrome και αυτό σε πρώτη φάση, ο Dolphin είναι ένας πολύ ελαφρύς περιηγητής με πάρα πολλά καλούδια. Αυτό που έχει σημασία είναι κατ'αρχήν να ανοίγει και να ανταποκρίνεται γρήγορα στις εντολές που του δίνεις, κάτι που έδω υπερτερεί και πάλι ο Dolphin σε συσκευές χαμηλότερης ισχύς. Επιπλέον, σου δίνει μία ελευθερία που μπορεί να κάνεις σχεδόν ότι θέλεις κάνοντας αξιόπιστο το πρόγραμμα περιήγησης για την Android συσκευή σας. Ο Chrome είναι και αυτός ένας πολύ καλός browser που αν ξεπεραστεί η το εμπόδιο της διαφορετικότητας των συσκευών που υπάρχουν, θα είναι από τους κορυφαίους. Σε συσκευές με μεγαλύτερη ισχύ, ο Chrome ρολάρει απίστευτα καλά, υπακούοντας στις οποιεσδήποτε εντολές που του δίνεις. Ένα σημαντικό point είναι πως σε κάθε ενημέρωσή του μάς δίνει καλούδια που υπάρχουν σε ολόκληρο λογισμικό. Ένα παράδειγμα το tap on serach, που υπάρχει μόνο στην preview έκδοση Android M.

  Εν κατακλείδι, θεωρούμε το Dolphin εξαιρετική επιλογή για συσκευές χαμηλής ισχύος ενώ για συσκευές που είναι άνω του μετρίου μπορούν να χρησιμοποιήσουν εξ'ίσου το ίδιο μιας και η απόδοσή τους είναι το ίδιο τρομερά καλή.

  ”Περισσότερα...”

  Η Google ανακοίνωσε το Google Photos με απεριόριστο χώρο αποθήκευσης και με μέγιστη ανάλυση φωτογραφιών 16MP και 1080p για βίντεο

  Google-Photos-is-made-for-safe-photo-storing-and-sharing
  Όπως είχε αναφερθεί τις προάλλες σε διαρροές, στο ετήσιο συνέδριο της Google I/O ανακοινώθηκε η νέα εφαρμογή της Google για τις φωτογραφίες. Πριν προτρέξετε, δεν είναι μία τεράστια αναβάθμιση της ήδη υπάρχουσας εφαρμογής που έχουμε ήδη στις συσκευές μας. Πρόκυται για μία εντελώς νέα εφαρμογή με πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που θα μάς κάνει να αναθεωρήσουμε οποιονδήποτε ενδοιασμό είχαμε με το ανέβασμα φωτογραφιών.

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Maps αποκτάει διάφανη μπάρα αναζήτησης

  Google-Maps-for-android-updated

  Το Google Maps είναι από τις πιο δημοφιλής εφαρμογές σε διάφορες πλατφόρμες όπως και στο Android όπου κατέχει εξέχουσα θέση σε αρκετές συσκευές όπου έχει βοηθήσει αρκετούς στην εύρεση σημείων αλλά και εύρεση της καλύτερης διαδρομής. 

  ”Περισσότερα...”

  Το Ok Google from everywhere δε φαίνεται να δουλεύει για τα Samsung Galaxy S6 και S6 Edge

  Samsung-Galaxy-S6-vs-S6-Edge

  Ένα πρόβλημα που έχει υπάρξει από την αρχή της έλευσης του Samsung Galaxy S6 και S6 Edge, είναι η αδυναμία να χρησιμοποιήσετε την φωνητική εντολή "ok Google" από οπουδήποτε πλην της ίδιας εφαρμογής της Google, το Google Search ή με την χρήση του Google Now Launcher. To πρόβλημα αυτό γίνεται εμφανές όταν πηγαίνετε να πείτε την hotword και η εφαρμογή κρασάρει.

  Παρ'ότι το πρόβλημα έχει αναφερθεί σε φορουμ της Google και έχουν επίγνωση της κατάστασης, ύστερα από 3 βδομάδες δεν έχει βγει ακόμα κάποιο patch ή κάποιο update. Οι κλασικές ενέργειες που κάποιοι χρήστες έχουν προσπαθήσει χωρίς να έχουν κάποιο αποτέλεσμα είναι να καθαρίσουν το cache της εφαρμογής αλλά και στα Google Play services, απενεργοποίηση και ενεργοποίηση του S Voice ή ακόμα και factory reset χωρίς κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Αναμένουμε τις 2 εταιρίες Samsung και Google να προβούν σύντομα σε κάποιο ανακοίνωση ή να ρολάρουν κάποιο update.

  πηγή

   

  ”Περισσότερα...”

  Το Youtube Kids αναβαθμίζεται με βελτιώσεις φωνής και καλύτερη ανταπόκριση της πλήρης οθόνης

  youtube kids
  Μία καινούργια ενημέρωση αναμένεται να εμφανιστεί τις προσεχείς ημέρες για την παιδική εφαρμογή του Youtube στο PlayStore. Ο λόγος για το Youtube Kids (v.1.12.5) το οποίο είναι η νέα πρόταση της Google για όσους έχουν παιδάκια και δανείζουν για λίγες ώρες ή λεπτά το tablet ή το smartphone σας ώστε να δουν παιδικά βιντεάκια και μόνο χωρίς να αγχώνεστε μήπως δουν κάποιο ανάρμοστο βίντεο ή βίαιο.

  ”Περισσότερα...”

  To Google Now παρέχει υποστήριξη σε 70 ακόμη εφαρμογές για προβολή πληροφοριών μέσα σε αυτό


  Τον Ιανουάριο, η Google προχώρησε σε μία επέκταση της υπηρεσίας του Google Now όπου κάποιος θα μπορούσε να ψάξει πληροφορίες χρησιμοποιώντας το Google Now για τρίτες εφαρμογές εκτός Google. Σάς είχαμε αναφέρει τότε πόσο σημαντικό ήταν αυτό μιας και κάποιες πληροφορίες θα μπορούσαν να σας εμφανιστούν κατευθείαν στην οθόνη του Google Now.

  Σε αυτή την κατεύθυνση, η Google ανακοίνωσε 70 ακόμα εφαρμογές όπου θα εμπεριέχονται στο Google Now. Η λίστα με τις 70 εφαρμογές είναι μαζεμένες εδώ. Κάποιες σημαντικές είναι το Zipcar όπου σου υπενθυμίζει τον χρόνο επιστροφής καθώς και οδηγίες επιστροφής ή με το OpenTable μπορείς να πληρώσεις ένα δείπνο κατευθείαν από το Google Now ή μπορείτε κάποιο deal να λήγει στο ebay. Είναι πολύ σπουδαίο αυτό. Για να έχετε πρόσβαση σε όλα αυτά, χρειάζεται να έχετε την τελευταία έκδοση Google πατώντας στο link εδώ που σας παραπέμπει στο PlayStore.

   

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Στείλτε οδηγίες χάρτη από τον υπολογιστή σας κατευθείαν στην Android συσκευή σας


  Ένα νέο χαρακτηριστικό έχει προωθήσει η Google όπου μπορείτε να στείλετε οδηγίες από την αναζήτηση Google του υπολογιστή σας κατευθείαν στην Android συσκευή σας. Τι χρειάζεται ομως για είναι εφικτό κάτι τέτοιο και πως μπορεί να πραγματοποιηθεί;

  Σε πρώτη φάση, στον περιηγητή που χρησιμοποιείται, πρέπει να έχετε κάνει σύνδεση στο Google λογαριασμό σας ο οποίος είναι ο ίδιος που είναι σεταρισμένος στην Android συσκευή σας. Αφού έχετε κάνει αυτό, το δεύτερο βήμα είναι να κάνετε αναζήτηση στο Google γράφοντας "Send directions". Αφού το πραγματοποιήσετε αυτό, το επόμενο βήμα είναι να γράψετε την οδό που θέλετε να μεταβείτε. Αφού βρείτε το μέρος όπου θέλετε να μεταβείτε, θα εμφανιστεί στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης ένα κουμπί που ονομάζεται " Send directions to my phone".
  Αμέσως μόλις πατήσετε το παραπάνω κουμπί, οι οδηγίες πηγαίνουν άμεσα στην Android συσκευή σας και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε άμεσα μιας και αποθηκεύονται στα αγαπημένα μέρη στο Google Maps.

  Search for Send Directions from Google and type in your destination...

  ...click on Send Directions to My Phone and receive them on Google Maps

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Η Google εισάγει το handwriting πληκτρολόγιο

  Cover art
  Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα ένα νέο πληκτρολόγιο όπου σου δίνει την δυνατότητα να χειρογραφείς. Σίγουρα υπάρχουν πολλά τέτοια είδη πληκτρολογίου αλλά όταν μιλάμε για την Google αποκτάει άλλη διάσταση το πράγμα μιας και περιμένουμε ακρίβεια στις εφαρμογές που προέρχονται από την Google.

  Έτσι δοκιμάσαμε να γράψουμε στην γλώσσα μας και τα πήγε αρκετά εντυπωσιακά χρησιμοποιώντας το smartphone μας και το δάχτυλό μας. Η ακρίβεια ήταν αρκετά καλή, είχε τους τόνους του κανονικά η κάθε λέξη που χειρογράφαμε. Η αλήθεια είναι ότι με το δάχτυλο είναι λίγο δύσκολη η διαδικασία να συντάξεις κείμενο χειρόγραφα. Με ένα πενάκι πάντως, τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά. Δοκιμάστε το.

  Χειρόγραφη εισαγωγή Google - screenshotΧειρόγραφη εισαγωγή Google - screenshot

  download google handwriting: εδώ

  ”Περισσότερα...”

  Χάσατε το τηλέφωνό σας; Αναζητήστε την στο Google


  Χάσατε το τηλέφωνό σας; Η Google διαθέτει άλλη μία λύση. Ποια είναι η λύση; Αναζητήστε την στο Google! Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στις δύο τελευταίες εκδόσεις του Android, η Google είχε εισάγει το Android Device Administrator όπου με αυτό αν είχες χάσει την συσκευή σου, μπορούσες απομακρυσμένα να βρεις την συσκευή σου ή ακόμα μπορούσες να το κάνεις επαφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων που ουσιαστικά διαγράφονται τα προσωπικά σου δεδομένα από την χαμένη σου συσκευή.

  Η Google θέλοντας να επεκτείνει τον απομακρυσμένο έλεγχο της συσκευής σας σε περίπτωση που την χάσετε, διέθεσε μία νέα λειτουργία όπου από τον Chrome του υπολογιστή σας γράφετε το "find my phone" και μετά από λίγο σας εμφανίζεται ένας χάρτης με την τοποθεσία του τηλεφώνου σας. Αφού σας την εμφανίσει στον χάρτη, πατάτε το κουμπί "Ring" και έτσι η συσκευή σας θα ξεκινήσει να χτυπάει για 5 λεπτά με ένταση ήχου στο μέγιστο. Βασική προϋπόθεση, να είναι εγκατεστημένο στην Android συσκευή σας η τελευταία έκδοση της Google εφαρμογής η οποία αυτή την στιγμή είναι στην έκδοση 4.4.11.16

  google_my_phone

  Πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Chrome αναβαθμίζεται στην έκδοση 42 και τελευταία για το ICS


  Η Google έχει ξεκινήσει σιγά σιγά το ρολάρισμα της νέας έκδοσης του Google Chrome ο οποίος φτάνει στην έκδοση 42 όντας stable. Το ενδιαφέρον για αυτή την έκδοση είναι 2.

  ”Περισσότερα...”

  Η Google φέρνει το Trust Voice όπου οι συσκευές μας θα ξεκλειδώνουν με την φωνή μας


  Πριν ένα μήνα περίπου σάς είχαμε ενημερώσει για μία νέα προσθήκη σε επίπεδο ασφαλείας που είχε κάνει η Google με το Smart Lock. Κάποιες από τις λειτουργίες που υπήρχαν σε αυτό το μενού ήταν οι αξιόπιστες συσκευές ή το να κλειδώνει η συσκευή μόνη της όταν δεν βρίσκεται επάνω μας ή μπορούσαμε να δηλώσουμε αξιόπιστα μέρη όπου η συσκευή μας θα ξεκλείδωνε μόνη της.

  Τώρα η Google επεκτείνοντας την ασφάλεια μάς δίνεται στο Android 5.1 Lollipop μία νέα λειτουργία, η οποία σου επιτρέπει να ξεκλειδώσεις την συσκευή σου με την φωνή σου καθιστώντας την φωνή σου αξιόπιστη φωνή που μπορεί να ξεκλειδώσει την συσκευή σου. Για να τεθεί σε λειτουργία το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό χρειάζεται να τρέχετε Android 5.1 Lollipop και τα Google Play Services να βρίσκονται στην έκδοση 7. Όπως καταλαβαίνετε η λειτουργία αυτή θα είναι σε πρώτη φάση διαθέσιμη για τις Nexus συσκευές που έχουν το πλεονέκτημα να αναβαθμίζονται πιο γρήγορα από τις άλλες συσκευές.

  Η ρύθμιση του Trust Voice χρειάζεται εκπαίδευση όπως ακριβώς γίνεται με την εκπαίδευση για την εντολή "Ok Google". Η Google ενεργοποιώντας την λειτουργία αυτή, μάς ενημερώνει ότι για καλύτερη ασφάλεια συνίσταται χρήση PIN μιας και κάποιος μπορεί να ηχογραφήσει την φωνή σας και να ξεκλειδώσει την συσκευή σας.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Keep αναβαθμίζεται στην έκδοση 3.1 προσφέροντας νέα καλούδια

  Το Google Keep είναι μία εφαρμογή που μπορεί να μας λύσει τα χέρια μας, δημιουργώντας σημειώσεις γρήγορα και εύκολα καθιστώντας ένα από τα βασικά εργαλεία της καθημερινότητάς μας.Το Google Keep αναβαθμίζεται στην έκδοση 3.1 προσφέροντας 2 νέα χαρακτηριστικά τα οποία όπως το συνδράμουν στην καλύτερη εμπειρία χρήσης.

  Τα νέα χαρακτηριστικά είναι η δυνατότητα να βάζεις της σημειώσεις σου σε κατηγορίες. Με αυτό επιτυγχάνεται καλύτερη διαχείρηση των σημειώσεων ώστε να μην είναι διάσπαρτα με χρονολογική σειρά όπου αν χρειαστεί να ψάξεις για κάτι, να μη σου πάρει πάρα πολυ χρόνο. Υπάρχουν κάποιες προεπιλεγμένες κατηγορίες αλλά μπορείς και εσύ ο ίδιος να προσθέσεις τις δικές σου.

  2015-03-25 15.07.35

  Το δεύτερο χαρακτηριστικό έχει σχέση με την υπενθύμιση. Με βάση αυτό το νέο χαρακτηριστικό μπορείς να προγραμματίσεις τις υπενθυμίσεις να σου εμφανίζονται την χρονική στιγμή που θέλεις εσύ ανάλογα τις ανάγκες σου. Η υπενθύμιση υπήρχε ήδη απλά δεν υπήρχε η δυνατότητα προγραμματισμού της.

  2015-03-25 15.08.452015-03-25 15.20.26

  Παρακάτω παραθέτουμε και το link για κατέβασμα του apk σε περίπτωση που δε θέλετε να περιμένετε την αναβάθμιση από το Play Store.

  apk download: εδώ

  Πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Η Google επεξεργάζεται μία νέα λειτουργία όπου θα μπορείς να πληρώνεις τους λογαριασμούς σου από το Gmail

  google hq

  H Google σύμφωνα με κάποια leaks, εμφανίζεται να δουλεύει πάνω σε μία νέα λειτουργία όπου θα επιτρέπει στον χρήστη να πληρώνει τον λογαριασμό του μέσω του Gmail ή του Inbox εφαρμογής.

  Pony Express

   

   

   

   

   

   

   

   

  Το σκεπτικό της ήταν απλό. Αρκετές εταιρίες ενθαρρύνουν τους καταναλωτές τους να σταματήσουν με μία αίτηση να δέχονται τους λογαριασμούς τους μέσω του ταχυδρομίου και να τους έρχονται ηλεκτρονικά στο email τους. Με βάση αυτό η Google σκέφτηκε να τροποιήσει τις υπηρεσίες της και τις εφαρμογές της ώστε κάποιος να μπορεί να πληρώσει μέσα από τις εφαρμογές που σας αναφέραμε τους λογαριασμούς τους συνδέοντας τον τραπεζικό λογαριασμό τους με το Gmail.

  Gmail Pony Express Payments

  Η υπηρεσία που θα εισάγουν μέσα στο Gmail ή στο Inbox θα ονομάζεται Pony Express και θα κάνει το παραπάνω, δηλαδή μεταφορά χρημάτων από το τραπεζικό λογαριασμό σε λογαριασμο της εταιρίας που πρέπει να πληρωθεί ο λογαριασμός.

  πηγή via

  ”Περισσότερα...”

  Η Google εισάγει ένα νέο χαρακτηριστικό όπου κλειδώνει την συσκευή όταν δεν βρίσκεται επάνω σας


  Η Google όπως συνηθίζει προσπαθεί να με κάθε τρόπο να κερδίσει ή να διατηρήσει την εμπιστοσύνη μας στο Android δίνοντας νέα χαρακτηριστικά τα οποία συμβάλλουν στην προστασία των προσωπικών δεδομένων ή την προστασία της μικρής μας περιουσίας, δηλαδή τα smartphone, tablet, smartwatches.

  Αυτή την φορά, επένδυσε στην προστασία της συσκευής μας. Το χαρακτηριστικό που μας προσφέρει είναι ότι η συσκευή μας θα κλειδώνει αυτόματα όταν δεν θα είναι στην κατοχή μας. Για να ισχύει αυτό το χαρακτηριστικό χρειάζεται να υπάρχει μία προϋπόθεση και αυτή είναι να μην έχουμε ενεργοποίηση κάποιο σύστημα προστασίας της συσκευή μας, όπως ξεκλείδωμα με PIN ή PATTERN ή με χρήση της εμπρόσθιας κάμερας.

  Smart Locknexus2cee_screenshot_2015-03-20-14-50-03Detection Prompt

  Η λειτουργία του είναι απλή και στηρίζεται στο αισθητήρα επιταχυνσιόμετρο που αυτό το απλό πράγμα που κάνει είναι να ελέγχει αν η συσκευή μας κρατιέται ή είναι στην τσέπη μας ή είναι απλά ξαπλωμένο και με βάση αυτό και τις συνθήκες να προβαίνει στο κλείδωμα της συσκευής μας όταν δεν βρίσκεται στην κατοχή μας.

  Αυτό το νέο χαρακτηριστικό δεν βρίσκεται στον κώδικα του Android, είναι απλά ένα χαρακτηριστικό το οποίο προωθείται μέσω των Google Play Services της έκδοσης 7.0.97 και απευθύνεται σε συσκευές με Android 5.0 και πάνω.

  Το παραπάνω χαρακτηριστικό μοιάζει με το No Lock Home με την βοήθεια του xposed frameword που ουσιαστικά κάνει πάνω κάτω το ίδιο.

  Μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση των Google Play Services πατώντας εδώ

  πηγή 

  ”Περισσότερα...”

  Το Youtube αναβαθμίζεται στην έκδοση 10.10 διαθέτοντας την επιλογή για αναζήτηση 4k βίντεο


  Μία νέα ενημέρωση ξεκίνησε να έρχεται στις Android συσκευές μας για την εφαρμογή YouTube. Αυτή η νέα μικρή αναβάθμιση εκτός από κάποια bugs που επιλύει, εισάγει και την επιλογή να κάνουμε αναζητήσεις 4k βίντεο. Εννοείται, ότι απευθύνεται στους κατόχους και συσκευές που υποστηρίζουν 4k βίντεο.

  2015-03-18 21.34.092015-03-18 21.53.382015-03-18 22.01.40

  Η αναζήτηση για 4k βίντεο εμφανίστηκε στην έκδοση 10.8 και τώρα έφτασε σε αυτή την έκδοση όπου θα εδραιωθεί. Παρ' όλο που έχει εισαχθεί αυτή η νέα επιλογή, σε κάποια βίντεο δεν έχουν εμφανιστεί αυτή η επιλογή.
  Παρακάτω,παραθέτουμε το link για κατέβασαμα του apk για να το εγκαταστήσετε χειροκίνητα ή αλλιώς μπορείτε να περιμένετε λίγο μέχρι να εμφανιστεί η ενημέρωση της εφαρμογής από το Play Store.

  apk download

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Η Google εισάγει νέο σύστημα αξιολόγησης των εφαρμογών στο Play Store


  Μία νέα αλλαγή ετοιμάζεται η Google να εισάγει για τις νέες και τις υφιστάμενες εφαρμογές στο Play Store η οποία είναι η αξιολόγηση τους. Σκοπός αυτής της αλλαγής είναι κάθε εφαρμογή ανάλογα την χώρα να έχει διαφορετικό αντίκτυπο και καταλληλότητα σε κάθε ηλικία.

  Συγκεκριμένα, οι προγραμματιστές θα χρειαστεί να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο όπου καλούνται να απαντήσουν για ποια κατηγορία ηλικιών απευθύνεται με βάση τα κριτήρια που θέτει ο οργανισμός IARC. Έτσι με βάση αυτή την αξιολόγηση, ο καταναλωτής θα μπορεί να αναζητήσει τις εφαρμογές που θέλει βάζοντας τα φίλτρα που του αναλογούν για να του εμφανιστούν οι εφαρμογές που είναι κατάλληλες για αυτόν.

  Η αξιολόγηση αυτή θα υλοποιηθεί από το Μάιο, και ο κάθε προγραμματιστής είναι υποχρεωμένος να συμπληρώσει αυτό το ερωτηματολόγιο. Σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρχει η σήμανση στην εφαρμογή του ότι δεν έχει αξιολογηθεί και ενδεχομένως αν το αφήσει καιρό έτσι, να υποστεί κάποιο αποκλεισμό.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Youtube θα υποστηρίζει βίντεο 360 μοιρών

  YouTube for Android now supports 360 degree videos

  Την Παρασκευή που μας πέρασε, η Google μάς ενημέρωσε ότι θα υποστηρίζει βίντεο 360 μοιρών. Με αυτή την λειτουργία θα μπορούμε να κοιτάζουμε και άλλες πτυχές της εικόνας που παρακολουθούμε. Στην παρούσα φάση αυτό είναι εφικτό είτε από την εφαρμογή μας στην Android συσκευής μας ή μπορούμε να το δούμε στο Google Chrome.
  Για να πραγματοποιηθεί αυτό, η Google συναντήθηκε με κατασκευαστές που έχουν κάμερες που υποστηρίζουν 360 μοίρες εικόνα. Έτσι τώρα κάποιος μπορεί να ανεβάζει το βίντεό του χωρίς να χρειάζεται η προσθήκη κάποιου συγκεκριμένου script.

  Με την Android συσκευή σας μπορείτε απλά να αλλάζετε θέση της Android συσκευής σας την ώρα που βλέπετε το βίντεο. Αντίστοιχα, στο Chrome χρησιμοποιούμε το ποντίκι μετακινόντας το στη θέση που θέλουμε να κοιτάξουμε.

  Δειτε το video από την Αndroid συσκευής σας εδώ ανοίγοντας το link με την Youtube εφαρμογή

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Οι αναζητήσεις του Google Now θα περιλαμβάνει σύντομα και εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών


  Μία μεγάλη αλλαγή αναμένεται να δούμε στο Google Now μιας και ένα καινούργιο API μπορεί να χρησιμοποιηθεί από developers ώστε πληροφορίες που περιέχονται σε εφαρμογές τους, να εμπεριέχονται στις αναζητήσεις του Google Now. Μέχρι πρόσφατα αυτό δεν ήταν δυνατόν μιας και υπήρχε κάποιο είδος απαγόρευσης από την Google που τώρα το αναιρεί.

  Εύλογα κάποιος θα ρωτήσει τι γίνεται σε περίπτωση που το Google Now βρει για κάτι που έχουμε κάνει αναζήτηση από 2 πηγές είτε της Google είτε από κάποια εφαρμογή. Σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρχει η ερώτηση προς τον χρήστη ποια από τις 2 πηγές ( είτε την Google είτε από εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή) θέλει να έχει ως προεπιλογή ώστε να μην υπάρχει μελλοντικά άλλο πρόβλημα.

  Τέλος, 2 ακόμα νέα έρχονται από την Google για το τι προτίθεται να προσθέσει στο Google Now. Το ένα είναι ότι θα υπάρχει ενημέρωση για το πόσο μεγάλη είναι η ουρά για εισητήρια στα διάφορα πάρκα, αρκετά χρήσιμο κατά την γνώμη μου, και το δεύτερο θα υπάρχει θα έχει μια προσωποποιημένη προσέγγιση όσον αφορά τις δραστηριότητες του κάθε χρήστη, όπως για παράδειγμα ότι κάποιος πηγαίνει νωρίτερα συνέχεια στο αεροδρόμιο για την πτήση του θα υπάρχει αυτή η πληροφορία στις κάρτες του Google Now.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Google Chrome v.42: Όταν θα κάνεις share μία σελίδα, θα προστίθεται και ένα screenshot

  Η Google σε λίγο καιρό θα ρολάρει την νέα έκδοση του Google Chrome προσθέτοντας μία νέα λειτουργία η οποία θα είναι πιθανόν αμφιλλεγόμενη μιας και δεν ξέρουμε αν θα μας αρέσει ή όχι. Η συγκεκριμένη λειτουργίας της έκδοσης 42 του Google Chrome θα παρέχει ένα screenshot της σελίδας όταν θα πάς να κοινοποιήσεις κάποια σελίδα χρησημοποιώντας όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές που μπορεί να έχει κάποιος για να την μοιραστεί.

  2015-03-13 10.08.202015-03-13 10.07.50

  Αυτό στο οποίο είναι αμφιλλεγόμενο και δεν μπορεί στην παρούσα φάση να καταργηθεί είναι αυτή η "ιδιοτροπία" της εφαρμογής όταν κοινοποιείς κάποια σελίδα. Αυτό που θα μπορείτε να κάνετε είναι να καταργείται το screenshot που δημιουργείται όταν πηγαίνει στην στην ανάλογη εφαρμογή που θα κοινοποιηθεί.

  πηγή

   

  ”Περισσότερα...”

  Η Google ανακοίνωσε το Google Store, το Play Store των συσκευών Google

  Γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα, ότι ένας τρόπος για να μπορέσεις να προμηθευτείς γρήγορα Nexus συσκευές χωρίς να περιμένεις να έρθει στα καταστήματα λιανικής, ήταν να μπεις στο Play Store όχι της χώρας μας αλλά με κάποια τρικ στην Μ. Βρετανία παραδείγματος χάρην, και από εκεί να αγοράσεις κάποιο από τις Nexus συσκευές.

  Αυτό αλλάζει, μιας και η Google ανακοίνωσε το Google Store που περιέχει όλες τις Google συσκευές που μπορείς να έχεις. Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε σε smartphone, tablet, smartwatches, chromcast, chromebook και android TV μέχρι στιγμής. Έτσι βλέπουμε η Google να κάνει ένα διαχωρισμό εφαρμογών και υπηρεσιών της και των συσκευών της. Έτσι, θα χρησιμοποιεί το Google Play για εφαρμογές και υπηρεσίες και το Google Store για συσκευές. Το link για το Google Store είναι https://store.google.comstore

  Πηγαίνοντας στο παραπάνω Link θα μας βγει ένα μήνυμα ότι δεν είναι διαθέσιμος ο ιστότοπος αυτός για την Ελλάδα μιας και δεν έχει ετοιμαστεί ακόμα αφού ούτε Google Play δεν έχουμε. Έτσι μάς προτρέπει να επισκεφτούμε τον ιστότοπο της Αμερικής και να πάρουμε μία γεύση για το τι μας περιμένει.

   

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Drive αναβαθμίζεται με δυνατότητα συρσίματος αρχείων σε φακέλους και με ανανεωμένο μενού


  Έφτασε η αναβάθμιση του Google Drive από την έκδοση 2.1.4 στην έκδοση 2.2 σηματοδοτώντας νέες αλλαγές όπως μας έχει συνηθίσει με αλλαγή του Build number. Οι αλλαγές που υπάρχουν είναι δύο και έχουν βάση το λειτουργικό κομμάτι.
  Το πρώτο είναι ότι σου δίνεται η δυνατότητα να κάνεις drag and drop τα αρχεία που έχεις στο Google Drive σε κάποιον φάκελο.

  Η δεύτερη αλλαγή έρχεται στο μενού όπου πλέον προστίθονται κάποιες νέες καρτέλες όπως το "shared with me" και το ποσοστό του χώρου που έχουμε καταλάβει στο Google Drive.


  Για να αποκτήσετε το Google Drive με την ενημερωμένη έκδοση, είτε μπορείτε να περιμένετε να έρθει η ενημέρωση από το Play Store είτε μπορείτε να κατεβάσετε το apk από το παρακάτω link.

  apk google drive 2.2 download

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Youtube σου δίνει την δυνατότητα να επεξεργαστείς το βίντεό σου πριν το ανεβάσεις


  Εδώ και πολύ καιρό, όταν κάποιος ήθελε να ανεβάσει κάποιο βίντεο από την Android συσκευή του, δεν μπορούσε να κάνει κάποια επεξεργασία παρά μόνο να κάνει upload εκείνη την στιγμή.Έτσι, έπρεπε πρώτα να κάνει κάποια επεξεργασία του βίντεο που ήθελε να ανεβάσει σε κάποια τρίτη εφαρμογή, να κάνει αποθήκευση και μετά το νέο αρχείο βίντεο που επεξεργάστηκε να το επιλέξει στην εφαρμογή Youtube και μετά απλά να κάνει upload. Πολύ ταλαιπωρία γενικά.
  Αυτό από τώρα αλλάζει μιας και η καλή μας η Google ενσωμάτωσε στην εφαρμογή του Youtube την δυνατότητα trimming δηλαδή την δυνατότητα να επεξεργαστούμε το βίντεο μας πριν το κάνουμε upload.Συγκεκριμένα, αυτό που κάνει είναι να μπορείς να αλλάξεις τους χρόνους του βίντεο που έχεις τραβήξει ώστε να το φέρεις στα μέτρα σου και να το ανεβάσεις έτσι όπως το θέλεις.
  Ένα μεγάλο μπράβο στην Google που κάνει πράξη τα αυτονόητα και αυτό που ζητούσε οι χρήστες του Android.

  2015-02-27 13.45.442015-02-27 13.46.092015-02-27 13.46.47

  Πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το YouTube Kids είναι πλέον διαθέσιμο στην Αμερική αλλά μπορείτε να το εγκαταστήσετε όσοι είστε εκτός Αμερικής

  Πριν λίγες ημέρες σας είχαμε ενημερώσει ότι το YouTube Kids θα ερχόταν σήμερα αλλά μόνο για την Αμερική στο Playstore προς το παρόν.
  Πάμε να δούμε λίγο την δουλειά που έκανε η Google στην κατεύθυνση των γονιών που έχουν παιδάκια.
  Σε πρώτη φάση, βλέπουν ένα πολύ φιλικό προς τα παιδιά περιβάλλον το οποίο είναι πολύ απλό και δεν ενοχλεί σε σχέση με την κυρία εφαρμογή YouTube.

  Στην αρχή μας ζητάει ένα κωδικό πρόσβασης που τους φορές που το χρησιμοποιήσαμε ήταν διαφορετικός. Συγκεκριμένα, υπάρχει μια κλειδαριά όπου πατώντας την σε βάση σε ένα μενού ασφαλείας. Αύριο που πρέπει να κάνεις είναι να γράψεις ένα τετραψηφίο κωδικό που στο υποδεικνύει με λέξεις. Οπότε η Google θεωρεί ότι μικρά παιδιά δε θα μπορέσουν να το ξεκλειδώσουν.

  Βλέπουμε επίσης το περιβάλλον να μοιάζει με παιχνίδι με background μουσική και ήχους όταν επιλέξουμε κάποιο από τα διαθέσιμα κουμπιά που έχει ή τα ίδια τα βίντεο.

  Επιπλέον, υπάρχει η λειτουργία του χρονοδιακόπτη, όπου ο γονιός επιλέγει πόσο χρονικό περιθώριο θα αφήσει στο παιδί του να βλέπει YouTube παιδιά βιντεάκια και με το πέρας του χρόνου, τα βίντεο σταματάνε και υπάρχει η ένδειξη time's up. Μετά ένα animation δείχνει ότι κοιμάται θέλοντας έτσι να δείξει στο παιδάκι ότι ήρθε η ώρα για ύπνο.
  Όταν κλείσει η εφαρμογή και πάει μετά το παιδάκι να το ανοίξει, η κατάσταση έχει μείνει time's up,οπότε δε μπορεί να δει άλλα βιντεάκια.

  Τέλος, να πούμε ότι ενήλικο ή ακατάλληλο περιεχόμενο δεν εμφανίζεται όταν γίνει κάποια αναζήτηση.

  Πολύ καλή προσπάθεια της Google, και πολύ χρήσιμη για τους γονείς . Παρακάτω παραθέτω το apk της εφαρμογής για κατέβασμα και εγκατάσταση μιας και δε θα το βρείτε στο Play Store μας αίμα εκτός αν μένετε Αμερική καθώς και ένα βίντεο με τα χαρακτηριστικά της νέας εφαρμογής.

  apk download

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Playstore αναβαθμίζει την μπάρα αναζήτησης

  Google Play Store gets updated Google Search bar
  Η Google θέλοντας να δώσει μια ενιαία μορφοποίηση στις εφαρμογές της και έχοντας επιτύχει κατά μεγάλο ποσοστό, θέλει τώρα να δώσει ίδια μορφή και στο Google Play Store ξεκινώντας με την μπάρα αναζήτησης.
  Θα έχετε παρατηρήσει ότι η μπάρα αναζήτησης στο Play Store είναι διαφορετική σε σχέση με το Google Now Launcher που έχουμε στις Android συσκευές μας. Έτσι λοιπόν, το Play Store θα αποκτήσει την ίδια μπάρα αναζήτησης με αυτή του Google Now Launcher.
  Οπότε έχετε τα μάτια σας ανοιχτά όταν θα εφαρμοστεί η αλλαγή στο Play Store στις συσκευές σας. Παρακάτω παραθέτουμε πως θα είναι περίπου η μπάρα αναζήτησης.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Έρχεται το YouTube για παιδιά στις 23 Φεβρουαρίου


  Η Google βλέποντας μία αύξηση της τάξεως του 200% των μικρών παιδιών που βλέπουν YouTube, αποφάσισε να εισάγει μία εφαρμογή Youtube για παιδιά που θα έχει πιθανόν όνομα YouTube Kids. Η νέα αυτή εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη από τις 23 Φεβρουαρίου στου Play Store η οποία έχει φιλικό περιβάλλον για παιδιά και θα έχει περιορισμούς.

  Οι περιορισμοί που θα έχει είναι στο ότι δε θα βγάζει αποτελέσματα για αναζητήσεις που έχει σχέση με ενήλικο ή ακατάλληλο υλικό. Επιπλέον, θα υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο που τα παιδιά μπορούν βλέπουν παιδικά βιντεάκια και όταν περάσει το χρονικό περιθώριο, η εφαρμογή θα κλείνει και όταν θα προσπαθούν να την ανοίξουν, θα παραμένει κλειστή εκτός αν εισαχθεί ένας κωδικός ασφαλείας που έχει δηλωθεί στην αρχή από τους γονείς.

  Αυτή είναι μία θαυμάσια σκέψη από μεριάς Google που ευαισθητοποιήθηκε και θέλησε να υπάρξει μία πλατφόρμα για παιδιά από την στιγμή που αυτά έχουν μπει στον κύκλο της τεχνολογίας πολύ ενεργά και σε καθημερινή βάση.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Maps αναβαθμίζεται με υποστήριξη αλλαγής λωρίδας

  Google Maps will now provide users in 15 new European countries with accurate lane guidance
  Μία σημαντική αναβάθμιση δεχθήκαμε με μεγάλη χαρά οι χρήστες Android για την εφαρμογή Google Maps η οποία είναι πολύ χρήσιμη ιδιαίτερα για τον ελληνικό χώρο.
  Ο λόγος για την ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας όταν έχουμε βάλει τον πλοηγό για την μετακίνηση μας από ένα σημείο σε ένα άλλο.

  Σαν παράδειγμα μπορεί να θεωρηθεί αν κάποιος επισκέφτεται κάποια πόλη για πρώτη φορα, θα ήταν εξαιρετικό βοήθημα η ειδοποίηση να αλλάξει λωρίδα όταν θα πλησιάζει η ώρα να βγει σε κάποια έξοδο.

  Η λειτουργία αυτή υποστηρίζεται σε 15 Ευρωπαϊκές χώρες που είναι η Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία, Φιλανδία, Ελλάδα, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Σουηδία και Ελβετία. Οπότε, αν πάτε σε κάποια από τις παραπάνω χώρες, σίγουρα δε θα χαθείτε και εγκαίρως θα ειδοποιήστε για αλλαγή λωρίδας αν θα είστε σε κάποιον αυτοκινητόδρομο.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Now αποκτάει νέες κάρτες από τρίτες εφαρμογές


  Αρκετοί από εμάς χρησιμοποιούμε τις κάρτες του Google Now στην καθημερινότητα μας όπως είναι για παράδειγμα ο καιρός τα οποία είναι προιόν της Google. Ένα ακόμη είναι και τα live score κάποιας μη ελληνικής ομάδας στο ποδόσφαιρο ή στο μπασκετ μιας και η Google δεν έχει προσθέσει ελληνικές ομάδες. Ένα άλλο είναι και οι ειδοποιήσεις για κάποια συνάντηση ή για κάποια πτήση. Όλες αυτές είναι πολύ χρήσιμες αλλά είναι στα στενά όρια της Google για αυτές τις πληροφορίες.

  Αυτό τώρα αλλάζει μιας και οι Google αποφάσισε να εμφανίζονται 40 κάρτες και από τρίτες εφαρμογές για την ακόμη απελευθέρωση της πληροφορίας και ενημέρωσης σε μία πλατφόρμα που είναι το Google Now. Έτσι για παράδειγμα, μπορεί να μας ενημερώνει με μία κάρτα για πιθανή κίνηση σε κάποιο δρόμο ή ακόμη να υπάρχει κάρτα που θα μας ενημερώνει τον χρόνο που απομένει σε μία δημοπρασία στο ebay. Για όλα αυτά η Google έχει φτιάξει μία ομάδα των 30 developer, ίσως και λίγους πιο πάνω, που βασικό μέλημά τους είναι η δημιουργία αυτών των καρτών για το Google Now.

  Αναμένουμε την ενημερωμένη έκδοση του Google Now από το Play Store ώστε να το δούμε με τα μάτια μας και στην πράξη πόσο ακόμα θα μας κάνει την ζωή μας ακόμα πιο εύκολη και απλή.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Αναβάθμιση του Chrome φτάνοντας στην έκδοση 40

  Άλλη μία αναβάθμιση έχουμε σήμερα από την Google για τον Chrome , ο οποίος ήταν πολύ καιρό στην beta κατάσταση και τελικά σήμερα εμφανίστηκε φτάνοντας την έκδοση 40.


  Οι αλλαγές που υπάρχουν αναφέρονται στο παρακάτω changelog

  - New bookmarks manager available in flags
  - Larger address bar with overflow button, if you have Lollipop and merged tabs and recent apps
  - New zoom behavior for sites with fixed headers
  - More things work when you're offline
  - Close all tabs shortcut added for tablets
  - New view/copy URL behavior

  Για την νέα λειτουργία του αντιγραφή/επικόληση, τώρα πια εμφανίζει όλο το link με ένα ξεχωριστό κουμπί από κάτω για την αντιγραφή όπως υπάρχει στην youtube εφαρμογή

  Όσοι δε θέλουν να περιμένουν, υπάρχει παρακάτω το link για το apk προς κατέβασμα.

  apk download

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Αναβάθμιση για τις εφαρμογές της Google Drive ( Docs, Sheets, Slides)

   

  Όπως σας γράψαμε και προηγουμένως, η Google με την έλευση της νέας χρονιάς αναβαθμίζει τις εφαρμογές της σιγά σιγά.
  Σειρά έχει τα Google Docs, Sheets, Slides που προσφέρουν κάποιες ωραίες δυνατότητες.

  Σύμφωνα με την Google, οι αλλαγές που θα έχουμε είναι:

  - Real-time spell-checking in documents
  - Hiding rows and columns in spreadsheets
  - Grouping shapes in presentations
  - Touch ID on iOS (just for the sake of completeness)
  - Support for screen-reading services like Talkback

  Διατίθεται τα apk για τις εφαρμογές παρακάτω τα οποία είναι ελεγμένα ότι είναι τα επίσημα apk.

  Docs (v1.4)
  Sheets (v1.4)
  Slide (v1.2)

  Πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Αναβάθμιση για το Google+


  Εμφανίστηκε η νέα έκδοση του Google+ όπου ανέβηκε στη έκδοση 4.9. Η νέα έκδοση δεν φαίνεται να φέρνει κάτι το καινούργιο και μεγάλο αλλά κάποιες διορθώσεις στο αισθητικό κομμάτι.

  Το ένα είναι ότι αντικαταστήθηκε η λέξη "Everything" με την λέξη "Home", οι λέξεις "My Circles" και "My Communities" γίνανε "Circles" και "Communities" αντίστοιχα.

  Επιπλέον για να κάνουμε ανανέωση στα posts είτε πατάγαμε το κουμπί για ανανέωση των ποστς ή με μεγάλη δυσκολία κάναμε swipe προς τα κάτω αρκετές φορές για επιτύγχουμε την ανανέωση των posts. Τώρα το swipe προς τα κάτω έχει βελτιωθεί και μας αρέσει και μας βολεύει ακόμα περισσότερο.

  Τέλος, μία άλλη αισθητική αναβάθμιση βρίσκεται στα Settings όπου ειναι πιο καθαρό, απλό και βάζοντας μπλε χρώμα για τις δύο κατηγορίες που έχει μέσα.  Όσοι βιάζεστε και δε θέλετε να περιμένετε υπάρχει παρακάτω το λινκ για το apk που είναι ελεγμένο ότι είναι εφαρμογή της google

  apk download

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το youtube αναβαθμίζεται, αλλάζοντας εντελώς αριθμό έκδοσης χωρίς λόγο


  Και ενώ η έκδοση της εφαρμογής youtube ήταν στην 6.0.3, η Google ,όπως έκανε και σε άλλες δικές της εφαρμογές με την έλευση του νέου έτους, ήρθε η σειρά του youtube. Και εκεί που περιμέναμε μια μικροαναβάθμιση, αυτή ήρθε αλλά έφερε κάτι άλλο πιο μεγάλο, μία αναβάθμιση του αριθμού της έκδοσης. Έτσι η τελευταία έκδοση έχει αριθμό 10.02.3. Το ερώτημα πλέον που γεννιέται είναι, τι το εξελιγμένο και ενημερωμένο έφερε αυτή η νέα αναβάθμιση;
  Η απάντηση είναι λίγα πράγματα. Πάμε να δούμε τι καινούργιο φέρνει.

  Σε πρώτη φάση η "μεγάλη" αλλαγή είναι στην κοινοποίηση, όπου πλέον οι εφαρμογές που μπορείς να κάνεις κοινοποίηση είναι πλέον σε μικρά εικονίδια και όχι σε λίστα που ήταν πιο πριν. Επιπλέον η επιλογή "αντιγραφή στο πρόχειρο" (copy to clipboard), έχει πλέον εξέχουσα θέση στην πάνω δεξιά γωνία του αναδυόμενου παραθύρου για την κοινοποίηση.

  Μία άλλη λειτουργία που επαναπροστέθηκε, είναι η φωνητική αναζήτηση. Μέχρι πρότινος γινόταν με την χρήση του πληκτρολογίου τρίτων κατασκευαστών που είχες. Τώρα πια είναι ενσωματωμένο στην ίδια εφαρμογή,

  Επιπλέον μια μικρή σχεδιαστική αλλαγή έχουν γίνει στα εικονίδια που υπάρχουν στην εφαρμογή, με αποκορύφωμα το κυκλικό βελάκι στο τέλος του κάθε βίντεο, που τώρα έχει αλλάξει φορά από αριστερόστροφα σε δεξιόστροφα.

  Τέλος, η αναφορά χρηστών έδειξε πως είδαν μία καλύτερη απόδοση της εφαρμογής σε πιο παλιές συσκευές χωρίς να είναι κάτι το θεαματικό.

  Από όλα τα παραπάνω, φαίνεται λίγο περίεργο να αναβαθμίζεται σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό η έκδοση από τα χαρακτηριστικά της ίδιας αναβάθμισης.
  Παρέχεται το apk για κατέβασμα για όποιον θέλει γρηγορότερα την εγκαταστάση της αναβαθμισμένης έκδοσης αν δε θέλει να περιμένει το Playstore, το οποίο είναι ελεγμένο από την google.

  apk download

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Αναβάθμιση του Google Maps


  Συνεχίζει η Google για το νέο έτος τις ενημερώσεις των εφαρμογών της. Τώρα είναι σειρά του Google Maps να αναβαθμιστεί στην έκδοση 9.3 προσθέτωντας 2 δυνατότητες.

  Το πρώτο είναι ότι πλέον μπορείς μέσα από την εφαρμογή να κάνεις share τις οδηγίες μιας διαδρομής.


  Το δεύτερο είναι ότι το popup που εμφανιζόταν κατά την διάρκεια του ανοίγματος της εφαρμογής που σε ενημέρωνε ότι δεν έχει ενεργοποιημένο το gps, τώρα μπορεις είτε να επιλέξεις το κουτάκι που σου λεει "να μην ερωτηθώ ξανά" είτε μπορείς να πεις "Ok Mom" και έτσι δεν θα ξαναεμφανιστεί το συγκεκριμένο popup.

   

  To apk το έχουμε σε περίπτωση που δε θέλετε να περιμένετε και είναι ελεγμένο από την Google.
  apk download

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Translate αναβαθμίζεται με δυνατότητα μετάφρασης χρησιμοποιώντας την κάμερα

  22

  Μόλις σήμερα είχαμε την ενημέρωση του Google Search, και τώρα η Google ενημερώνει το Google Translate έχοντας κάποιες συναρπααστικές δυνατότητες που μπορώ να πω τις περιμέναμε κάποια στιγμή στο πρόσφατο μέλλον.

  22

  Η νέα έκδοση Google Translate μπορεί χρησιμοποιώντας την κάμερα του smartphone σας, να σας κάνει σε real time μετάφραση στην γλώσσα που επιθυμούμε και είναι διαθέσιμη. Οπότε με αυτόν τον τρόπο, δε χρειάζεται να πληκτρολογούμε μια άγνωστη λέξη για να μας βγάλει την μετάφρασή της, απλά ανοίγουμε την κάμερα και μας εμφανίζεται αμέσως η μετάφραση του αντικειμένου που εστιάζουμε με την κάμερά μας.
  Αυτό σύστημα δημιουργήθηκε με την βοήθεια της Word Lens, την οποία η Google την εξαγόρασε πέρισυ και έτσι φέτος σε αυτή την έκδοση του Google Translate υπάρχει ενσωματωμένο. Οι διαθέσιμες γλώσσες είναι προς και από τα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά, Ρώσικα και Ισπανικά. Περισσότερες γλώσσες θα είναι διαθέσιμες αργότερα.

  Ένα δεύτερο χαρακτηριστικό στο Google Translate είναι η λειτουργία συνομιλίας, όπου όταν θα μιλάς μετά από λίγο κάνει φωνητικά την μετάφραση στην γλώσσα που έχουμε επιλέξει.

  Η νέα αυτή έκδοση δεν είναι ακόμα διαθέσιμη από το Play Store αλλά αυτό θα αλλάξει σύντομα. Αν όμως θέλετε να το εγκαταστήσετε, παρέχετε το apk.

  apk download
  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Google search αναβαθμίζεται στην έκδοση 4.1

  search
  Η Google ξεκίνησε από χθές να αναβαθμίζει την εφαρμογή

  Google Search στην έκδοση 4.1 προσφέροντας πλήθως νέων δυνατοτήτων.
  Screenshot 2015 01 13 19 20 47

  Screenshot 2015 01 13 19 20 55

  Το πρώτο πράγμα είναι κάρτες "Now Cards" που ουσιαστικά σε ενημερώνει για διάφορα πράγματα της καθημερινότητάς σου και επιλέγεις τον τρόπο που θα σου εμφανίζονται.
  1
  2

  Επίσης έχει αλλαχτεί και η διαδικασία όπου το "ok google" μπορούσε να ενεργοποιηθεί από την lockscreen. Το "ok google" detection έχει αλλαχτεί σε "Personal results" κάνοντάς το πιο κατανοητό και ξεκάθαρο.

  Επίσης, έχουν προστεθεί 9 ακόμα γλώσσες και επιπλεόν η Φωνητική Πληκτρολόγηση έχει αλλαχτεί σύμφωνα με το material στυλ.
  3

  Μια άλλη αλλαγή υπάρχει στις κάρτες καιρού, μετοχών όπου στην γωνία κάθε κάρτας μπορεί ο χρήστης να την παραμετροποιήση φέρνοντάς το στα μέτρα του.
  46
  Επιπλέον, στο κάτω μερος της εφαρμογής δεν υπάρχει πια το μενού όπου πηγαίναμε και κάναμε ότι αλλαγές θέλαμε. Αυτο έχει μεταφερθεί, swype προς τα δεξιά, όπως γίνεται και στην εφαρμογή του Gmail.

  Σε όσους δεν σας έχει έρθει ακόμα η ενημέρωση, μπορείτε να το κάνετε χειροκίνητα πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο. apk download

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

Για την καλύτερη εμπειρία χρήσης με το site μας, συμφωνείτε με την χρησιμοποίηση Cookies Περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close