3rd party Εφαρμογές

  Viber: Αλλαγή αριθμού χωρίς να διαγράψουμε τις συνομιλίες μας


  Κάθε update των εφαρμογών μας που έρχεται στις συσκευές μας, μας δίνει και κάτι νέο. Κάποιες φορές έχουμε μεγάλη αλλαγή στο αισθητικό κομμάτι, άλλες στο λειτουργικό. Αυτή τη φορά, η δημοφιλέστερη εφαρμογή επικοινωνίας στην χώρα μας, το Viber, αναβαθμίστηκε στην έκδοση 7.4.09 προσφέροντας κάτι απλό.

  ”Περισσότερα...”

  Προσφορά Game: Το " A Dark Room " δωρεάν στο PlayStore για λίγο μόνο

  A Dark Room
  Ένα από τα πιο περίεργα παιχνίδια που μπορείς να βρεις στο PlayStore είναι το "A Dark Room". Το συγκεκριμένο παιχνίδι υστερεί σε γραφικά. Βασικά δεν έχει γραφικά!!! Πρώτη φορά το είδα σε διάφορα sites και έπεσα πάνω του γιατί έχει συλλέξει εξαιρετικές κρτικές. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ξεκίνησε πρώτα να παίζεται στους διάφορους browsers και μετά το επόμενο βήμα ήταν το iOS. Το παιχνίδι αυτό αγαπήθηκε και μετά όπως συμβαίνει συχνά ήρθε και στην πλατφόρμα του Android.

  ”Περισσότερα...”

  Το Skype Lite ( Mingo ) είναι διαθέσιμο για Ινδία αλλά μπορείτε να το κατεβάσετε και εσείς

  skype-mingo
  Αν ρωτούσαμε όλους τους χρήστες Android συσκευών, τι θα ήθελαν περισσότερο, ένα από αυτά είναι πιο ελαφριές εφαρμογές. Οι developers άκουσαν το αίτημα αυτό και προχώρησαν σε δημιουργία πιο ελαφριών εφαρμογών αλλά όχι για τους κατόχους του δυτικού πολιτισμού. Οι περισσότερες εφαρμογές που είναι Lite, απευθύνονται κυρίως σε περιοχές με αδύνατο και αργό internet.Έτσι με λιγότερα Internet data θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις αγαπημένες τους εφαρμογές και να επικοινωνούν με άλλους ανθρώπους χωρίς να έχουνε ιδιαίτερες εκπτώσεις. Κάτι τέτοιο προωθεί και το Skype με την Lite έκδοση που είναι σε πειραματικό επίπεδο ακόμα.

  ”Περισσότερα...”

  Το ConnectBot, ένας από τους αγαπημένους SSH client αναβαθμίζεται με Material Design

  unnamed
  Όσοι ασχολούνται με Linux ή γενικότερα με UNIX συστήματα, ένα σημαντικό εργαλείο που χρησιμοποιούμε από τα Windows είναι ο Putty client που μας επιτρέπει να συνδεθούμε με ssh στον εκάστοτε SSH server. Προφανώς μπορούμε να συνδεθούμε και με telnet. Αυτό όπως είπαμε υφίσταται είτε στο Linux σε οποιαδήποτε έκδοση είτε σε άλλα UNIX συστήματα όπως τα MacOS ή σε πιο business προϊόντα, τα Cisco router/switches. Όταν έφτασε το Android θέλαμε έναν ανάλογο με το Putty εφαρμογή για να μπορούμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα. Εκεί έχουμε το ConnectBot που χρησιμοποιώ αλλά και το JuiceSSH που αρκετοί το χρησιμοποιούν. Εγώ όμως όχι γιατί είμαι καλυμμένος με το ConnectBot.

  ”Περισσότερα...”

  Ο Super Mario έρχεται στο Android σε δύο μήνες περίπου

  Super Mario androidmagazine.gr
  Ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια που γνωρίζουμε και έχουμε παίξει στο παρελθόν είναι ο Super Mario. Ειδικά όσοι είχανε την κονσόλα του Nintendo, σε κάθε εκδρομή ήταν must συσκευή. Βέβαια δεν είχαμε μόνο το Super Mario για παιχνίδι. Είχαμε και άλλα, αλλά θα επικεντρωθούμε λίγο στο Super Mario. H εταιρεία ξεκίνησε το λανσάρισμα του παιχνιδιού στο IOS όπου πηγαίνει αρκετά καλά. Μπορεί να είναι και ένας ανερχόμενος αντίπαλος του Pokemon Go που έπιασε απίστευτους αριθμούς χρηστών. Τώρα έχουμε την προσμονή να έρθει και στο Android οικοσύστημα όπου εκεί θα γίνει χαμός.

  ”Περισσότερα...”

  Οι συντομεύσεις εφαρμογών του Android 7.1 Nougat ξεκίνησαν να υποστηρίζονται και από τρίτες εφαρμογές

  Evernote

  Η ανακοίνωση των Google Pixel συσκευών, έφερε τα πάνω κάτω όσον αφορά την πορεία του Android μέσα από τα μάτια της Google και αυτό γιατί κατήργησε ονομάτα όπως το Nexus για χάρη της νέας πολιτικής. Πέρα από τις νέες συσκευές είχαμε και την ανακοίνωση του Android 7.1 Nougat που τώρα είναι σε Developer Preview έκδοση για τις τελευταίες Nexus συσκευές και το χαρακτηριστικό που μάς άρεσε και ουσιαστικά το αντέγραψε από την Apple ή την Huawei είναι οι συντομεύσεις εφαρμογών, κάτι σαν το 3D Touch και Force Touch αντίστοιχα των Apple και Huawei.

  ”Περισσότερα...”

  Βάλτε την Android συσκευή σας στο αυτόματο με το Automate

  ic_launcher-256
  Κατά την διάρκεια της χρήσης της Android συσκευή μας, μάς έχει παρουσιαστεί εκείνη η επιθυμία να γίνουν κάποια αυτοματοποιημένα πράγματα στην συσκευή μας που είτε έχει σχέση άμεσα με την συσκευή μας είτε έχει σχέση με τις εφαρμογές μας που μπορεί να κάνουν καθημερινά κάποια συγκεκριμένη διαδικασία. Στο PlayStore υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που μία από τις δημοφιλής είναι η Tasker αλλά προσωπικά δε με βόλεψε. Έτσι χρησιμοποιήσα την Automate και με άφησε απόλυτα ευχαριστημένο.

  ”Περισσότερα...”

  Η Pixel Google Camera διαθέσιμη για τα Nexus 5X και Nexus 6P

  pixel-camera-header
  Όταν ανακοινώθηκαν οι Google Pixel συσκευές, ήρθαν με μερικές υπηρεσίες και δυνατότητες που ήταν αποκλειστικές και μόνο για τις Pixel συσκευές. Όταν ακούσαμε για αποκλειστικότητα εφαρμογών σε Android συσκευή, πόσο μάλλον σε μία Google συσκευή, βάλαμε τα γέλια και ο λόγος είναι πως όλο και κάποιος Developer θα κατάφερνε να αποσπάσει τον κώδικα μίας εφαρμογής και να την κάνει διαθέσιμη στο Android κοινό. Κάτι τέτοιο έγινε και με την εφαρμογή Pixel Google Camera, η οποία για πρώτη φορά είναι τόσο καλή σε επίπεδο λογισμικού που σε συνδυασμό με τον καλό φακό των Pixel συσκευών, έχουμε εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

  ”Περισσότερα...”

  Ανακοινώθηκε ο Messenger Lite για να μη μάς κολάει η συσκευή μας

  messengerr_lite
  Το Facebook είναι μία από τις δημοφιλής πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπου με τα χρόνια σιγά σιγά εξελίσσει προσφέροντας νέες υπηρεσίες. Ένα από αυτά που έκανε στην πάροδο του χρόνου είναι η απόσχιστη του chat messenger από την κύρια εφαρμογή και την ύπαρξη του Facebook Messenger ώστε γίνονται από εκεί όλα τα chats, βιντεοκλήσεις κτλ. Τώρα η Facebook ανακοίνωσε και την Lite έκδοση για τις περιοχές όπου δεν έχουν δυνατό ίντερνετ και χρειάζεται μία εφαρμογή που κάνουν chat και να μη καταναλώνει πολλά MB.
  Έτσι βλέπουμε η Facebook να βάζει πονοκέφαλο στην WhatsApp όπου στις περιοχές με αργό ίντερνετ να έχει την προκαθεδρία. Έτσι θα υπάρξει ένας ανταγωνισμός με σκοπό η Facebook να πάρει το μερίδιο της στην πίτα των περιοχών για το αργό ίντερνετ. Πέρα όμως από την δυνατότητα να υπάρξει το Messenger Lite για αυτές τις περιοχές, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε και εμείς εδώ ακόμα στην Ελλάδα ώστε να μην επιβαρύνεται και να μη σέρνεται η αργή μας Android συσκευή χρησιμοποιώντας τον βαρύ Messenger όπως ακριβώς είναι και το Facebook. Ήδη θα θυμάστε πως ακόμα και για το Facebook που είναι μία από τις εφαρμογές που γονατίζουν το σύστημά μας, έχουμε το Facebook Lite που κάνει την ίδια δουλειά, είναι πιο ελαφρύς και μοιάζει αρκετά με το mobile site του Facebook.

  Το Messenger Lite παρ'ότι υπάρχει στο PlayStore, δεν είναι διαθέσιμη για την δική μας περιοχή, για την Ευρώπη και κατ'επέκταση για την Ελλάδα αλλά αξίζει να κάνετε μία προσπάθεια, μιας και το Messenger Lite δημιουργήθηκε για περιοχές όπως η Κένυα, Μαλαισία, Ταιλάνδη. Έτσι για την εγκατάστασή του έχουμε έτοιμο το APK όπου το κατεβάζουμε και το εγκαθιστούμε και έχουμε όλες τις λειτουργίες του Messenger σε μόλις 10MB. Ειδικά Android συσκευές που έχουν μικρό εσωτερικό χώρο, είναι ότι πρέπει.

  download-apk    google-play-store

  via

  ”Περισσότερα...”

  Το WhatsApp αναβαθμίζεται προσφέροντας νέα καλούδια και μελλοντική υποστήριξη GIF

  whatsapp

  Το WhatsApp είναι μία από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων και από τις πιο παλιές που παρ'ότι έχασε για μία περίοδο έδαφος έναντι του Viber. Έτσι το WhatsApp συνεχίζει τις αναβαθμίσεις του προσφέροντας νέες δυνατότητες και υπηρεσίες ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Αυτή την φορά έχουμε αρκετά πραγματάκια.

  ”Περισσότερα...”

  Ο MX Player αναβαθμίζεται προσθέτοντας υποστήριξη Multi-Window

  ap_resize.php1
  Μία από τις αγαπημένες μου εφαρμογές για την παρακολούθηση ταινιών ή μικρων βίντεο όποτε τύχει είναι η εφαρμογή MX Player. Ο συγκεκριμένος Player όπως και πολλές άλλες εφαρμογές, με την έλευση νέας έκδοσης Android ξεκινούν να αναβαθμίζουν τις εφαρμογές ώστε να είναι συμβατές μέχρι και την τελευταία έκδοση Android. Το ίδιο συνέβη και με τον MX Player.

  ”Περισσότερα...”

  Oasa Telematics: Η πρώτη επίσημη τελεματική εφαρμογή του ΟΑΣΑ για την ακριβή θέση και ώρα των λεωφορείων

  oasa
  Πόσες φορές εμείς που χρησιμοποιούμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα θέλαμε να ξέραμε πότε θα έρθει το λεωφορείο της γραμμής μας για να μην περιμένουμε τζάμπα στην στάση; Πάρα πολλοί. Πλέον αυτό αλλάζει.

  ”Περισσότερα...”

  Το Samsung Note 4 με την αναβάθμιση σε Android 6.0.1, μπορούμε να γράφουμε σε σβηστή οθόνη

  Step-3.jpg
  Μία ευχάριστη έκπληξη θα αντικρύσουν οι κάτοχοι των Samsung Galaxy Note 4. Και αυτό δεν είναι άλλο από την δυνατότητα να γράφουν σημειώσεις με την οθόνη σβηστή.

  ”Περισσότερα...”

  Το Viber αποκτάει end-to-end encryption στις συνομιλίες

  SecurityFeaturesΟι λέξεις κρυπτογράφηση και προστασία δεδομένων στον κυβερνοχώρο, έχουν αποκτήσει δεσπόζουσα θέση στις καθημερινές συζητήσεις μιας και πλέον όλοι χρήστες ζητάμε να είμαστε προστατευμένοι από κακόβουλες επιθέσεις ή οι συνομιλίες μας με φίλους ή με επαγγελαμτικούς συναδέλφους να είναι κάτω από απόλυτη εμπιστευτικότητα που αυτό επιτυγχάνεται με την κρυπτογράφηση.

  ”Περισσότερα...”

  Το WhatsApp αποκτάει πλέον κρυπτογράφηση στα μηνύματα μεταξύ των συνομιλητών

  whatsapp-new1
  Το θέμα της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας των συνομιλιών μας, είναι ένα θέμα που καίει αρκετούς χρήστες στο κατά πόσο τα δεδομένα και οι συνομιλίες είναι ασφαλείς και δεν επεμβαίνει τρίτος για να υποκλέψει αυτά τα στοιχεία.

  ”Περισσότερα...”

  Μετατρέψτε την κάμερα της συσκευή σας σε DSLR με χρήση του Open Camera

   

  ic_launcher

  Έχοντας πολύ μικρή επαφή με το άθλημα της φωτογράφησης σε mobile επίπεδο που περιορίζεται σε κάποια φώτο στα γρήγορα ενός αντικειμένου ή κάποιου  χειρόγραφου σημειώματος που χρειαζόταν να το αποθήκευση για να το έχω μαζί μου πάντα, ήμουν ικανοποιημένος με την stock εφαρμογή AOSP ή αργότερα με την Google Camera για αυτά τα απλά και γρήγορα πράγματα χωρίς να νοιαζομαι για την ποιότητα. Όλα αυτά μέχρι που κατά τύχη σε κάποια αναζήτηση στο play store, βρέθηκα στην εφαρμογή open camera όπου την είδα διαφορετικά. Ας τα πάρουμε από την αρχή.

  ”Περισσότερα...”

  Move to iOS; Καλύτερα όχι

  Screenshot_1
  Η Apple θέλοντας να δώσει και αυτή το παρόν στο Android, λάνσαρε την εφαρμογή "Move to iOS" με την ανακοίνωση του iOS 9. Η εν λόγω εφαρμογή υπόσχεται ασφαλή μεταφορά των δεδομένων και τον στοιχείων από Android συσκευή στο iOS και κατ'επέκταση κατά κύριο λόγω στο iPhone. Πόσο καλή όμως ήταν αυτή η προσπάθειά της; Όχι και τόσο καλή. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

  ”Περισσότερα...”

  Διαθέσιμο Microsoft Word, Excel, PowerPoint για τα smartphone

  image

  Μία από τις αγαπημένες μας εφαρμογές που χρησιμοποιούμε είτε στους υπολογιστές μας είτε στα tablet είναι η σουίτα office που περιλαμβάνει το Microsoft Word, Excel και PowerPoint. Η συγκεκριμένη σουίτα ήταν σε δοκιμαστική λειτουργία και μόνο για τα Android tablet.

  ”Περισσότερα...”

  Δωρεάν επί πληρωμή εφαρμογές στο Play Store

  free-app-of-the-week-androidmagazinegr
  Η Google θέλοντας να κάνει ακόμα πιο ελκυστικό το ήδη πλούσιο Play Store, προχώρησε στην δημιουργία μιας νέας ενότητας με όνομα "δωρεάν εφαρμογή κάθε βδομάδα". Από το όνομα καταλαβαίνουμε πως θέλει να παρέχει δωρεάν εφαρμογές που μέχρι πρότινος ήταν επί πληρωμή.

  ”Περισσότερα...”

  Google Chrome ή Dolphin Browser?

  chrome dolphin androidmagazine.gr
  Κάθε νέα συσκευή που έρχεται στα χέρια μας είτε με αγορά είτε δοκιμάζοντάς την από κάποιον φίλο ή σε κάποιο κατάστημα, συνήθως την ελέγχουμε πόσο γρήγορα scrollάρει. Μετά από λίγα λεπτά είναι η σειρά του browser, και συγκεκριμένα του Chrome μιας και έρχεται προεγκατεστημένος. Είναι όμως ο καλύτερος ή έχουμε και εναλλακτική; Το αντίπαλο δέος ο Dolphin Browser.
  Πάμε να δούμε ποιος από τους 2 είναι καλύτερος ή ποιος μάς ταιριάζει καλύτερα.

  Google Chrome
  Chrome androidmagazine.gr

  Ο Google Chrome είναι ένας browser που όπως είπαμε πιο πάνω έρχεται προεγκατεστημένος σε όλες σχεδόν τις συσκευές αφήνοντας πίσω τους τον AOSP broswer που υπήρχε παλιότερα. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι ο πιο δημοφιλής με τα περισσότερα downloads. Πάμε όμως να το δούμε στα πιο ενδότερά του. Ο Chrome σε κάθε αναβάθμισή του προσφέρει νέα καλούδια κάνοντας την περιήγηση ακόμα πιο διασκεδαστική, προσφέροντας νέες δυνατότητες χάρη στους αλγόριθμους της Google.

  Αυτά είναι ο συγχρονισμός σε όλες τις πλατφόρμες ώστε να έχεις το ίδιο περιεχόμενο παντού, σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα. Αυτό επιτυγχάνεται κάνοντας sign in στον Chrome τόσο στην Android συσκευή σας όσο και σε άλλες συσκευές όπως PC.

  Ένα άλλο είναι η εξοικονόμηση δεδομένων όπου καθώς πλοηγούμαστε σε διάφορες ιστοσελίδες, ο Chrome προσπαθεί να αποκόψει κάποια πράγματα από το να τα κατεβάσει προς απεικόνιση στην συσκευή σας και έτσι αυξάνεται η ταχύτητα ανοίγματος των ιστοσελιδών.

  Επιπλέον έχει την επιλογή για γρήγορο σερφάρισμα όπου καθώς πληκτρολογείς την λέξη ή το site που θες να επισκεφτείς, σου εμφανίζεται με πρόβλεψη λέξεις ή και το site που θες να πάς. Επίσης, στην ιστοσελίδα που βρίσκεσαι σου δίνει την δυνατότητα να μεταφράσεις το περιεχόμενο στην γλώσσα που θες και μπορείς να κάνεις φωνητική αναζήτηση όπως και επίσης έχει και το tap on search όπου επιλέγοντας μία λέξη σου εμφανίζεται ένα search αυτής της λέξης αυτόματα από κάτω.

  Τέλος μπορείς να ανοίξεις νέα καρτέλα όπου θα είσαι σε ανώνυμη περιήγηση και μέσα από εκεί μπορείς να πλοηγηθείς παντού αλλά όταν κλείσεις την καρτέλα αυτή, θα χαθούν όλο το ιστορικό και οι κωδικοί πρόσβασης που έχεις εισάγει όπως και επίσης οποιαδήποτε cookies.

  Dolphin Browser
  unnamed

  Ο Dolphin browser είναι από τους αγαπημένους browser στην Android κοινότητα, και η σίγουρη επιλογή όταν δεν θέλεις τον Chrome. Ο Dolphin browser θεωρείται από τους πιο γρήγορους και αξιόπιστους browser που έρχεται και αυτός με αρκετά καλούδια. Πάμε να τα δούμε.

  Gestures: Με τα gestures, μπορεί κάποιος να "ζωγραφίσει" ένα σύμβολο στην οθόνη της συσκευής και ο dolphin θα αναγνωρίζει αυτό το σύμβολο για να σε πάει σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα που έχεις ορίσει.

  Sonar: Είναι μία λειτουργία φωνητικής αναζήτησης όπου χρησιμοποιώντας την φωνή σας, μπορείτε να αναζητήσετε και να μεταβείτε στην ιστοσελίδα που θέλετε

  Υποστήριξη Flash Player: Ένα πρόβλημα που υπήρχε με το Android ήταν ότι δεν υποστηριζόταν ο flash player στις ιστοσελίδες ακόμα και στον Chrome, όπου τώρα συμπεριλαμβάνεται στον Dolphin.

  Υποστήριξη πολλαπλών tabs: Με αυτό απλά το περιβάλλον είναι όπως είναι και στους browser των υπολογιστές μας.

  Παροχή διάφορων θεμάτων που μπορεί να έχετε στο background σας, γρήγορη κλήση, όχι κανονικών κλήσεων αλλά εικονίδια που περιέχουν τις αγαπημένες ιστοσελίδες σας

  Συγχρονισμός: Ο συγχρονισμός έχει σχέση με το να έχετε το ίδιο περιεχόμενο, τα ίδια tabs, το ίδιο ιστορικό σε όλες της πλατφόρμες ακόμα και στους desktop υπολογιστές σας προσθέτοντας το πρόσθετο του Dolphin browser.

  Κοινοποίηση: Με την κοινοποίηση μπορείτε απλά να επιλέξετε μία λέξη ή μία πρόταση ή γενικά περιεχόμενο από τον Dolphin Browser και να το κοινοποιήσετε στα διάφορα social media ή ακόμα να τα αποθηκεύσετε στο Evernote.

  The Battle

  Από τους δύο browser θεωρούμε πως καλύτερος είναι ο Dolphin Browser σε σχέση με τον Chrome και αυτό σε πρώτη φάση, ο Dolphin είναι ένας πολύ ελαφρύς περιηγητής με πάρα πολλά καλούδια. Αυτό που έχει σημασία είναι κατ'αρχήν να ανοίγει και να ανταποκρίνεται γρήγορα στις εντολές που του δίνεις, κάτι που έδω υπερτερεί και πάλι ο Dolphin σε συσκευές χαμηλότερης ισχύς. Επιπλέον, σου δίνει μία ελευθερία που μπορεί να κάνεις σχεδόν ότι θέλεις κάνοντας αξιόπιστο το πρόγραμμα περιήγησης για την Android συσκευή σας. Ο Chrome είναι και αυτός ένας πολύ καλός browser που αν ξεπεραστεί η το εμπόδιο της διαφορετικότητας των συσκευών που υπάρχουν, θα είναι από τους κορυφαίους. Σε συσκευές με μεγαλύτερη ισχύ, ο Chrome ρολάρει απίστευτα καλά, υπακούοντας στις οποιεσδήποτε εντολές που του δίνεις. Ένα σημαντικό point είναι πως σε κάθε ενημέρωσή του μάς δίνει καλούδια που υπάρχουν σε ολόκληρο λογισμικό. Ένα παράδειγμα το tap on serach, που υπάρχει μόνο στην preview έκδοση Android M.

  Εν κατακλείδι, θεωρούμε το Dolphin εξαιρετική επιλογή για συσκευές χαμηλής ισχύος ενώ για συσκευές που είναι άνω του μετρίου μπορούν να χρησιμοποιήσουν εξ'ίσου το ίδιο μιας και η απόδοσή τους είναι το ίδιο τρομερά καλή.

  ”Περισσότερα...”

  Το Apple Music πάει Android

  apple music in play store
  Χθές 8 Ιουνίου είχαμε το keynote από την Apple για το 2015 που γενικά ανακοινώνει προθέσεις και καταστάσεις για το προσεχές διάστημα για τις συσκευές της. Αυτό που μάς έκανε εντύπωση είναι ότι η Apple πάει Android. 

  ”Περισσότερα...”

  Επιλογή messenger - WhatsApp ή Viber?

  viber-vs-whatsapp
  Καθώς συνεχίζεται η ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος Android με πρόσφατη ανακοίνωση της νέας έκδοσης Android σε πειραματικό επίπεδο, το Android M, οι εφαρμογές συνεχίζουν και αυτές την ανάπτυξή τους ώστε να είναι πιο σταθερές αλλά και να ακολουθούν το design της κάθε έκδοσης λειτουργικού. Στην παρούσα φάση για το Android είναι το Material Design. Σήμερα θα αναφερθούμε σε 2 πολύ δημοφιλής εφαρμογές που στην αρχή ξεκίνησαν διαφορετικά και σιγά σιγά οι υπηρεσίες τους συγκλίνουν. Ο λόγος για το Viber και το WhatsApp. 

  ”Περισσότερα...”

  Τα tablet των LG και Sony θα έρχονται με προεγκατεστημένο το office της Microsoft

  microsoft apps in tablet android

  Όταν ήταν να ανακοινωθεί το Samsung Galaxy S6, είχε ειπωθεί ότι θα έρχεται με προεγκατεστημένες εφαρμογές της Microsoft όπως το Skype ή το Microsoft Office. Ο λόγος που "άφησε" η Samsung κάτι τέτοιο είναι επειδή χρησιμοποιεί πατέντες κατωχυρωμένες από την Microsoft, οπότε σαν αποτέλεσμα έχει οι υπόλοιπες εταιρίες που χρησιμοποιούν τις πατέντες της, να της αποδίδουν και το ανάλογο ποσό που τους αναλογεί ανάλογα το πλήθος των πατεντών που χρησιμοποιούν.

  Έτσι, οι εταιρίες που κατασκευάζουν smartphone ή tablet, θέλοντας με κάποιο τρόπο να μειώσουν το κόστος για την συσκευή που δημιουργούν, προχώρησαν σε συμφωνία με την Microsoft όπου εφαρμογές της να είναι προεγκατεστημένες στις επόμενες συσκευές που βγάζουν. Σίγουρα οι καταναλωτές που θέλουν όσον το δυνατόν καθαρό Android για καλύτερη εμπειρία χρήσης, δυσανασχετίζουν αλλά από την άλλη οι εταιρίες παίρνουν μία ανάσα.

  Πάνω σε αυτό η Microsoft ανακοίνωσε ποιες εταιρίες θα έρχονται με προεγκατεστημένο office στα tablet τους που περιλαμβάνει τα Word, Excel, Powerpoint, OneNote, OneDrive και το Skype. Στον κατάλογο που ανακοίνωσε η Microsoft βλέπουμε πως οι περισσότερες είναι άγνωστες αλλά μόνο 2 μεγάλες και γνωστές υπάρχουν που είναι η Sony και η LG.

   

  • Axdia International GMBH (Germany)
  • Cube (China)
  • DL (Brazil)
  • General Procurement (United States)
  • Grupo Nucleo (Argentina)
  • Haier (China)
  • Inco (Mexico)
  • Ionik GBMH (Germany)
  • Iview (United States and Latin America)
  • Multilaser (Brazil)
  • Noblex (Argentina)
  • Pacific / Vulcan (Mexico)
  • Philco (Argentina)
  • Positivo (Brazil)
  • Prestigio (Europe, Middle East, and Asia)
  • Teclast (China)
  • TMAX Digital (North America)
  • Wortmannn (Germany)

  via

  ”Περισσότερα...”

  Το VLC αναβαθμίζεται με υποστήριξη αναπαραγωγής στο παρασκήνιο

  VLC-player-android
  Ένας από τους πιο δημοφιλής media player που υπάρχουν στο Play Store αλλά και γενικά και στους υπολογιστές, αναβαθμίζεται προσφέροντας νέες ενδιαφέρουσες λειτουργίες που γενικά θέλαμε να έχουν κάποιες εφαρμογές μας. Ο λόγος για το VLC που φτάνει αισίως στην έκδοση 1.3.2. Πάμε να δούμε τι προσφέρει αυτή η νέα έκδοση του VLC player.

  ”Περισσότερα...”

  Πραγματοποιήστε video κλήσεις από τον Messenger του Facebook


  Η εταιρία Facebook ανανκοίνωσε πρόσφατα την δυνατότητα να πραγματοποιείται βίντεο κλήσεις κατευθείαν από τον Messenger του Facebook το οποίο δουλεύει και για τις 2 πλατφόρμες λειτουργικού συστήματος απροβλημάτιστα.

  ”Περισσότερα...”

  Amazon App Store: δωρεάν εφαρμογές παιχνίδια αξίας 105$


  Όπως συμβαίνει σε αρκετά τακτικά διαστήματα, η Amazon μέσω του App Store της στις Android συσκευές, διαθέτει για άλλη μία φορά εφαρμογές και παιχνίδια τους οποίους η αξία του αγγίζει τα 105$.

  ”Περισσότερα...”

  Ο Δούρειος Ίππος της CyanogenMod μπήκε επίσημα στο Android

  Microsoft signs partnership with Cyanogen, bundled apps and services on their way
  Στα μέσα Ιανουαρίου ήταν μεγάλη η αίσθηση που είχε προκαλέσει η Cyanogen όταν είχε αναφέρει ότι θέλει να πετάξει την Google έξω από το Android από τα επίσημα χείλη του CEO της.

  ”Περισσότερα...”

  Η LG ανακοίνωσε το UX 4.0, κάνοντας ντεπούτο στο LG G4


  Η LG στο πλαίσιο της ανάπτυξης και ικανοποιήσης των πελατών της σε επίπεδο smartphone, ανακοίνωσε χθες το νέο User Interface που θα χρησιμοποιήσει στις επόμενες συσκευές της με όνομα UX 4.0

  ”Περισσότερα...”

  Το WhatsApp αναβαθμίζεται στην έκδοση 2.12.19 και μάς προσφέρει την δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσεων


  Μία από τις δημοφιλής εφαρμογές αποστολής μηνυμάτων, το WhatsApp, απέκτησε την δυνατότητα να πραγματοποιεί κλήσεις ύστερα από πολλές beta εκδόσεις και ύστερα από την δυνατότητα να δίνεται σε λίγους με χρήση προσκλήσεων φτάνοντας αισίως στην έκδοση 2.12.19.

  Πάμε να δούμε τα κυριότερα χαρακτηριστικά τής νέα αυτής υπηρεσίας από το Whatsapp. Κατ' αρχήν ανοίγοντας την εφαρμογή, θα σας εμφανιστεί μία νέα καρτέλα με όνομα "CALLS". Μπαίνοντας εκεί μέσα βλέπουμε όλο το ιστορικό κλήσεων με το WhatsApp αλλά αναβαθμίζοντας την εφαρμογή, το πιο συνηθισμένο είναι να είναι άδειο. Σε περίπτωση που θέλετε να πραγματοποιήσετε κλήση σε μία επαφή και η οποία δεν έχει ενημερώσει το WhatsApp, θα σάς εμφανίσει ένα μήνυμα σφάλματος όπου λέει οτι "η επαφή που θέλετε να καλέσετε, δεν έχει ενημερώσει την εφαρμογή". Επιπλέον, αν καλέσετε κάποιον ο οποίος είναι offline, τότε θα λάβετε τόνο απασχολημένο.

  Όσον αφορά τις λειτουργίες κλήσης, μπορείτε να χρησιμοποιείται είτε το ακουστικό είτε να βάλετε την κλήση σε ανοιχτή ακρόαση με την χρήση μεγαφώνου. Επιπλέον, κατά την διάρκεια της κλήσης εμφανίζεται όπως είναι φυσιολογικό ο χρόνος της κλήσης καθώς και επίσης το κουμπί τερματισμό κλήσης.

  whatsapp-calling-4whatsapp-calling-2

  Από τα παραπάνω, το WhatsApp έφτασε σε επίπεδο άλλων εφαρμογών που διαθέτουν τηλεφωνικές δυνατότητες, και μπορούμε να πούμε ότι θέλει να ανταγωνιστεί το Viber που είναι κυρίαρχο όσον αφορά την κλήση. Το καλό που έχει ακουστεί από αναφορές χρηστών που το χρησιμοποιούν, είναι η ποιότητα ήχου κατά την διάρκεια κλήσης η οποία είναι αρκετά υψηλή και αυτό είναι σημαντικό κατά την γνώμη μας.

  Τέλος να πούμε ότι η τηλεφωνική δυνατότητα υπάρχει και στην έκδοση 2.12.5 αλλά σίγουρα δεν είναι ολοκληρωμένη η εφαρμογή. Για την τελευταία stable έκδοση, μπορείτε είτε να το κατεβάσε και να το εγκαταστήσετε με το παρακάτω apk ή μπορείτε να πάτε στην ιστοσελίδα της WhatsApp και να το κατεβάσετε από εκεί και να το εγκαταστήσετε. Σημειώνουμε, ότι για την εγκατάσταση του χρειάζεται να είναι ενεργοποιημένο η ρύθμιση εγκατάστασης εφαρμογών από άγνωστες πηγές. Η Google αναφέρει στο android άγνωστες πηγές τις εφαρμογές εκείνες που δεν υπάρχουν στο PlayStore. Υποθέτουμε ότι σύντομα θα ανέβει και η τελευταία έκδοση και στο Play Store.

  apk download: εδώ
  whatsapp web site: εδώ

  πηγή

   

   

  ”Περισσότερα...”

  SwipeBack, ένα xposed module που μπορεί να αντικαταστήσει το κουμπί Back με υποστήριξη για Lollipop


  Το xposed framework όταν εισήχθει στις Android συσκευές που είναι root, έδωσε την δυνατότητα να αποκτήσουμε features που υπάρχουν είτε σε custom rom είτε

  ”Περισσότερα...”

  Scrapbooks: Το Photoalbum του Facebook μόνο για μωρά


  Το Facebook έχει κάνει καλή δουλειά στο να μπορέσει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του χρηστών του προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά που

  ”Περισσότερα...”

  Το Facebook λανσάρει 4 νέες εφαρμογές για τον Facebook Messenger


  Πριν καιρό, το Facebook υποχρέωσε τους πελάτες της που χρησιμοποιουν την εφαρμογή Facebook να εγκαταστήσουν την εφαρμογή Messenger η οποία βασικός του σκοπός είναι να αντικαταστήσει το build-in messenger που είχε στη Facebook εφαρμογή. Ετσι αν κάποιος ήθελε να κάνει chat ή να στείλει ένα προσωπικό μήνυμα, αυτό το έκανε με την εφαρμογή Messenger. Με αυτό τον τρόπο θα αποσυμφοριζόταν η κύρια εφαρμογή κάνοντάς την πιο ελαφρύ.

  Τώρα το Facebook προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, θέλοντας να εμπλουτίσει τον Messenger με νέες εφαρμογές ειδικά για αυτό. Ετσι βλέπουμε να εισάγει τις εφαρμογες Selfied, Shout, Sound Clips και Strobe που έχουν σκοπό να βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης και επιπλέον να κάνουν τον χρήστη να "κολλήσει". Πάμε να τα δουμε ένα ένα και να τα σχολιάσουμε.

  Το Selfied είναι μια εφαρμογή για selfies που σαν σκοπό έχει διάφορες selfie φωτογραφίες που βγαζετε να τις δηλώσετε για συγκεκριμένο mood. Δηλαδή αν έχετε μια χαρούμενη φωτογραφία σας και την έχετε συνδέσει με το χαρούμενο mood, τοτε η φωτογραφία που θα υπάρχει στον Messenger, θα είναι η χαρούμενη selfie που συνδέσατε στο mood αυτό.
  unnamed (2)

  download Selfied from Play Store

  Το Shout είναι μια εφαρμογή οπου σου επιτρέπει να ορισεις σαν thunbail ενος YouTube βίντεο που θέλεις να μοοραστεις μια φωτογραφία σου με δυνατοτητα προσθήκης έκφρασης.
  unnamedunnamed (1)unnamed (2)

  download Shout from Play Store

  Το Sound clips είναι μια εφαρμογή που διαθέτει προεγκατεστημένους αστείους ήχους και μπορείτε να τους στείλετε κατά την διάρκεια μιας συνομιλίας. Αυτό θα έχει αρκετή πλάκα.

  unnamed (5)unnamed (4)

  download Sound Clips from Playstore

  Το Strobe είναι μια εφαρμογή που σου επιτρέπει να δημιουργήσεις gif αρχεία με χρήση των φωτογραφιών σου και να τα αποστείλεις στους φίλους σου. Δε ξέρω αν βοηθάει στην καθημερινότητα αλλά κανά 2 φορές για πλάκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

  unnamed (8)unnamed (7)

  Download Strobe from Play Store

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Η TWRP recovery φτάνει στην έκδοση 2.8.6.0 προσφέροντας υποστήριξη στο Aosp 5.1


  Μία από τις διαθέσιμες recovery που βάζουμε όσοι το επιχειρήσουμε στα smartphone μας είναι η Team Win Recovery Project ή αλλιώς TWRP όπως την γνωρίζουμε αναβαθμίζεται και φτανει στην έκδοση 2.8.6.0 προσφέροντας κάποια νέα καλούδια σε επίπεδο βελτιώσεων καθώς επίσης και υποστήριξη στην Android AOSP 5.1.

  Συγκεκριμένα, οι αλλαγές που διαθέτει είναι η χρηση pattern για αποκρυπτογράφηση, διόρθωση προβλημάτων με το πληκτρολόγιο καθώς και κάποια άλλα που αναφέρονται παρακάτω στο changelog.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Με χρήση του Xposed framework διορθώνουμε το Lollipop Memory Leak πριν το επίσημο fix


  Όταν είχε εμφανιστεί το Android 5.0 Lollipop, εκτός από τα πολλά καλούδια που μας πρόσφερε κάνοντας την συσκευή μας αγνώριστη, μάς άφησε και με ένα bug το οποίο για να διορθωθεί πέρασε πολύς καιρός. Το συγκεκριμένο bug είναι το γνωστό μας Memory Leak το οποίο έχουμε διαρροή στην διαθέσιμη μνήμη της συσκευής μας κάνοντας κάποιες φορές τις εφαρμογές μας να κρασσάρουν και να κλείνουν.

  Όταν τελικά επήλθε η διόρθωση του συγκεκριμένου bug το οποίο είχε φτάσει πολύ ψηλά σε rank λόγω του πολύ χρόνου που έμενε αδιόρθωτο και το μόνο που έλειπε ήταν να το δούμε στην επόμενη αναβάθμιση του Android Lollipop δηλαδή στην έκδοση 5.1. Δυστυχώς, αυτό δεν έγινε κάνοντας αναφορές η Google ότι θα εντάξει την διόρθωση του bug στην επόμενη αναβάθμιση η οποία μπορεί να είναι μικρή, κάνοντας λόγο για την 5.1.1.

  Η έκδοση 5.1.1 μάς είναι άγνωστο πότε θα έρθει με αποτέλεσμα να "κουβαλάμε" το πρόβλημα αυτό μέχρις ότου αναβαθμιστεί. Για καλή μας τύχη, αυτό μπορεί να γίνει ακόμα πιο γρήγορα με την χρήση του xposed framework όπου καταφέρανε να εντάξουν την διόρθωση σε συστήματα που τρέχουν μέχρι Android 5.0.2 έκδοση. Να θυμίσουμε ότι χρειάζεται να είμαστε root για να πραγματοποιήσουμε την εγκατάσταση του xposed framework και μία μικρή διαδικασία με χρήση custom recovery. Αν είστε εξικοιωμένοι με αυτό ανατρέξτε στο νήμα του xda για περισσότερες πληροφορίες για την διόρθωση του Memory Leak.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Amazon AppStore γιορτάζει 4 χρόνια και προσφέρει δωρεάν εφαρμογές και παιχνίδια αξίας 105$


  Ανά τακτά διαστήματα, η Amazon μέσω του Appstore της προσφέρει δωρεάν επί πληρωμή εφαρμογές οι οποίες όλες μαζί έχουν αξία 110$. Η προσφορά ισχύει μέχρι τις 21 Μαρτίου.

  Οι εφαρμογές και παιχνίδια είναι στον αριθμό 34 και μεταξύ αυτών βρίσκουμε κάποιες ιδαίτερα ενδιαφέρουσαν που δεν μπορούμε να τα βρούμε στο Play Store μιας και η Google τα απαγόρεψε λόγω ανταγωνισμού. Κάποια από αυτά που θεωρούμε κάπως αξιοσημείωτα είναι τα Repix, FolderSync,OpenDocument Reader, Cross DJ Pro.

  Το Amazon AppStore μπορείτε να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε στην συσκευής σας στο παρακάτω link.

  Amazon AppStore download

  Πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Ο Super Mario ετοιμάζει βαλίτσες για το Android Play store

  Mario goes mobile: Nintendo and DeNA partner on smartphone games
  Πόσοι από εμάς δεν έχουμε παίξει στο παρελθόν αλλά ακόμα και τώρα παιχνίδια σε παιχνιδοκονσόλα της Nintendo έχοντας αγαπημένο τον Super Mario. Υπήρχαν βέβαια και κάποιοι emulators που μπορεί να παίζανε αυτά τα παιχνίδια αλλά δεν είχε πάντα επιτυχία. Αυτό αλλάζει σιγά σιγά, μιας και ο developer του Super Mario αλλά και άλλων επιτυχιών όπως το Final Fantasy, Blood Brother και άλλα, ο DeNA, θα συνεργαστεί με την Nintendo για να φέρει τα παιχνίδια στα smartphone και τα tablets.

  O CEO της Nintendo είχε ενημερώσει ότι θα βγάλουν μία εφαρμογή για φορητές συσκευές, φωτογραφίζοντας το Play Store, όπου θα είναι η βάση ώστε να μπορούν να παίξουν οι χρήστες παιχνίδια και όχι μεταφορά των παιχνιδιών στο Play Store ένα προς ένα. Ουσιαστικά πρόκειται για υπηρεσία σαν αυτό της Sony με το Playstation. Παρ' ότι δεν θα υπάρξει ακριβής μεταφορά των εφαρμογών στο PlayStore, δεν απαγορεύει σε όποιον προγραμματιστή να χρησιμοποιήσει τους χαρακτήρες που υπάρχουν σε παιχίδια της Nintendo, σαν τον Mario.
  πηγή via

  ”Περισσότερα...”

  Το Teamviewer υποστηρίζει πλέον το Android TV

  Cover art
  Σκέφτεστε να βάλετε το Nexus Player στην τηλεόραση των γονιών σας για να γνωρίσουν με την χρήση του τηλεχειριστήριο τον απίθανο κόσμο του Android; Καλά το σκέφτεστε από την στιγμή που συνήθως οι γονείς μας περνάνε τον περισσότερο χρόνο τους πάνω σε μία τηλεόραση.

  Τι γίνεται όμως αν για κάποιο λόγο θέλουν βοήθεια και εσείς δεν είστε κοντά ώστε να τους βοηθήσετε σε κάτι που είτε κάνουν λάθος είτε δεν κατανοούν; Την λύση την φέρνει το Teamviewer, το γνωστό σε όλους πρόγραμμα που μας επιτρέπει να μπαίνουμε προσωρινά σε κάποιον υπολογιστή ώστε να βοηθήσουμε αυτόν που βρίσκεται στην άλλη μεριά με κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Το ίδιο συμβαίνει στα smartphone και στα tablet. Τώρα έρχεται και η υποστήριξη του Nexus Player που μας επιτρέπει να κάνουμε αυτό ακριβώς το πράγμα, να μπαίνουμε στο Nexus Player και να βοηθάμε αυτόν που θέλουμε σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζει με την συσκευή του σε επίπεδο software. Αξίζει.

  Teamviewer Quick Support

  ”Περισσότερα...”

  Ο αγαπημένος μας Nova Launcher έρχεται με Material Design


  Αρκετές φορές έχει χρειαστεί να αλλάξουμε τον Launcher μας λόγω των έξτρα δυνατοτήτων που μας δίνει, την έξτρα παραμετροποίηση αλλά και μεγαλύτερη ταχύτητα. Ένας από αυτούς είναι και ο Nova Launcher ο οποίος ήρθε και η δική του σειρά να αναβαθμιστεί σε μία καινούργια έκδοση που αισθητικά έχει ταυτότητα material design που έχει εισάγει η Google με την έλευση του Android Lollipop.

  Κάποια από τα νέα χαρακτηριστικά είναι ότι μπορείτε να προσθέσετε άπειρες σελίδες ενώ πρίν είχε όριο τις 9 ή την δυνατότητα να αλλάξεις το χρώμα της σελίδας που βρίσκεσαι.

  Μπορείτε να κατεβάσετε την beta έκδοση του Nova launcher πατώντας εδώ

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  PhotoMath: Μία εφαρμογή για αυτούς που θέλουν να κάνουν γρήγορες μαθηματικές πράξεις

  Cover art
  Μία ενδιαφέρουσα εφαρμογή ενδεχομένως να είναι η αγαπημένη των παιδιών που πηγαίνουν σχολείο και το όνομά της PhotoMath.

  Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της εφαρμογής αυτής είναι ότι μπορεί να σου λύσει εξισώσεις χρησιμοποιώντας την κάμερα της Android συσκευής σου. Με μία τέτοια εφαρμογή γλιτώνεις χρόνο όταν βιάζεσαι πολύ αλλά δεν ενδείκνυται για συνεχή χρήση από τα παιδιά ειδικά όταν βρίσκονται σε στάδιο μόρφωσης.

  Όπως τα λυσάρια που μας δίνανε στο σχολείο με την λογική να σου πουν το τελικό αποτέλεσμα σε κάποια άσκηση με σκοπό να δεις αν το αποτέλεσμα που βρήκες είναι σωστό, κάτι αντίστοιχο είναι και αυτό χρησιμοποιώντας βέβαια την τεχνολογία.
  Χαρείτε το και κάντε πλάκα στους φίλους!

  Play Store: download

  ”Περισσότερα...”

  Ποιος δε θέλει 50GB cloud χώρο εντελώς δωρεάν και με κρυπτογράφηση δεδομένων;


  Πριν λίγο καιρό έπεσε στην αντίληψη μου το MEGA cloud service που υποσχόταν 50GB χώρο αποθήκευσης μαζί με κρυπτογράφηση δεδομένων.

  Αυτό που με τράβηξε πιο πολύ είναι η κρυπτογράφηση των δεδομένων και αυτό είναι πολύ σημαντικό και σπουδαίο μιας και η διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων έχει καταστεί σαν νούμερο ένα προτεραιότητα για το ψηφιακό κόσμο. Θυμηθείτε τι σάλος είχε ξεσπάσει με την Apple όπου φωτογραφίες και βίντεο διάσημων και μη έπεσαν θύμα των χακερς. Σίγουρα κάποιοι μπορεί να χάρηκαν με τις διαρροές αυτές αλλά σε καμία περίπτωση δε θα θέλαμε να μας συμβεί.

  Ένας ακόμη λόγος που ισχυροποιεί την   υπηρεσία αυτή και την ασφάλεια της είναι ότι ο ιδρυτής της είναι ο ιδρυτής του megaupload Kim Dotcom που έχει δεχτεί απίστευτη επίθεση από την Αμερική χαρακτηρίζοντάς τον απειλή λόγω πνευματικών δικαιωμάτων. Με βάση αυτό, η πλατφόρμα αυτή έχει δώσει έμφαση στην ασφάλεια και για αυτό εισάγει την κρυπτογράφηση δεδομένων στους server της, ενώ όταν κατεβαίνουν τα data είτε στον υπολογιστή είτε στο κινητό σας αποκρυπτογραφουνται.

  Οι υπηρεσίες που παρέχει είναι επαφές, διαμοιρασμό αρχείων σε τρίτους, κάδος ανακύκλωσης, ανέβασμα φωτογραφιών από την συσκευή σας, και υποστήριξη client για τα Linux, Windows, Mac όπως ακριβώς υπάρχει με το dropbox με την διαφορά της κρυπτογράφησης των δεδομένων σας που σαν αποτέλεσμα έχει ακόμη και άν κάποιος καταφέρει να έχει πρόσβαση στα αρχεία σας στους server, δε θα μπορεί να δει τι περιέχουν μιας και είναι κρυπτογραφημένα τα δεδομένα.

  Χαρείτε το μεγάλο χώρο που σας δίνεται και θεώρηστε το ως ένα ασφαλή χώρο στο cloud για τα data σας.
  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Ακούστε YouTube χωρίς να χρειάζεται να έχετε ανοιχτή την οθόνη της συσκευής σας


  Πόσες φορές το έχουμε πάθει, όταν θέλαμε να χρησιμοποιούσαμε το YouTube για να ακούσουμε κάποιο τραγούδι ή να δούμε κάποιο βίντεο, είχαμε συχνά το "άγχος" να μην μας κλείσει η οθόνη ή να μην πατήσουμε το home button της Android συσκευής μας γιατί σαν αποτέλεσμα θα είχαμε να σταματήσει το βίντεο.

  Τότε σηκώναμε τα χέρια ψηλά παρακαλώντας την Google να κάνει κάτι για αυτό στις επόμενες αναβαθμίσεις ή αρχίζαμε νευριασμένοι να ψάχνουμε στο Google Play για κάποια εφαρμογή που θα σου δίνει την δυνατότητα να ακούς την μουσική σου από το YouTube ακόμα και αν είσαι σε κάποια άλλη εφαρμογή είτε ακόμα και αν σβήσει η οθόνη για λόγους οικονομίας και λιγότερης κατανάλωσης της μπαταρίας.
  Σίγουρα υπάρχουν εφαρμογές που σου προσφέρουν κάτι τέτοιο όπως το PVSTAR+ το οποίο καταργήθηκε από το Play Store και το οποίο μέχρι πρότινος με βόλευε αρκετά σε αυτό που ήθελα να κάνω.

  Πλέον, μπορούμε με την ίδια εφαρμογή, το YouTube, να συνεχίσουμε να ακούμε την μουσική μας είτε είμαστε σε κάποια άλλη εφαρμογή είτε έχει σβήσει η οθόνη της Android συσκευή μας λόγω εξοικονόμηση μπαταρίας.
  Αυτό, δεν προήλθε από κάποιο major update της εφαρμογής αλλά με την χρήση Xposed Framework.

  Όπως καταλαβαίνετε, απαραίτητη προϋπόθεση να είναι η συσκευή σας root ώστε να μπορέσουμε να εγκαταστήσουμε το Xposed Framework και να το χρησιμοποιήσουμε.
  Επίσης, μέχρι πρότινος, υπήρχε ο περιορισμός ότι το Xposed Framework δεν δουλεύει στην νέα έκδοση του Android 5.0 Lollipop που το runtime του είναι Art αλλά αυτό το εμπόδιο ξεπεράστηκε πρόσφατα.

  Οπότε δικαιολογία δεν υπάρχει παρά μόνο η δικαιολογία της εγγύησης που όπως γνωρίζεται με το root χάνετε σε κάποιες εταιρίες.
  Χαρείτε την ελευθερία που μας δίνεται γιατί το Android είναι ένα ανοιχτό κώδικα λογισμικό.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το HERE Maps θεωρείται πια stable εφαρμογή


  Η εφαρμογή χαρτών που την γνωρίσαμε στις Nokia συσκευές Here Maps, μας έγινε διαθέσιμη για Android συσκευές με αποτέλεσμα να γίνει πολύ δημοφιλής και να σταθεί πολύ παραπάνω από αξιοπρεπής απέναντι στο Google Maps.

  Με τον καιρό η εφαρμογη Here Maps βελτιωνόνταν μένοντας σε beta κατάσταση. Όλα αυτά μέχρι πρότινος μιας και μπήκε σε κατάσταση stable παρέχοντας πληθώρα νέων χαρακτηριστικών όπως στην κατάσταση διαδρομής να σου εμφανίζει 3 τρόπους μετάβασης με αμάξι, συγκοινωνία και με τα πόδια και όλα αυτά στην ίδια σελίδα πληροφοριών.

  Επίσης,σε κάθε σημείο παρέχεται πλούσια πληροφόρηση όπως μαγαζιά για φαγητό με βαθμολόγηση του κάθε μαγαζιού καθώς και πληροφορίες για αυτό.

  Τέλος, όπως στο Google Maps υπάρχει και στο Here Maps υπάρχει προβολή σημείων ενδιαφέροντος σε τρισδιάστατη μορφή. Όλος αυτός ο συναγωνισμός, μόνο καλό κάνει στον τελικό χρήστη.

  <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/UL5KVa27ahM?controls=0&amp;showinfo=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  To Xposed Framework είναι ζωντανό και τρέχει στο Android 5.0 Lollipop

  Όσοι τυχαίνει να έχετε συσκευές που να είναι root, τότε σίγουρα θα έχετε μπει στο κόπο να εγκαταστήσετε κάποιο module μέσω του xposed framework για να αποκτήσετε κάποιες δυνατότητες που μόνο κάποιες συγκεκριμένες custom rom μπορεί να σας παρέχει. Ένα πολύ χρήσιμο module είναι η απομάκρυνση διαφημίσεων από το YouTube. Απαραίτητη προϋπόθεση το runtime να είναι στο dalvik οπότε να είστε maximum στην Android 4.4 Kit Kat έκδοση.

  Όσοι όμως είστε στην έκδοση Android 5.0 Lollipop ή σε custom rom με art runtime, δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Όλα αυτά μέχρι σήμερα, μιας και ο developer σε ανάρτηση του ανέφερε πως το xposed framework δουλεύει πλέον σε art runtime και κατ’επέκταση στην Android Lollipop έκδοση. Αυτό φάνηκε και από ένα log αρχείο χρησιμοποιώντας το Nexus 5.

  Θεωρούμε ότι λίγο αργότερα θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το xposed framework αλλά είναι μια σημαντική εξέλιξη άρθρο μέχρι να γίνει stable.

  Πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Skype αναβαθμίζεται στην έκδοση 5.2 με δυνατότητα αποστολής photo χωρίς να είναι ο παραλήπτη online

  Skype for Android now allows users to share photos with offline contacts
  Για την αποστολή φωτογραφιών σίγουρα υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να στείλει κανείς από το smartphone του ή το tablet. Ένας από αυτούς τους τρόπους ήταν και το Skype όμως υπήρχε ένας περιορισμός. Αυτός ο περιορισμός δεν σου επέτρεπε να στείλεις κάποια φώτο αν ο συνομιλητής δεν ήταν online. Έτσι κατέφευγε κανείς να χρησιμοποιήσει κάποια άλλη ιστοσελίδα για να ανεβάσει την φώτο και να στείλει μετά το link στο παραλήπτη.

  Όπως και να το κάνουμε, ήταν ταλαιπωρία. Όλα αυτά βέβαια ανήκουν στο παρελθόν μιας και στο Google play  διατίθεται η αναβάθμιση του Skype στην έκδοση  5.2 λύνοντας το πρόβλημα αυτό και απελευθερόνοντας το χρήστη δίνοντας την ελευθερία που του έλειπε.
  Να πούμε επίσης ότι εκτός από αυτό το νέο χαρακτηριστικό διορθώθηκαν διάφορα bugs που είχαν προκύψει μέχρι το προηγούμενο διάστημα.
  android1android2android3

  Πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Facebook Lite: O "μικρός" αδερφός της εφαρμογής Facebook


  Εδώ και χρόνια, αρκετοί χρήστες παραπονιούνται ότι η εφαρμογή Facebook είναι πολύ βαριά, κάνοντας τα smartphone μας να πηγαίνουν αρκετά αργά, να τρώει περισσότερη μπαταρία.
  Βλέποντας αυτό, και αντί να κάνουν κάποιες διορθώσεις στην κύρια εφαρμογή, αποφάσισαν να βγάλουν μία νέα εφαρμογή, το Facebook Lite, το οποίο έχει μέγεθος μόλις 252 KB, έρχεται να διορθώσει αυτό το πρόβλημα.
  Συγκεκριμένα, η εφαρμογή είχε σκοπό να διατεθεί για συγκεκριμένες χώρες όπως Βιετνάμ, Νότια Αφρική, Μπαγκλαντές και άλλες.
  Με την συγκεκριμένη εφαρμογή, θα μπορούμε να βλέπουμε την ροή ενημερώσεων, να ενημερώσουμε το προφίλ μας, να ανεβάσουμε φωτογραφίες μας και να συνομιλήσουμε με τους φίλους μας χωρίς την χρήση του Messenger όπως είναι τώρα.  Αν θέλετε να το δοκιμάσετε ακολουθήστε το παρακάτω link ή μπορείτε να το κάνετε sideload. Εγώ το προτείνω ανεπιφύλακτα.  Πηγαίνει εξαιρετικά γρήγορα.

  facebook lite Google Play download
  facebook apk download

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Αναβάθμιση του AirDroid στην έκδοση 3.0.3 με υποστήριξη Lollipop

  Η δημοφιλής εφαρμογή των 1000000 κατεβασμάτων στο PlayStore, είναι πλέον διαθέσιμη στην καινούργια έκδοση, τη 3.0.3. Οι clients στα Windows και στα Mac, σύντομα θα ενημερωθούν και αυτά στην νέα έκδοση.

  Η νέα έκδοση, αυτό που φέρνει είναι υποστήριξη για Android Lollipop το οποίο ήταν απαίτηση των χρηστών της καθώς και υποστήριξη 3 επιπλέον γλωσσών, Ιταλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.

  Επιπλέον, στη νέα αυτή έκδοση δόθηκε έμφαση στην σταθερότητα της εφαρμογής μιας και υπήρχαν περιπτώσεις που οι χρήστες κάνανε πολλές προσπάθειες από τον client του υπολογιστή τους μέχι να συνδεθούν.

  Τέλος, κάποιες ειδοποιήσεις τροποιήθηκαν έτσι ώστε να είναι πιο λειτουργικές και να μην ενοχλούν τον χρήστη.

  Όπως είπαμε, η ενημέρωση υπάρχει ήδη στο playstore για κατέβασμα αν δεν έχει ήδη ενημερωθεί η εφαρμογή.

   

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το WhatsApp θα διαθέτει λειτουργία "κλήση μέσω Skype"

  images?q=tbn ANd9 Gc R Itxh W887 Xy TZVo Zz FTtjnm Xb9 R

  Είχαμε ακούσει από διαρροές, από φήμες ότι το WhatsApp είναι έτοιμο να υποστηρίξει δυνατότητα να πραγματοποιεί κλήσεις αλλά μέχρι πρότινος δεν ξέραμε με ποιο τρόπο. Από το MakTechBlog υπάρχει ένα screenshot που δείχνει τον κώδικα του WhatsApp και συγκεκριμένα το κομμάτι για το Voice κομμάτι που θα συνδυάζεται με το Skype (Call via Skype).
  Στην εικόνα θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν και άλλες λειτουργίες που υποδηλώνουν την ύπαρξη διάφορων λειτουργιών κλήσης όπως το Call Mute, Call Hold, Call back, Call me in X minutes, Call back message, Call Via Skype, ειδοποιήσεις κλήσεων. Επίσης θα υπάρχει και το DnD (Do not Disturb) και επιπλέον  θα υπάρχει και μια λειτουργία που θα ονομάζεται "Λειτουργία Οδήγησης" ώστε να μπορείτε να διαβάζετε τα μηνύματά σας κατα την διάρκεια που οδηγείτε.

  string

  Πηγή1 - Πηγή2

  ”Περισσότερα...”

  Amazon store: δωρεάν εφαρμογές αξίας 110$

  nzv Lcy QR

  Το κατάστημα της Amazon με εφαρμογές και παιχνίδια για Android, μας έχει συνηθίσει σε τακτά διαστήματα να μας προσφέρει δωρεάν εφαρμογές και παιχνίδια που συνήθως διατίθενται επί πληρωμή. Έτσι και τώρα

  ”Περισσότερα...”

  Οι εφαρμογές με τα πιο πολλά δικαιώματα

  playstore

  Πολλοί απο εμάς σχεδόν κάθε μέρα κατεβάζουμε εφαρμογές είτε για να τις δοκιμάσουμε είτε επειδή κάναμε μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και χρειαζόταν να ξαναπεράσουμε αυτές που χρησιμοποιούσαμε.
  Σίγουρα έχετε παρατηρήσει ότι αφού πατήσουμε το κουμπάκι "Εγκατάσταση", με βγαίνει ένα νέο μενού όπου μας πληροφορεί τι δικαιώματα θα χρειαστεί να δώσουμε στην εκάστοτε εφαρμογή ώστε σύμφωνα με τον developer, η εφαρμογή να τρέξει σωστά και απροβλημάτιστα.
  Κάποιες εφαρμογές ζητάνε κάποια βασικά, όπως πρόσβαση στην κάρτα μνήμης ή στον τοπικό δίσκο ενώ υπάρχουν κάποιες άλλες που "σκρολάρεις" αρκετά μέχρι να δεις το τελευταίο δικαίωμα που χρείαζεται να πεις ΝΑΙ, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, η εφαρμογή δεν μπορεί να εγκατασταθεί. Για αυτό τον λόγο Vocativ συγκέντρωσε σε ένα πινακάκι τις εφαρμογές με τα πιο πολλά δικαιώματα που θα χρειαστεί να δώσεις σαν χρήστης αλλά και αυτές με τα λιγότερα με βάση τις πιο δημοφιλής.
  Παραδόξως, στην πρώτη θέση περίμενα το Facebook μιας και την θεωρώ την πιο κακογραμμένη και βαριά εφαρμογή που παρ'όλα αυτά ζητάει τόσο πολλα δικαιώματα για να τρέξει εξαιρετικά μέτρια, κάνοντας τις συσκευές μας αρκετά αργες. Για να μη ξεφεύγουμε, την πρώτη θέση καταλαμβάνει το AntiVirus Security με 44 δικαίωματα που πρέπει να δεχτεί ο χρήστης. Στην αρχή παραξενεύτηκα αλλά μετά ότι ήταν απολύτως δικαιολογημένη η θέση της συγκεκριμένης εφαρμογής μιας και οι Antivirus εφαρμογές εκτός από την Malware προστασία, έχουν χίλια δυο ακόμα πράγματα, όπως απομακρυσμένη διαγραφή δεδομένων σε περίπτωση που χαθεί το τηλέφωνό μας ( υπάρχει βέβαια και αυτό από την ίδια την google αυτό) και άλλα.
  Δεύτερο στην λίστα είναι το γνωστό Viber με 42 δικαιώματα ενώ το αργυρό μετάλλιο το παίρνει το Facebook με 39. Στις τελευταίες θέσεις βρίσκουμε το Youtube, Instagram, Dolphin Browser με 14 δικαιώματα προς έγκριση.

  table1 table2table3

   

  ”Περισσότερα...”

  Υποστήριξη της 5.0.2 Android από τον dolphin browser

  image
  Η τελευταία έκδοση του δημοφιλούς browser dolphin στην 11.3.4 παρέχει κάποιες προσθήκες που δίνει την δυνατότητα να παίζουν κάποια χαρακτηριστικά του στην τελευταία έκδοση του Android 5.0.2.
  Συγκεκριμένα, παρέχει τα εξής.
  Υποστήριξη flash player στην 5.0.2 έκδοση Android όπου η εμπειρία χρήσης γίνεται καλύτερη. Επιπλέον λόγω των γιορτινών ημερών, το τελευταίο build περιέχει χριστουγεννιάτικα θέματα για να είστε μέσα στο κλίμα των ημερών. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να συγχρονίζονται τα speed dials, add-on, θέματα και ρυθμίσεις στο dolphin connect. Εξίσου σημαντικό είναι πως με την νέα αυτή έκδοση μπορούμε να μοιραστούμε ιστοσελίδες σε διάφορες συσκευές χρησιμοποιώντας την τεχνολογία nfc.
  Τέλος προστέθηκε και μια λειτουργία που καθαρίζει την χωρητικότητα που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη εφαρμογή αυτόματα όταν δει ότι η συσκευή δεν έχει πολύ χώρο.
  Όλες αυτές οι καινούργιες προσθήκες κάνουν την όλη εμπειρία χρήσης της συγκεκριμένης εφαρμογής, πολύ καλή.

  ”Περισσότερα...”

Για την καλύτερη εμπειρία χρήσης με το site μας, συμφωνείτε με την χρησιμοποίηση Cookies Περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close