Εφαρμογές

  Ο Google Assistant συνεργάζεται πλέον με το Chromecast

  Ένα από τα τις best seller συσκευές της Google είναι αναμφίβολα το Google Chromecast. Είναι αυτό το οποίο είναι πάντα εκεί ώστε να streamάρεις την αγαπημένη σου εκπομπή ή τον αγαπημένο σου βίντεο ή ακόμα να δείξεις το περιεχόμενο της συσκευής σου μέσω του Chromecast. Φυσικά δεν μπορώ να παραλείψω την ευκολία να βάζεις παιδικά από το YouTube στα παιδιά σου που ουσιαστικά σου λύνει τα χέρια.

  ”Περισσότερα...”

  Τα Greeklish είναι η νέα γλώσσα του Gboard


  Ξεκίνησε να ρολάρει η Google την νέα γλώσσα για το πληκτρολόγιό της και δεν είναι κάποια γλώσσα του εξωτερικού, αλλά μία δικιά μας. Ο λόγος για τα Greeklish, που πλέον η Google την αναγνωρίζει σαν μία υπαρκτή γλώσσα. Βέβαια, αυτό θα εξοργίσει αρκετούς υπερασπιστές της ελληνικής μας γλώσσας. Όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό μιας και είναι πια καθημερινό φαινόμενο, οι νέοι να γράφουν στα Greeklish.

  ”Περισσότερα...”

  Google Play Protect | To Antivirus της Google έρχεται στις συσκευές μας


  Ένα νέο χαρακτηριστικό που περιμέναμε από το I/O της Google, έρχεται σιγά σιγά στις συσκευές μας αλλά και στο Play Store. Ο λόγος για το Google Play Protect που ως σκοπό έχει την προστασία των χρηστών από εφαρμογές που δεν έχουν σύμφωνα με την Google καλή συμπεριφορά. Πάμε όμως να το δούμε από την αρχή.

  ”Περισσότερα...”

  Το Motion Stills έφτασε και στο Android για δημιουργία Gif

  Γνωρίζουμε για την Google πως πια έχει καταλάβει πως το παιχνίδι των κερδών παίζεται στις υπηρεσίες, που έτσι κι αλλιώς δίνει, καθώς επίσης και στις εφαρμογές. Οι εφαρμογές δεν περιορίζονται στην δική της πλατφόρμα αλλά και στην άλλη δημοφιλής πλατφόρμα, το iOS. Έτσι βλέπουμε και κάποιες πρωτοτυπίες από πλευράς Google που δεν της το είχαμε. Αυτό ήταν να δημιουργήσει το Motion Stills πρώτα στο iOS. Κάτι αντίστοιχο έγινε και πέρισυ με το Android Nougat που ήρθε πρώτο στο LG V20 και όχι στις Nexus συσκευές.

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Duo αναβαθμίζεται προσφέροντας ένα νέο χαρακτηριστικό


  Εδώ και μερικούς τρέχουμε αρκετοί στις συσκευές μας το Google Duo. Το Google Duo είναι μία προσπάθεια της Google ώστε να ξαναμπεί στο προσκήνιο των video κλήσεων. Το πιο συναρπαστικό χαρακτηριστικό που το κάνει λίγο διαφορετικό μέχρι τώρα είναι το Knock-Knock. Με αυτή τη λειτουργία, μπορούμε να δούμε τι κάνει ο συνομιλητής μας πριν ξεκινήσουμε την επικοινωνία.

  ”Περισσότερα...”

  Μοιράστε τις φωτογραφίες σας με χρήση του Google Photos

  Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που ανακοινώθηκαν στο I/O Event της Google είναι η αναβάθμιση του Google Photos διαθέτοντας νέες υπηρεσίες κάνοντας την ζωή μας πιο εύκολη. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που έχει προστεθεί στους κατόχους της εφαρμογής Google Photos, είναι ο έξυπνος μοιρασμός φωτογραφιών με αυτούς που θέλουμε να τις μοιραστούμε.

  Suggesting Sharing

  Με την νέα αυτή λειτουργία έχουμε δύο δυνατότητες. Η μία είναι χειροκίνητα να μοιράσουμε τις φωτογραφίες που αφορούν άλλους χρήστες που είναι στις φωτογραφίες που έχουμε τραβήξει ( Suggesting Sharing). Έτσι θα δείτε στο κάτω μέρος του Google Photos μία νέα επιλογή που ονομάζεται “Sharing”. Αφού μπούμε εκεί, πατάμε προσθήκη και ουσιαστικά μάς βγάζει την λίστα με τις φωτογραφίες για αν επιλέξουμε αυτές που θέλουμε να μοιραστούμε. Ο παραλήπτης μπορεί να δεχθεί τις φωτογραφίες είτε διαθέτει λογαριασμό για το Google Photos είτε. Απλά όταν ο παραλήπτης έχει Google Photos, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα.

  Shared Libraries

  Το δεύτερο χαρακτηριστικό ονομάζεται Shared Libraries όπου εδώ τα πράγματα μπαίνουν στον αυτόματο που έχει οριστεί από την Google. Το Shared Libraries ουσιαστικά μέσω των μηχανών μάθησης του Google Al καταφέρνει κάθε φορά να αναγνωρίζει πρόσωπα, τοπία ή καταστάσεις και αυτόματα να συμπεριλαμβάνει εκείνα τα πρόσωπα στην εκάστοτε βιβλιοθήκη που έχουμε δημιουργήσει.
  Ένα απλό παράδειγμα είναι το εξής. Ας υποθέσουμε ότι φτιάχνουμε μία νέα βιβλιοθήκη που την έχουμε μοιραστεί με τους φίλους μας. Οι φωτογραφίες που έχουμε βάλει και μοιράσει σχετίζονται με τους φίλους μας για οτιδήποτε έχουμε πάει και έχουμε κάνει και έχει αποτυπωθεί στις φωτογραφίες της συσκευής μας. Αν από εδώ και πέρα τραβήξουμε νέες φωτογραφίες, ο Google Al θα αναγνωρίσει το πρόσωπο του φίλους μας και αυτόματα θα μεταφέρει την φωτογραφία στην βιβλιοθήκη που έχουμε μοιραστεί με τον συγκείμενο άτομο. 
  Πραγματικά, σου λύνει τα χέρια αν σκεφτείς ότι προηγουμένως έψαχνες και έψαχνες και έψαχνες 3 μέρες και 3 νύχτες τις φωτογραφίες που σχετίζονται με τους φίλους μας. Τραγικό απλά.

  Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι διαθέσιμη για όλες τις πλατφόρμες που σχετίζεται η εφαρμογή και πιθανώς χθες ή και σήμερα μετά αν κάνατε το update, θα σας έχει έρθει η ενημέρωση του Google Photos.

  via

  ”Περισσότερα...”

  Μείνετε προστατευμένοι από fishing emails, απλά ενημερώνοντας το Gmail


  Σήμερα είχαμε μία δύσκολη μέρα μιας και σήμερα, όλα τα email μας γέμισαν με email όπου κάποιος μας καλεί να ανοίξουμε ένα Google Doc που μας το έχει μοιραστεί. Προφανώς αυτό είναι ένα Spam email της κατηγορίας fishing . Ουσιαστικά τι κάνει αυτό όπως και τόσα άλλα SPAM; Σας στέλνει κάποιος ένα email μία μικρή φώτο που έχει ένα ενσωματωμένο link που υποτίθεται ότι σε πάει στα Google Docs. Το αποτέλεσμα είναι να σου ζητήσει τα στοιχεία για τον Google λογαριασμό σας.

  ”Περισσότερα...”

  Με το Google Duo τώρα μπορείς να πραγματοποιήσεις και κλήσεις φωνής


  Σχεδόν ένα χρόνο πριν και κάτι, η Google ανακοίνωνε δύο πλατφόρμες για ανταλλαγή μηνυμάτων και βίντεο κλήσεις. Ο λόγος τότε ήταν τα Google Allo και Google Duo. Πριν σχεδόν έξι μήνες βγήκαν και επίσημα στο PlayStore όπου στην αρχή έσπασαν τα κοντέρ δημοφιλίας και κατεβασμάτων των εφαρμογών. Από τις δύο εφαρμογές, το Google Duo φαίνεται να μη πατάει καλά στην αγορά και για αυτό η Google κάνει ότι μπορεί για να επαναφέρει την συγκεκριμένη εφαρμογή στο προσκήνιο.

  ”Περισσότερα...”

  Το Youtube σε Fast Forward/Rewind με διπλό tap της οθόνης

  Youtube fast forward double tap
  Η Google σχεδόν σε καθημερινή βάση αναβαθμίζει τις εφαρμογές της δίνοντας είτε νέα χαρακτηριστικά είτε διόρθωση κάποιου bug που μπορεί να επηρέαζε την απόδοση της εφαρμογής. Αυτή την φορά έχουμε μία σημαντική αναβάθμιση για την YouTube εφαρμογή που στην έκδοση 12.03 διαθέτει κάτι που λίγο πολύ το αναζητούσαμε για καιρό. Αυτό είναι το διπλό tap της οθόνης στην δεξιά μεριά του βίντεο για να προχωρήσει το βίντεο 10 δευτερόλεπτα μπροστά ή αν κάνουμε διπλό tap στην αριστερή μεριά του βίντεο, θα πάμε πίσω 10 δευτερόλεπτα.

  ”Περισσότερα...”

  Η Google σταματάει το Hands Free Payment project για να συνεχίσει με το Android Pay

  Hands Free Payment androidmagazine.gr
  Πέρυσι, η Google προχώρησε στην έναρξη ενός πιλοτικού προγράμματος, με όνομα Hands Free Payment. Όλο αυτό το πρόγραμμα είχε σκοπό στο να γίνουν πραγματικά ανέπαφες συναλλαγές μεταξύ του πωλητή και του καταναλωτή, χωρίς ο καταναλωτής να πιάσει την πιστωτική του κάρτα ή την smartphone συσκευή του για να πληρώσει. Απαραίτητη προϋπόθεση των δύο πλευρών ήταν οι συσκευές του να έχουν ανοιχτό το Bluetooth και WIFI έτσι ώστε να υπάρχει μία ανταλλαγή στοιχείων και στο τέλος να γίνεται η πληρωμή. 

  ”Περισσότερα...”

  Η Google θα εξοικονομήσει έως και 65% χώρου στις εφαρμογές που αναβαθμίζονται από το PlayStore

  Playstore
  Το Android είναι μία πλατφόρμα, πολύ δημοφιλής που συνέχεια εξελίσσεται. Η εξέλιξή του εφαρμόζεται και σε επίπεδο του πυρήνα του Android αλλά και στις εφαρμογές που το συνοδεύουν. Έτσι χθες η Google πήγε ένα βήμα παραπάνω όσον αφορά τις εφαρμογές στο PlayStore . Αυτό που κατάφερε να κάνει είναι να μειώσει το μέγεθος της ενημέρωσης των εφαρμογών μέχρι και 65%.

  ”Περισσότερα...”

  Η Google ανακοίνωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών για να τρέξουν το Daydream VR

  daydream-ready-smartphone-android-vr
  Με την έλευση των Google Pixel είχαμε και την ανακοίνωση του DayDream VR οπου λίγες συσκευές και με συγκεκριμένα κριτήρια θα μπορούσαν να είναι Daydream VR ready. Έτσι έχουμε τα Google Pixel, το ASUS Zenfone3 και το Huawei Mate 9 που ουσιαστικά είναι συμβατά με το Google Daydream VR. Ποια είναι όμως αυτά τα χαρακτηριστικά που καθιστούν μία συσκευή ικανή να τρέχει το Daydream VR;

  ”Περισσότερα...”

  Αναζητήστε την καλύτερη τιμή για αεροπορικά εισητήρια με το Google Flights

  Google-Flights
  Όλοι λίγο πολύ έχουμε μπει στην διαδικασία αναζήτησης φθηνού εισητηρίου για την μετάβαση σε κάποια περιοχή ή χώρα με αεροπλάνο. Οπότε ξεκινάμε το Googleάρισμα και ο Θεός βοηθός μέχρι να βρούμε στην ημερομηνία που θέλουμε με το φθηνότερο δυνατό εισητήριο με την όσο καλύτερη εταιρία υπάρχει για να είμαστε ασφαλής γιατί αυτό έχει σημασία πάνω από όλα και μετά η τιμή. Έτσι έχουμε την Google να μάς βοηθάει στο κομμάτι αυτό και να μάς παρέχει την εφαρμογή Google Flights η οποία είναι διαθέσιμη και στο PlayStore αλλά και για τους υπολογιστές μας.

  ”Περισσότερα...”

  Νέες φωνητικές εντολές για τον πλοηγό του Google Maps

  google-maps
  Το Google Maps είναι μία εφαρμογή η οποία λίγο πολύ όλοι την έχουμε χρησιμοποιήσει για να μάς βγάλει από το αδιέξοδο όταν θέλουμε να μετακινηθούμε σε ένα νέο σημείο της πολής ή να πάμε σε άλλη πόλη που δεν γνωρίζουμε πως να πάμε. Το Google Maps έχει φτάσει σε πολύ καλό σημείο χρησιμότητας αλλά πάντα λείπει κάτι που τελειοποεί την εφαρμογή.

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Trips είναι ο νέος ταξιδιωτικός σας βοηθός

  maxresdefault
  Η Google πριν μερικούς μήνες ετοίμαζε μία νέα εφαρμογή που στόχo θα είχε να μάς βοηθήσει με την οργάνωση των ταξιδιών που θέλουμε να κάνουμε και να μάς βοηθήσει να τα προγραμματίσουμε. Μετά από τόσους μήνες, η Google τελικά ανακοίνωσε το Google Trips που θα είναι διαθέσιμο σε Android και iOS πλατφόρμα.

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Allo έτοιμο για κατέβασμα

  ap_resize.p1hp1
  Καθώς επεξεργαζόμαστε την πρώτη εφαρμογή της Google που ανακοινώθηκε στο I/O Event την άνοιξη, την Google Duo, μία εφαρμογή βίντεολήσεων, περιμέναμε και την δεύτερη εφαρμογή, το Google Allo, μία εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για να αντικαταστήσει το άκλαφτο Hangouts.

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Duo δεν τα πάει καλά και ξεκίνησαν την διαφήμισή του στην αρχική σελίδα της Google


  Το Google Duo είχε ανακοινωθεί από το Google I/O event και ήταν μία ενδιαφέρουσα εφαρμογή μιας και ήταν η απάντηση της Google στο Skype και γενικά στην όλη φάση με το WhatsApp ή το Viber όπου διαθέτουν λειτουργία βιντεοκλήσης.

  ”Περισσότερα...”

  Το Gmail App αναβαθμίζεται για καλύτερη απεικόνιση στις mobile συσκευές

  Google-updates-Gmail-with-better-looking-emails-customization-options
  Η Google όπως γνωρίζεται καθημερινά ενημερώνει τις εφαρμογές της προσθέτοντας κάποια σημαντικά χαρκατηριστικά βελτιώνοντας την εμπειρία χρήσης καθώς και την λειτουργικότητα της εφαρμογής. Σειρά αυτή την φορά έχει το Gmail.

  ”Περισσότερα...”

  Το όνομα Nexus παύει να υφίσταται στις μελλοντικές συσκευές Google. R.I.P.

  Nexus-Launcher-renamed-Pixel-Launcher-because-Nexus-may-be-dead
  Κάτι λιγότερο από ένα μήνα έχουμε το event της Google όπου θα μάς αποκαλύψει τις δύο Pixel συσκευές κατασκευής HTC. Αυτό που παρατηρούμε είναι πως η Google καταργεί σιγά σιγά το όνομα Nexus και την θέση του θα πάρει το όνομα της ίδιας της Google. Ουσιαστικά έχουμε κηδεία του ονόματος Nexus και ότι αντιπροσώπευε όλα αυτά τα χρόνια.

  ”Περισσότερα...”

  Η Google προσθέτει Pokemon λειτουργία στο Google Maps

  screenshot
  Είστε λάτρεις του νέο παιχνιδιού Pokemon; Το ίδιο και η Google δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχη σε αυτή την φρενίτιδα με το νέο παιχνίδι Pokemon. 

  ”Περισσότερα...”

  Η Google θα ενσωματώσει την αναζήτηση πληροφοριών σε εφαρμογές τρίτων

  download
  Μία από τις πιο έυχρηστες λειτουργίες του Google Now, είναι η δυνατότητα να κάνεις αναζήτηση περιεχομένου κυρίως στο Internet. Αυτό τώρα φαίνεται να αλλάζει μιας και ενσωματώνει την δυνατότητα να αναζητήσουμε στοιχεία κοιτώντας πρώτα στις εφαρμογές μας.

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Duo διαθέσιμο προς κατέβασμα

  Google-Duo
  Απο το event της Google στο I/O 2016 μάς είχε ενημερώσει η Google την ύπαρξη νέας εφαρμογής βίντεοκλήσης με όνομα Duo. 

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Keyboard αναβαθμίζεται ριζικά στην V5.0 και κοιτάει στα μάτια τον ανταγωνισμό

  Screenshot_20160502-125947-810x298_c
  Μία από τις πεμπτουσίες που υπάρχουν στο Android, είναι η δυνατότητα να επιλέξεις το πληκτρολόγιο που σου αρέσει ανάμεσα σε πολλά που υπάρχουν διαθέσιμα στο Playstore για να σου καλύψει τις ανάγκες της πληκτρολόγησης.

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Maps αναβαθμίζεται με νέες σημαντικές αλλαγές στον Destinator κυρίως

  google-maps
  Μία νέα ενημέρωση μάς έρχεται για το Google Maps ( v.9.20) και νομίζω από τις πιο ενδιαφέρουσες χωρίς να αλλάζει κάτι στην δομή της εφαρμογής αλλά στο λειτουργικό κομμάτι.

  ”Περισσότερα...”

  Οι κίνηση στους δρόμους έφτασε στο Google Maps

  google-maps

  Την προηγούμενη φορά είχαμε μια σημαντική προσθήκη για το Google Maps, την λειτουργία για offline λειτουργία υπό προϋποθέσεις. Τώρα έχουμε την προσθήκη της κίνησης στους δρόμους.

  ”Περισσότερα...”

  Διαθέσιμο η χρηση των Google Maps offline

  Google-Maps-for-android-updated
  Η Google ξεκινάει να κάνει πράξη αυτό που είχε ανακοινωθεί στο Google I/O, ότι δηλαδή θα παρέχεται το Google Maps διαθέσιμο για εκτός σύνδεσης λειτουργία. Θα είναι πράγματι offline η εφαρμογή; Εδώ είναι κάτι που θα φανεί στην πράξη.

  ”Περισσότερα...”

  Το gmail έρχεται με επιλογή block

  wpid-ap_resize.jpg

  Το gmail είναι μία από τις αγαπημένες μας εφαρμογές όχι γιατί το χρησιμοποιούμε στο Android αλλά και στους υπολογιστές μας. Η Google κάθε τόσο προσθέτει νέα χαρακτηριστικά όπως πριν λίγο καιρό το undo send mail όπου σου δίνει την δυνατότητα να ακυρώσεις την αποστολή email μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα.

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Maps προσθέτει το χρονολόγιο

  Google-Maps-for-android-updated  Η Google συνεχίζοντας την ανάπτυξη των εφαρμογών της, προχωράει σε μία ακόμη σημαντική αναβάθμιση για το Google Maps προσφέροντας νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά.

  Το Google Maps μέχρι πρότινος ήταν μία εφαρμογή που ως απότερο σκοπό είχε να σε πάει ή να σε κατευθύνει προς ένα σημείο ενδιαφέροντος. Τώρα με την νέα αναβάθμιση, θα υπάρχει μία νέα κατηγορία που θα ονομάζεται "χρονολόγιο" (timeline) και ώς σκοπό θα έχει να σου δείχνει σε ποιο βρισκόσουν οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε ενεργοποιημένο το Google Maps Location History που ουσιατικά αυτό είναι υπεύθυνο να καταγράφει τις τοποθεσίες σας κατά την διάρκεια του χρόνου. Μπορείτε κάποιες δραστηριότητες σας να τις επεξεργαστείτε είτε να τις διαγράψετε. Η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη και για τις mobile συσκευές καθώς και για το desktop.

   

  New-Google-MNew-Google-MaNew-Google-Maps

   

  via

  ”Περισσότερα...”

  Η Google κάνει backup τις φωτογραφίες σας ακόμα και αν απεγκαταστήσετε το Google Photos

  gphotos

  Πριν ένα μήνα σχεδόν, η Google ανακοίνωσε στους χρήστες του Android το
  Google Photos το οποίο είναι μία αναβαθμισμένη εφαρμογή αυτής που υπήρχε μέχρι πρόσφατα για τις φωτογραφίες αλλά με πολλά ενδιαφέροντα έξτρα υπηρεσίες όπως backup των φωτογραφιών σας.

  Τι γίνεται όμως αν δε θέλουμε άλλο να χρησιμοποιούμε την συγκεκριμένη εφαρμογή; Ένα από τα προβλήματα που προκύπτουν είναι ότι ακόμα και αν απεγκατασταθεί η εφαρμογή θα συνεχίζει να κάνει upload τις φωτογραφίες σας στους server της Google συνεχίζοντας το backup. Πως όμως γίνεται κάτι τέτοιο;
  Αυτό που γίνεται και κρατάει την ρύθμιση της συνέχισης του backup είναι επειδή η ρύθμιση για την ενεργοποίηση ή την απενεργοποίηση του backup βρίσκεται στο Google Settings και όχι στις ρυθμίσεις του Google Photos.

  Οπότε αν για κάποιο λόγο δεν σας αρέσει η εφαρμογή για να την χρησιμοποιήσετε σαν backup των φωτογραφιών σας ή οτιδήποτε άλλο, θυμηθείτε να απενργοποίησε την λειτουργία backup μέσα από τις ρυθμίσεις της Google που βρίσκονται στο μενού εφαρμογών σας.

  Google-settings-auto-backup

   

  via

  ”Περισσότερα...”

  Google Chrome ή Dolphin Browser?

  chrome dolphin androidmagazine.gr
  Κάθε νέα συσκευή που έρχεται στα χέρια μας είτε με αγορά είτε δοκιμάζοντάς την από κάποιον φίλο ή σε κάποιο κατάστημα, συνήθως την ελέγχουμε πόσο γρήγορα scrollάρει. Μετά από λίγα λεπτά είναι η σειρά του browser, και συγκεκριμένα του Chrome μιας και έρχεται προεγκατεστημένος. Είναι όμως ο καλύτερος ή έχουμε και εναλλακτική; Το αντίπαλο δέος ο Dolphin Browser.
  Πάμε να δούμε ποιος από τους 2 είναι καλύτερος ή ποιος μάς ταιριάζει καλύτερα.

  Google Chrome
  Chrome androidmagazine.gr

  Ο Google Chrome είναι ένας browser που όπως είπαμε πιο πάνω έρχεται προεγκατεστημένος σε όλες σχεδόν τις συσκευές αφήνοντας πίσω τους τον AOSP broswer που υπήρχε παλιότερα. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι ο πιο δημοφιλής με τα περισσότερα downloads. Πάμε όμως να το δούμε στα πιο ενδότερά του. Ο Chrome σε κάθε αναβάθμισή του προσφέρει νέα καλούδια κάνοντας την περιήγηση ακόμα πιο διασκεδαστική, προσφέροντας νέες δυνατότητες χάρη στους αλγόριθμους της Google.

  Αυτά είναι ο συγχρονισμός σε όλες τις πλατφόρμες ώστε να έχεις το ίδιο περιεχόμενο παντού, σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα. Αυτό επιτυγχάνεται κάνοντας sign in στον Chrome τόσο στην Android συσκευή σας όσο και σε άλλες συσκευές όπως PC.

  Ένα άλλο είναι η εξοικονόμηση δεδομένων όπου καθώς πλοηγούμαστε σε διάφορες ιστοσελίδες, ο Chrome προσπαθεί να αποκόψει κάποια πράγματα από το να τα κατεβάσει προς απεικόνιση στην συσκευή σας και έτσι αυξάνεται η ταχύτητα ανοίγματος των ιστοσελιδών.

  Επιπλέον έχει την επιλογή για γρήγορο σερφάρισμα όπου καθώς πληκτρολογείς την λέξη ή το site που θες να επισκεφτείς, σου εμφανίζεται με πρόβλεψη λέξεις ή και το site που θες να πάς. Επίσης, στην ιστοσελίδα που βρίσκεσαι σου δίνει την δυνατότητα να μεταφράσεις το περιεχόμενο στην γλώσσα που θες και μπορείς να κάνεις φωνητική αναζήτηση όπως και επίσης έχει και το tap on search όπου επιλέγοντας μία λέξη σου εμφανίζεται ένα search αυτής της λέξης αυτόματα από κάτω.

  Τέλος μπορείς να ανοίξεις νέα καρτέλα όπου θα είσαι σε ανώνυμη περιήγηση και μέσα από εκεί μπορείς να πλοηγηθείς παντού αλλά όταν κλείσεις την καρτέλα αυτή, θα χαθούν όλο το ιστορικό και οι κωδικοί πρόσβασης που έχεις εισάγει όπως και επίσης οποιαδήποτε cookies.

  Dolphin Browser
  unnamed

  Ο Dolphin browser είναι από τους αγαπημένους browser στην Android κοινότητα, και η σίγουρη επιλογή όταν δεν θέλεις τον Chrome. Ο Dolphin browser θεωρείται από τους πιο γρήγορους και αξιόπιστους browser που έρχεται και αυτός με αρκετά καλούδια. Πάμε να τα δούμε.

  Gestures: Με τα gestures, μπορεί κάποιος να "ζωγραφίσει" ένα σύμβολο στην οθόνη της συσκευής και ο dolphin θα αναγνωρίζει αυτό το σύμβολο για να σε πάει σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα που έχεις ορίσει.

  Sonar: Είναι μία λειτουργία φωνητικής αναζήτησης όπου χρησιμοποιώντας την φωνή σας, μπορείτε να αναζητήσετε και να μεταβείτε στην ιστοσελίδα που θέλετε

  Υποστήριξη Flash Player: Ένα πρόβλημα που υπήρχε με το Android ήταν ότι δεν υποστηριζόταν ο flash player στις ιστοσελίδες ακόμα και στον Chrome, όπου τώρα συμπεριλαμβάνεται στον Dolphin.

  Υποστήριξη πολλαπλών tabs: Με αυτό απλά το περιβάλλον είναι όπως είναι και στους browser των υπολογιστές μας.

  Παροχή διάφορων θεμάτων που μπορεί να έχετε στο background σας, γρήγορη κλήση, όχι κανονικών κλήσεων αλλά εικονίδια που περιέχουν τις αγαπημένες ιστοσελίδες σας

  Συγχρονισμός: Ο συγχρονισμός έχει σχέση με το να έχετε το ίδιο περιεχόμενο, τα ίδια tabs, το ίδιο ιστορικό σε όλες της πλατφόρμες ακόμα και στους desktop υπολογιστές σας προσθέτοντας το πρόσθετο του Dolphin browser.

  Κοινοποίηση: Με την κοινοποίηση μπορείτε απλά να επιλέξετε μία λέξη ή μία πρόταση ή γενικά περιεχόμενο από τον Dolphin Browser και να το κοινοποιήσετε στα διάφορα social media ή ακόμα να τα αποθηκεύσετε στο Evernote.

  The Battle

  Από τους δύο browser θεωρούμε πως καλύτερος είναι ο Dolphin Browser σε σχέση με τον Chrome και αυτό σε πρώτη φάση, ο Dolphin είναι ένας πολύ ελαφρύς περιηγητής με πάρα πολλά καλούδια. Αυτό που έχει σημασία είναι κατ'αρχήν να ανοίγει και να ανταποκρίνεται γρήγορα στις εντολές που του δίνεις, κάτι που έδω υπερτερεί και πάλι ο Dolphin σε συσκευές χαμηλότερης ισχύς. Επιπλέον, σου δίνει μία ελευθερία που μπορεί να κάνεις σχεδόν ότι θέλεις κάνοντας αξιόπιστο το πρόγραμμα περιήγησης για την Android συσκευή σας. Ο Chrome είναι και αυτός ένας πολύ καλός browser που αν ξεπεραστεί η το εμπόδιο της διαφορετικότητας των συσκευών που υπάρχουν, θα είναι από τους κορυφαίους. Σε συσκευές με μεγαλύτερη ισχύ, ο Chrome ρολάρει απίστευτα καλά, υπακούοντας στις οποιεσδήποτε εντολές που του δίνεις. Ένα σημαντικό point είναι πως σε κάθε ενημέρωσή του μάς δίνει καλούδια που υπάρχουν σε ολόκληρο λογισμικό. Ένα παράδειγμα το tap on serach, που υπάρχει μόνο στην preview έκδοση Android M.

  Εν κατακλείδι, θεωρούμε το Dolphin εξαιρετική επιλογή για συσκευές χαμηλής ισχύος ενώ για συσκευές που είναι άνω του μετρίου μπορούν να χρησιμοποιήσουν εξ'ίσου το ίδιο μιας και η απόδοσή τους είναι το ίδιο τρομερά καλή.

  ”Περισσότερα...”

  Η Google ανακοίνωσε το Google Photos με απεριόριστο χώρο αποθήκευσης και με μέγιστη ανάλυση φωτογραφιών 16MP και 1080p για βίντεο

  Google-Photos-is-made-for-safe-photo-storing-and-sharing
  Όπως είχε αναφερθεί τις προάλλες σε διαρροές, στο ετήσιο συνέδριο της Google I/O ανακοινώθηκε η νέα εφαρμογή της Google για τις φωτογραφίες. Πριν προτρέξετε, δεν είναι μία τεράστια αναβάθμιση της ήδη υπάρχουσας εφαρμογής που έχουμε ήδη στις συσκευές μας. Πρόκυται για μία εντελώς νέα εφαρμογή με πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που θα μάς κάνει να αναθεωρήσουμε οποιονδήποτε ενδοιασμό είχαμε με το ανέβασμα φωτογραφιών.

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Maps αποκτάει διάφανη μπάρα αναζήτησης

  Google-Maps-for-android-updated

  Το Google Maps είναι από τις πιο δημοφιλής εφαρμογές σε διάφορες πλατφόρμες όπως και στο Android όπου κατέχει εξέχουσα θέση σε αρκετές συσκευές όπου έχει βοηθήσει αρκετούς στην εύρεση σημείων αλλά και εύρεση της καλύτερης διαδρομής. 

  ”Περισσότερα...”

  Το Ok Google from everywhere δε φαίνεται να δουλεύει για τα Samsung Galaxy S6 και S6 Edge

  Samsung-Galaxy-S6-vs-S6-Edge

  Ένα πρόβλημα που έχει υπάρξει από την αρχή της έλευσης του Samsung Galaxy S6 και S6 Edge, είναι η αδυναμία να χρησιμοποιήσετε την φωνητική εντολή "ok Google" από οπουδήποτε πλην της ίδιας εφαρμογής της Google, το Google Search ή με την χρήση του Google Now Launcher. To πρόβλημα αυτό γίνεται εμφανές όταν πηγαίνετε να πείτε την hotword και η εφαρμογή κρασάρει.

  Παρ'ότι το πρόβλημα έχει αναφερθεί σε φορουμ της Google και έχουν επίγνωση της κατάστασης, ύστερα από 3 βδομάδες δεν έχει βγει ακόμα κάποιο patch ή κάποιο update. Οι κλασικές ενέργειες που κάποιοι χρήστες έχουν προσπαθήσει χωρίς να έχουν κάποιο αποτέλεσμα είναι να καθαρίσουν το cache της εφαρμογής αλλά και στα Google Play services, απενεργοποίηση και ενεργοποίηση του S Voice ή ακόμα και factory reset χωρίς κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Αναμένουμε τις 2 εταιρίες Samsung και Google να προβούν σύντομα σε κάποιο ανακοίνωση ή να ρολάρουν κάποιο update.

  πηγή

   

  ”Περισσότερα...”

  Το Youtube Kids αναβαθμίζεται με βελτιώσεις φωνής και καλύτερη ανταπόκριση της πλήρης οθόνης

  youtube kids
  Μία καινούργια ενημέρωση αναμένεται να εμφανιστεί τις προσεχείς ημέρες για την παιδική εφαρμογή του Youtube στο PlayStore. Ο λόγος για το Youtube Kids (v.1.12.5) το οποίο είναι η νέα πρόταση της Google για όσους έχουν παιδάκια και δανείζουν για λίγες ώρες ή λεπτά το tablet ή το smartphone σας ώστε να δουν παιδικά βιντεάκια και μόνο χωρίς να αγχώνεστε μήπως δουν κάποιο ανάρμοστο βίντεο ή βίαιο.

  ”Περισσότερα...”

  To Google Now παρέχει υποστήριξη σε 70 ακόμη εφαρμογές για προβολή πληροφοριών μέσα σε αυτό


  Τον Ιανουάριο, η Google προχώρησε σε μία επέκταση της υπηρεσίας του Google Now όπου κάποιος θα μπορούσε να ψάξει πληροφορίες χρησιμοποιώντας το Google Now για τρίτες εφαρμογές εκτός Google. Σάς είχαμε αναφέρει τότε πόσο σημαντικό ήταν αυτό μιας και κάποιες πληροφορίες θα μπορούσαν να σας εμφανιστούν κατευθείαν στην οθόνη του Google Now.

  Σε αυτή την κατεύθυνση, η Google ανακοίνωσε 70 ακόμα εφαρμογές όπου θα εμπεριέχονται στο Google Now. Η λίστα με τις 70 εφαρμογές είναι μαζεμένες εδώ. Κάποιες σημαντικές είναι το Zipcar όπου σου υπενθυμίζει τον χρόνο επιστροφής καθώς και οδηγίες επιστροφής ή με το OpenTable μπορείς να πληρώσεις ένα δείπνο κατευθείαν από το Google Now ή μπορείτε κάποιο deal να λήγει στο ebay. Είναι πολύ σπουδαίο αυτό. Για να έχετε πρόσβαση σε όλα αυτά, χρειάζεται να έχετε την τελευταία έκδοση Google πατώντας στο link εδώ που σας παραπέμπει στο PlayStore.

   

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Στείλτε οδηγίες χάρτη από τον υπολογιστή σας κατευθείαν στην Android συσκευή σας


  Ένα νέο χαρακτηριστικό έχει προωθήσει η Google όπου μπορείτε να στείλετε οδηγίες από την αναζήτηση Google του υπολογιστή σας κατευθείαν στην Android συσκευή σας. Τι χρειάζεται ομως για είναι εφικτό κάτι τέτοιο και πως μπορεί να πραγματοποιηθεί;

  Σε πρώτη φάση, στον περιηγητή που χρησιμοποιείται, πρέπει να έχετε κάνει σύνδεση στο Google λογαριασμό σας ο οποίος είναι ο ίδιος που είναι σεταρισμένος στην Android συσκευή σας. Αφού έχετε κάνει αυτό, το δεύτερο βήμα είναι να κάνετε αναζήτηση στο Google γράφοντας "Send directions". Αφού το πραγματοποιήσετε αυτό, το επόμενο βήμα είναι να γράψετε την οδό που θέλετε να μεταβείτε. Αφού βρείτε το μέρος όπου θέλετε να μεταβείτε, θα εμφανιστεί στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης ένα κουμπί που ονομάζεται " Send directions to my phone".
  Αμέσως μόλις πατήσετε το παραπάνω κουμπί, οι οδηγίες πηγαίνουν άμεσα στην Android συσκευή σας και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε άμεσα μιας και αποθηκεύονται στα αγαπημένα μέρη στο Google Maps.

  Search for Send Directions from Google and type in your destination...

  ...click on Send Directions to My Phone and receive them on Google Maps

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Η Google εισάγει το handwriting πληκτρολόγιο

  Cover art
  Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα ένα νέο πληκτρολόγιο όπου σου δίνει την δυνατότητα να χειρογραφείς. Σίγουρα υπάρχουν πολλά τέτοια είδη πληκτρολογίου αλλά όταν μιλάμε για την Google αποκτάει άλλη διάσταση το πράγμα μιας και περιμένουμε ακρίβεια στις εφαρμογές που προέρχονται από την Google.

  Έτσι δοκιμάσαμε να γράψουμε στην γλώσσα μας και τα πήγε αρκετά εντυπωσιακά χρησιμοποιώντας το smartphone μας και το δάχτυλό μας. Η ακρίβεια ήταν αρκετά καλή, είχε τους τόνους του κανονικά η κάθε λέξη που χειρογράφαμε. Η αλήθεια είναι ότι με το δάχτυλο είναι λίγο δύσκολη η διαδικασία να συντάξεις κείμενο χειρόγραφα. Με ένα πενάκι πάντως, τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά. Δοκιμάστε το.

  Χειρόγραφη εισαγωγή Google - screenshotΧειρόγραφη εισαγωγή Google - screenshot

  download google handwriting: εδώ

  ”Περισσότερα...”

  Χάσατε το τηλέφωνό σας; Αναζητήστε την στο Google


  Χάσατε το τηλέφωνό σας; Η Google διαθέτει άλλη μία λύση. Ποια είναι η λύση; Αναζητήστε την στο Google! Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στις δύο τελευταίες εκδόσεις του Android, η Google είχε εισάγει το Android Device Administrator όπου με αυτό αν είχες χάσει την συσκευή σου, μπορούσες απομακρυσμένα να βρεις την συσκευή σου ή ακόμα μπορούσες να το κάνεις επαφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων που ουσιαστικά διαγράφονται τα προσωπικά σου δεδομένα από την χαμένη σου συσκευή.

  Η Google θέλοντας να επεκτείνει τον απομακρυσμένο έλεγχο της συσκευής σας σε περίπτωση που την χάσετε, διέθεσε μία νέα λειτουργία όπου από τον Chrome του υπολογιστή σας γράφετε το "find my phone" και μετά από λίγο σας εμφανίζεται ένας χάρτης με την τοποθεσία του τηλεφώνου σας. Αφού σας την εμφανίσει στον χάρτη, πατάτε το κουμπί "Ring" και έτσι η συσκευή σας θα ξεκινήσει να χτυπάει για 5 λεπτά με ένταση ήχου στο μέγιστο. Βασική προϋπόθεση, να είναι εγκατεστημένο στην Android συσκευή σας η τελευταία έκδοση της Google εφαρμογής η οποία αυτή την στιγμή είναι στην έκδοση 4.4.11.16

  google_my_phone

  Πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Chrome αναβαθμίζεται στην έκδοση 42 και τελευταία για το ICS


  Η Google έχει ξεκινήσει σιγά σιγά το ρολάρισμα της νέας έκδοσης του Google Chrome ο οποίος φτάνει στην έκδοση 42 όντας stable. Το ενδιαφέρον για αυτή την έκδοση είναι 2.

  ”Περισσότερα...”

  Η Google φέρνει το Trust Voice όπου οι συσκευές μας θα ξεκλειδώνουν με την φωνή μας


  Πριν ένα μήνα περίπου σάς είχαμε ενημερώσει για μία νέα προσθήκη σε επίπεδο ασφαλείας που είχε κάνει η Google με το Smart Lock. Κάποιες από τις λειτουργίες που υπήρχαν σε αυτό το μενού ήταν οι αξιόπιστες συσκευές ή το να κλειδώνει η συσκευή μόνη της όταν δεν βρίσκεται επάνω μας ή μπορούσαμε να δηλώσουμε αξιόπιστα μέρη όπου η συσκευή μας θα ξεκλείδωνε μόνη της.

  Τώρα η Google επεκτείνοντας την ασφάλεια μάς δίνεται στο Android 5.1 Lollipop μία νέα λειτουργία, η οποία σου επιτρέπει να ξεκλειδώσεις την συσκευή σου με την φωνή σου καθιστώντας την φωνή σου αξιόπιστη φωνή που μπορεί να ξεκλειδώσει την συσκευή σου. Για να τεθεί σε λειτουργία το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό χρειάζεται να τρέχετε Android 5.1 Lollipop και τα Google Play Services να βρίσκονται στην έκδοση 7. Όπως καταλαβαίνετε η λειτουργία αυτή θα είναι σε πρώτη φάση διαθέσιμη για τις Nexus συσκευές που έχουν το πλεονέκτημα να αναβαθμίζονται πιο γρήγορα από τις άλλες συσκευές.

  Η ρύθμιση του Trust Voice χρειάζεται εκπαίδευση όπως ακριβώς γίνεται με την εκπαίδευση για την εντολή "Ok Google". Η Google ενεργοποιώντας την λειτουργία αυτή, μάς ενημερώνει ότι για καλύτερη ασφάλεια συνίσταται χρήση PIN μιας και κάποιος μπορεί να ηχογραφήσει την φωνή σας και να ξεκλειδώσει την συσκευή σας.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Keep αναβαθμίζεται στην έκδοση 3.1 προσφέροντας νέα καλούδια

  Το Google Keep είναι μία εφαρμογή που μπορεί να μας λύσει τα χέρια μας, δημιουργώντας σημειώσεις γρήγορα και εύκολα καθιστώντας ένα από τα βασικά εργαλεία της καθημερινότητάς μας.Το Google Keep αναβαθμίζεται στην έκδοση 3.1 προσφέροντας 2 νέα χαρακτηριστικά τα οποία όπως το συνδράμουν στην καλύτερη εμπειρία χρήσης.

  Τα νέα χαρακτηριστικά είναι η δυνατότητα να βάζεις της σημειώσεις σου σε κατηγορίες. Με αυτό επιτυγχάνεται καλύτερη διαχείρηση των σημειώσεων ώστε να μην είναι διάσπαρτα με χρονολογική σειρά όπου αν χρειαστεί να ψάξεις για κάτι, να μη σου πάρει πάρα πολυ χρόνο. Υπάρχουν κάποιες προεπιλεγμένες κατηγορίες αλλά μπορείς και εσύ ο ίδιος να προσθέσεις τις δικές σου.

  2015-03-25 15.07.35

  Το δεύτερο χαρακτηριστικό έχει σχέση με την υπενθύμιση. Με βάση αυτό το νέο χαρακτηριστικό μπορείς να προγραμματίσεις τις υπενθυμίσεις να σου εμφανίζονται την χρονική στιγμή που θέλεις εσύ ανάλογα τις ανάγκες σου. Η υπενθύμιση υπήρχε ήδη απλά δεν υπήρχε η δυνατότητα προγραμματισμού της.

  2015-03-25 15.08.452015-03-25 15.20.26

  Παρακάτω παραθέτουμε και το link για κατέβασμα του apk σε περίπτωση που δε θέλετε να περιμένετε την αναβάθμιση από το Play Store.

  apk download: εδώ

  Πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Η Google επεξεργάζεται μία νέα λειτουργία όπου θα μπορείς να πληρώνεις τους λογαριασμούς σου από το Gmail

  google hq

  H Google σύμφωνα με κάποια leaks, εμφανίζεται να δουλεύει πάνω σε μία νέα λειτουργία όπου θα επιτρέπει στον χρήστη να πληρώνει τον λογαριασμό του μέσω του Gmail ή του Inbox εφαρμογής.

  Pony Express

   

   

   

   

   

   

   

   

  Το σκεπτικό της ήταν απλό. Αρκετές εταιρίες ενθαρρύνουν τους καταναλωτές τους να σταματήσουν με μία αίτηση να δέχονται τους λογαριασμούς τους μέσω του ταχυδρομίου και να τους έρχονται ηλεκτρονικά στο email τους. Με βάση αυτό η Google σκέφτηκε να τροποιήσει τις υπηρεσίες της και τις εφαρμογές της ώστε κάποιος να μπορεί να πληρώσει μέσα από τις εφαρμογές που σας αναφέραμε τους λογαριασμούς τους συνδέοντας τον τραπεζικό λογαριασμό τους με το Gmail.

  Gmail Pony Express Payments

  Η υπηρεσία που θα εισάγουν μέσα στο Gmail ή στο Inbox θα ονομάζεται Pony Express και θα κάνει το παραπάνω, δηλαδή μεταφορά χρημάτων από το τραπεζικό λογαριασμό σε λογαριασμο της εταιρίας που πρέπει να πληρωθεί ο λογαριασμός.

  πηγή via

  ”Περισσότερα...”

  Η Google εισάγει ένα νέο χαρακτηριστικό όπου κλειδώνει την συσκευή όταν δεν βρίσκεται επάνω σας


  Η Google όπως συνηθίζει προσπαθεί να με κάθε τρόπο να κερδίσει ή να διατηρήσει την εμπιστοσύνη μας στο Android δίνοντας νέα χαρακτηριστικά τα οποία συμβάλλουν στην προστασία των προσωπικών δεδομένων ή την προστασία της μικρής μας περιουσίας, δηλαδή τα smartphone, tablet, smartwatches.

  Αυτή την φορά, επένδυσε στην προστασία της συσκευής μας. Το χαρακτηριστικό που μας προσφέρει είναι ότι η συσκευή μας θα κλειδώνει αυτόματα όταν δεν θα είναι στην κατοχή μας. Για να ισχύει αυτό το χαρακτηριστικό χρειάζεται να υπάρχει μία προϋπόθεση και αυτή είναι να μην έχουμε ενεργοποίηση κάποιο σύστημα προστασίας της συσκευή μας, όπως ξεκλείδωμα με PIN ή PATTERN ή με χρήση της εμπρόσθιας κάμερας.

  Smart Locknexus2cee_screenshot_2015-03-20-14-50-03Detection Prompt

  Η λειτουργία του είναι απλή και στηρίζεται στο αισθητήρα επιταχυνσιόμετρο που αυτό το απλό πράγμα που κάνει είναι να ελέγχει αν η συσκευή μας κρατιέται ή είναι στην τσέπη μας ή είναι απλά ξαπλωμένο και με βάση αυτό και τις συνθήκες να προβαίνει στο κλείδωμα της συσκευής μας όταν δεν βρίσκεται στην κατοχή μας.

  Αυτό το νέο χαρακτηριστικό δεν βρίσκεται στον κώδικα του Android, είναι απλά ένα χαρακτηριστικό το οποίο προωθείται μέσω των Google Play Services της έκδοσης 7.0.97 και απευθύνεται σε συσκευές με Android 5.0 και πάνω.

  Το παραπάνω χαρακτηριστικό μοιάζει με το No Lock Home με την βοήθεια του xposed frameword που ουσιαστικά κάνει πάνω κάτω το ίδιο.

  Μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση των Google Play Services πατώντας εδώ

  πηγή 

  ”Περισσότερα...”

  Το Youtube αναβαθμίζεται στην έκδοση 10.10 διαθέτοντας την επιλογή για αναζήτηση 4k βίντεο


  Μία νέα ενημέρωση ξεκίνησε να έρχεται στις Android συσκευές μας για την εφαρμογή YouTube. Αυτή η νέα μικρή αναβάθμιση εκτός από κάποια bugs που επιλύει, εισάγει και την επιλογή να κάνουμε αναζητήσεις 4k βίντεο. Εννοείται, ότι απευθύνεται στους κατόχους και συσκευές που υποστηρίζουν 4k βίντεο.

  2015-03-18 21.34.092015-03-18 21.53.382015-03-18 22.01.40

  Η αναζήτηση για 4k βίντεο εμφανίστηκε στην έκδοση 10.8 και τώρα έφτασε σε αυτή την έκδοση όπου θα εδραιωθεί. Παρ' όλο που έχει εισαχθεί αυτή η νέα επιλογή, σε κάποια βίντεο δεν έχουν εμφανιστεί αυτή η επιλογή.
  Παρακάτω,παραθέτουμε το link για κατέβασαμα του apk για να το εγκαταστήσετε χειροκίνητα ή αλλιώς μπορείτε να περιμένετε λίγο μέχρι να εμφανιστεί η ενημέρωση της εφαρμογής από το Play Store.

  apk download

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Η Google εισάγει νέο σύστημα αξιολόγησης των εφαρμογών στο Play Store


  Μία νέα αλλαγή ετοιμάζεται η Google να εισάγει για τις νέες και τις υφιστάμενες εφαρμογές στο Play Store η οποία είναι η αξιολόγηση τους. Σκοπός αυτής της αλλαγής είναι κάθε εφαρμογή ανάλογα την χώρα να έχει διαφορετικό αντίκτυπο και καταλληλότητα σε κάθε ηλικία.

  Συγκεκριμένα, οι προγραμματιστές θα χρειαστεί να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο όπου καλούνται να απαντήσουν για ποια κατηγορία ηλικιών απευθύνεται με βάση τα κριτήρια που θέτει ο οργανισμός IARC. Έτσι με βάση αυτή την αξιολόγηση, ο καταναλωτής θα μπορεί να αναζητήσει τις εφαρμογές που θέλει βάζοντας τα φίλτρα που του αναλογούν για να του εμφανιστούν οι εφαρμογές που είναι κατάλληλες για αυτόν.

  Η αξιολόγηση αυτή θα υλοποιηθεί από το Μάιο, και ο κάθε προγραμματιστής είναι υποχρεωμένος να συμπληρώσει αυτό το ερωτηματολόγιο. Σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρχει η σήμανση στην εφαρμογή του ότι δεν έχει αξιολογηθεί και ενδεχομένως αν το αφήσει καιρό έτσι, να υποστεί κάποιο αποκλεισμό.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Youtube θα υποστηρίζει βίντεο 360 μοιρών

  YouTube for Android now supports 360 degree videos

  Την Παρασκευή που μας πέρασε, η Google μάς ενημέρωσε ότι θα υποστηρίζει βίντεο 360 μοιρών. Με αυτή την λειτουργία θα μπορούμε να κοιτάζουμε και άλλες πτυχές της εικόνας που παρακολουθούμε. Στην παρούσα φάση αυτό είναι εφικτό είτε από την εφαρμογή μας στην Android συσκευής μας ή μπορούμε να το δούμε στο Google Chrome.
  Για να πραγματοποιηθεί αυτό, η Google συναντήθηκε με κατασκευαστές που έχουν κάμερες που υποστηρίζουν 360 μοίρες εικόνα. Έτσι τώρα κάποιος μπορεί να ανεβάζει το βίντεό του χωρίς να χρειάζεται η προσθήκη κάποιου συγκεκριμένου script.

  Με την Android συσκευή σας μπορείτε απλά να αλλάζετε θέση της Android συσκευής σας την ώρα που βλέπετε το βίντεο. Αντίστοιχα, στο Chrome χρησιμοποιούμε το ποντίκι μετακινόντας το στη θέση που θέλουμε να κοιτάξουμε.

  Δειτε το video από την Αndroid συσκευής σας εδώ ανοίγοντας το link με την Youtube εφαρμογή

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Οι αναζητήσεις του Google Now θα περιλαμβάνει σύντομα και εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών


  Μία μεγάλη αλλαγή αναμένεται να δούμε στο Google Now μιας και ένα καινούργιο API μπορεί να χρησιμοποιηθεί από developers ώστε πληροφορίες που περιέχονται σε εφαρμογές τους, να εμπεριέχονται στις αναζητήσεις του Google Now. Μέχρι πρόσφατα αυτό δεν ήταν δυνατόν μιας και υπήρχε κάποιο είδος απαγόρευσης από την Google που τώρα το αναιρεί.

  Εύλογα κάποιος θα ρωτήσει τι γίνεται σε περίπτωση που το Google Now βρει για κάτι που έχουμε κάνει αναζήτηση από 2 πηγές είτε της Google είτε από κάποια εφαρμογή. Σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρχει η ερώτηση προς τον χρήστη ποια από τις 2 πηγές ( είτε την Google είτε από εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή) θέλει να έχει ως προεπιλογή ώστε να μην υπάρχει μελλοντικά άλλο πρόβλημα.

  Τέλος, 2 ακόμα νέα έρχονται από την Google για το τι προτίθεται να προσθέσει στο Google Now. Το ένα είναι ότι θα υπάρχει ενημέρωση για το πόσο μεγάλη είναι η ουρά για εισητήρια στα διάφορα πάρκα, αρκετά χρήσιμο κατά την γνώμη μου, και το δεύτερο θα υπάρχει θα έχει μια προσωποποιημένη προσέγγιση όσον αφορά τις δραστηριότητες του κάθε χρήστη, όπως για παράδειγμα ότι κάποιος πηγαίνει νωρίτερα συνέχεια στο αεροδρόμιο για την πτήση του θα υπάρχει αυτή η πληροφορία στις κάρτες του Google Now.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Google Chrome v.42: Όταν θα κάνεις share μία σελίδα, θα προστίθεται και ένα screenshot

  Η Google σε λίγο καιρό θα ρολάρει την νέα έκδοση του Google Chrome προσθέτοντας μία νέα λειτουργία η οποία θα είναι πιθανόν αμφιλλεγόμενη μιας και δεν ξέρουμε αν θα μας αρέσει ή όχι. Η συγκεκριμένη λειτουργίας της έκδοσης 42 του Google Chrome θα παρέχει ένα screenshot της σελίδας όταν θα πάς να κοινοποιήσεις κάποια σελίδα χρησημοποιώντας όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές που μπορεί να έχει κάποιος για να την μοιραστεί.

  2015-03-13 10.08.202015-03-13 10.07.50

  Αυτό στο οποίο είναι αμφιλλεγόμενο και δεν μπορεί στην παρούσα φάση να καταργηθεί είναι αυτή η "ιδιοτροπία" της εφαρμογής όταν κοινοποιείς κάποια σελίδα. Αυτό που θα μπορείτε να κάνετε είναι να καταργείται το screenshot που δημιουργείται όταν πηγαίνει στην στην ανάλογη εφαρμογή που θα κοινοποιηθεί.

  πηγή

   

  ”Περισσότερα...”

  Η Google ανακοίνωσε το Google Store, το Play Store των συσκευών Google

  Γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα, ότι ένας τρόπος για να μπορέσεις να προμηθευτείς γρήγορα Nexus συσκευές χωρίς να περιμένεις να έρθει στα καταστήματα λιανικής, ήταν να μπεις στο Play Store όχι της χώρας μας αλλά με κάποια τρικ στην Μ. Βρετανία παραδείγματος χάρην, και από εκεί να αγοράσεις κάποιο από τις Nexus συσκευές.

  Αυτό αλλάζει, μιας και η Google ανακοίνωσε το Google Store που περιέχει όλες τις Google συσκευές που μπορείς να έχεις. Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε σε smartphone, tablet, smartwatches, chromcast, chromebook και android TV μέχρι στιγμής. Έτσι βλέπουμε η Google να κάνει ένα διαχωρισμό εφαρμογών και υπηρεσιών της και των συσκευών της. Έτσι, θα χρησιμοποιεί το Google Play για εφαρμογές και υπηρεσίες και το Google Store για συσκευές. Το link για το Google Store είναι https://store.google.comstore

  Πηγαίνοντας στο παραπάνω Link θα μας βγει ένα μήνυμα ότι δεν είναι διαθέσιμος ο ιστότοπος αυτός για την Ελλάδα μιας και δεν έχει ετοιμαστεί ακόμα αφού ούτε Google Play δεν έχουμε. Έτσι μάς προτρέπει να επισκεφτούμε τον ιστότοπο της Αμερικής και να πάρουμε μία γεύση για το τι μας περιμένει.

   

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Drive αναβαθμίζεται με δυνατότητα συρσίματος αρχείων σε φακέλους και με ανανεωμένο μενού


  Έφτασε η αναβάθμιση του Google Drive από την έκδοση 2.1.4 στην έκδοση 2.2 σηματοδοτώντας νέες αλλαγές όπως μας έχει συνηθίσει με αλλαγή του Build number. Οι αλλαγές που υπάρχουν είναι δύο και έχουν βάση το λειτουργικό κομμάτι.
  Το πρώτο είναι ότι σου δίνεται η δυνατότητα να κάνεις drag and drop τα αρχεία που έχεις στο Google Drive σε κάποιον φάκελο.

  Η δεύτερη αλλαγή έρχεται στο μενού όπου πλέον προστίθονται κάποιες νέες καρτέλες όπως το "shared with me" και το ποσοστό του χώρου που έχουμε καταλάβει στο Google Drive.


  Για να αποκτήσετε το Google Drive με την ενημερωμένη έκδοση, είτε μπορείτε να περιμένετε να έρθει η ενημέρωση από το Play Store είτε μπορείτε να κατεβάσετε το apk από το παρακάτω link.

  apk google drive 2.2 download

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Youtube σου δίνει την δυνατότητα να επεξεργαστείς το βίντεό σου πριν το ανεβάσεις


  Εδώ και πολύ καιρό, όταν κάποιος ήθελε να ανεβάσει κάποιο βίντεο από την Android συσκευή του, δεν μπορούσε να κάνει κάποια επεξεργασία παρά μόνο να κάνει upload εκείνη την στιγμή.Έτσι, έπρεπε πρώτα να κάνει κάποια επεξεργασία του βίντεο που ήθελε να ανεβάσει σε κάποια τρίτη εφαρμογή, να κάνει αποθήκευση και μετά το νέο αρχείο βίντεο που επεξεργάστηκε να το επιλέξει στην εφαρμογή Youtube και μετά απλά να κάνει upload. Πολύ ταλαιπωρία γενικά.
  Αυτό από τώρα αλλάζει μιας και η καλή μας η Google ενσωμάτωσε στην εφαρμογή του Youtube την δυνατότητα trimming δηλαδή την δυνατότητα να επεξεργαστούμε το βίντεο μας πριν το κάνουμε upload.Συγκεκριμένα, αυτό που κάνει είναι να μπορείς να αλλάξεις τους χρόνους του βίντεο που έχεις τραβήξει ώστε να το φέρεις στα μέτρα σου και να το ανεβάσεις έτσι όπως το θέλεις.
  Ένα μεγάλο μπράβο στην Google που κάνει πράξη τα αυτονόητα και αυτό που ζητούσε οι χρήστες του Android.

  2015-02-27 13.45.442015-02-27 13.46.092015-02-27 13.46.47

  Πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το YouTube Kids είναι πλέον διαθέσιμο στην Αμερική αλλά μπορείτε να το εγκαταστήσετε όσοι είστε εκτός Αμερικής

  Πριν λίγες ημέρες σας είχαμε ενημερώσει ότι το YouTube Kids θα ερχόταν σήμερα αλλά μόνο για την Αμερική στο Playstore προς το παρόν.
  Πάμε να δούμε λίγο την δουλειά που έκανε η Google στην κατεύθυνση των γονιών που έχουν παιδάκια.
  Σε πρώτη φάση, βλέπουν ένα πολύ φιλικό προς τα παιδιά περιβάλλον το οποίο είναι πολύ απλό και δεν ενοχλεί σε σχέση με την κυρία εφαρμογή YouTube.

  Στην αρχή μας ζητάει ένα κωδικό πρόσβασης που τους φορές που το χρησιμοποιήσαμε ήταν διαφορετικός. Συγκεκριμένα, υπάρχει μια κλειδαριά όπου πατώντας την σε βάση σε ένα μενού ασφαλείας. Αύριο που πρέπει να κάνεις είναι να γράψεις ένα τετραψηφίο κωδικό που στο υποδεικνύει με λέξεις. Οπότε η Google θεωρεί ότι μικρά παιδιά δε θα μπορέσουν να το ξεκλειδώσουν.

  Βλέπουμε επίσης το περιβάλλον να μοιάζει με παιχνίδι με background μουσική και ήχους όταν επιλέξουμε κάποιο από τα διαθέσιμα κουμπιά που έχει ή τα ίδια τα βίντεο.

  Επιπλέον, υπάρχει η λειτουργία του χρονοδιακόπτη, όπου ο γονιός επιλέγει πόσο χρονικό περιθώριο θα αφήσει στο παιδί του να βλέπει YouTube παιδιά βιντεάκια και με το πέρας του χρόνου, τα βίντεο σταματάνε και υπάρχει η ένδειξη time's up. Μετά ένα animation δείχνει ότι κοιμάται θέλοντας έτσι να δείξει στο παιδάκι ότι ήρθε η ώρα για ύπνο.
  Όταν κλείσει η εφαρμογή και πάει μετά το παιδάκι να το ανοίξει, η κατάσταση έχει μείνει time's up,οπότε δε μπορεί να δει άλλα βιντεάκια.

  Τέλος, να πούμε ότι ενήλικο ή ακατάλληλο περιεχόμενο δεν εμφανίζεται όταν γίνει κάποια αναζήτηση.

  Πολύ καλή προσπάθεια της Google, και πολύ χρήσιμη για τους γονείς . Παρακάτω παραθέτω το apk της εφαρμογής για κατέβασμα και εγκατάσταση μιας και δε θα το βρείτε στο Play Store μας αίμα εκτός αν μένετε Αμερική καθώς και ένα βίντεο με τα χαρακτηριστικά της νέας εφαρμογής.

  apk download

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Playstore αναβαθμίζει την μπάρα αναζήτησης

  Google Play Store gets updated Google Search bar
  Η Google θέλοντας να δώσει μια ενιαία μορφοποίηση στις εφαρμογές της και έχοντας επιτύχει κατά μεγάλο ποσοστό, θέλει τώρα να δώσει ίδια μορφή και στο Google Play Store ξεκινώντας με την μπάρα αναζήτησης.
  Θα έχετε παρατηρήσει ότι η μπάρα αναζήτησης στο Play Store είναι διαφορετική σε σχέση με το Google Now Launcher που έχουμε στις Android συσκευές μας. Έτσι λοιπόν, το Play Store θα αποκτήσει την ίδια μπάρα αναζήτησης με αυτή του Google Now Launcher.
  Οπότε έχετε τα μάτια σας ανοιχτά όταν θα εφαρμοστεί η αλλαγή στο Play Store στις συσκευές σας. Παρακάτω παραθέτουμε πως θα είναι περίπου η μπάρα αναζήτησης.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Έρχεται το YouTube για παιδιά στις 23 Φεβρουαρίου


  Η Google βλέποντας μία αύξηση της τάξεως του 200% των μικρών παιδιών που βλέπουν YouTube, αποφάσισε να εισάγει μία εφαρμογή Youtube για παιδιά που θα έχει πιθανόν όνομα YouTube Kids. Η νέα αυτή εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη από τις 23 Φεβρουαρίου στου Play Store η οποία έχει φιλικό περιβάλλον για παιδιά και θα έχει περιορισμούς.

  Οι περιορισμοί που θα έχει είναι στο ότι δε θα βγάζει αποτελέσματα για αναζητήσεις που έχει σχέση με ενήλικο ή ακατάλληλο υλικό. Επιπλέον, θα υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο που τα παιδιά μπορούν βλέπουν παιδικά βιντεάκια και όταν περάσει το χρονικό περιθώριο, η εφαρμογή θα κλείνει και όταν θα προσπαθούν να την ανοίξουν, θα παραμένει κλειστή εκτός αν εισαχθεί ένας κωδικός ασφαλείας που έχει δηλωθεί στην αρχή από τους γονείς.

  Αυτή είναι μία θαυμάσια σκέψη από μεριάς Google που ευαισθητοποιήθηκε και θέλησε να υπάρξει μία πλατφόρμα για παιδιά από την στιγμή που αυτά έχουν μπει στον κύκλο της τεχνολογίας πολύ ενεργά και σε καθημερινή βάση.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Maps αναβαθμίζεται με υποστήριξη αλλαγής λωρίδας

  Google Maps will now provide users in 15 new European countries with accurate lane guidance
  Μία σημαντική αναβάθμιση δεχθήκαμε με μεγάλη χαρά οι χρήστες Android για την εφαρμογή Google Maps η οποία είναι πολύ χρήσιμη ιδιαίτερα για τον ελληνικό χώρο.
  Ο λόγος για την ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας όταν έχουμε βάλει τον πλοηγό για την μετακίνηση μας από ένα σημείο σε ένα άλλο.

  Σαν παράδειγμα μπορεί να θεωρηθεί αν κάποιος επισκέφτεται κάποια πόλη για πρώτη φορα, θα ήταν εξαιρετικό βοήθημα η ειδοποίηση να αλλάξει λωρίδα όταν θα πλησιάζει η ώρα να βγει σε κάποια έξοδο.

  Η λειτουργία αυτή υποστηρίζεται σε 15 Ευρωπαϊκές χώρες που είναι η Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία, Φιλανδία, Ελλάδα, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Σουηδία και Ελβετία. Οπότε, αν πάτε σε κάποια από τις παραπάνω χώρες, σίγουρα δε θα χαθείτε και εγκαίρως θα ειδοποιήστε για αλλαγή λωρίδας αν θα είστε σε κάποιον αυτοκινητόδρομο.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Now αποκτάει νέες κάρτες από τρίτες εφαρμογές


  Αρκετοί από εμάς χρησιμοποιούμε τις κάρτες του Google Now στην καθημερινότητα μας όπως είναι για παράδειγμα ο καιρός τα οποία είναι προιόν της Google. Ένα ακόμη είναι και τα live score κάποιας μη ελληνικής ομάδας στο ποδόσφαιρο ή στο μπασκετ μιας και η Google δεν έχει προσθέσει ελληνικές ομάδες. Ένα άλλο είναι και οι ειδοποιήσεις για κάποια συνάντηση ή για κάποια πτήση. Όλες αυτές είναι πολύ χρήσιμες αλλά είναι στα στενά όρια της Google για αυτές τις πληροφορίες.

  Αυτό τώρα αλλάζει μιας και οι Google αποφάσισε να εμφανίζονται 40 κάρτες και από τρίτες εφαρμογές για την ακόμη απελευθέρωση της πληροφορίας και ενημέρωσης σε μία πλατφόρμα που είναι το Google Now. Έτσι για παράδειγμα, μπορεί να μας ενημερώνει με μία κάρτα για πιθανή κίνηση σε κάποιο δρόμο ή ακόμη να υπάρχει κάρτα που θα μας ενημερώνει τον χρόνο που απομένει σε μία δημοπρασία στο ebay. Για όλα αυτά η Google έχει φτιάξει μία ομάδα των 30 developer, ίσως και λίγους πιο πάνω, που βασικό μέλημά τους είναι η δημιουργία αυτών των καρτών για το Google Now.

  Αναμένουμε την ενημερωμένη έκδοση του Google Now από το Play Store ώστε να το δούμε με τα μάτια μας και στην πράξη πόσο ακόμα θα μας κάνει την ζωή μας ακόμα πιο εύκολη και απλή.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Αναβάθμιση του Chrome φτάνοντας στην έκδοση 40

  Άλλη μία αναβάθμιση έχουμε σήμερα από την Google για τον Chrome , ο οποίος ήταν πολύ καιρό στην beta κατάσταση και τελικά σήμερα εμφανίστηκε φτάνοντας την έκδοση 40.


  Οι αλλαγές που υπάρχουν αναφέρονται στο παρακάτω changelog

  - New bookmarks manager available in flags
  - Larger address bar with overflow button, if you have Lollipop and merged tabs and recent apps
  - New zoom behavior for sites with fixed headers
  - More things work when you're offline
  - Close all tabs shortcut added for tablets
  - New view/copy URL behavior

  Για την νέα λειτουργία του αντιγραφή/επικόληση, τώρα πια εμφανίζει όλο το link με ένα ξεχωριστό κουμπί από κάτω για την αντιγραφή όπως υπάρχει στην youtube εφαρμογή

  Όσοι δε θέλουν να περιμένουν, υπάρχει παρακάτω το link για το apk προς κατέβασμα.

  apk download

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Αναβάθμιση για τις εφαρμογές της Google Drive ( Docs, Sheets, Slides)

   

  Όπως σας γράψαμε και προηγουμένως, η Google με την έλευση της νέας χρονιάς αναβαθμίζει τις εφαρμογές της σιγά σιγά.
  Σειρά έχει τα Google Docs, Sheets, Slides που προσφέρουν κάποιες ωραίες δυνατότητες.

  Σύμφωνα με την Google, οι αλλαγές που θα έχουμε είναι:

  - Real-time spell-checking in documents
  - Hiding rows and columns in spreadsheets
  - Grouping shapes in presentations
  - Touch ID on iOS (just for the sake of completeness)
  - Support for screen-reading services like Talkback

  Διατίθεται τα apk για τις εφαρμογές παρακάτω τα οποία είναι ελεγμένα ότι είναι τα επίσημα apk.

  Docs (v1.4)
  Sheets (v1.4)
  Slide (v1.2)

  Πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Αναβάθμιση για το Google+


  Εμφανίστηκε η νέα έκδοση του Google+ όπου ανέβηκε στη έκδοση 4.9. Η νέα έκδοση δεν φαίνεται να φέρνει κάτι το καινούργιο και μεγάλο αλλά κάποιες διορθώσεις στο αισθητικό κομμάτι.

  Το ένα είναι ότι αντικαταστήθηκε η λέξη "Everything" με την λέξη "Home", οι λέξεις "My Circles" και "My Communities" γίνανε "Circles" και "Communities" αντίστοιχα.

  Επιπλέον για να κάνουμε ανανέωση στα posts είτε πατάγαμε το κουμπί για ανανέωση των ποστς ή με μεγάλη δυσκολία κάναμε swipe προς τα κάτω αρκετές φορές για επιτύγχουμε την ανανέωση των posts. Τώρα το swipe προς τα κάτω έχει βελτιωθεί και μας αρέσει και μας βολεύει ακόμα περισσότερο.

  Τέλος, μία άλλη αισθητική αναβάθμιση βρίσκεται στα Settings όπου ειναι πιο καθαρό, απλό και βάζοντας μπλε χρώμα για τις δύο κατηγορίες που έχει μέσα.  Όσοι βιάζεστε και δε θέλετε να περιμένετε υπάρχει παρακάτω το λινκ για το apk που είναι ελεγμένο ότι είναι εφαρμογή της google

  apk download

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το youtube αναβαθμίζεται, αλλάζοντας εντελώς αριθμό έκδοσης χωρίς λόγο


  Και ενώ η έκδοση της εφαρμογής youtube ήταν στην 6.0.3, η Google ,όπως έκανε και σε άλλες δικές της εφαρμογές με την έλευση του νέου έτους, ήρθε η σειρά του youtube. Και εκεί που περιμέναμε μια μικροαναβάθμιση, αυτή ήρθε αλλά έφερε κάτι άλλο πιο μεγάλο, μία αναβάθμιση του αριθμού της έκδοσης. Έτσι η τελευταία έκδοση έχει αριθμό 10.02.3. Το ερώτημα πλέον που γεννιέται είναι, τι το εξελιγμένο και ενημερωμένο έφερε αυτή η νέα αναβάθμιση;
  Η απάντηση είναι λίγα πράγματα. Πάμε να δούμε τι καινούργιο φέρνει.

  Σε πρώτη φάση η "μεγάλη" αλλαγή είναι στην κοινοποίηση, όπου πλέον οι εφαρμογές που μπορείς να κάνεις κοινοποίηση είναι πλέον σε μικρά εικονίδια και όχι σε λίστα που ήταν πιο πριν. Επιπλέον η επιλογή "αντιγραφή στο πρόχειρο" (copy to clipboard), έχει πλέον εξέχουσα θέση στην πάνω δεξιά γωνία του αναδυόμενου παραθύρου για την κοινοποίηση.

  Μία άλλη λειτουργία που επαναπροστέθηκε, είναι η φωνητική αναζήτηση. Μέχρι πρότινος γινόταν με την χρήση του πληκτρολογίου τρίτων κατασκευαστών που είχες. Τώρα πια είναι ενσωματωμένο στην ίδια εφαρμογή,

  Επιπλέον μια μικρή σχεδιαστική αλλαγή έχουν γίνει στα εικονίδια που υπάρχουν στην εφαρμογή, με αποκορύφωμα το κυκλικό βελάκι στο τέλος του κάθε βίντεο, που τώρα έχει αλλάξει φορά από αριστερόστροφα σε δεξιόστροφα.

  Τέλος, η αναφορά χρηστών έδειξε πως είδαν μία καλύτερη απόδοση της εφαρμογής σε πιο παλιές συσκευές χωρίς να είναι κάτι το θεαματικό.

  Από όλα τα παραπάνω, φαίνεται λίγο περίεργο να αναβαθμίζεται σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό η έκδοση από τα χαρακτηριστικά της ίδιας αναβάθμισης.
  Παρέχεται το apk για κατέβασμα για όποιον θέλει γρηγορότερα την εγκαταστάση της αναβαθμισμένης έκδοσης αν δε θέλει να περιμένει το Playstore, το οποίο είναι ελεγμένο από την google.

  apk download

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Αναβάθμιση του Google Maps


  Συνεχίζει η Google για το νέο έτος τις ενημερώσεις των εφαρμογών της. Τώρα είναι σειρά του Google Maps να αναβαθμιστεί στην έκδοση 9.3 προσθέτωντας 2 δυνατότητες.

  Το πρώτο είναι ότι πλέον μπορείς μέσα από την εφαρμογή να κάνεις share τις οδηγίες μιας διαδρομής.


  Το δεύτερο είναι ότι το popup που εμφανιζόταν κατά την διάρκεια του ανοίγματος της εφαρμογής που σε ενημέρωνε ότι δεν έχει ενεργοποιημένο το gps, τώρα μπορεις είτε να επιλέξεις το κουτάκι που σου λεει "να μην ερωτηθώ ξανά" είτε μπορείς να πεις "Ok Mom" και έτσι δεν θα ξαναεμφανιστεί το συγκεκριμένο popup.

   

  To apk το έχουμε σε περίπτωση που δε θέλετε να περιμένετε και είναι ελεγμένο από την Google.
  apk download

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Google Translate αναβαθμίζεται με δυνατότητα μετάφρασης χρησιμοποιώντας την κάμερα

  22

  Μόλις σήμερα είχαμε την ενημέρωση του Google Search, και τώρα η Google ενημερώνει το Google Translate έχοντας κάποιες συναρπααστικές δυνατότητες που μπορώ να πω τις περιμέναμε κάποια στιγμή στο πρόσφατο μέλλον.

  22

  Η νέα έκδοση Google Translate μπορεί χρησιμοποιώντας την κάμερα του smartphone σας, να σας κάνει σε real time μετάφραση στην γλώσσα που επιθυμούμε και είναι διαθέσιμη. Οπότε με αυτόν τον τρόπο, δε χρειάζεται να πληκτρολογούμε μια άγνωστη λέξη για να μας βγάλει την μετάφρασή της, απλά ανοίγουμε την κάμερα και μας εμφανίζεται αμέσως η μετάφραση του αντικειμένου που εστιάζουμε με την κάμερά μας.
  Αυτό σύστημα δημιουργήθηκε με την βοήθεια της Word Lens, την οποία η Google την εξαγόρασε πέρισυ και έτσι φέτος σε αυτή την έκδοση του Google Translate υπάρχει ενσωματωμένο. Οι διαθέσιμες γλώσσες είναι προς και από τα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά, Ρώσικα και Ισπανικά. Περισσότερες γλώσσες θα είναι διαθέσιμες αργότερα.

  Ένα δεύτερο χαρακτηριστικό στο Google Translate είναι η λειτουργία συνομιλίας, όπου όταν θα μιλάς μετά από λίγο κάνει φωνητικά την μετάφραση στην γλώσσα που έχουμε επιλέξει.

  Η νέα αυτή έκδοση δεν είναι ακόμα διαθέσιμη από το Play Store αλλά αυτό θα αλλάξει σύντομα. Αν όμως θέλετε να το εγκαταστήσετε, παρέχετε το apk.

  apk download
  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Google search αναβαθμίζεται στην έκδοση 4.1

  search
  Η Google ξεκίνησε από χθές να αναβαθμίζει την εφαρμογή

  Google Search στην έκδοση 4.1 προσφέροντας πλήθως νέων δυνατοτήτων.
  Screenshot 2015 01 13 19 20 47

  Screenshot 2015 01 13 19 20 55

  Το πρώτο πράγμα είναι κάρτες "Now Cards" που ουσιαστικά σε ενημερώνει για διάφορα πράγματα της καθημερινότητάς σου και επιλέγεις τον τρόπο που θα σου εμφανίζονται.
  1
  2

  Επίσης έχει αλλαχτεί και η διαδικασία όπου το "ok google" μπορούσε να ενεργοποιηθεί από την lockscreen. Το "ok google" detection έχει αλλαχτεί σε "Personal results" κάνοντάς το πιο κατανοητό και ξεκάθαρο.

  Επίσης, έχουν προστεθεί 9 ακόμα γλώσσες και επιπλεόν η Φωνητική Πληκτρολόγηση έχει αλλαχτεί σύμφωνα με το material στυλ.
  3

  Μια άλλη αλλαγή υπάρχει στις κάρτες καιρού, μετοχών όπου στην γωνία κάθε κάρτας μπορεί ο χρήστης να την παραμετροποιήση φέρνοντάς το στα μέτρα του.
  46
  Επιπλέον, στο κάτω μερος της εφαρμογής δεν υπάρχει πια το μενού όπου πηγαίναμε και κάναμε ότι αλλαγές θέλαμε. Αυτο έχει μεταφερθεί, swype προς τα δεξιά, όπως γίνεται και στην εφαρμογή του Gmail.

  Σε όσους δεν σας έχει έρθει ακόμα η ενημέρωση, μπορείτε να το κάνετε χειροκίνητα πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο. apk download

  πηγή

  ”Περισσότερα...”


  Viber: Αλλαγή αριθμού χωρίς να διαγράψουμε τις συνομιλίες μας


  Κάθε update των εφαρμογών μας που έρχεται στις συσκευές μας, μας δίνει και κάτι νέο. Κάποιες φορές έχουμε μεγάλη αλλαγή στο αισθητικό κομμάτι, άλλες στο λειτουργικό. Αυτή τη φορά, η δημοφιλέστερη εφαρμογή επικοινωνίας στην χώρα μας, το Viber, αναβαθμίστηκε στην έκδοση 7.4.09 προσφέροντας κάτι απλό.

  ”Περισσότερα...”

  Προσφορά Game: Το " A Dark Room " δωρεάν στο PlayStore για λίγο μόνο

  A Dark Room
  Ένα από τα πιο περίεργα παιχνίδια που μπορείς να βρεις στο PlayStore είναι το "A Dark Room". Το συγκεκριμένο παιχνίδι υστερεί σε γραφικά. Βασικά δεν έχει γραφικά!!! Πρώτη φορά το είδα σε διάφορα sites και έπεσα πάνω του γιατί έχει συλλέξει εξαιρετικές κρτικές. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ξεκίνησε πρώτα να παίζεται στους διάφορους browsers και μετά το επόμενο βήμα ήταν το iOS. Το παιχνίδι αυτό αγαπήθηκε και μετά όπως συμβαίνει συχνά ήρθε και στην πλατφόρμα του Android.

  ”Περισσότερα...”

  Το Skype Lite ( Mingo ) είναι διαθέσιμο για Ινδία αλλά μπορείτε να το κατεβάσετε και εσείς

  skype-mingo
  Αν ρωτούσαμε όλους τους χρήστες Android συσκευών, τι θα ήθελαν περισσότερο, ένα από αυτά είναι πιο ελαφριές εφαρμογές. Οι developers άκουσαν το αίτημα αυτό και προχώρησαν σε δημιουργία πιο ελαφριών εφαρμογών αλλά όχι για τους κατόχους του δυτικού πολιτισμού. Οι περισσότερες εφαρμογές που είναι Lite, απευθύνονται κυρίως σε περιοχές με αδύνατο και αργό internet.Έτσι με λιγότερα Internet data θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις αγαπημένες τους εφαρμογές και να επικοινωνούν με άλλους ανθρώπους χωρίς να έχουνε ιδιαίτερες εκπτώσεις. Κάτι τέτοιο προωθεί και το Skype με την Lite έκδοση που είναι σε πειραματικό επίπεδο ακόμα.

  ”Περισσότερα...”

  Το ConnectBot, ένας από τους αγαπημένους SSH client αναβαθμίζεται με Material Design

  unnamed
  Όσοι ασχολούνται με Linux ή γενικότερα με UNIX συστήματα, ένα σημαντικό εργαλείο που χρησιμοποιούμε από τα Windows είναι ο Putty client που μας επιτρέπει να συνδεθούμε με ssh στον εκάστοτε SSH server. Προφανώς μπορούμε να συνδεθούμε και με telnet. Αυτό όπως είπαμε υφίσταται είτε στο Linux σε οποιαδήποτε έκδοση είτε σε άλλα UNIX συστήματα όπως τα MacOS ή σε πιο business προϊόντα, τα Cisco router/switches. Όταν έφτασε το Android θέλαμε έναν ανάλογο με το Putty εφαρμογή για να μπορούμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα. Εκεί έχουμε το ConnectBot που χρησιμοποιώ αλλά και το JuiceSSH που αρκετοί το χρησιμοποιούν. Εγώ όμως όχι γιατί είμαι καλυμμένος με το ConnectBot.

  ”Περισσότερα...”

  Ο Super Mario έρχεται στο Android σε δύο μήνες περίπου

  Super Mario androidmagazine.gr
  Ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια που γνωρίζουμε και έχουμε παίξει στο παρελθόν είναι ο Super Mario. Ειδικά όσοι είχανε την κονσόλα του Nintendo, σε κάθε εκδρομή ήταν must συσκευή. Βέβαια δεν είχαμε μόνο το Super Mario για παιχνίδι. Είχαμε και άλλα, αλλά θα επικεντρωθούμε λίγο στο Super Mario. H εταιρεία ξεκίνησε το λανσάρισμα του παιχνιδιού στο IOS όπου πηγαίνει αρκετά καλά. Μπορεί να είναι και ένας ανερχόμενος αντίπαλος του Pokemon Go που έπιασε απίστευτους αριθμούς χρηστών. Τώρα έχουμε την προσμονή να έρθει και στο Android οικοσύστημα όπου εκεί θα γίνει χαμός.

  ”Περισσότερα...”

  Οι συντομεύσεις εφαρμογών του Android 7.1 Nougat ξεκίνησαν να υποστηρίζονται και από τρίτες εφαρμογές

  Evernote

  Η ανακοίνωση των Google Pixel συσκευών, έφερε τα πάνω κάτω όσον αφορά την πορεία του Android μέσα από τα μάτια της Google και αυτό γιατί κατήργησε ονομάτα όπως το Nexus για χάρη της νέας πολιτικής. Πέρα από τις νέες συσκευές είχαμε και την ανακοίνωση του Android 7.1 Nougat που τώρα είναι σε Developer Preview έκδοση για τις τελευταίες Nexus συσκευές και το χαρακτηριστικό που μάς άρεσε και ουσιαστικά το αντέγραψε από την Apple ή την Huawei είναι οι συντομεύσεις εφαρμογών, κάτι σαν το 3D Touch και Force Touch αντίστοιχα των Apple και Huawei.

  ”Περισσότερα...”

  Βάλτε την Android συσκευή σας στο αυτόματο με το Automate

  ic_launcher-256
  Κατά την διάρκεια της χρήσης της Android συσκευή μας, μάς έχει παρουσιαστεί εκείνη η επιθυμία να γίνουν κάποια αυτοματοποιημένα πράγματα στην συσκευή μας που είτε έχει σχέση άμεσα με την συσκευή μας είτε έχει σχέση με τις εφαρμογές μας που μπορεί να κάνουν καθημερινά κάποια συγκεκριμένη διαδικασία. Στο PlayStore υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που μία από τις δημοφιλής είναι η Tasker αλλά προσωπικά δε με βόλεψε. Έτσι χρησιμοποιήσα την Automate και με άφησε απόλυτα ευχαριστημένο.

  ”Περισσότερα...”

  Η Pixel Google Camera διαθέσιμη για τα Nexus 5X και Nexus 6P

  pixel-camera-header
  Όταν ανακοινώθηκαν οι Google Pixel συσκευές, ήρθαν με μερικές υπηρεσίες και δυνατότητες που ήταν αποκλειστικές και μόνο για τις Pixel συσκευές. Όταν ακούσαμε για αποκλειστικότητα εφαρμογών σε Android συσκευή, πόσο μάλλον σε μία Google συσκευή, βάλαμε τα γέλια και ο λόγος είναι πως όλο και κάποιος Developer θα κατάφερνε να αποσπάσει τον κώδικα μίας εφαρμογής και να την κάνει διαθέσιμη στο Android κοινό. Κάτι τέτοιο έγινε και με την εφαρμογή Pixel Google Camera, η οποία για πρώτη φορά είναι τόσο καλή σε επίπεδο λογισμικού που σε συνδυασμό με τον καλό φακό των Pixel συσκευών, έχουμε εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

  ”Περισσότερα...”

  Ανακοινώθηκε ο Messenger Lite για να μη μάς κολάει η συσκευή μας

  messengerr_lite
  Το Facebook είναι μία από τις δημοφιλής πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπου με τα χρόνια σιγά σιγά εξελίσσει προσφέροντας νέες υπηρεσίες. Ένα από αυτά που έκανε στην πάροδο του χρόνου είναι η απόσχιστη του chat messenger από την κύρια εφαρμογή και την ύπαρξη του Facebook Messenger ώστε γίνονται από εκεί όλα τα chats, βιντεοκλήσεις κτλ. Τώρα η Facebook ανακοίνωσε και την Lite έκδοση για τις περιοχές όπου δεν έχουν δυνατό ίντερνετ και χρειάζεται μία εφαρμογή που κάνουν chat και να μη καταναλώνει πολλά MB.
  Έτσι βλέπουμε η Facebook να βάζει πονοκέφαλο στην WhatsApp όπου στις περιοχές με αργό ίντερνετ να έχει την προκαθεδρία. Έτσι θα υπάρξει ένας ανταγωνισμός με σκοπό η Facebook να πάρει το μερίδιο της στην πίτα των περιοχών για το αργό ίντερνετ. Πέρα όμως από την δυνατότητα να υπάρξει το Messenger Lite για αυτές τις περιοχές, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε και εμείς εδώ ακόμα στην Ελλάδα ώστε να μην επιβαρύνεται και να μη σέρνεται η αργή μας Android συσκευή χρησιμοποιώντας τον βαρύ Messenger όπως ακριβώς είναι και το Facebook. Ήδη θα θυμάστε πως ακόμα και για το Facebook που είναι μία από τις εφαρμογές που γονατίζουν το σύστημά μας, έχουμε το Facebook Lite που κάνει την ίδια δουλειά, είναι πιο ελαφρύς και μοιάζει αρκετά με το mobile site του Facebook.

  Το Messenger Lite παρ'ότι υπάρχει στο PlayStore, δεν είναι διαθέσιμη για την δική μας περιοχή, για την Ευρώπη και κατ'επέκταση για την Ελλάδα αλλά αξίζει να κάνετε μία προσπάθεια, μιας και το Messenger Lite δημιουργήθηκε για περιοχές όπως η Κένυα, Μαλαισία, Ταιλάνδη. Έτσι για την εγκατάστασή του έχουμε έτοιμο το APK όπου το κατεβάζουμε και το εγκαθιστούμε και έχουμε όλες τις λειτουργίες του Messenger σε μόλις 10MB. Ειδικά Android συσκευές που έχουν μικρό εσωτερικό χώρο, είναι ότι πρέπει.

  download-apk    google-play-store

  via

  ”Περισσότερα...”

  Το WhatsApp αναβαθμίζεται προσφέροντας νέα καλούδια και μελλοντική υποστήριξη GIF

  whatsapp

  Το WhatsApp είναι μία από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων και από τις πιο παλιές που παρ'ότι έχασε για μία περίοδο έδαφος έναντι του Viber. Έτσι το WhatsApp συνεχίζει τις αναβαθμίσεις του προσφέροντας νέες δυνατότητες και υπηρεσίες ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Αυτή την φορά έχουμε αρκετά πραγματάκια.

  ”Περισσότερα...”

  Ο MX Player αναβαθμίζεται προσθέτοντας υποστήριξη Multi-Window

  ap_resize.php1
  Μία από τις αγαπημένες μου εφαρμογές για την παρακολούθηση ταινιών ή μικρων βίντεο όποτε τύχει είναι η εφαρμογή MX Player. Ο συγκεκριμένος Player όπως και πολλές άλλες εφαρμογές, με την έλευση νέας έκδοσης Android ξεκινούν να αναβαθμίζουν τις εφαρμογές ώστε να είναι συμβατές μέχρι και την τελευταία έκδοση Android. Το ίδιο συνέβη και με τον MX Player.

  ”Περισσότερα...”

  Oasa Telematics: Η πρώτη επίσημη τελεματική εφαρμογή του ΟΑΣΑ για την ακριβή θέση και ώρα των λεωφορείων

  oasa
  Πόσες φορές εμείς που χρησιμοποιούμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα θέλαμε να ξέραμε πότε θα έρθει το λεωφορείο της γραμμής μας για να μην περιμένουμε τζάμπα στην στάση; Πάρα πολλοί. Πλέον αυτό αλλάζει.

  ”Περισσότερα...”

  Το Samsung Note 4 με την αναβάθμιση σε Android 6.0.1, μπορούμε να γράφουμε σε σβηστή οθόνη

  Step-3.jpg
  Μία ευχάριστη έκπληξη θα αντικρύσουν οι κάτοχοι των Samsung Galaxy Note 4. Και αυτό δεν είναι άλλο από την δυνατότητα να γράφουν σημειώσεις με την οθόνη σβηστή.

  ”Περισσότερα...”

  Το Viber αποκτάει end-to-end encryption στις συνομιλίες

  SecurityFeaturesΟι λέξεις κρυπτογράφηση και προστασία δεδομένων στον κυβερνοχώρο, έχουν αποκτήσει δεσπόζουσα θέση στις καθημερινές συζητήσεις μιας και πλέον όλοι χρήστες ζητάμε να είμαστε προστατευμένοι από κακόβουλες επιθέσεις ή οι συνομιλίες μας με φίλους ή με επαγγελαμτικούς συναδέλφους να είναι κάτω από απόλυτη εμπιστευτικότητα που αυτό επιτυγχάνεται με την κρυπτογράφηση.

  ”Περισσότερα...”

  Το WhatsApp αποκτάει πλέον κρυπτογράφηση στα μηνύματα μεταξύ των συνομιλητών

  whatsapp-new1
  Το θέμα της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας των συνομιλιών μας, είναι ένα θέμα που καίει αρκετούς χρήστες στο κατά πόσο τα δεδομένα και οι συνομιλίες είναι ασφαλείς και δεν επεμβαίνει τρίτος για να υποκλέψει αυτά τα στοιχεία.

  ”Περισσότερα...”

  Μετατρέψτε την κάμερα της συσκευή σας σε DSLR με χρήση του Open Camera

   

  ic_launcher

  Έχοντας πολύ μικρή επαφή με το άθλημα της φωτογράφησης σε mobile επίπεδο που περιορίζεται σε κάποια φώτο στα γρήγορα ενός αντικειμένου ή κάποιου  χειρόγραφου σημειώματος που χρειαζόταν να το αποθήκευση για να το έχω μαζί μου πάντα, ήμουν ικανοποιημένος με την stock εφαρμογή AOSP ή αργότερα με την Google Camera για αυτά τα απλά και γρήγορα πράγματα χωρίς να νοιαζομαι για την ποιότητα. Όλα αυτά μέχρι που κατά τύχη σε κάποια αναζήτηση στο play store, βρέθηκα στην εφαρμογή open camera όπου την είδα διαφορετικά. Ας τα πάρουμε από την αρχή.

  ”Περισσότερα...”

  Move to iOS; Καλύτερα όχι

  Screenshot_1
  Η Apple θέλοντας να δώσει και αυτή το παρόν στο Android, λάνσαρε την εφαρμογή "Move to iOS" με την ανακοίνωση του iOS 9. Η εν λόγω εφαρμογή υπόσχεται ασφαλή μεταφορά των δεδομένων και τον στοιχείων από Android συσκευή στο iOS και κατ'επέκταση κατά κύριο λόγω στο iPhone. Πόσο καλή όμως ήταν αυτή η προσπάθειά της; Όχι και τόσο καλή. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

  ”Περισσότερα...”

  Διαθέσιμο Microsoft Word, Excel, PowerPoint για τα smartphone

  image

  Μία από τις αγαπημένες μας εφαρμογές που χρησιμοποιούμε είτε στους υπολογιστές μας είτε στα tablet είναι η σουίτα office που περιλαμβάνει το Microsoft Word, Excel και PowerPoint. Η συγκεκριμένη σουίτα ήταν σε δοκιμαστική λειτουργία και μόνο για τα Android tablet.

  ”Περισσότερα...”

  Δωρεάν επί πληρωμή εφαρμογές στο Play Store

  free-app-of-the-week-androidmagazinegr
  Η Google θέλοντας να κάνει ακόμα πιο ελκυστικό το ήδη πλούσιο Play Store, προχώρησε στην δημιουργία μιας νέας ενότητας με όνομα "δωρεάν εφαρμογή κάθε βδομάδα". Από το όνομα καταλαβαίνουμε πως θέλει να παρέχει δωρεάν εφαρμογές που μέχρι πρότινος ήταν επί πληρωμή.

  ”Περισσότερα...”

  Google Chrome ή Dolphin Browser?

  chrome dolphin androidmagazine.gr
  Κάθε νέα συσκευή που έρχεται στα χέρια μας είτε με αγορά είτε δοκιμάζοντάς την από κάποιον φίλο ή σε κάποιο κατάστημα, συνήθως την ελέγχουμε πόσο γρήγορα scrollάρει. Μετά από λίγα λεπτά είναι η σειρά του browser, και συγκεκριμένα του Chrome μιας και έρχεται προεγκατεστημένος. Είναι όμως ο καλύτερος ή έχουμε και εναλλακτική; Το αντίπαλο δέος ο Dolphin Browser.
  Πάμε να δούμε ποιος από τους 2 είναι καλύτερος ή ποιος μάς ταιριάζει καλύτερα.

  Google Chrome
  Chrome androidmagazine.gr

  Ο Google Chrome είναι ένας browser που όπως είπαμε πιο πάνω έρχεται προεγκατεστημένος σε όλες σχεδόν τις συσκευές αφήνοντας πίσω τους τον AOSP broswer που υπήρχε παλιότερα. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι ο πιο δημοφιλής με τα περισσότερα downloads. Πάμε όμως να το δούμε στα πιο ενδότερά του. Ο Chrome σε κάθε αναβάθμισή του προσφέρει νέα καλούδια κάνοντας την περιήγηση ακόμα πιο διασκεδαστική, προσφέροντας νέες δυνατότητες χάρη στους αλγόριθμους της Google.

  Αυτά είναι ο συγχρονισμός σε όλες τις πλατφόρμες ώστε να έχεις το ίδιο περιεχόμενο παντού, σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα. Αυτό επιτυγχάνεται κάνοντας sign in στον Chrome τόσο στην Android συσκευή σας όσο και σε άλλες συσκευές όπως PC.

  Ένα άλλο είναι η εξοικονόμηση δεδομένων όπου καθώς πλοηγούμαστε σε διάφορες ιστοσελίδες, ο Chrome προσπαθεί να αποκόψει κάποια πράγματα από το να τα κατεβάσει προς απεικόνιση στην συσκευή σας και έτσι αυξάνεται η ταχύτητα ανοίγματος των ιστοσελιδών.

  Επιπλέον έχει την επιλογή για γρήγορο σερφάρισμα όπου καθώς πληκτρολογείς την λέξη ή το site που θες να επισκεφτείς, σου εμφανίζεται με πρόβλεψη λέξεις ή και το site που θες να πάς. Επίσης, στην ιστοσελίδα που βρίσκεσαι σου δίνει την δυνατότητα να μεταφράσεις το περιεχόμενο στην γλώσσα που θες και μπορείς να κάνεις φωνητική αναζήτηση όπως και επίσης έχει και το tap on search όπου επιλέγοντας μία λέξη σου εμφανίζεται ένα search αυτής της λέξης αυτόματα από κάτω.

  Τέλος μπορείς να ανοίξεις νέα καρτέλα όπου θα είσαι σε ανώνυμη περιήγηση και μέσα από εκεί μπορείς να πλοηγηθείς παντού αλλά όταν κλείσεις την καρτέλα αυτή, θα χαθούν όλο το ιστορικό και οι κωδικοί πρόσβασης που έχεις εισάγει όπως και επίσης οποιαδήποτε cookies.

  Dolphin Browser
  unnamed

  Ο Dolphin browser είναι από τους αγαπημένους browser στην Android κοινότητα, και η σίγουρη επιλογή όταν δεν θέλεις τον Chrome. Ο Dolphin browser θεωρείται από τους πιο γρήγορους και αξιόπιστους browser που έρχεται και αυτός με αρκετά καλούδια. Πάμε να τα δούμε.

  Gestures: Με τα gestures, μπορεί κάποιος να "ζωγραφίσει" ένα σύμβολο στην οθόνη της συσκευής και ο dolphin θα αναγνωρίζει αυτό το σύμβολο για να σε πάει σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα που έχεις ορίσει.

  Sonar: Είναι μία λειτουργία φωνητικής αναζήτησης όπου χρησιμοποιώντας την φωνή σας, μπορείτε να αναζητήσετε και να μεταβείτε στην ιστοσελίδα που θέλετε

  Υποστήριξη Flash Player: Ένα πρόβλημα που υπήρχε με το Android ήταν ότι δεν υποστηριζόταν ο flash player στις ιστοσελίδες ακόμα και στον Chrome, όπου τώρα συμπεριλαμβάνεται στον Dolphin.

  Υποστήριξη πολλαπλών tabs: Με αυτό απλά το περιβάλλον είναι όπως είναι και στους browser των υπολογιστές μας.

  Παροχή διάφορων θεμάτων που μπορεί να έχετε στο background σας, γρήγορη κλήση, όχι κανονικών κλήσεων αλλά εικονίδια που περιέχουν τις αγαπημένες ιστοσελίδες σας

  Συγχρονισμός: Ο συγχρονισμός έχει σχέση με το να έχετε το ίδιο περιεχόμενο, τα ίδια tabs, το ίδιο ιστορικό σε όλες της πλατφόρμες ακόμα και στους desktop υπολογιστές σας προσθέτοντας το πρόσθετο του Dolphin browser.

  Κοινοποίηση: Με την κοινοποίηση μπορείτε απλά να επιλέξετε μία λέξη ή μία πρόταση ή γενικά περιεχόμενο από τον Dolphin Browser και να το κοινοποιήσετε στα διάφορα social media ή ακόμα να τα αποθηκεύσετε στο Evernote.

  The Battle

  Από τους δύο browser θεωρούμε πως καλύτερος είναι ο Dolphin Browser σε σχέση με τον Chrome και αυτό σε πρώτη φάση, ο Dolphin είναι ένας πολύ ελαφρύς περιηγητής με πάρα πολλά καλούδια. Αυτό που έχει σημασία είναι κατ'αρχήν να ανοίγει και να ανταποκρίνεται γρήγορα στις εντολές που του δίνεις, κάτι που έδω υπερτερεί και πάλι ο Dolphin σε συσκευές χαμηλότερης ισχύς. Επιπλέον, σου δίνει μία ελευθερία που μπορεί να κάνεις σχεδόν ότι θέλεις κάνοντας αξιόπιστο το πρόγραμμα περιήγησης για την Android συσκευή σας. Ο Chrome είναι και αυτός ένας πολύ καλός browser που αν ξεπεραστεί η το εμπόδιο της διαφορετικότητας των συσκευών που υπάρχουν, θα είναι από τους κορυφαίους. Σε συσκευές με μεγαλύτερη ισχύ, ο Chrome ρολάρει απίστευτα καλά, υπακούοντας στις οποιεσδήποτε εντολές που του δίνεις. Ένα σημαντικό point είναι πως σε κάθε ενημέρωσή του μάς δίνει καλούδια που υπάρχουν σε ολόκληρο λογισμικό. Ένα παράδειγμα το tap on serach, που υπάρχει μόνο στην preview έκδοση Android M.

  Εν κατακλείδι, θεωρούμε το Dolphin εξαιρετική επιλογή για συσκευές χαμηλής ισχύος ενώ για συσκευές που είναι άνω του μετρίου μπορούν να χρησιμοποιήσουν εξ'ίσου το ίδιο μιας και η απόδοσή τους είναι το ίδιο τρομερά καλή.

  ”Περισσότερα...”

  Το Apple Music πάει Android

  apple music in play store
  Χθές 8 Ιουνίου είχαμε το keynote από την Apple για το 2015 που γενικά ανακοινώνει προθέσεις και καταστάσεις για το προσεχές διάστημα για τις συσκευές της. Αυτό που μάς έκανε εντύπωση είναι ότι η Apple πάει Android. 

  ”Περισσότερα...”

  Επιλογή messenger - WhatsApp ή Viber?

  viber-vs-whatsapp
  Καθώς συνεχίζεται η ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος Android με πρόσφατη ανακοίνωση της νέας έκδοσης Android σε πειραματικό επίπεδο, το Android M, οι εφαρμογές συνεχίζουν και αυτές την ανάπτυξή τους ώστε να είναι πιο σταθερές αλλά και να ακολουθούν το design της κάθε έκδοσης λειτουργικού. Στην παρούσα φάση για το Android είναι το Material Design. Σήμερα θα αναφερθούμε σε 2 πολύ δημοφιλής εφαρμογές που στην αρχή ξεκίνησαν διαφορετικά και σιγά σιγά οι υπηρεσίες τους συγκλίνουν. Ο λόγος για το Viber και το WhatsApp. 

  ”Περισσότερα...”

  Τα tablet των LG και Sony θα έρχονται με προεγκατεστημένο το office της Microsoft

  microsoft apps in tablet android

  Όταν ήταν να ανακοινωθεί το Samsung Galaxy S6, είχε ειπωθεί ότι θα έρχεται με προεγκατεστημένες εφαρμογές της Microsoft όπως το Skype ή το Microsoft Office. Ο λόγος που "άφησε" η Samsung κάτι τέτοιο είναι επειδή χρησιμοποιεί πατέντες κατωχυρωμένες από την Microsoft, οπότε σαν αποτέλεσμα έχει οι υπόλοιπες εταιρίες που χρησιμοποιούν τις πατέντες της, να της αποδίδουν και το ανάλογο ποσό που τους αναλογεί ανάλογα το πλήθος των πατεντών που χρησιμοποιούν.

  Έτσι, οι εταιρίες που κατασκευάζουν smartphone ή tablet, θέλοντας με κάποιο τρόπο να μειώσουν το κόστος για την συσκευή που δημιουργούν, προχώρησαν σε συμφωνία με την Microsoft όπου εφαρμογές της να είναι προεγκατεστημένες στις επόμενες συσκευές που βγάζουν. Σίγουρα οι καταναλωτές που θέλουν όσον το δυνατόν καθαρό Android για καλύτερη εμπειρία χρήσης, δυσανασχετίζουν αλλά από την άλλη οι εταιρίες παίρνουν μία ανάσα.

  Πάνω σε αυτό η Microsoft ανακοίνωσε ποιες εταιρίες θα έρχονται με προεγκατεστημένο office στα tablet τους που περιλαμβάνει τα Word, Excel, Powerpoint, OneNote, OneDrive και το Skype. Στον κατάλογο που ανακοίνωσε η Microsoft βλέπουμε πως οι περισσότερες είναι άγνωστες αλλά μόνο 2 μεγάλες και γνωστές υπάρχουν που είναι η Sony και η LG.

   

  • Axdia International GMBH (Germany)
  • Cube (China)
  • DL (Brazil)
  • General Procurement (United States)
  • Grupo Nucleo (Argentina)
  • Haier (China)
  • Inco (Mexico)
  • Ionik GBMH (Germany)
  • Iview (United States and Latin America)
  • Multilaser (Brazil)
  • Noblex (Argentina)
  • Pacific / Vulcan (Mexico)
  • Philco (Argentina)
  • Positivo (Brazil)
  • Prestigio (Europe, Middle East, and Asia)
  • Teclast (China)
  • TMAX Digital (North America)
  • Wortmannn (Germany)

  via

  ”Περισσότερα...”

  Το VLC αναβαθμίζεται με υποστήριξη αναπαραγωγής στο παρασκήνιο

  VLC-player-android
  Ένας από τους πιο δημοφιλής media player που υπάρχουν στο Play Store αλλά και γενικά και στους υπολογιστές, αναβαθμίζεται προσφέροντας νέες ενδιαφέρουσες λειτουργίες που γενικά θέλαμε να έχουν κάποιες εφαρμογές μας. Ο λόγος για το VLC που φτάνει αισίως στην έκδοση 1.3.2. Πάμε να δούμε τι προσφέρει αυτή η νέα έκδοση του VLC player.

  ”Περισσότερα...”

  Πραγματοποιήστε video κλήσεις από τον Messenger του Facebook


  Η εταιρία Facebook ανανκοίνωσε πρόσφατα την δυνατότητα να πραγματοποιείται βίντεο κλήσεις κατευθείαν από τον Messenger του Facebook το οποίο δουλεύει και για τις 2 πλατφόρμες λειτουργικού συστήματος απροβλημάτιστα.

  ”Περισσότερα...”

  Amazon App Store: δωρεάν εφαρμογές παιχνίδια αξίας 105$


  Όπως συμβαίνει σε αρκετά τακτικά διαστήματα, η Amazon μέσω του App Store της στις Android συσκευές, διαθέτει για άλλη μία φορά εφαρμογές και παιχνίδια τους οποίους η αξία του αγγίζει τα 105$.

  ”Περισσότερα...”

  Ο Δούρειος Ίππος της CyanogenMod μπήκε επίσημα στο Android

  Microsoft signs partnership with Cyanogen, bundled apps and services on their way
  Στα μέσα Ιανουαρίου ήταν μεγάλη η αίσθηση που είχε προκαλέσει η Cyanogen όταν είχε αναφέρει ότι θέλει να πετάξει την Google έξω από το Android από τα επίσημα χείλη του CEO της.

  ”Περισσότερα...”

  Η LG ανακοίνωσε το UX 4.0, κάνοντας ντεπούτο στο LG G4


  Η LG στο πλαίσιο της ανάπτυξης και ικανοποιήσης των πελατών της σε επίπεδο smartphone, ανακοίνωσε χθες το νέο User Interface που θα χρησιμοποιήσει στις επόμενες συσκευές της με όνομα UX 4.0

  ”Περισσότερα...”

  Το WhatsApp αναβαθμίζεται στην έκδοση 2.12.19 και μάς προσφέρει την δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσεων


  Μία από τις δημοφιλής εφαρμογές αποστολής μηνυμάτων, το WhatsApp, απέκτησε την δυνατότητα να πραγματοποιεί κλήσεις ύστερα από πολλές beta εκδόσεις και ύστερα από την δυνατότητα να δίνεται σε λίγους με χρήση προσκλήσεων φτάνοντας αισίως στην έκδοση 2.12.19.

  Πάμε να δούμε τα κυριότερα χαρακτηριστικά τής νέα αυτής υπηρεσίας από το Whatsapp. Κατ' αρχήν ανοίγοντας την εφαρμογή, θα σας εμφανιστεί μία νέα καρτέλα με όνομα "CALLS". Μπαίνοντας εκεί μέσα βλέπουμε όλο το ιστορικό κλήσεων με το WhatsApp αλλά αναβαθμίζοντας την εφαρμογή, το πιο συνηθισμένο είναι να είναι άδειο. Σε περίπτωση που θέλετε να πραγματοποιήσετε κλήση σε μία επαφή και η οποία δεν έχει ενημερώσει το WhatsApp, θα σάς εμφανίσει ένα μήνυμα σφάλματος όπου λέει οτι "η επαφή που θέλετε να καλέσετε, δεν έχει ενημερώσει την εφαρμογή". Επιπλέον, αν καλέσετε κάποιον ο οποίος είναι offline, τότε θα λάβετε τόνο απασχολημένο.

  Όσον αφορά τις λειτουργίες κλήσης, μπορείτε να χρησιμοποιείται είτε το ακουστικό είτε να βάλετε την κλήση σε ανοιχτή ακρόαση με την χρήση μεγαφώνου. Επιπλέον, κατά την διάρκεια της κλήσης εμφανίζεται όπως είναι φυσιολογικό ο χρόνος της κλήσης καθώς και επίσης το κουμπί τερματισμό κλήσης.

  whatsapp-calling-4whatsapp-calling-2

  Από τα παραπάνω, το WhatsApp έφτασε σε επίπεδο άλλων εφαρμογών που διαθέτουν τηλεφωνικές δυνατότητες, και μπορούμε να πούμε ότι θέλει να ανταγωνιστεί το Viber που είναι κυρίαρχο όσον αφορά την κλήση. Το καλό που έχει ακουστεί από αναφορές χρηστών που το χρησιμοποιούν, είναι η ποιότητα ήχου κατά την διάρκεια κλήσης η οποία είναι αρκετά υψηλή και αυτό είναι σημαντικό κατά την γνώμη μας.

  Τέλος να πούμε ότι η τηλεφωνική δυνατότητα υπάρχει και στην έκδοση 2.12.5 αλλά σίγουρα δεν είναι ολοκληρωμένη η εφαρμογή. Για την τελευταία stable έκδοση, μπορείτε είτε να το κατεβάσε και να το εγκαταστήσετε με το παρακάτω apk ή μπορείτε να πάτε στην ιστοσελίδα της WhatsApp και να το κατεβάσετε από εκεί και να το εγκαταστήσετε. Σημειώνουμε, ότι για την εγκατάσταση του χρειάζεται να είναι ενεργοποιημένο η ρύθμιση εγκατάστασης εφαρμογών από άγνωστες πηγές. Η Google αναφέρει στο android άγνωστες πηγές τις εφαρμογές εκείνες που δεν υπάρχουν στο PlayStore. Υποθέτουμε ότι σύντομα θα ανέβει και η τελευταία έκδοση και στο Play Store.

  apk download: εδώ
  whatsapp web site: εδώ

  πηγή

   

   

  ”Περισσότερα...”

  SwipeBack, ένα xposed module που μπορεί να αντικαταστήσει το κουμπί Back με υποστήριξη για Lollipop


  Το xposed framework όταν εισήχθει στις Android συσκευές που είναι root, έδωσε την δυνατότητα να αποκτήσουμε features που υπάρχουν είτε σε custom rom είτε

  ”Περισσότερα...”

  Scrapbooks: Το Photoalbum του Facebook μόνο για μωρά


  Το Facebook έχει κάνει καλή δουλειά στο να μπορέσει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του χρηστών του προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά που

  ”Περισσότερα...”

  Το Facebook λανσάρει 4 νέες εφαρμογές για τον Facebook Messenger


  Πριν καιρό, το Facebook υποχρέωσε τους πελάτες της που χρησιμοποιουν την εφαρμογή Facebook να εγκαταστήσουν την εφαρμογή Messenger η οποία βασικός του σκοπός είναι να αντικαταστήσει το build-in messenger που είχε στη Facebook εφαρμογή. Ετσι αν κάποιος ήθελε να κάνει chat ή να στείλει ένα προσωπικό μήνυμα, αυτό το έκανε με την εφαρμογή Messenger. Με αυτό τον τρόπο θα αποσυμφοριζόταν η κύρια εφαρμογή κάνοντάς την πιο ελαφρύ.

  Τώρα το Facebook προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, θέλοντας να εμπλουτίσει τον Messenger με νέες εφαρμογές ειδικά για αυτό. Ετσι βλέπουμε να εισάγει τις εφαρμογες Selfied, Shout, Sound Clips και Strobe που έχουν σκοπό να βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης και επιπλέον να κάνουν τον χρήστη να "κολλήσει". Πάμε να τα δουμε ένα ένα και να τα σχολιάσουμε.

  Το Selfied είναι μια εφαρμογή για selfies που σαν σκοπό έχει διάφορες selfie φωτογραφίες που βγαζετε να τις δηλώσετε για συγκεκριμένο mood. Δηλαδή αν έχετε μια χαρούμενη φωτογραφία σας και την έχετε συνδέσει με το χαρούμενο mood, τοτε η φωτογραφία που θα υπάρχει στον Messenger, θα είναι η χαρούμενη selfie που συνδέσατε στο mood αυτό.
  unnamed (2)

  download Selfied from Play Store

  Το Shout είναι μια εφαρμογή οπου σου επιτρέπει να ορισεις σαν thunbail ενος YouTube βίντεο που θέλεις να μοοραστεις μια φωτογραφία σου με δυνατοτητα προσθήκης έκφρασης.
  unnamedunnamed (1)unnamed (2)

  download Shout from Play Store

  Το Sound clips είναι μια εφαρμογή που διαθέτει προεγκατεστημένους αστείους ήχους και μπορείτε να τους στείλετε κατά την διάρκεια μιας συνομιλίας. Αυτό θα έχει αρκετή πλάκα.

  unnamed (5)unnamed (4)

  download Sound Clips from Playstore

  Το Strobe είναι μια εφαρμογή που σου επιτρέπει να δημιουργήσεις gif αρχεία με χρήση των φωτογραφιών σου και να τα αποστείλεις στους φίλους σου. Δε ξέρω αν βοηθάει στην καθημερινότητα αλλά κανά 2 φορές για πλάκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

  unnamed (8)unnamed (7)

  Download Strobe from Play Store

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Η TWRP recovery φτάνει στην έκδοση 2.8.6.0 προσφέροντας υποστήριξη στο Aosp 5.1


  Μία από τις διαθέσιμες recovery που βάζουμε όσοι το επιχειρήσουμε στα smartphone μας είναι η Team Win Recovery Project ή αλλιώς TWRP όπως την γνωρίζουμε αναβαθμίζεται και φτανει στην έκδοση 2.8.6.0 προσφέροντας κάποια νέα καλούδια σε επίπεδο βελτιώσεων καθώς επίσης και υποστήριξη στην Android AOSP 5.1.

  Συγκεκριμένα, οι αλλαγές που διαθέτει είναι η χρηση pattern για αποκρυπτογράφηση, διόρθωση προβλημάτων με το πληκτρολόγιο καθώς και κάποια άλλα που αναφέρονται παρακάτω στο changelog.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Με χρήση του Xposed framework διορθώνουμε το Lollipop Memory Leak πριν το επίσημο fix


  Όταν είχε εμφανιστεί το Android 5.0 Lollipop, εκτός από τα πολλά καλούδια που μας πρόσφερε κάνοντας την συσκευή μας αγνώριστη, μάς άφησε και με ένα bug το οποίο για να διορθωθεί πέρασε πολύς καιρός. Το συγκεκριμένο bug είναι το γνωστό μας Memory Leak το οποίο έχουμε διαρροή στην διαθέσιμη μνήμη της συσκευής μας κάνοντας κάποιες φορές τις εφαρμογές μας να κρασσάρουν και να κλείνουν.

  Όταν τελικά επήλθε η διόρθωση του συγκεκριμένου bug το οποίο είχε φτάσει πολύ ψηλά σε rank λόγω του πολύ χρόνου που έμενε αδιόρθωτο και το μόνο που έλειπε ήταν να το δούμε στην επόμενη αναβάθμιση του Android Lollipop δηλαδή στην έκδοση 5.1. Δυστυχώς, αυτό δεν έγινε κάνοντας αναφορές η Google ότι θα εντάξει την διόρθωση του bug στην επόμενη αναβάθμιση η οποία μπορεί να είναι μικρή, κάνοντας λόγο για την 5.1.1.

  Η έκδοση 5.1.1 μάς είναι άγνωστο πότε θα έρθει με αποτέλεσμα να "κουβαλάμε" το πρόβλημα αυτό μέχρις ότου αναβαθμιστεί. Για καλή μας τύχη, αυτό μπορεί να γίνει ακόμα πιο γρήγορα με την χρήση του xposed framework όπου καταφέρανε να εντάξουν την διόρθωση σε συστήματα που τρέχουν μέχρι Android 5.0.2 έκδοση. Να θυμίσουμε ότι χρειάζεται να είμαστε root για να πραγματοποιήσουμε την εγκατάσταση του xposed framework και μία μικρή διαδικασία με χρήση custom recovery. Αν είστε εξικοιωμένοι με αυτό ανατρέξτε στο νήμα του xda για περισσότερες πληροφορίες για την διόρθωση του Memory Leak.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Amazon AppStore γιορτάζει 4 χρόνια και προσφέρει δωρεάν εφαρμογές και παιχνίδια αξίας 105$


  Ανά τακτά διαστήματα, η Amazon μέσω του Appstore της προσφέρει δωρεάν επί πληρωμή εφαρμογές οι οποίες όλες μαζί έχουν αξία 110$. Η προσφορά ισχύει μέχρι τις 21 Μαρτίου.

  Οι εφαρμογές και παιχνίδια είναι στον αριθμό 34 και μεταξύ αυτών βρίσκουμε κάποιες ιδαίτερα ενδιαφέρουσαν που δεν μπορούμε να τα βρούμε στο Play Store μιας και η Google τα απαγόρεψε λόγω ανταγωνισμού. Κάποια από αυτά που θεωρούμε κάπως αξιοσημείωτα είναι τα Repix, FolderSync,OpenDocument Reader, Cross DJ Pro.

  Το Amazon AppStore μπορείτε να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε στην συσκευής σας στο παρακάτω link.

  Amazon AppStore download

  Πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Ο Super Mario ετοιμάζει βαλίτσες για το Android Play store

  Mario goes mobile: Nintendo and DeNA partner on smartphone games
  Πόσοι από εμάς δεν έχουμε παίξει στο παρελθόν αλλά ακόμα και τώρα παιχνίδια σε παιχνιδοκονσόλα της Nintendo έχοντας αγαπημένο τον Super Mario. Υπήρχαν βέβαια και κάποιοι emulators που μπορεί να παίζανε αυτά τα παιχνίδια αλλά δεν είχε πάντα επιτυχία. Αυτό αλλάζει σιγά σιγά, μιας και ο developer του Super Mario αλλά και άλλων επιτυχιών όπως το Final Fantasy, Blood Brother και άλλα, ο DeNA, θα συνεργαστεί με την Nintendo για να φέρει τα παιχνίδια στα smartphone και τα tablets.

  O CEO της Nintendo είχε ενημερώσει ότι θα βγάλουν μία εφαρμογή για φορητές συσκευές, φωτογραφίζοντας το Play Store, όπου θα είναι η βάση ώστε να μπορούν να παίξουν οι χρήστες παιχνίδια και όχι μεταφορά των παιχνιδιών στο Play Store ένα προς ένα. Ουσιαστικά πρόκειται για υπηρεσία σαν αυτό της Sony με το Playstation. Παρ' ότι δεν θα υπάρξει ακριβής μεταφορά των εφαρμογών στο PlayStore, δεν απαγορεύει σε όποιον προγραμματιστή να χρησιμοποιήσει τους χαρακτήρες που υπάρχουν σε παιχίδια της Nintendo, σαν τον Mario.
  πηγή via

  ”Περισσότερα...”

  Το Teamviewer υποστηρίζει πλέον το Android TV

  Cover art
  Σκέφτεστε να βάλετε το Nexus Player στην τηλεόραση των γονιών σας για να γνωρίσουν με την χρήση του τηλεχειριστήριο τον απίθανο κόσμο του Android; Καλά το σκέφτεστε από την στιγμή που συνήθως οι γονείς μας περνάνε τον περισσότερο χρόνο τους πάνω σε μία τηλεόραση.

  Τι γίνεται όμως αν για κάποιο λόγο θέλουν βοήθεια και εσείς δεν είστε κοντά ώστε να τους βοηθήσετε σε κάτι που είτε κάνουν λάθος είτε δεν κατανοούν; Την λύση την φέρνει το Teamviewer, το γνωστό σε όλους πρόγραμμα που μας επιτρέπει να μπαίνουμε προσωρινά σε κάποιον υπολογιστή ώστε να βοηθήσουμε αυτόν που βρίσκεται στην άλλη μεριά με κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Το ίδιο συμβαίνει στα smartphone και στα tablet. Τώρα έρχεται και η υποστήριξη του Nexus Player που μας επιτρέπει να κάνουμε αυτό ακριβώς το πράγμα, να μπαίνουμε στο Nexus Player και να βοηθάμε αυτόν που θέλουμε σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζει με την συσκευή του σε επίπεδο software. Αξίζει.

  Teamviewer Quick Support

  ”Περισσότερα...”

  Ο αγαπημένος μας Nova Launcher έρχεται με Material Design


  Αρκετές φορές έχει χρειαστεί να αλλάξουμε τον Launcher μας λόγω των έξτρα δυνατοτήτων που μας δίνει, την έξτρα παραμετροποίηση αλλά και μεγαλύτερη ταχύτητα. Ένας από αυτούς είναι και ο Nova Launcher ο οποίος ήρθε και η δική του σειρά να αναβαθμιστεί σε μία καινούργια έκδοση που αισθητικά έχει ταυτότητα material design που έχει εισάγει η Google με την έλευση του Android Lollipop.

  Κάποια από τα νέα χαρακτηριστικά είναι ότι μπορείτε να προσθέσετε άπειρες σελίδες ενώ πρίν είχε όριο τις 9 ή την δυνατότητα να αλλάξεις το χρώμα της σελίδας που βρίσκεσαι.

  Μπορείτε να κατεβάσετε την beta έκδοση του Nova launcher πατώντας εδώ

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  PhotoMath: Μία εφαρμογή για αυτούς που θέλουν να κάνουν γρήγορες μαθηματικές πράξεις

  Cover art
  Μία ενδιαφέρουσα εφαρμογή ενδεχομένως να είναι η αγαπημένη των παιδιών που πηγαίνουν σχολείο και το όνομά της PhotoMath.

  Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της εφαρμογής αυτής είναι ότι μπορεί να σου λύσει εξισώσεις χρησιμοποιώντας την κάμερα της Android συσκευής σου. Με μία τέτοια εφαρμογή γλιτώνεις χρόνο όταν βιάζεσαι πολύ αλλά δεν ενδείκνυται για συνεχή χρήση από τα παιδιά ειδικά όταν βρίσκονται σε στάδιο μόρφωσης.

  Όπως τα λυσάρια που μας δίνανε στο σχολείο με την λογική να σου πουν το τελικό αποτέλεσμα σε κάποια άσκηση με σκοπό να δεις αν το αποτέλεσμα που βρήκες είναι σωστό, κάτι αντίστοιχο είναι και αυτό χρησιμοποιώντας βέβαια την τεχνολογία.
  Χαρείτε το και κάντε πλάκα στους φίλους!

  Play Store: download

  ”Περισσότερα...”

  Ποιος δε θέλει 50GB cloud χώρο εντελώς δωρεάν και με κρυπτογράφηση δεδομένων;


  Πριν λίγο καιρό έπεσε στην αντίληψη μου το MEGA cloud service που υποσχόταν 50GB χώρο αποθήκευσης μαζί με κρυπτογράφηση δεδομένων.

  Αυτό που με τράβηξε πιο πολύ είναι η κρυπτογράφηση των δεδομένων και αυτό είναι πολύ σημαντικό και σπουδαίο μιας και η διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων έχει καταστεί σαν νούμερο ένα προτεραιότητα για το ψηφιακό κόσμο. Θυμηθείτε τι σάλος είχε ξεσπάσει με την Apple όπου φωτογραφίες και βίντεο διάσημων και μη έπεσαν θύμα των χακερς. Σίγουρα κάποιοι μπορεί να χάρηκαν με τις διαρροές αυτές αλλά σε καμία περίπτωση δε θα θέλαμε να μας συμβεί.

  Ένας ακόμη λόγος που ισχυροποιεί την   υπηρεσία αυτή και την ασφάλεια της είναι ότι ο ιδρυτής της είναι ο ιδρυτής του megaupload Kim Dotcom που έχει δεχτεί απίστευτη επίθεση από την Αμερική χαρακτηρίζοντάς τον απειλή λόγω πνευματικών δικαιωμάτων. Με βάση αυτό, η πλατφόρμα αυτή έχει δώσει έμφαση στην ασφάλεια και για αυτό εισάγει την κρυπτογράφηση δεδομένων στους server της, ενώ όταν κατεβαίνουν τα data είτε στον υπολογιστή είτε στο κινητό σας αποκρυπτογραφουνται.

  Οι υπηρεσίες που παρέχει είναι επαφές, διαμοιρασμό αρχείων σε τρίτους, κάδος ανακύκλωσης, ανέβασμα φωτογραφιών από την συσκευή σας, και υποστήριξη client για τα Linux, Windows, Mac όπως ακριβώς υπάρχει με το dropbox με την διαφορά της κρυπτογράφησης των δεδομένων σας που σαν αποτέλεσμα έχει ακόμη και άν κάποιος καταφέρει να έχει πρόσβαση στα αρχεία σας στους server, δε θα μπορεί να δει τι περιέχουν μιας και είναι κρυπτογραφημένα τα δεδομένα.

  Χαρείτε το μεγάλο χώρο που σας δίνεται και θεώρηστε το ως ένα ασφαλή χώρο στο cloud για τα data σας.
  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Ακούστε YouTube χωρίς να χρειάζεται να έχετε ανοιχτή την οθόνη της συσκευής σας


  Πόσες φορές το έχουμε πάθει, όταν θέλαμε να χρησιμοποιούσαμε το YouTube για να ακούσουμε κάποιο τραγούδι ή να δούμε κάποιο βίντεο, είχαμε συχνά το "άγχος" να μην μας κλείσει η οθόνη ή να μην πατήσουμε το home button της Android συσκευής μας γιατί σαν αποτέλεσμα θα είχαμε να σταματήσει το βίντεο.

  Τότε σηκώναμε τα χέρια ψηλά παρακαλώντας την Google να κάνει κάτι για αυτό στις επόμενες αναβαθμίσεις ή αρχίζαμε νευριασμένοι να ψάχνουμε στο Google Play για κάποια εφαρμογή που θα σου δίνει την δυνατότητα να ακούς την μουσική σου από το YouTube ακόμα και αν είσαι σε κάποια άλλη εφαρμογή είτε ακόμα και αν σβήσει η οθόνη για λόγους οικονομίας και λιγότερης κατανάλωσης της μπαταρίας.
  Σίγουρα υπάρχουν εφαρμογές που σου προσφέρουν κάτι τέτοιο όπως το PVSTAR+ το οποίο καταργήθηκε από το Play Store και το οποίο μέχρι πρότινος με βόλευε αρκετά σε αυτό που ήθελα να κάνω.

  Πλέον, μπορούμε με την ίδια εφαρμογή, το YouTube, να συνεχίσουμε να ακούμε την μουσική μας είτε είμαστε σε κάποια άλλη εφαρμογή είτε έχει σβήσει η οθόνη της Android συσκευή μας λόγω εξοικονόμηση μπαταρίας.
  Αυτό, δεν προήλθε από κάποιο major update της εφαρμογής αλλά με την χρήση Xposed Framework.

  Όπως καταλαβαίνετε, απαραίτητη προϋπόθεση να είναι η συσκευή σας root ώστε να μπορέσουμε να εγκαταστήσουμε το Xposed Framework και να το χρησιμοποιήσουμε.
  Επίσης, μέχρι πρότινος, υπήρχε ο περιορισμός ότι το Xposed Framework δεν δουλεύει στην νέα έκδοση του Android 5.0 Lollipop που το runtime του είναι Art αλλά αυτό το εμπόδιο ξεπεράστηκε πρόσφατα.

  Οπότε δικαιολογία δεν υπάρχει παρά μόνο η δικαιολογία της εγγύησης που όπως γνωρίζεται με το root χάνετε σε κάποιες εταιρίες.
  Χαρείτε την ελευθερία που μας δίνεται γιατί το Android είναι ένα ανοιχτό κώδικα λογισμικό.

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το HERE Maps θεωρείται πια stable εφαρμογή


  Η εφαρμογή χαρτών που την γνωρίσαμε στις Nokia συσκευές Here Maps, μας έγινε διαθέσιμη για Android συσκευές με αποτέλεσμα να γίνει πολύ δημοφιλής και να σταθεί πολύ παραπάνω από αξιοπρεπής απέναντι στο Google Maps.

  Με τον καιρό η εφαρμογη Here Maps βελτιωνόνταν μένοντας σε beta κατάσταση. Όλα αυτά μέχρι πρότινος μιας και μπήκε σε κατάσταση stable παρέχοντας πληθώρα νέων χαρακτηριστικών όπως στην κατάσταση διαδρομής να σου εμφανίζει 3 τρόπους μετάβασης με αμάξι, συγκοινωνία και με τα πόδια και όλα αυτά στην ίδια σελίδα πληροφοριών.

  Επίσης,σε κάθε σημείο παρέχεται πλούσια πληροφόρηση όπως μαγαζιά για φαγητό με βαθμολόγηση του κάθε μαγαζιού καθώς και πληροφορίες για αυτό.

  Τέλος, όπως στο Google Maps υπάρχει και στο Here Maps υπάρχει προβολή σημείων ενδιαφέροντος σε τρισδιάστατη μορφή. Όλος αυτός ο συναγωνισμός, μόνο καλό κάνει στον τελικό χρήστη.

  <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/UL5KVa27ahM?controls=0&amp;showinfo=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  To Xposed Framework είναι ζωντανό και τρέχει στο Android 5.0 Lollipop

  Όσοι τυχαίνει να έχετε συσκευές που να είναι root, τότε σίγουρα θα έχετε μπει στο κόπο να εγκαταστήσετε κάποιο module μέσω του xposed framework για να αποκτήσετε κάποιες δυνατότητες που μόνο κάποιες συγκεκριμένες custom rom μπορεί να σας παρέχει. Ένα πολύ χρήσιμο module είναι η απομάκρυνση διαφημίσεων από το YouTube. Απαραίτητη προϋπόθεση το runtime να είναι στο dalvik οπότε να είστε maximum στην Android 4.4 Kit Kat έκδοση.

  Όσοι όμως είστε στην έκδοση Android 5.0 Lollipop ή σε custom rom με art runtime, δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Όλα αυτά μέχρι σήμερα, μιας και ο developer σε ανάρτηση του ανέφερε πως το xposed framework δουλεύει πλέον σε art runtime και κατ’επέκταση στην Android Lollipop έκδοση. Αυτό φάνηκε και από ένα log αρχείο χρησιμοποιώντας το Nexus 5.

  Θεωρούμε ότι λίγο αργότερα θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το xposed framework αλλά είναι μια σημαντική εξέλιξη άρθρο μέχρι να γίνει stable.

  Πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το Skype αναβαθμίζεται στην έκδοση 5.2 με δυνατότητα αποστολής photo χωρίς να είναι ο παραλήπτη online

  Skype for Android now allows users to share photos with offline contacts
  Για την αποστολή φωτογραφιών σίγουρα υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να στείλει κανείς από το smartphone του ή το tablet. Ένας από αυτούς τους τρόπους ήταν και το Skype όμως υπήρχε ένας περιορισμός. Αυτός ο περιορισμός δεν σου επέτρεπε να στείλεις κάποια φώτο αν ο συνομιλητής δεν ήταν online. Έτσι κατέφευγε κανείς να χρησιμοποιήσει κάποια άλλη ιστοσελίδα για να ανεβάσει την φώτο και να στείλει μετά το link στο παραλήπτη.

  Όπως και να το κάνουμε, ήταν ταλαιπωρία. Όλα αυτά βέβαια ανήκουν στο παρελθόν μιας και στο Google play  διατίθεται η αναβάθμιση του Skype στην έκδοση  5.2 λύνοντας το πρόβλημα αυτό και απελευθερόνοντας το χρήστη δίνοντας την ελευθερία που του έλειπε.
  Να πούμε επίσης ότι εκτός από αυτό το νέο χαρακτηριστικό διορθώθηκαν διάφορα bugs που είχαν προκύψει μέχρι το προηγούμενο διάστημα.
  android1android2android3

  Πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Facebook Lite: O "μικρός" αδερφός της εφαρμογής Facebook


  Εδώ και χρόνια, αρκετοί χρήστες παραπονιούνται ότι η εφαρμογή Facebook είναι πολύ βαριά, κάνοντας τα smartphone μας να πηγαίνουν αρκετά αργά, να τρώει περισσότερη μπαταρία.
  Βλέποντας αυτό, και αντί να κάνουν κάποιες διορθώσεις στην κύρια εφαρμογή, αποφάσισαν να βγάλουν μία νέα εφαρμογή, το Facebook Lite, το οποίο έχει μέγεθος μόλις 252 KB, έρχεται να διορθώσει αυτό το πρόβλημα.
  Συγκεκριμένα, η εφαρμογή είχε σκοπό να διατεθεί για συγκεκριμένες χώρες όπως Βιετνάμ, Νότια Αφρική, Μπαγκλαντές και άλλες.
  Με την συγκεκριμένη εφαρμογή, θα μπορούμε να βλέπουμε την ροή ενημερώσεων, να ενημερώσουμε το προφίλ μας, να ανεβάσουμε φωτογραφίες μας και να συνομιλήσουμε με τους φίλους μας χωρίς την χρήση του Messenger όπως είναι τώρα.  Αν θέλετε να το δοκιμάσετε ακολουθήστε το παρακάτω link ή μπορείτε να το κάνετε sideload. Εγώ το προτείνω ανεπιφύλακτα.  Πηγαίνει εξαιρετικά γρήγορα.

  facebook lite Google Play download
  facebook apk download

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Αναβάθμιση του AirDroid στην έκδοση 3.0.3 με υποστήριξη Lollipop

  Η δημοφιλής εφαρμογή των 1000000 κατεβασμάτων στο PlayStore, είναι πλέον διαθέσιμη στην καινούργια έκδοση, τη 3.0.3. Οι clients στα Windows και στα Mac, σύντομα θα ενημερωθούν και αυτά στην νέα έκδοση.

  Η νέα έκδοση, αυτό που φέρνει είναι υποστήριξη για Android Lollipop το οποίο ήταν απαίτηση των χρηστών της καθώς και υποστήριξη 3 επιπλέον γλωσσών, Ιταλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.

  Επιπλέον, στη νέα αυτή έκδοση δόθηκε έμφαση στην σταθερότητα της εφαρμογής μιας και υπήρχαν περιπτώσεις που οι χρήστες κάνανε πολλές προσπάθειες από τον client του υπολογιστή τους μέχι να συνδεθούν.

  Τέλος, κάποιες ειδοποιήσεις τροποιήθηκαν έτσι ώστε να είναι πιο λειτουργικές και να μην ενοχλούν τον χρήστη.

  Όπως είπαμε, η ενημέρωση υπάρχει ήδη στο playstore για κατέβασμα αν δεν έχει ήδη ενημερωθεί η εφαρμογή.

   

  πηγή

  ”Περισσότερα...”

  Το WhatsApp θα διαθέτει λειτουργία "κλήση μέσω Skype"

  images?q=tbn ANd9 Gc R Itxh W887 Xy TZVo Zz FTtjnm Xb9 R

  Είχαμε ακούσει από διαρροές, από φήμες ότι το WhatsApp είναι έτοιμο να υποστηρίξει δυνατότητα να πραγματοποιεί κλήσεις αλλά μέχρι πρότινος δεν ξέραμε με ποιο τρόπο. Από το MakTechBlog υπάρχει ένα screenshot που δείχνει τον κώδικα του WhatsApp και συγκεκριμένα το κομμάτι για το Voice κομμάτι που θα συνδυάζεται με το Skype (Call via Skype).
  Στην εικόνα θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν και άλλες λειτουργίες που υποδηλώνουν την ύπαρξη διάφορων λειτουργιών κλήσης όπως το Call Mute, Call Hold, Call back, Call me in X minutes, Call back message, Call Via Skype, ειδοποιήσεις κλήσεων. Επίσης θα υπάρχει και το DnD (Do not Disturb) και επιπλέον  θα υπάρχει και μια λειτουργία που θα ονομάζεται "Λειτουργία Οδήγησης" ώστε να μπορείτε να διαβάζετε τα μηνύματά σας κατα την διάρκεια που οδηγείτε.

  string

  Πηγή1 - Πηγή2

  ”Περισσότερα...”

  Amazon store: δωρεάν εφαρμογές αξίας 110$

  nzv Lcy QR

  Το κατάστημα της Amazon με εφαρμογές και παιχνίδια για Android, μας έχει συνηθίσει σε τακτά διαστήματα να μας προσφέρει δωρεάν εφαρμογές και παιχνίδια που συνήθως διατίθενται επί πληρωμή. Έτσι και τώρα

  ”Περισσότερα...”

  Οι εφαρμογές με τα πιο πολλά δικαιώματα

  playstore

  Πολλοί απο εμάς σχεδόν κάθε μέρα κατεβάζουμε εφαρμογές είτε για να τις δοκιμάσουμε είτε επειδή κάναμε μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και χρειαζόταν να ξαναπεράσουμε αυτές που χρησιμοποιούσαμε.
  Σίγουρα έχετε παρατηρήσει ότι αφού πατήσουμε το κουμπάκι "Εγκατάσταση", με βγαίνει ένα νέο μενού όπου μας πληροφορεί τι δικαιώματα θα χρειαστεί να δώσουμε στην εκάστοτε εφαρμογή ώστε σύμφωνα με τον developer, η εφαρμογή να τρέξει σωστά και απροβλημάτιστα.
  Κάποιες εφαρμογές ζητάνε κάποια βασικά, όπως πρόσβαση στην κάρτα μνήμης ή στον τοπικό δίσκο ενώ υπάρχουν κάποιες άλλες που "σκρολάρεις" αρκετά μέχρι να δεις το τελευταίο δικαίωμα που χρείαζεται να πεις ΝΑΙ, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, η εφαρμογή δεν μπορεί να εγκατασταθεί. Για αυτό τον λόγο Vocativ συγκέντρωσε σε ένα πινακάκι τις εφαρμογές με τα πιο πολλά δικαιώματα που θα χρειαστεί να δώσεις σαν χρήστης αλλά και αυτές με τα λιγότερα με βάση τις πιο δημοφιλής.
  Παραδόξως, στην πρώτη θέση περίμενα το Facebook μιας και την θεωρώ την πιο κακογραμμένη και βαριά εφαρμογή που παρ'όλα αυτά ζητάει τόσο πολλα δικαιώματα για να τρέξει εξαιρετικά μέτρια, κάνοντας τις συσκευές μας αρκετά αργες. Για να μη ξεφεύγουμε, την πρώτη θέση καταλαμβάνει το AntiVirus Security με 44 δικαίωματα που πρέπει να δεχτεί ο χρήστης. Στην αρχή παραξενεύτηκα αλλά μετά ότι ήταν απολύτως δικαιολογημένη η θέση της συγκεκριμένης εφαρμογής μιας και οι Antivirus εφαρμογές εκτός από την Malware προστασία, έχουν χίλια δυο ακόμα πράγματα, όπως απομακρυσμένη διαγραφή δεδομένων σε περίπτωση που χαθεί το τηλέφωνό μας ( υπάρχει βέβαια και αυτό από την ίδια την google αυτό) και άλλα.
  Δεύτερο στην λίστα είναι το γνωστό Viber με 42 δικαιώματα ενώ το αργυρό μετάλλιο το παίρνει το Facebook με 39. Στις τελευταίες θέσεις βρίσκουμε το Youtube, Instagram, Dolphin Browser με 14 δικαιώματα προς έγκριση.

  table1 table2table3

   

  ”Περισσότερα...”

  Υποστήριξη της 5.0.2 Android από τον dolphin browser

  image
  Η τελευταία έκδοση του δημοφιλούς browser dolphin στην 11.3.4 παρέχει κάποιες προσθήκες που δίνει την δυνατότητα να παίζουν κάποια χαρακτηριστικά του στην τελευταία έκδοση του Android 5.0.2.
  Συγκεκριμένα, παρέχει τα εξής.
  Υποστήριξη flash player στην 5.0.2 έκδοση Android όπου η εμπειρία χρήσης γίνεται καλύτερη. Επιπλέον λόγω των γιορτινών ημερών, το τελευταίο build περιέχει χριστουγεννιάτικα θέματα για να είστε μέσα στο κλίμα των ημερών. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να συγχρονίζονται τα speed dials, add-on, θέματα και ρυθμίσεις στο dolphin connect. Εξίσου σημαντικό είναι πως με την νέα αυτή έκδοση μπορούμε να μοιραστούμε ιστοσελίδες σε διάφορες συσκευές χρησιμοποιώντας την τεχνολογία nfc.
  Τέλος προστέθηκε και μια λειτουργία που καθαρίζει την χωρητικότητα που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη εφαρμογή αυτόματα όταν δει ότι η συσκευή δεν έχει πολύ χώρο.
  Όλες αυτές οι καινούργιες προσθήκες κάνουν την όλη εμπειρία χρήσης της συγκεκριμένης εφαρμογής, πολύ καλή.

  ”Περισσότερα...”

Για την καλύτερη εμπειρία χρήσης με το site μας, συμφωνείτε με την χρησιμοποίηση Cookies Περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close