Φέρτε το Portrait Mode στις συσκευές που τρέχουν Android 8.0 Oreo


Ένα από τα πιο αξιοζήλευτα πράγματα που κυκλοφορούν στις Android συσκευές είναι η εκπληκτική λειτουργία του Portrait Mode στο Google Pixel 2. Είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά τα οποία θα θέλαμε να έχουμε και δεν απαιτείται η χρήση έξτρα hardware. Αυτό γίνεται με το Google Camera API και με το HDR όπου αναλαμβάνει σε επίπεδο λογισμικού να κάνει αυτό που ο ανταγωνισμός προσπαθήσει να κάνει με χρήση έξτρα καμερών.

Βέβαια, στη μεγάλη κοινότητα του Android, έχουμε κάποια θετικά τα οποία μάς δίνουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούμε τροποποιημένες και όχι επίσημες εφαρμογές που μας δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα. Στην παρούσα φάση, ένας Developer από το XDA  κατάφερε να φέρει και σε συγκεριμένες μη Nexus/Pixel συσκευές το portrait mode και έτσι χάρη σε αυτόν μπορούμε να απολαμβάνουμε αυτό το μέχρι πρότινος αποκλειστικό χαρακτηριστικό των Pixel 2 συσκευών. Το πιο απλό στην περίπτωση αυτή είναι να κατεβάσουμε το APK και αφού το εγκαταστήσουμε, να χαρούμε αυτό το μέχρι πρότινος αποκλειστικό χαρακτηριστικό. Ενδεικτικές συσκευές είναι το Xiaomi Mi 5/5S, OnePlus 3/3T, Moto G5s Plus και στο Samsung Galaxy S8. Να πούμε ότι οι συσκευές που αναφέρουμε είναι σε beta Android 8.0 Oreo κάτι που μπορούμε να συμπεράνουμε, πως παίζουν στις custom ROM. Στο link μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες για το APK που χρειάζεται να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε.

Από την άλλη ένας άλλος Developer από το XDA, κατάφερε σε πρώτη να φέρει το Portrait mode και στην πρώτη γενιά Pixel και στην τελευταιά γενιά των Nexus συσκευών. Το να φέρει στην πρώτη γενιά αυτό το χαρακτηριστικό, ήταν κάτι πιο έυκολο, μιας και οι συσκευές αυτές παίζουν με stock Android 8.1 Oreo. Στο παρακάτω link μπορείτε να κατεβάσετε το APK και να το εγκαταστήσετε στην Google συσκευή σας.

 

source, source1