Με το Fast Pair η σύνδεση Bluetooth συσκευών απλοποιείται

Μια από τις πιο συχνές μας συνήθειες που έχουμε χρησιμοποιώντας τις συσκευές μας είναι να κάνουμε pair μια Bluetooth συσκευή όπως ακουστικά, ηχεία, μικρόφωνα ή οτιδήποτε άλλο προκύψει. Βέβαια εκεί ξεκινάει ένας Γολγοθάς όχι πολύ μεγάλος αλλά γενικά σπαστικός. Ουσιαστικά έχουμε να προβούμε σε μια σειρά ενεργειών η οποία είναι χρονοβόρα. Αυτό περιλαμβάνει το άνοιγμα του Bluetooth από την συσκευή μας, την αναζήτηση της συσκευής που θέλουμε να συνδεθούμε, να κάνουμε το pair και στο τέλος να την χρησιμοποιήσουμε. Αναλύοντας την παραπάνω διαδικασία, η Google συμπέραινε πως πρέπει και αυτήν την διαδικασία να την απλοποιήσουν ακόμα περισσότερο. Και έτσι εγένετο το fast pair.

Τι είναι το Fast Pair

Το Fast Pair είναι μια λειτουργία που θα ενσωματωθεί και θα χρησιμοποιηθεί από συσκευές Android 6.0 Marshmallow και πάνω με την έκδοση του Google Play Services στο 11.7, και η λειτουργία είναι απλή. Όταν μια Bluetooth χαμηλης ενέργειας συσκευή (LPB) είναι κοντά στο smartphone μας, αυτό σχετικά άμεσα θα αναγνωρίζει την συσκευή και θα την κάνει pair. Το μόνο που πρέπει να πατήσουμε είναι ένα οκ όταν μας βγάλει ένα notification ότι είναι έτοιμο προς χρήση η τάδε Bluetooth συσκευή.

Αναλύοντας λίγο παραπάνω διαδικασία, έχουμε την συσκευή μας η οποία θα αναγνωρίζει την ύπαρξη μιας Bluetooth συσκευής κοντά μας. Στην αρχή θα κάνει ένα γρήγορο check για να βρει τη μάρκα της συσκευής αυτής, το όνομα της συσκευής και ενδεχομένως το app που έρχεται μαζί. Αυτή η πληροφορία πηγαίνει στους server την Google και επιστρέφει μετά πίσω στο smartphone μας για να γίνει η εγκατάσταση μαζί με τη εφαρμογή της αν είναι διαθέσιμη. ;του γίνει αυτό ισχύουν ότι είπαμε πιο πριν. Αυτή τη στιγμή δύο είναι οι συσκευές Bluetooth χαμηλής ενέργειας. Το ένα είναι το Google Buds και το άλλο το Libratone’s Q Adapt On-Ear.

via