Η Google με το Pixel 2 αλλάζει τα δεδομένα φωτογραφίας


Πάνε σχεδόν λίγες μέρες από την επίσημη ανακοίνωση των νέων συσκευών και υπηρεσιών της Google στο event που πραγματοποίησε στις 4 Οκτωβρίου. Σημείο αναφοράς για άλλη μια φορά το Google Pixel 2 καθώς επίσης και η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης με το AI.


Παμε πρώτα στο μεγάλο ατού της Google. Η προηγούμενη χρονιά ήταν μια χρονιά ορόσημο για την Google αφού για πρώτη φορά άλλαξε την σειρά των συσκευών της σε Pixel από Nexus. Και δεν της πήγε και άσχημα. Το Google Pixel ήταν αυτό που ήθελε ο κόσμος με μικρές ατέλειες. Σούπερ smooth λογισμικό, κορυφαίες φωτογραφίες. Ειδικά μέχρι και πριν 2 βδομάδες, το Google Pixel σύμφωνα με το DxOMark χτύπησε 90 βαθμούς και ήταν εδώ και ένα χρόνο η καλύτερη mobile συσκευή φωτογραφίας.

 

Με το Google Pixel 2 τα πράγματα άλλαξαν λίγο προς το καλύτερο πάντα. Κλασικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι τα high end με 5″ και 6″ για τα Pixel 2 και Pixel XL 2, Snapdragon 835, 4GB RAM και εσωτερικό χώρο από 64 GB. Οι κάμερες είναι στα 12MP και η δεύτερη στα 8MP, αδιαβροχοποίηση με IP67, στερεοφωνικά ηχεία, NFC και μπαταρία 2700mAh και 3450mAh αντίστοιχα για το μικρό και το μεγάλο αντίστοιχα. Και οι δύο συσκευές θα τρέχουν Android 8 Oreo. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό είναι ότι έτσι κι αλλιώς θα έχει το Google Assistant όπου πέρα από το ok Google, μπορείς να “ζουλήξεις” την συσκευή και αμέσως να μπεις στον Google Assistant. Τέλος, και πιο επίκαιρο ειναι η κατάργηση της θύρας ακουστικών ακολουθώντας την μόδα της Google.

  
Από τα παραπάνω μπορούμε να πούμε τρία πραγματάκια παραπάνω. Το πρώτο είναι ότι η Google για άλλη μια φορά σόλαρε με τις φωτογραφικές ιδιότητες της συσκευής όπου χτυπάει σκορ 98 στο DxOMark και καταφέρνει να βγάζει λήψη portrait mode με μια μόνο κάμερα, βάζοντας φωτιά στους ανταγωνιστές του που χρησιμοποιούν δύο κάμερες. Όλο αυτό γίνεται με το software με το HDR+ και ουσιαστικά σημαίνει κάτι το εκπληκτικό. Ότι οποιαδήποτε συσκευή μπορεί να τραβάει εκπληκτικές φωτογραφίες έχοντας ένα καλό αισθητήρα και το κορυφαίο software από την Google.

Το δεύτερο είναι ότι η Google εγκατέλειψε την θύρα ακουστικών γιατί όπως ανέφεραν ανώτερα κλιμάκια της Google, το USB Type-C είναι το μέλλον όπου μέσω αυτού θα εξελίξουν την τεχνολογία για τα ακουστικά. Υπάρχει βέβαια και το Bluetooth αλλά δεν ξέρω αν θα αποδώσει λόγω των περσινών προβλημάτων που είχε η πρώτη γενιά Pixel.

Τέλος, κάποια νέα χαρακτηριστικά θα έχουν οι κάτοχοι των Pixel 2 συσκευών όπως το always on οθόνη, οπότε δε θα πατάτε κάποιο κουμπί να δείτε την ώρα ή τις ειδοποιήσεις σας. Το κορυφαίο χαρακτηριστικό που μπορεί να μη το χρησιμοποιούμε συχνά αλλά είναι κάπως χρήσιμο, είναι ότι αν κάπου δίπλα μας παίζει κάποιο τραγούδι, η Pixel 2 συσκευή θα το αναγνωρίσει και θα βρίσκεται και αυτό στην αρχική always on οθόνη. Μετά, αν θέλουμε μέσω του Google Assistant θα μπορούμε να βρούμε ότι πληροφορίες θέλουμε για το τραγούδι αυτό.

Η Google πέρα από τις Pixel συσκευές ανακοίνωσε μερικές ακόμα συσκευές. Η μία είναι το Google Buds που είναι Bluetooth ακουστικά. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του έχει είναι ότι συνεργάζεται με το Google Assistant και το ότι μπορεί να κάνει εκείνη την στιγμή online μετάφραση όταν κάποιος σου μιλάει. Αυτό γίνεται και στα ελληνικά. Διαθέτει επίσης και quick charge για γρήγορη φόρτιση και αυτονομία 5 ώρες.

 

 

 

 

 

 

 

 

Προϊόντα είδαμε για το Google Home, όπου και το Google Home Mini με κόστος 50€ σχεδόν και το Google Maxi που είναι ένα εκπληκτικής ποιότητας ήχος συσκευή με τον Google Assistant. Είδαμε επίσης και το νέο Google Daydream με δυνατότητα να κάνεις cast στην τηλεόραση σου.

Είδαμε επίσης ένα high end laptop, το Pixel Book αλλά δεν λέει και πολύ μιας και δεν προσφέρει πολλές διευκολύνσεις όπως ένα Windows laptop ή ένα Mac. Ξεχάσαμε να πούμε ότι είναι και πανάκριβο στα 1000€. Δύσκολο κάποιος να το αγοράσεις εκτός αν είναι fan boy.

 

 

via