Η HTC εξαγοράστηκε από την Google και όλα τα Leaks για την 4η Οκτωβρίου


Το Google event στις 4 Οκτωβρίου ήρθε τελικά 15 νωρίτερα. Ο λόγος είναι τα διάφορα Leaks που βγήκανε χθες για τα προιόντα, υπηρεσίες και εμπορικές συμφωνίες και τιμές. Όπως έχουμε ξαναπεί, είναι ο νέος τρόπος διαφήμισης των νέων προιόντων και υπηρεσιών που προτίθεται μία εταιρία να παρουσιάσει επίσημα.

Το πρώτο leak αναφερόταν στις νέες Google Pixel συσκευές. Έτσι έχουμε σε πλήρη θέα πως θα είναι το Google Pixel 2 που θα κατασκευαστεί από την HTC και το Google Pixel XL 2 το οποίο θα κατασκευαστεί από την LG. Οι δύο συσκευές θα έχουν όμοια χαρακτηριστικά με την διαφορά στην οθόνη και ίσως σε κανά δύο υπηρεσίες. Το Google Pixel 2 θα έρχεται με οθόνη 5″ και 1080p ανάλυση, 4GB RAM, 64GB εσωτερικό χώρο και θα έχει τον Snapdragon 835.

  

Για το Google Pixel XL 2 θα έχουμε οθόνη 6″ , 4GB RAM, 64GB εσωτερικό χώρο και θα τρέχει και αυτό Snapdragon 835. Οι τιμές των δύο Google Pixel συσκευών θα είναι για τα 64GB στα 650$ για το μικρό και 850$ για το μεγάλο. Για τις χωρητικότητες των 128GB θα έχουμε το μικρό στα 750$ και το μεγάλο στα 950$.
 

Google Daydream View

Πέρα από τα smartphone, βγήκε και ένα άλλο leak για το νέο Google Daydream VR το οποίο και αυτό θα έχει πιο υψηλή τιμή που θα φτάνει τα 100$ και αυτό λόγο των νέων υλικών που θα απαρτίζει το Google Daydream VR. Υπάρχει και άλλη μία περίπτωση, το Google Daydream VR να μετονομαστεί σε Daydream View και σε διάφορα χρώματα.

Google Home Mini

Επίσης, είχαμε και ένα νέο προιόν της οικογένειας του Google Home αλλά σε πιο minion σχεδίαση. Ο λόγος για το Google Home Mini που θα είναι πιο μικρό το οποίο και αυτό θα έχει το Google Assistant. Η μικρή έκδοση του Google Home είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να μπεί η Google πιο γρήγορα στα σπίτια μας μιας και το Google Home mini είναι στην δελεαστική τιμή των 49$ και σε 4 χρώματα.

Εξαγορά της HTC

Τέλος και πιο σημαντικό, η Google έκανε το κόλπο γκρόσο και έκανε κίνηση εξαγοράς της HTC αλλά όχι όμοια με αυτή της Motorola. Η Google λοιπόν εξαγόρασε ένα κομμάτι της HTC έναντι 1.1δισ δολλάρια με σκοπό να θωρακίσει τις Google Pixel συσκευές της. Με αυτό τον τρόπο, η Google θα έχει την επίβλεψη της παρασκευής των Google Pixel συσκευών λόγω της προβληματικής διαθεσιμότητας από την εταιρία. Επίσης, στο deal αυτό θα υπάρχει και μετακίνηση εργαζομένων που έτσι κι αλλιώς δουλεύουν ήδη στην Google για λογαριασμό των Google Pixel συσκευών. Από την άλλη η HTC θα ξαναπάρει εκ νέου ανάσα για τις χασούρες των προηγούμενων 9 τετράμηνων και έτσι θα μπορεί να ασχοληθεί ακόμα πιο ενεργά με το VR καθώς επίσης και με τα smartphone της.

 

via