Το Google Pixel είναι η κορυφαία συσκευή για λήψη φωτογραφιών


Πάει σχεδόν ένας χρόνος περίπου που ανακοινώθηκαν τα πρώτα Google Pixel. Η Google έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην λήψη φωτογραφιών κάνοντάς το το κορυφαίο smartphone για λήψεις φωτογραφιών. Αυτό το πετυχαίνει σημειώνοντας το σκορ των 89 βαθμών με το iPhone 7 να έιναι αρκετά πίσω στους 86 βαθμούς με βάση το DxOMark. Ένα χρόνο μετά, εξακολουθεί το Google Pixel να είναι το κορυφαίο smartphone για λήψη φωτογραφιών. Αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά το DxOMark. Πάμε όμως να δούμε για ποιο λόγο.
Όπως είπαμε το Google Pixel είχε τα σκήπτρα της πρωτιάς ως το καλύτερο smartphone για λήψεις φωτογραφιών με σκορ 89. Η κορυφή άλλαξε πριν 4 μήνες με την ανακοίνωση του HTC U11 όπου έπιασε το σκορ των 90 βαθμών στο DxOMark. Ούτε και αυτό κράτησε πάρα πολύ και ο λόγος είναι πως στο DxOMark άλλαξαν κάποιους αλγόριθμους για την βαθμολόγηση των smartphone. Έτσι έχουμε εδώ και μία βδομάδα περίπου το DxOMark να ξαναπερνάει από κόσκινο πάλι όλες τις συσκευές που είχε στα χέρια της ώστε να βγάλει αν υπάρξει νέα βαθμολογία. Και υπήρξε.

Ποιο smartphone έχει την καλύτερη βαθμολογία;

Με τον νέο αλγόριθμο του DxOMark ο εδώ και τρεις μήνες βασιλιάς του smartphone σε επίπεδο λήψης φωτογραφιών και βίντεο HTC U11 έβγαλε το ίδιο σκορ με πριν, δηλαδή 90 βαθμούς που εξακολουθεί και είναι εξαιρετικό. Από την άλλη, το Google Pixel με το νέο αλγόριθμο της DxOMark έπιασε μεγαλύτερη βαθμολογία φτάνοντας και αυτό στους 90 βαθμούς. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι την κορυφή την μοιράζονται δύο συσκευές αλλά ουσιαστικά είναι ο ίδιος OEM κατασκευαστής, η HTC. Η HTC είναι εκείνη η εταιρία που συνεργάστηκε με την Google. Βέβαια δεν ξέρουμε αν πρέπει να πούμε ότι η Google είναι στην κορυφή μιας και οι δύο εταιρίες είναι σε διαπραγματεύσεις για αγορά του τμήματος mobile της HTC από την Google.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι πως εδώ και ένα χρόνο, το Google Pixel είναι εκείνη η συσκευή η οποία αξίζει να το αγοράσεις γιατί σου προσφέρει την καλύτερη εμπειρία στις λήψεις των φωτογραφιών. Πέρα από την καλή φωτογραφική του ικανότητα, το Google Pixel λόγω Google έχεις απεριόριστο χώρο στο Google Photos στην αρχική ανάλυση που τραβήχτηκε η φωτογραφία και μέχρι 1080p για τα βίντεο. Αυτό πραγματικά είναι ένα συν. Το κακό της υπόθεσης είναι πως το Google Pixel το βρίσκεις πια με κυάλια και εκτός αυτούς έχει κρατήσει την υψηλή του τιμή 20 μέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση του Google Pixel 2. Για την ιστορία, το iPhone 7 ανέβασε και αυτό το σκορ του από το 86 στους 88 βαθμούς. Τα καινούργια iPhone ( iPhone 8/8 Plus και iPhone X) δεν έχουν μετρηθεί ακόμα αλλά πιστεύουμε ότι θα πλησιάσει ακόμα πιο πολύ το Google Pixel.

via