Ο Google Assistant συνεργάζεται πλέον με το Chromecast

Ένα από τα τις best seller συσκευές της Google είναι αναμφίβολα το Google Chromecast. Είναι αυτό το οποίο είναι πάντα εκεί ώστε να streamάρεις την αγαπημένη σου εκπομπή ή τον αγαπημένο σου βίντεο ή ακόμα να δείξεις το περιεχόμενο της συσκευής σου μέσω του Chromecast. Φυσικά δεν μπορώ να παραλείψω την ευκολία να βάζεις παιδικά από το YouTube στα παιδιά σου που ουσιαστικά σου λύνει τα χέρια.

Το Chromecast βέβαια είναι μια πολύ αξιόλογη συσκευή αλλά έχει ένα περιορισμό. Δεν μπορούσες να δώσεις εντολή μέσω του Google Assistant να δείξει αυτό που θες στην τηλεόραση σου. Μέχρι πρότινος, χρειαζόταν το Google Home που είναι μεν ακριβό αλλά είναι το “router” των φωνητικών εντολών. Ότι θες μέσω Google Assistant, το Google Home το κάνει πραγματικότητα. Θες να κλείσεις τα φώτα, το κάνεις. Θες να βάλεις μουσική, το βάζεις. Βέβαια το κακό με το Google Home και κατ’ επέκταση με το Google Assistant είναι ότι δε καταλαβαίνει Ελληνικά.

Στο θέμα μας τώρα. Ύστερα από ένα χρόνο συνύπαρξης με τον Google Assistant, ο Google Assistant εσωτερικά μέσω από την Google αναβαθμίζεται και πια μπορείς να του πεις ” θέλω να παίξεις το τάδε βίντεο στην τηλεόρασή μου”. Αμέσως ο Google Assistant θα επικοινωνήσει με το Chromecast και vouala, έχεις αυτό που θες κατευθείαν στην οθόνη χωρίς “μεσάζοντες” τύπου Google Home. Αυτή η εξέλιξη μόνο θετική μπορεί να είναι που ουσιαστικά δίνει νέα πνοή στο Chromecast και ουσιαστικά τον αναβαθμίζει χωρίς να κουνήσουμε το μικρό μας δαχτυλάκι. Όλα πια και φωνητικά μπορούμε να τα κάνουμε με την βοήθεια του Google Assistant.