Πως κάνουμε PIP χρησιμοποιώντας το Google Chrome


Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του Android 8.0 Oreo που είμαστε ενθουσιασμένοι, είναι το PIP ( Picture in Picture). Αυτό το είχαμε δει πρώτα στην εφαρμογή Youtube όπου το τρέχων βίντεο συρρικνόταν σε μικρό παραθυράκι κάτω δεξιά και μετά μπορούσες να κάνεις αναζήτηση στην βιβλιοθήκη του Youtube για να επιλέξεις ένα νέο βίντεο για να παρακολουθήσεις.

Τώρα αυτό το χαρακτηριστικό ήρθε στο Android 8.0 Oreo και πρώτα το λειτουργούν οι Pixel συσκευές. Παρ’όλο που το λειτουργικό σύστημα διαθέτει αυτή την λειτουργία, μόνο το Google Chrome. Και εδώ έρχονται οι δυσκολίες. Παρ’ότι μπορούμε να δούμε ένα video από το Youtube στην Mobile έκδοση του, δυστυχώς η Google το έχει κόψει και μέσα από τον Chrome, με αποτέλεσμα να μη δουλεύει το PIP. Έτσι αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να παίξουμε ένα άλλο βίντεο από κάποια άλλη υπηρεσία βίντεο όπως το Dailymotion, οπου εκεί το PIP δουλεύει.

Πως δουλεύει το PIP:

  • Ανοίγουμε το Google Chrome
  • Πηγαίνουμε στο site του Dailymotion
  • Ψάχνουμε ένα βίντεο της αρεσκίας μας
  • Πατάμε το κουμπί για πλήρης οθόνη ( Full Screen )
  • Πατάμε το Home button
  • Έχουμε επιτυχή χρησιμοποιήση του PIP καθώς στην επιφάνεια του Launcher μας έχουμε ένα κουτάκι όπου παίζει το βίντεο.

Μετά μπορούμε να το κάνουμε drag οπουδήποτε στην οθόνη μας ή να του αλλάξουμε μέγεθος. Να πούμε πως οι εφαρμογές που υποστηρίζονται για το PIP είναι το Google Chrome, το Youtube Red ( στην Αμερική μόνο), το Google Maps ( δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα), το Google Duo, το WhatsApp.