Το LG V30 είναι η απόλυτη ναυαρχίδα για το 2017 μετά το φιάσκο του LG G6


Έφτασε και η πολυπόθητη στιγμή της ανακοίνωσης του LG V30 ύστερα από την πατάτα του LG G6. Τότε είχαμε αναφέρει πως η LG δεν έπαιξε σωστά το χαρτί της αλλά εκ των υστέρων, πιστεύουμε πως ήταν στραγικής σημασίας το LG G6. Η LG ουσιαστικά έκανε ότι και η HTC με το HTC U11. Ουσιαστικά η LG με το G6 έφτιαξε και παρουσίασε ένα smartphone γέφυρα πριν την ανακοίνωση της νέας σειράς που πια είναι η ναυαρχίδα της. Η σειρά είναι η V και σιγά σιγά φθίνει η G σειρά. Η G σειρά θα βγαίνει κάθε χρόνο και θα είναι η σούπερ ναυαρχίδα της προηγούμενης χρονιάς. Δεν ξέρουμε αν έχει αυτό βέβαια νόημα αλλά θα δούμε.

Το LG V30 είναι πια η ναυαρχίδα για το 2017 που γενικά περιμένουμε από την LG, βάζοντας νέα στοιχεία και κάνοντάς το ανταγωνιστικό σε σχέση με την Samsung και ενδεχομένως σε σχέση με το iPhone που θα βγει σε 10 μέρες περίπου. Οπότε, η LG είναι μέσα στους στόχους και σε συνδυασμό με το timing είναι ιδανικό να εκπλήξει τα πλήθη. Στα των χαρακτηριστών θα τα γράψουμε λίγο παρακάτω και θα τα σχολιάσουμε μετά.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Ξεκινάμε με την οθόνη που η LG πια στρέφεται στις OLED οθόνες και όχι στις IPS που φτάνει στις 6″ ακολουθώντας το στύλ του Samsung Galaxy S8 και ανάλυση είναι Quad HD και αναλογία οθόνης στα 18:9. Η ανάλυση της οθόνης είναι επίσης πολύ καλή κάτι που θα βοηθήσει στην εμπειρία χρήσης με το Google Daydream που είναι συμβατό. Από κάτω από την οθόνη έχουμε κλασικά για φέτος τον Qualcomm Snapdragon 835 μαζί με 4GB RAM και εσωτερικό χώρο 64GB και 128GB με δυνατότητα επέκτασης με χρήση MicroSD που μπορεί να φτάσει τα 2TB.

Η LG όπως και όλες οι εταιρίες πια εδώ και ένα χρόνο, έχουν δώσει όλοι έμφαση στην φωτογραφικές δυνατότητες προσθέτοντας πια δύο κάμερες πίσω. Το ίδιο έκανε και το LG V30 με δύο κάμερες πίσω. Η μία είναι 16MP και για πρώτη φορά διάφραγμα στα f/1.6 με οπτικό σταθεροποιητή ( OIS ) που το είδαμε και στο Samsung Galaxy Note 8 πρώτη φορά και με γωνία θέαση τις 71ο . Η δεύτερη κάμερα είναι στα 13MP με διάφραγμα f/1.9 και γωνία θέασης τις 120o . Και οι δύο κάμερες θα συνεργάζονται για να βγάζουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σε αυτό συμβάλει και το λογισμικό της κάμερας που δίνει χειροκίνητες επιλογές ρύθμισης πριν την λήψη φώτο. Επίσης έχουμε και δυνατότητα επιλογής τρόπου που θα βγάζουμε βίντεο επιλέγοντας το αντίστοιχο mode για κάθε λήψη που θέλουμε να κάνουμε. Επίσης σημαντικό είναι ότι ο Google Assistant θα μπορεί να δέχεται εντολές για την συγκεκριμένη κάμερα. Τέλος, μπροστά για selfies έχουμε φακό 5MP με γωνία λήψης τις 90o .

Η LG με το LG V30 θέλει να δώσει ένα τόνο πάνω στην κινηματογραφική εμπειρία της συσκευής. Έτσι, η κινηματογραφική εμπερία εκτός από την οθόνη χρειάζεται και καλό ήχο. Σε αυτό βοηθάει ο αισθητήρας Quad DAC και B&O Play branded ηχεία που απογειώνουν τον ήχο έχοντας πλήρη multimedia εμπειρία. Τα ακουστικά στην συσκευή θα υφίστανται κάτι που σημαίνει ότι η θύρα για τα ακουστικά είναι εκεί πηγαίνοντας σε αυτό το κομμάτι αντίθετα στο ρεύμα της μόδας.

Η συσκευή θα προστατεύεται με Gorilla Glass 5 και η μπαταρία του στα 3300mAh που θεωρούμε πως είναι καλή μαζι με τον οικονομικό Snapdragon 835. Η συσκευή LG V30 φέτος χάνει τα σκήπτρα της νέας έκδοσης Android Out of the Box, όπου θα τρέχει Android 7.1.2 Nougat και ίσως το νέο έτος να αναβαθμιστεί σε Android 8.0 Oreo. Τέλος, αρκετά σημαντικό είναι έει πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης και σκόνης IP68. Η τιμή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αλλά θα είναι παρόμοια με το Samsung Galaxy S8, 800€ και πάνω.

 

via