Το Samsung Galaxy Note 8 έχει χάσει πια την ταυτότητά του

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Samsung Galaxy Note 8 ανακοινώθηκε αφήνοντάς μας για άλλη μια φορά μέτρια συναισθήματα. Το όλο θέμα με την Samsung, έχει καταντήσει λίγο αηδία. Εδώ και τρεις γενιές Note (5 ,7,8), η καινοτομία έχει πάει περίπατο. Όλα πια είναι specs και τίποτα άλλο.

Πάμε λίγο να κάνουμε ένα γρήγορο τουρ στα τεχνικά του χαρακτηριστικά που είναι αξιοσημείωτα. Έχουμε ίδιο τύπου οθόνη όπως το S8 αλλά τώρα είναι στις 6.3″με ανάλυση 1440 x 2960 pixels, διαθέτει τον ίδιο Soc με το S8 δηλαδή τον Snapdragon 835 ενώ βλέπουμε πως έχουμε πια μνήμη RAM στα 6GB. Το Note 8 δεν γλιτώνει από την μόδα της εποχής και έτσι έχουμε διπλή κάμερα πίσω στα 12MP και οι δύο με διάφραγμα f/1.7 και f/2.4. Βλέπουμε επίσης πως διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή (OIS)που πολλοί κάτοχοι Android αλλά και των προηγούμενων OEM ζητούσαν από τις διπλές κάμερες. Τέλος έχουμε μπαταρία μικρότερη από τον προκάτοχό του, στα 3300mAh και θα τρέχει Android 7.1 Nougat που από την άλλη χρονιά θα αναβαθμιστεί σε Android 8.0 Oreo. Εννοείται ότι θα διαθέτει πενάκι, το περίφημο S-Pen με όλα τα καλούδια του.

Τι καλούδια περιέχει το S-Pen

Εδώ η Samsung τα προηγούμενα χρόνια ήταν ένα από τα πιο σημαντικά και καινοτόμα εργαλεία της σειράς Note, βλέπουμε πως σιγά σιγά το εγκαταλείπει, αφήνοντας το στάσιμο. Έτσι τα χαρακτηριστικά που διαθέτει μοιαζουν ίδια με τους προκατόχους του.

  • Air Command. Είναι το μενού που εμφανίζεται την στιγμή που βγάλουμε το πενάκι από την θήκη του
  • Translate and Convert. Επιλέγοντας κάποιο κείμενο με το πενάκι, μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε μετάφραση. Αυτό ήδη το έχουμε με το Android Oreo.
  • Smart Select. Έξυπνη επιλογή λέξεων ή προτάσεων, όπως ακριβώς γίνεται με το Android Oreo.
  • Live Message. Δημιουργία Gifs
  • Magnify. Κάνουμε ζουμ σε περιοχές που θέλουμε
  • Screen off memo. Το πιο σημαντικό ρόλο χαρακτηριστικό που υπάρχει εδώ και καιρό, δηλαδή η εγγραφή σημειώσεων σε σβηστή οθόνη
  • Coloring. Η καλλιτεχνική κοινότητα του Penup που είναι προεγκατεστημένη στην συσκευή.

Από τα παραπάνω, δεν βλέπουμε κάτι το εντυπωσιακό, απλά είναι μια ακόμη συσκευή της σειράς της Samsung για την νέα χρονιά. Έχει σταματήσει η καινοτομία και έχει μείνει στα Specs που από μόνο του δε προσφέρει κάτι ιδιαίτερο. Το πιο σημαντικό πράγμα που κατάφερε η Samsung και μας άρεσε πολύ ήταν το App Pairs που έχεις την δυνατότητα να ανοίγεις δύο instances της ίδιας εφαρμογής και να τα παίζεις παράλληλα σε split screen. Αυτό θυμίζει τις συσκευές Xiaomi που έχουν την δυνατότητα να έχουν διπλό λογαριασμό στην ίδια εφαρμογή, όπως το Facebook. Κατά τ’άλλα μια δυνατή συσκευή η οποία δεν ξεχωρίζει για κάτι σπουδαίο. Εννοείται ούτε το Bixby δεν εντυπωσιάζει. Το Samsung Galaxy Note 8 θα είναι διαθέσιμο από τα μέσα Σεπτέμβρη στην περιβόητη τιμή των 999€. Μου φαίνεται πως παρόλη την οικονομική κρίση, οι εταιρίες βαράνε στην τιμή και χωρίς να εντυπωσιάζουν. Οι ελπίδες για αλλαγή πια έχουν πέσει στα Google Pixel και στο καινούργιο iPhone.